תגובה: סוללת ליתיום - פצצה מתקתקת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
lifepo4 זה הליתיום הבטוח ביותר, עד כדי הצהרות (לא שלי) שהוא לא יתפוצץ בשום מצב, גם תחת התעללות.
אם יש לך מספיק סוללות מהסוג הזה, כדאי לך לעבוד רק איתן. יש להן חסרון נוסף, של כמות אנרגיה ביחס למשקל ונפח, אבל לאפליקציה שאתה מדבר עליה, סטטית בבית, זה לא חסרון משמעותי.
לערבב סוללות משומשות ממקורות שונים, לא אידאלי, אבל גם לא נראה לי ברמת ה"אסור". חיבור במקביל בעייתי פחות, חיבור בטור עלול ליצור הפרשי מתחים, ואם זה ברמה מוגזמת אז bms עלול שלא להספיק לאזן אותן.
כן, צריך bms.
1. תודה על התגובה המהירה
2. בחיבור מקביל בלבד יש לשים BMS ?
3. יש לי בעיקר יון (18650) ופולימר
4. אני מבין שבכללית זה נשמע סביר
5. בהמשך אני יעלה תמונות/פרטים מדויקים
שים לב שה LI-ION וה LIFEPO4 מתפקדים בתחומי מתח שונים.
לפיכך BMS של LI-ION לא מתאים ל LIFPO4 .
18650 טוען עד 4.2 וולט
LIFEPO4 נדמה לי במקסימום 3.7. אתה עלול לטעון במתח גבוה מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ר.ח.
שלום
כבר שנתיים שאני מחפש עם מי להתייעץ בעניין סוללות ליתיום
סוף סוף הגעתי למקום הנכון
יש לי אפשרות לקבל כמות גדולה של תאים משלשת סוגי הליתיום מסוללות אופניים שיצאו משימוש
אני מעוניין להשתמש בהם לאספקת חשמל של יומיים-שלשה
לא התקדמתי בעניין בגלל חששות בטיחות
עלי להדגיש שמדובר בפריקה של 0.1 C ברציף ועד 0.5 C בפיקים וטעינה של 0.05 C
וכעת שאלות
1. האם יש בעיה בפריקה/טעינה במקביל של סוללות משומשות ממספר מקומות (לאחר השוואה ראשונית)
2. לבנות סוללה מיחידות כנ''ל עם BMS מאיביי
לסיכום אני מעוניין לבנות 3 מוצרים
1. סוללות 1S AH100 מחוברת לתאורת לד שתפעל לילות שלמים
2. סוללות 3S 50AH מחוברת לצרכנים קטנים יתכן עם שעון
3. סוללוה 300AH 3S מחוברת לממיר לאספקת 220V
כמובן שאין לערבב סוללות מסוגים שונים
אשמח לפירוט סיכונים לכל סוג סוללה
ידוע תודה
תמיד חייבים BMS ( זה מה שעוצר טעינת יתר או פריקת יתר).
בהנחה שאנחנו לא מערבבים סוגים שונים, עדין, לא בטוח שאני אוהב את הרעיון של חיבור של כמה תאים, ממקורות שונים, במקביל ( תחת אותו BMS).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
תמיד חייבים BMS ( זה מה שעוצר טעינת יתר או פריקת יתר).
בהנחה שאנחנו לא מערבבים סוגים שונים, עדין, לא בטוח שאני אוהב את הרעיון של חיבור של כמה תאים, ממקורות שונים, במקביל ( תחת אותו BMS).
זה בעצם הספק העיקרי שלי
אתה יכול להסביר למה לא
האם החיבור המקביל לא יגרום אטומטית לאיזון בין התאים
אתה רוצה שהתאים שמחוברים במקביל יהיו זהים עד כמה שניתן.
בעבר עקבתי סרטונים של בוני סוללות והם תמיד דואגים לבצע את המהלך הסזיפי של טעינה ופריקה לרישום קיבולת מקורבת של הסוללה. לאחר מכן משתדלים לבחור תאים דומים מבחינת הנתונים.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אתה רוצה שהתאים שמחוברים במקביל יהיו זהים עד כמה שניתן.
בעבר עקבתי סרטונים של בוני סוללות והם תמיד דואגים לבצע את המהלך הסזיפי של טעינה ופריקה לרישום קיבולת מקורבת של הסוללה. לאחר מכן משתדלים לבחור תאים דומים מבחינת הנתונים.
נשלח מהנייד
כן
אבל
לא הבנתי למה
אם מחברים במקביל 2 סוללות ברמת טעינה שונה
המלאה תטעין את הריקה עד שהם יתאזנו
לא כך ??
רמת טעינה שונה זו בעיה רק לפני החיבור הראשוני, לא בהמשך. הבא את כולן לאותה רמה לפני החיבור ביניהן אחרת עלולים להיווצר זרמים גבוהים מדי.
אם בכלל יש בעיה בחיבור מקבילי אז זה עקב רמת בריאות שונה.
סוללה לא בריאה תשפיע לרעה על כולן, עד כדי פריקה מוחלטת והרס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
רמת טעינה שונה זו בעיה רק לפני החיבור הראשוני, לא בהמשך. הבא את כולן לאותה רמה לפני החיבור ביניהן אחרת עלולים להיווצר זרמים גבוהים מדי.
כוונתך לפריקה מהירה של התא המלא
כוון שהמתח המקסימלי יהיה 4.2
שלא אמור לגרום לטעינה מהירה מידי
בכל מצב הפרשים של 0.3-0.5 V לא אמורים לגרום לבעיות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אם בכלל יש בעיה בחיבור מקבילי אז זה עקב רמת בריאות שונה.
סוללה לא בריאה תשפיע לרעה על כולן, עד כדי פריקה מוחלטת והרס.
כך גם דעתי
יש מישהוא שטוען אחרת (עם הסברים. כבר ראיתי מישהוא שכתב שזה מתכון לפיצוץ אבל בלי הסברים)
אני נתקלתי בכמה סוגי תקלות
1. תא שלא מקבל טעינה ולא מעביר דרכו כמעט זרם. השפעה: פריקה עצמית של כל המארז לאורך זמן
2.תא נטען עם פריקה עצמית גבוה. השפעה: כנ''ל רק מהר
3. תא שמתחמם בנסיון הטענה. השפעה: סכנת התחממות יתר (וכנ''ל)
מה שאומר שצריך לבחור תאים בעלי בריאות גבוה ושווה ככל האפשר
אם כי בערכי ה-C שאני משתמש גם תא זקן יכול לשרוד לאורך זמן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ר.ח.
כוונתך לפריקה מהירה של התא המלא
כוון שהמתח המקסימלי יהיה 4.2
שלא אמור לגרום לטעינה מהירה מידי
בכל מצב הפרשים של 0.3-0.5 V לא אמורים לגרום לבעיות
אתה כנראה יותר אמיץ ממני. אני לא מעיז לחבר במקביל סוללות עם יותר מ0.1 וולט הפרש ביניהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה כנראה יותר אמיץ ממני. אני לא מעיז לחבר במקביל סוללות עם יותר מ0.1 וולט הפרש ביניהן.
אבל למה?
הפרש של 0.5 יצור זרם טעינה נמוך מאוד שילך ויפחת עד שהתאים יתאזנו
אז ממה אתה חושש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ר.ח.
אבל למה?
הפרש של 0.5 יצור זרם טעינה נמוך מאוד שילך ויפחת עד שהתאים יתאזנו
אז ממה אתה חושש
הגדר נמוך?
יש לך מושג מה ההתנגדות הפנימית של התאים האלו?
אני מציע לך קצת לקרוא.
ארז כתב לך בהתחלה -
הפרקטיקה שמסתובבת ברשת, היא להשתשמ בתאים מאותן סדרות ולבצע מדידות מיון דקדקניות.
אין לי מושג כמה זו בעיה אמיתית, אבל בגלל שאין לי מושג, לא הייתי לוקח את זה כל כך בקלות.
בכלל, כל הרעיון של סוללות שהן שאריות מכל מני שימושים ומקורות שונים, ולחבר ישירות במקביל.... אפססססס
איזה חשבון אתה עושה שמביא אותך ל"זרם נמוך מאוד"?
אני מכיר עשיריות או אפילו פחות מיליאוהמים התנגדות פנימית לתא ליתיום. כשמחברים תאים במקביל ההתנגדות הזו יורדת עוד יותר. קח את הפרש המתח שדיברת עליו וחלק בהתנגדות הזו ותבין באילו קרניים של שור אתה אוחז.
אני אוהב את הגבות שלי.
לכן, גם בהפרש מתחים נמוך מ0.1 וולט, אני קודם כל מגשר בין התאים עם חוט בדיל דק למשך חצי יום לפחות. אם אחרי זה הכול בסדר והחוט שלם, אני מגשר ביניהם בגשר קבוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
איזה חשבון אתה עושה שמביא אותך ל"זרם נמוך מאוד"?
אני מכיר עשיריות או אפילו פחות מיליאוהמים התנגדות פנימית לתא ליתיום. כשמחברים תאים במקביל ההתנגדות הזו יורדת עוד יותר. קח את הפרש המתח שדיברת עליו וחלק בהתנגדות הזו ותבין באילו קרניים של שור אתה אוחז.
אני אוהב את הגבות שלי.
לכן, גם בהפרש מתחים נמוך מ0.1 וולט, אני קודם כל מגשר בין התאים עם חוט בדיל דק למשך חצי יום לפחות. אם אחרי זה הכול בסדר והחוט שלם, אני מגשר ביניהם בגשר קבוע.
היי
להזכירכם אני מתעסק עם תאים משומשים של 3-7 AH.
מניסיוני הם בעלי התנגדות פנימית גבוהה, כשאני מנסה לצרוך מהם זרם גבוה - ישנה נפילת מתח מיידית של יותר מ 0.5 וולט...
אז אתם עדיין סבורים שזה מסוכן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בכלל, כל הרעיון של סוללות שהן שאריות מכל מני שימושים ומקורות שונים, ולחבר ישירות במקביל.... אפססססס
הרבה אמרו לי "אפססס" אבל אף אחד לא הסביר למה.. אולי יש למישהוא הסבר?
להזכירך, מדובר בערכי C של 0.5 ומטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ר.ח.
היי
להזכירכם אני מתעסק עם תאים משומשים של 3-7 AH.
מניסיוני הם בעלי התנגדות פנימית גבוהה, כשאני מנסה לצרוך מהם זרם גבוה - ישנה נפילת מתח מיידית של יותר מ 0.5 וולט...
אז אתם עדיין סבורים שזה מסוכן?
מכיוון שאתה לא מספק מספרים של התנגדות, ושל זרם, אז גם התשובה חייבת להיות תואמת: ככה וככה (:
על מה אתה מתעקש ולמה להמר? בצע את החיבור בצורה הכי זהירה שניתן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מכיוון שאתה לא מספק מספרים של התנגדות, ושל זרם, אז גם התשובה חייבת להיות תואמת: ככה וככה (:
על מה אתה מתעקש ולמה להמר? בצע את החיבור בצורה הכי זהירה שניתן.
צודק
אני אבצע ניסוי מבוקר ויעלה מספרים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ר.ח.
הרבה אמרו לי "אפססס" אבל אף אחד לא הסביר למה.. אולי יש למישהוא הסבר?
להזכירך, מדובר בערכי C של 0.5 ומטה.
מפני שערך "C" של סוללה, זה הערך שהיא תוכננה לעבוד, לא הזרם שיצא שמקצרים את הקטבים.
אחת התכונות הכי בולטות של ליתיום זה התנגדנות פנימית מאוד נמוכה, ולכן שאלתי אותך, האם אתה יודע על איזה התנגדות מדובר ואיזה זרם אתה חושב שיהיה שם (שתחבר שני תאים עם 0.3-0.5A)?
דווקא בגלל שאתה אומר שמדובר בסוללות עם C נמוך, בהחלט יש מצב שאתה תעבור את הזרם הממולץ.
בכל הפרוייקט הזה, יש שתי שאלות עקריות -
1- התהליך שחנן מדגיש כל הזמן של איזון הסוללות לפני שמחברים במקביל, והתהליך חיבור עצמו (חנן מציע חוט בדיל. אני הייתי עושה את זה עם מנורה בהתחלה, וח"כ מד זרם, ורואה שהזרם מתאפס).
2- שאלת הנכונות של הפרוייקט כולו - האם נכון לקחת סוללות מסוגים שונים ויצור שונה, ולחבר אותן במקביל, באופן קבוע. הפרקטיקה הנהוגה באינטרנט - לא עושים את זה. אישית, אני לא יודע להסביר האם זה מסוכן, או סתם לא יעיל ויהרוג את התאים יחסית מהר יותר.
אם היית עושה איזה ניסוי קטן בבית עם שני תאים של 18650, לא הייתי מתרגש.
אבל 3S 300AH , זה חתיכת גודל והספק לא קטנים. אני מנסה לחשוב מה הגודל המקורי של התאים שאתה מדבר עליהם. גם עם אני לארג' אתך, ונגיד שיש לך תאים של 30AH, ע"מ לקבל 300AH, אתה צריך לחבר 10! תאים במקביל.
עכשיו תחשוב מה קורה לתא שמתקלקל, ויש לו איזה קצר (חלקי?) פנימי? 9 תאים אחרים מסביב, "מתנדבים" להשלים לו את החסר, ללא שום בקרה או שליטה. וזה תא, שאתה אמרת שמיועד ל 0.5C.....
יתרה מזאת, איזה BMS אתה שם? אתה מבין מה זה 300AH???
כל מה שיש להגיד לך - תקרא טוב את הכותרת של השירשור הזה.
אישית אני אוהב את הטכנולוגיה הזו, אני משחק עם זה לא מעט, וחושב שאם נזהרים, זה לא מסוכן.
אבל הכותרת הזו לא הגיע משום מקום, היא הגיע בדיוק מהאילתורים שאתה מנסה לעשות.
אז רגע לפני שאתה בונה פצצת אטום (3S 300AH), אני מציע לך לתרגל על חזיזים (שני תאים של 18650).
My two cents