-
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
אם יש בעייה של חוזק הגיר אז אני מבין, רק שחבל יהיה להשקיע במנוע כולל ניהול והכל ואז כתרצה לנסוע יותר חזק להחליף גם מנוע וגם גיר.
אולי עדיף לשים מנוע עם יותר פוטנציאל, להחליש אותו ולחכות לזמן שתוכל לשפר/להחליף את הגיר?
הבאגי שלך היא קלה מאוד עם מנוע חזק היא תהיה מעניינת מאוד מאוד, כמובן עם כמה שיותר כ"ס ומומנט :).
נדב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
אם יש בעייה של חוזק הגיר אז אני מבין, רק שחבל יהיה להשקיע במנוע כולל ניהול והכל ואז כתרצה לנסוע יותר חזק להחליף גם מנוע וגם גיר.
אולי עדיף לשים מנוע עם יותר פוטנציאל, להחליש אותו ולחכות לזמן שתוכל לשפר/להחליף את הגיר?
הבאגי שלך היא קלה מאוד עם מנוע חזק היא תהיה מעניינת מאוד מאוד, כמובן עם כמה שיותר כ"ס ומומנט :).
נדב
למה את מתכוון להחליש אותו ?
דא"ג הבאגי לא כל כך קלה , 1400 ק"ג זה לא ממש קל.
גיר זה מינימום 7000 דולר בארה"ב אז להחליף אותו זה לא אופציה כרגע.
-
הכוונה הייתה קל יחסית.
1400 ק"ג זה בערך כמו סובארו אימפרזה מוכנה למרוצי ראלי שאין לה את מהלכי המתלה שיש לך.
להחליש מנוע זה תמיד קל, אפשר להגביל סל"ד, לשים רסטריקטור, להגביל הספק בעזרת ניהול המנוע וכדומה.
כשאנחנו מדברים על מנועים מפרוק, אז אני מרשה לעצמי להניח שמנוע אחד לא יעלה הרבה יותר או פחות ממנוע אחר יותר חזק. אני מניח שיבוא יום ותרצה לשפר את הבאגי שלך ולדעתי כדאי להתכונן ליום הזה...
אם היית אומר שלשים מנוע 2.5 של סובארו זה ממש פשוט וזול אז לא היינו מתדינים על זה, אבל צריך לקנות אותו, לחבר אותו לבאגי, לסדר חשמל וניהול וכדומה...
נדב
-
נדב,
העניין הוא, שברגע שמשדרגים את הגיר למנדיאולה (ה-גיר, מחיר מדף של 7000$), מי רוצה להסתכל על 3 ליטר של סובארו, הגיר יכול לקחת GM סמול בלוק בלי בעיה, המנוע הנכון ביותר לרכב של חנן לדעתי. מנוע B4 זה נחמד, אבל זה לא הדבר האמיתי....
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
NadavRally
אולי עדיף לשים מנוע עם יותר פוטנציאל, להחליש אותו ולחכות לזמן שתוכל לשפר/להחליף את הגיר? נדב
על איזה מנוע אתה ממליץ בהתאם למגבלות שציינתי ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
היי חנן
צר לי לאכזב אותך
מנוע 2500 של סובארו לא יוכל לעבוד ללא ת"ה המקורית שלו וללא כל צמת החשמל ולוח השעונים שלו.
גם אם תמצא רכב מסוג B4/פורסטר מנוע 2500 עם גיר ידני (ולא ממוחשב) עדיין תצטרך את כל הצמה המקורית, את מערכת ה ABS כדי שהמנוע יתפקד כראוי ולוח שעונים מקורי.
כמובן שאת הכל ניתן לשנות ולעקוף ולהתקין מערכת ניהול מנוע אחרת - אבל האם הכיס שלך בנוי לזה :confused:
כמובן שאני מדבר מנסיון וידע :rolleyes:
הייתי הולך על פתרון אחר וקצת יותר מציאותי מבחינה כלכלית.
רפי
היי חנן אומנם רפי מומחה בחברת סוברו אבל...יש כמה דברים שלא יודעים בסוברו (בגלל שזה לא
מקורי) בלי להעליב אף אחד!:D
את מנוע 2.5 הליטר שאתה רוצה לשים בבאגי יש אפשרות להסב לקרבורטור כן קרבורטור
אם תרצה דבר איתי לא מסובך בכלל ומאוד מתאים לך דווקא בגלל הגיר הרגיל.
בקשר להסבה לקרבורטור אני בטוח במאה אחוז(כבר בוצע) בקשר לסוסים בטוח כמה יברחו
מאורוה בגלל הקרבורטור אבל זה שיקול שיכול להילקח בחשבון!!:confused:
-
היי דודי
כן אני יודע הרי גם ה 2.2 ליטר שלי מוסב לקרבורטור ואולי אפשר אפילו להעביר את סעפת היניקה מאחד לשני בלי בעיה ?!
מה דעתך ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
היי דודי
כן אני יודע הרי גם ה 2.2 ליטר שלי מוסב לקרבורטור ואולי אפשר אפילו להעביר את סעפת היניקה מאחד לשני בלי בעיה ?!
מה דעתך ?
אפשר להעביר יכולה להיות בעיה קטנה במרכז הסעפת בחיבור לפתח של המים בבלוק
ואז צריך לכרסם קצת גובה מהסעפת או לשים ספיסרים בצדדים בחיבורים לראשי מנוע
והדבר השני הוא חיבור המפלג בראש מנוע בגל זיזים בדגם הזה צריך לחרוט מתאם מאלומיניום
למרכוז המלפג(תוריד את המפלג מהמנוע שלך) ועוד מתאם לחלק הפנימי של המפלג לתוך
הגל זיזים
בהצלחה!
-
חנן,
אני לא מאוד בקיא בסוגי המנועים, ביחוד לשימוש במרוצים.
מה שאני כן יודע זה שמנוע עם טורבו וניהול מנוע ניתן לכוון איך שרוצים. כך תוכל למשל לכוון את המנוע בצורה שיתן לך מומנט אחיד לאורך טווח הסל"ד ולא יותר מדי שישבור את הגיר, למעשה בכיוון על דיינו תוכל להגיע לדיוק מירבי.
המשמעות של זה תהיה: שמירה על מכלולים, מנוע גמיש מאוד - פחות העברות הילוכים, וזמינות מצויינת לשיפורים בעתיד.
נדב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידן הגז
היי חנן אומנם רפי מומחה בחברת סוברו אבל...יש כמה דברים שלא יודעים בסוברו (בגלל שזה לא
מקורי) בלי להעליב אף אחד!:D
היי דודי
א. אינני נעלב - תמיד אני מוכן ללמוד על דברים חדשים :D
מעבר לכך זכור כי גם לי יש "מעט" ידע בהסבות ושגעונות כאלו ואחרים והאמן לי שראיתי מנוע או שניים. כולל מנוע STI מוגדש עם מצערת כפולה שמסתובב הפוך !
הבעיה בכל "המשחקים" הללו הינה בעיה של אמינות !
כל הדברים הללו מצויינים, אפשריים ואפילו יחסית זולים למי שיש זוג ידיים ימניות.
אבל בענף המרוצים אנו מחפשים כמה שיותר אמינות ! (חנן זוכר את השרשור על הסרוויס :rolleyes:)
וככל שתשאיר את המכלולים העיקריים במצבם המקורי כך תעלה אמינות הרכב והסיכוי לסיום ואף לניצחון יגבר.
אני חושב שלקחת מנוע 2.5 ולהתאים לו מערכת ניהול מנוע OEM שתנהל אותו כמו שצריך עדיף יותר על הסבה לקרבורטור גם מבחינת האמינות וגם מבחינת הסוסים שיכולים אפילו להשריץ קצת וליצור קצת יותר תפוסה באורווה.
בכל מקרה חנן...
אתה יודע את הטלפון שלי ואת המייל שלי ואשמח לעזור בכל דבר.
רפי
-
אגב חנן
אם בהסבה לקרבורטור עסקינן
ההסבה הכי טובה שראיתי ואף הייתי שותף "קצת" בבניה שלה הייתה מנוע 2.2 שהוסב לשני קרבורטור וובר 44 כאשר כל ראש עם סעפת משלו וקרבורטור משלו.
הסבה מדהימה שהעלתה את הסוסים ב-10% לערך אך זה היה על חשבון האמינות והקושי שבכיוונים הבסיסיים של המנוע. וכמובן בתצרוכת הדלק.
אגב זה היה על רכב שנסע על הכביש ולא לרכב מרוצים :rolleyes:
רפי
-
חנן
מזל טוב, אחרי 3 שנים פששש,,,איזה סבלנות !!!
נראה יפה. שיהיה בהצלחה ושנראה אותו נוסע מהר . :)
-
ולדעתי - עזוב מנוע אחר. תישאר עם מה שיש, תת-כוח, ותתחיל להשתתף ככה בתחרויות. מנוע חלש יעזור לך לשמור על האמינות בשלב שאתה עוד לומד מה מותר ומה אסור ועושה טעויות עם הבאגי הזה, כך שזה לא רק שלילי..
אסף.
-
אסף אתה כמובן צודק, המנוע לא יוחלף בזמן הקרוב . בסה"כ הבאגי נוסעת נחמד מאד בשבילים מהודקים (תשאלו את דני גולן OP2000 :cool:) אלא שאני מעריך שבשביליי חולות / דיונות המנוע הזה יתקשה "לדבר".
-
חנן מה קורה , את ההגה סידרת ?
עידו
-
אהלן עידו ,לאחר פגישה והתייעצות ארוכה עם ארז אברמוב שבנה את מערכת ההגה ונסיעות מבחן לבד ועם דני גולן הגעתי למסקנה שאין לי באמפסטיר משמעותי ומה שאני צריך לעשות זה את הדברים הבאים :
1. להתרגל להגה הרגיש , בסה"כ סיבוב וחצי מנעילה לנעילה.
2. לעשות כיוון פרונט על מנת לשפר את ההתנהגות בסיבובים.
עדיין לא כיוונתי את הפרונט אבל אני משתדל להתרגל :p כמה שיותר וזה ממש ממש כייף...
-
חנן ציפור לחשה לי באוזן שיש איזה מדבקות חדשות על הרכב :D
אולי איזו תמונה או שתים לא תזיק .
עידו
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן ציפור לחשה לי באוזן שיש איזה מדבקות חדשות על הרכב :D
אולי איזו תמונה או שתים לא תזיק .
עידו
טוב נו , אתה מבקש כל כך יפה אז בבקשה...:wink:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1278502809
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1278502809
-
היי חנן אני הבנתי שעידו רצה מדבקה גדוללללה על המצחייה של הגג, בחזית הרכב ;).
מה קרה קיצוצים ?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
יש רצוי ויש מצוי :p
יש רצוי ויש מה שחנן רוצה :D
-
2 קבצים מצורפים
שבת, שש בבוקר אני יוצא עם בחור נחמד שהכרתי לא מזמן אשר טוען שהוא אוכל מפות טופוגרפיות לארוחת בוקר לראות מה באמת הוא שווה, כשהתכנון שלי זה בשלב ראשון לבדוק אם הוא לא מקיא את נשמתו אחר כמה דקות של נסיעה פראית כשהראש שלו תקוע במפה .
אבל לאלוהיי המזלות היתה תכנית אחרת בשבילי לשבת הלוהטת הזאת...
כבר בירידה לואדי הסמוך לבייתי אני מזהה השתהות קטנה בהאצה, אני מכיר את התחושה הזאת והיא לא מסמלת טובות , אבל כבר קמנו, יצאנו, עכשיו לחזור ?
טוב פמפום קטן בגז וזמנית המנוע נשמע בסדר אבל אני כבר יודע שהנסיעה הזאת לא תיגמר בפול גז.
עולים על ציר הנפט צפונה ויאללה 70, 80, 90 ושוב פעם ההשתהות הקטנה בתאוצה הופכת לגדולה יותר ויותר ולבסוף דממה. באסה , בחוץ כבר לפחות 35 מעלות והטמפרטורות עולות בקצב מהיר עוד שעה יהיה פה כבר גיהנום.
טוב הרבה אין כבר אין מה לעשות , קצת דפיקות על הקרבורטור, בדיקה שפילטר הדלק לא סתום נסיון התנעה מוצלח ואחורה פנה , חזרנו הבייתה בנסיעה איטית אבל חזרנו.
ביום ראשון על הבוקר טלפון לקרבורטוריסט המקומי הבהיר לי ששיפוץ יעלה 600 ש"ח ולשלוח צפונה יעלה אותו הדבר.
עשיתי חושבים , הרי מקסימום במקרה הכי גרוע אוכל לשלוח שקית עם חלקים :( לידידי צביקה קרבורטורים .
פרסתי חולצה על שולחן העבודה , עצמתי עיניים לחשתי תפילה קטנה ופירקתי את הקרבורטור לחלקי חלקים לא לפני שצילמתי אותו מכל הכיוונים כדי שכשישארו לי חלקים ביד :rolleyes: אדע מאיפה לעזעזל הם הגיעו.
בסופו של דבר החלפתי גומייה קטנה שיושבת על משאבת התאוצה ,גזרתי אטם חדש, ניקיתי היטב את כל הדיזות בחומר ניקוי קרבורטורים ולחץ אוויר והחזרתי הכל למקום.
המנוע הניע בשנייה, בשבת הבאה נצא לבדוק שוב אם הנווט הפוטנציאלי שלי מקיא או לא :cool:
-
שמח לשמוע שהבעיה נפתרה.
שאלה לי אליך- צביקה מתעסק גם עם קרבורטורים של אופנועים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Porsche_Dude
שמח לשמוע שהבעיה נפתרה.
שאלה לי אליך- צביקה מתעסק גם עם קרבורטורים של אופנועים?
וואלה לא יודע, זה המייל שלו, בהצלחה.
[email protected]
-
הוא גם חבר בפורום הזה - תחת השם המקורי - צביקה קרבורטורים.
-
-
ולמה שהבאגי לא תופיע לבכורה ,בהקפות בספטמבר ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גל שחם
ולמה שהבאגי לא תופיע לבכורה ,בהקפות בספטמבר ?
שאלה מצויינת :D
ה 4 לספטמבר 2010 איזה תאריך יפה , בדיוק ביום הזה נולדתי לפני 47 שנים .
ובדיוק ביום הזה יעלה ויבוא בני הבכור ויקח על כתפיו עול מצוות :-D
אז בהצלחה לכולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
שאלה מצויינת :D
ה 4 לספטמבר 2010 איזה תאריך יפה , בדיוק ביום הזה נולדתי לפני 47 שנים .
ובדיוק ביום הזה יעלה ויבוא בני הבכור ויקח על כתפיו עול מצוות :-D
אז בהצלחה לכולם.
נו באמת, מה יותר יפה מלחגוג בצאלים ?
נראה לי שגם האילתים ישמחו ,מה גם שלאורחים מהצפון זה רק חצי דרך.
בכל מקרה מזל טוב לשניכם.
-
2 קבצים מצורפים
איזה כייף לדעת סוף סוף כמה דלק יש במיכל.
תודה רבה לסיגל מחברת אוו ספידומטרים על הכנת השעון וההתיחסות המקצועית.
http://www.avo-spd.co.il/