אתה אמנם טרול, אבל אתה צודק לגמרי!
אם כבר בונים טנדר טיולים, why not do it with some style ?
https://youtu.be/2sLnnjHjDgE
Printable View
אתה אמנם טרול, אבל אתה צודק לגמרי!
אם כבר בונים טנדר טיולים, why not do it with some style ?
https://youtu.be/2sLnnjHjDgE
אני מציע לא לעבור את ה32". מעל לזה מתחילות בעיות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש מידת צמיג בקוטר 31 שמותר חוקית להתקין בהיילקס?
לפני כמה חודשים נשבר חלקית אחד מהפנסים האחוריים. עניין של חילוקי דעות בין הפנס לעמוד בחניון.
עם קצת סופרגלו בתור פתרון זמני - זה בסדר, אבל כרגיל הזמנתי פנס מהאתרים הרגילים. אפילו לא בדקתי כמה עולה בחנויות החלפים כי אני רגיל למחירים סביב 400 שח. המחיר מחו"ל כולל משלוח סביב 200 ש"ח. אבל ארבע הזמנות שונות - כולן בוטלו, או לא הגיעו וזוכו.
במקרה אתמול קפצה לי פרסומת של אתר ישראלי. 230 שח כולל משלוח עד הבית. כוסאומו כל הסינים והתאילנדים. הזמנתי...
כשיגיע בשלום אני אכתוב איזה אתר.
אסף.
נסגרו כמעט שנתיים. בדיוק 40,000 קמ.
השנה השניה ללא תופעות חריגות.
ההוצאות בשנה השניה היו
שני טיפולים- אחד 'קטן' ואחד 'גדול', עלות של שניהם יחד סביב 1600 שח - בעיקר העלות היא של שמנים ומסננים.
צמיגים - ב800 לצמיגי לא כולל טיפ זה 3200 שח
קלאצ' - בינתיים קניתי את החלקים ועוד לא החלפתי, קחו בחשבון עלות החלקים סביב 2000 שח, עבודה? נראה.
שאקלים מתגרזים 300 (עוד לא הספקתי להרכיב, הסגר מרחיק אותי מהליפט)
פנס אחורי מאוטו365 עלה 230
מילוי גז למזגן 200
כל מיני פיצ'יפקס קטנים, פלסטיקים וזה -
ו... זהו בגדול.
כלומר גם בשנה השנייה אני באותו סדר הגודל של הוצאות, וזה עם נסועה די קטנה תודות לפריצת דיסק ולפריצת הקורונה...
אסף.
אפשר לראות באזכור שם החנות כהמלצה?
הפנס הגיע בסדר?
גיא
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
עלות צמיגים נהוג לחלק לנסועה הצפויה ולא כהוצאה שנתית יחידה אלא אם אתה גומר סט בשנה.
מה שמביא את עלות הצמיגים השנתי לסביבות 1000שח ולא 3200.
כנל לגבי חלפים שקנית ולא התקנת, למה אתה מחשיב אותם השנה אם לא הרכבת אותם?
יש לי לא מעט פיצ׳יפקס מחכים לתזמון נוח.
מחכים כי לא באמת הגיע הזמן שלהם ולכן זה שבחרתי לרכוש את החלפים כעת לא מכניס אותן להוצאות השנה עד שזה באמת נדרש.
נהוג לא נהוג - אני נוהג להחשיב כל הוצאה כשאני מוציא אותה. גם הבנק בו אני מנהל את החשבון נוהג ככה.
כמו הצמיגים ככה גם כל הוצאה אחרת - אפשר לחלק לאורך החיים ואפשר לספור כשהכסף עוזב את החשבון.
ואם כבר - זה יהיה 1600. אורך חיים צפוי - כשנתיים.
אגב.. פילטרים למשל קניתי כמות - אותם אני כן סופר לפי טיפול. זה החריג. גם חלפים שקניתי למחסן ולשעת הצורך (בולג'וינטים למשל, אין אף פעם סחורה איכותית ואני לא ארצה להיות תקוע) אני אחשב כשאצרוך. או שאמכור אותם או שאשמור לטנדר הבא או שאתן אותם מתנה למי שיקנה את הטנדר. אבל קלאצ' שצריך להחליף כבר קניתי. את הסכום שאשלם כנראה במוסך - אחשיב בשנה השלישית גם אם זה יהיה בשבוע הבא...
אני מפרט מספיק כדי שכל אחד יוכל לחשב בשיטה הנוחה לו - אבל השורה התחתונה הרב שנתית... לא משתנה.
אסף.
הסתכלות רב שנתית היא ממוצעת, ונכונה כאשר מתכוונים להחזיק את הרכב כמה שנים.
אם הבנתי אותך נכון,
עד עכשיו ניסית להראות מה הממוצע אחזקה שנתית, וכמי שמחזיק רכב כמה שנים, זו ההסתכלות הנכונה גם לדעתי.
אבל החישוב של 3200 לצמיגים השנה, ועלות חלפים שמחכים לתורם כחלק מהוצאה שנתית נוכחית מעוות את החישוב קדימה אם ע״ב ההוצאה השנה אתה מנסה לעשות תחזית ממוצעת קדימה.
מצמד ישרת בסבירות גבוהה גם את הבעלים הבא, והצמיגים ישרתו אותך לפחות שנתיים ואפשר יותר.
כנל לגבי בולגוינט וחלפים דומים.
כאמור... אני מפרט מספיק שכל אחד יוכל להסיק מה שהוא רוצה ולסובב את החישוב לכאן או לכאן.
ככה או ככה זה עולה ממוצע של מעל 7000 שח בשנה.
אסף.
אה וגם זה... 50 שקל ביפו.
ואני יודע שדרור יכעס עלי.... אבל זה מה שטוב לי עכשיו עם הגב. לוחץ על הנקודות הנכונות. וזה רק זמני (קניתי בכלל בשביל הקמפר - והלוק של פעם, אבל החלטתי לנסות וזה עשה לי נעים ישר בכאב בין החוליות).
ולמרות שזה מגביה את הכיסא לכיוון ההגה בסנטימטר אחד מיותר....
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cfa9290ce3.jpg
חסר לך הכובע של המונית
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ומבטא....
אסף.
אילו ריפודים שמת?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הכובע שעל הריפודים רומז על משהו עם... זחלים.
היה לי כזה בחיפושית אי שם לפני 18 שנה. זה נוח רק בחורף. א"א לשבת על הדבר הזה עם מכנסיים קצרים. בכל פעם שקמים הוא לוקח לך כמה שערות מהרגליים.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk