תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אל תקחו את השרשור לשם. תרגיעו
Derish
אומנם מספר ימים באיחור . אבל....... אני ממש לא בחור מאמין או דתי . חילוני ! אבל בדתנו שלנו יש מספר מנהגים , ואני מדגיש מספר מנהגים ( לא כולם) שבמחשבה מעמיקה בבחינה ממושכת ובהשוואה ל דברים שאנו יודעים היום ומגלים בהדרגה . יש בסיס להאמין שלמנהגים הללו יש יסוד או בסיס להגנה על האוכלוסיה מפני מחלות ופגעים בזמנים ההם וכנראה שגם לזמננו .ולכן נתנו כהנחייה דתית שמין הסתם אנשים ימלאו אחריה בדבקות ולא יחפשו מעקפים כמו : הכשרת הבשר במלח. הפרדת חלב ובשר. ועוד
ובמיוחד בשבלך :
http://www.unaids.org/sites/default/...tions_en_1.pdf
http://www.nature.com/news/aids-prev...llenge-1.14156
אם עדיין לא עשית , עדייין לא מאוחר.
דרך אגב , טוענים שהיהודים הם אופטימיסטיים. מפני שהם מוותרים על 10% לפני שהם יודעים לאיזה גודל זה יגיע .
דבר נוסף ,
כאחד שבילה 14 שנים ברחובות מנהטן .בשנות השמונים והתשעים . אספר ואומר לך מנסיון , שהיחס בין אדם לחברו או יותר נכון בין אדם לאדם ברחובות היה אז,
ואני מאמין שעדיין תרבותי יותר ומכובד יותר מאשר בישראל
בישראל , היה יותר מכובד ונעים וכמובן שסף האלימות היה נמוך יותר, באם לשני הצדדים הייתה רתיעה בסיסית , אך ורק בגלל הידיעה שאולי הצד השני חמוש .
אנשים היו עומדים בתור בסבלנות , מדברים בכבוד אחד לשני . לא נועצים עיניים אחד בשני (כי אפשר למות מזה) . לא מעירים הערות אישיות או כלליות לזרים.
בארץ אתה הולך ברחוב וכל שמוק מעיר לך , באוטובוס או ברכבת נועצים בך עיניים כאילו אתה תחת מקרוסקופ . דוחפים בתור ועוקפים אותך.
אתה מדבר עם פקיד, ואז מגיע מישהו ומתחיל לדבר איתו כאילו אתה לא קיים.
בניו יורק זה לא קרה לי בחיים . ושם אין היתר לרכוש נשק.
האם שמעת פעם על ברנרד גטס ? אם כן היית מבין . http://en.wikipedia.org/wiki/Bernhard_Goetz
מקובל שהקבצנים שמבקשים :
Excuse me sir can you spare some change or a dollar
כמה שחרחרים פנו לבחור הנ"ל 1.65 גובה לבנבן חיוור וממושקף שעבד בספריה בסבאווי וביקשו 5 דולר, ( שזה כבר שוד)
הוא לבד מול חבורה . הוציא את הכלי ונתן בהם אחד אחד . ולסיום הוא ניגש לאחד מהם , ואמר לו : אתה לו נראה כל כך טוב . ונתן בו עוד כדור.
הוא ישב מספר חודשים בכלא על אחזקת נשק לא חוקי. הוא נעשה גיבור תרבות מפני שהוא החזיר את הצבע ללחיים של הניו יורקי המצוי שהרגיש חסר אונים ברחובות . ואז גם הגיע הלוגו : every mugger deserve what he goets
מה שנקרא : מאזן ההרתעה או מאזן אימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דריש, דריש, דריש... ידידי.
...
ומי בדיוק מחמש את כולם ושם מחיר על "ראש"?
הכל עניין של בחירה חופשית ומחיר/תשלום.
מי שרוצה קונה נשק ואם עושה טעות ופועל בשיקול דעת לא נכון, יש מחיר.
וכך גם לפורץ שודד וכו'.
בחירה חופשית...
מצטער.
המון דברים דברים לסדר פה ואין לי כ"כ זמן למחשב (חוץ ממה שכתבתי כשהיינו ביוטה..)
בכל מקרה..
בקשר לציטוט למעלה.
חם מהתנור - כרגע בחדשות..
כאילו קראו מה כתבתי, אתמול בימ"ש במונטנה (מדינה מאוד "ליברלית", בכל הנוגע לנשק ולזכויות הפרט ושמירה על הרכוש וכו'..) הרשיע בחור שירה למוות באיזה צעיר.
מדובר בבחור צעיר (סטודנט, במסגרת חילופי סטודנטים מגרמניה) שפרץ/השיג גבול לתוך הגראג' של היורה - יענו נכנס בלי רשות וכנראה בכוח, יענו אשכרה פתח את הדלת (לא היה ממש ברור מהדיווח).
בעל הבית, שסבל מהתפרצויות וחשש לחייו, ירה בו והרג אותו.
בעל הבית טען, כאמור, שחשש לחייו ופעל במסגרת ההגנה העצמית אך טענותיו לא התקבלו.
הוא הורשע ונדון לשבעים (70!!) שנות מאסר.
כמו שאמרתי - יש לך רשות לשאת נשק ולהגן על עצמך ועל רכושך ואתה צריך להפעיל שיקול דעת ויש חוקים וכללים שצריך לעמוד בהם ו... אתה אחראי לכך, ששיקול הדעת אכן יהיה "במקום".
אחרת....
לא "מערב פרוע" ולא רשות להרוג כל מי שחוצה גדר/שער ולא ... נעליים.
במקרה הזה התובע הצליח להוכיח שהבחור יצר מלכודת לפורצים ולכן הורשע, בכול מקרה אין לאף אחד רשות לירות בלי סיבה.
בכול מקרה הקייס הזה מאד מעורפל ובכלל מה יש לסטודנט גרמני לחפש בגראג' של אדם זר? משהו מסריח.
אפשר להשתמש בנשק כדי להחזיק את הפורץ במקומו עד שהמשטרה תגיע, אם הפורץ ישאר במקומו (ידיים למעלה)אין כול סיבה לירות בו, אם הפורץ יכניס יד לכיס-מכנסיים וכדומה זה איום פוטנציאלי ויש מצב שיקבל הרעלת עופרת. החוקים די ברורים,הגיוניים וידועים.
מעניין מה הלך שם. איך יוצרים מלכודת לפורץ? קשה לי להאמין שאדם נומטיבי יפרוץ לבית של מישהו סתם כך.
אחרי שקיבלתי בראש מחברים (חברים שלי, שעוקבים פה.. לא חברים בג'יפולוג) ואחרי ש(פתאום)התחילו להצטבר מטלות ב"חיים האמיתיים" (נכתוב על זה בהמשך) ואחרי שהבנתי שלשחזר את כל מה שהגמדה הקטנה מחקה...
החלטתי להעלות את הפוסט של סיפור הטיול כמות שהוא.. כמו שעלה בבלוג לחברים שלנו.
אח"כ נעלה עוד תמונות והסברים...
ארוך..
כמו שאמרתי, לא חייבים לקורא.
אם יש בעייה בתמונות (הסרתי כמה לטובת "ביטחון שדה" אבל כל מה שמופיע, צריך להראות טוב) תגידו.
לדעתי, אם זה מופיע כלינק, כנסו לכל תמונה, לפי סדר הקריאה ואח"כ תמשיכו לקרוא - יש התייחסות לחלק מהתמונות במלל.. שלא תאבדו את ההקשר..
תהנו:)
לא מדובר בסדר דברים כרונולוגי ויתכן מאוד שחלק מהדברים כבר הוזכרו.
אני לא מתכוון לכתוב כל יום וגם לא כל יומיים.
יהיה ארוך ואולי משעמם... לא חייבים לקרוא ובטח לא ברצף.
אני מעלה יותר תמונות מאשר ג'קה, אז אפשר גם לעבור ישר לתמונות.
גמדים
כן, אני יודע. (כמעט) כולם מחכים לשמוע...
אז ראשית אני רוצה לציין ולהצהיר שגמדים זה אושר גדול ומהות החיים וצריך כמה שיותר ואחרי שיש לך (גמד/ים) אתה מסתכל אחרת על העולם ולומד להעריך יותר את החיים... במיוחד את אלה שהיו לך לפני פרוץ הגמדים...
אז נכון שמידי פעם הקול שלי עולה קצת (קצת..) מעל זה של הרדיו ואח"כ משתרר שקט... זמני אבל בסך הכל רגוע..
ואיך אמר פורסט גאמפ: "וזה כל מה שיש לי להגיד על זה"..
שיקגו
אחלה עיר!!
יפה, נקייה, מעניינת – עיר.
אחרי האויר הצלול ב-VOORHEES ובאיזור האמישים של פנסילבניה, קצת זיהום אויר.. קצת ציווליזציה... קצת חיים.
עמחיי'ה..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image002.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image008.jpg[/IMG][IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image010.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image014.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image016.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image018.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image020.jpg[/IMG]
אבל גם שם יש קוקיות לא קטנות...
בתוך העיר עובר נהר - נהר שיקגו.
ידעתם שהדפוקים האלה צובעים אותו בירוק?
כן. אשכרה שופכים עשרות אלפי גלונים של צבע ירוק לתוך המים. אלפי גלונים של צבע ירוק.. בכוונה... על מנת שיהיה יפה/ירוק...
משעמם להם, החבר'ה האלה.
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image026.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image028.jpg[/IMG]
לוקחים את ה-TOUR BUS מסביב לעיר (חביב וממצה) ושומעים הסברים מהמדריך (אפשר לעלות/לרדת כמה שרוצים ולכן לקחנו כרטיס ליומיים והשתמשנו בזה כאוטובוס – רלוונטי להמשך..).
לאמריקאים האלה משעמם ברמות שאנחנו, הישראלים.. שיש לנו "חיים", פשוט לא מסוגלים להבין. הם קולטים וסופרים ושומרים (ושופכים) סטטיסטיקות הזויות לגמרי..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image030.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image032.jpg[/IMG]
"זוהי השדרה היחידה בשיקגו, שלא רק שהיא הולכת ממזרח למערב, היא גם עושה סיבוב והולכת גם מצפון לדרום. אין עוד שדרה שמתנהגת כך בשיקגו..."
כאילו... מה נהיה לך? כולה רחוב עם "עיקול".
או "זו הצומת היחידה בעיר שיש בה מצלמת רמזור. הלכה פה מישהי במעבר החצייה ועשתה SMS-ים ורכב, שעבר באדום דרס אותה למוות. לכן, העיר החליטה לשים מצלמה. הצומת היחידה בעיר עם מצלמה, אז מי שמתכוון לעבור באדום שיידע ש.."
וואללה!! ולמה זה כ"כ מעניין? ואח"כ גם מתברר שזה לא כ"כ נכון..
או "אם תסתכלו מימין, זה בניין המגורים (לא משרדים. מגורים. שיהיה ברור!!) הגבוה ביותר בשיקגו. כך וכך קומות/גובה. אין בניין מגורים יותר גבוה ממנו בעיר. יש בניני משרדים גבוהים יותר אבל..." וזה ממשיך.. וממשיך.
ו"זהו הבניין הרביעי בגובהו בעיר. יש לו כך וכך קומות. הוא היה השלישי אבל הבניין השלישי היום, עבר אותו, אחרי שהוסיפו לו תשע קומות ועכשיו הוא השלישי וזה הרביעי. והשני הוא זה שאמרתי לכם קודם ויש לו .... והראשון, כמובן, הוא...".
וכך הוא ממשיך לברבר את עצמו לדעת...
"אם תסתכלו לימין, תוכלו לראות את בניין המגורים היחיד (היחיד!!!) מצפון לכביש X. אין עוד בנייני מגורים מצפון לכביש הזה. זה בניין המגורים היחיד מצפון. יש בנייני משרדים מצפון לכביש אבל זה בניין המגורים (המגורים!!) היחיד מצפון לכביש. רצו לבנות עוד אבל לא בנו. זה היחיד...".
וואללה. היחיד. הבנו. היחיד מצפון לכושילאמאמאש'ך... קדימה, דפדף.
ואם אתם זוכרים, שאמרתי לכם שהשתמשנו באוטובוס כ... אוטובוס...
אז יצא לנו לעבור באותם מקומות כמה פעמים ולשמוע את אותן סטטיסטיקות כמה פעמים... או ככה חשבנו שיהיה..
למשל.
נוסעים בשכונה של הנשיא אובמה (שכונה של... כושים.. כמה מפתיע. לא אומרים את זה אבל הדבר היחיד הלבן באיזור אלה מעברי החצייה ופסי העצור. כל היתר.. שחור.) והמדריך מספר לנו "בטח חבריי המדריכים סיפרו לכם על השדרה ההיא, שהיא היחידה בשיקגו שהולכת ממזרח למערב ו-ג-ם מצפון לדרום.... לא נכון!!! הנה אנחנו נוסעים בשדרה שגם היא הולכת ממזרח למערב וגם היא עושה סיבוב והולכת מצפון לדרום !!! HERE YOU HAVE IT. שתי שדרות בשיקגו. הם היו צריכים להגיד לכם שהשדרה ההיא היא היחידה ב- DOWN TOWN אבל לא היחידה בעיר, משום שהנה לכם עוד שדרה ואנחנו עדיין בעיר, בשיקגו. הם כנראה לא יודעים את זה וחבל ...".
וממשיך ללכלך על החברים שלו ולברבר ולברבר ולברבר..
ממשיכים לנסוע והמדריך מקשקש על "זה הבית של מוחמד עלי (וכאן מגיע הסבר על זה ש"הוא לא נולד מוחמד אלא..." מעיק). אח"כ מגיעים לאיזה בית ששייך ללואיס פארחאן (המוסלמי האנטישמי ההוא) ומתחיל סיפור של שעה על איך כשיש שומרים מסביב לבית ואז יודעים שהוא "בעיר" אבל עכשיו אין שומרים ולכן הוא לא "בעיר", משום שאם היה בעיר היו שומרים אבל.. אין...
ואז יורדים במוזיאון לאמנות תעשייתית ומדע.
מעניין מאוד, המוזיאון – אני ישבתי שעה וחצי בסטארבקס וחיכיתי שג'קה והגמדים יגמרו את הטיול שם... איזה שקט... תענוג. אחלה מוזיאון.
אני נהניתי. מומלץ.
השוס שם, במוזיאון, היה בסוף.
ממש ליד הסטארבקס יש רובוט בתא זכוכית, שמכין גלידה לפי הזמנה. הגמדות היו באקסטזה.
כמובן שאם יש משהו מכני – יש תקלות.
משום מה, הרובוט התעקש להכין גלידה בלי לקחת קודם כוס, לשים בתוכה את הגלידה והתוספות.
דווקא הכל עבד יפה ואפילו אפשר היה לאכול את הגלידה, אם הוא היה לוקח כוס.. בהתחלה.
דנה, שצפתה בפיאסקו המתהווה, התחילה לבכות (עד אז היה לי, כאמור, די שקט.. אבל אני לא מתכוון לדבר על זה..) ומיד הגיעו שני אחראים (עובדת והממונה עליה) שפישפשו בתוך המכונה ונתנו זיכוי לעוד גלידה.
הפעם הכל עובד כמו שצריך והרובוט זכר לקחת כוס והכין גלידה בכוס – שתיים.
כולם היו מבסוטים ושתי דקות אח"כ הגמדות זרקו את הגלידה.
גומרים את המוזיאון ואח"כ לוקחים את האוטובוס חזרה..
כמובן שעוברים באותו מסלול והמדריך האחר מברבר בקול מונוטוני על כל מיני דברים "מעניינים", שכבר שמענו אבל אז, ממש לפני שנרדמתי (למעשה ינון העיר אותי אם הוואטס-אפ שלו והפיל לי את הטלפון מהיד) - הפתעה!!!
מסתבר שהבית של לואיס פארחאן (המוסלמי האנטישמי ההוא, זוכרים?) הוא למעשה הבית של... מוחמד עלי ("ואם לא ידעתם, זה לא השם המקורי שלו. לפני שהיה מוחמד עלי קראו לו..." בלא, בלא, בלא..).
אח"כ הוא ממשיך לקשקש על כמה שהשכונות האלה מתפתחות ומשקיעים בהן הון והן יפות כאלה ומושקעות ובעלי העסקים מטפחים אותן ו... מסביב אני רואה רק נרקומנים וסוחרים ותחנות סמים ושומרים ו... ממש קטעים מ"בלוז לכחולי המדים" וסרפיקו..
השכונה של אובמה...
אבל בסה"כ שיקגו נראית אחלה עיר ויומיים בהחלט לא מספיקים ובטוח שפיספסנו עוד כמה סטטיסטיקות נהדרות (ולא סיפרתי לכם על כמה אנשים נפגעו מקרח שנפל עליהם מגג הבניין (היחיד!!) עם הגג המשופע אבל עכשיו זה לא קורה יותר משום שהגג מחומם וקרח לא מצטבר שם.. וגם לא על כמה אבנים הביאו מכל העולם לאיזה בניין.. סתם כך בלי סיבה.. וגם... כמה שערות יש בנחיר הימני של האף של האבא של המדריך, שאין לאף אחד אחר וגם כמה זמן יקח לו לחזור לכושילאמאמש'לו ולסתום את הפה.. קרציות), שפשוט אי אפשר בלעדיהן ולא ראינו... כלום ממש.
אה. הכי חשוב... לבוא בלי ילדים... ומי שלא מבין למה... מגיע לו – אבל אני לא מתכוון לדבר על זה...
- - - Updated - - -
נבראסקה
...
ונעבור לנושא הבא.
לא, באמת. אין מה לכתוב. איך ג'קה אומרת על איזה מנהל כישרוני, שם בקומברס - "מקום ריק"...
בכניסה לכל מדינה, על הכביש יש שלט שמודיע לך שעברת מחור-אחד-לאחר. כשעברנו מאיווה לנבראסקה קידם אותנו שלט "ברוך הבא לנבראסקה – ארץ החיים הטובים" או בשפת המקור "Welcom To Nebraska – Where The Good Life Is"... מה שנקרא Ya, Sure... חיים טובים.. בטח.
חשבו לעבוד עלינו אבל אנחנו מההתחלה (אחרי דה מויין – ראו בהמשך) היינו חשדניים. פעם אחת עבדו עלינו (זוכרים את העסק ההוא עם העבודה המשחררת והמקלחות בחינם.. חיים טובים) אבל למדנו מאז – לא מאמינים.
וצדקנו.
באיזשהו שלב קיבלנו הודעה לטלפון שקיצבת נדידת הנתונים (יענו Data Roaming ) נגמרה ואין לנו יותר DATA... שזה עצוב מאוד, מאוד.
הגענו למלון (עם WiFi , כמובן) ומיד בדקתי עם T-Mobile למה בדיוק אני צריך נדידת נתונים בתוך ארה"ב. אחרי שהבהירו לי (לא במפורש אבל לא היתה בעייה להבין) שהם לא כ"כ מחשיבים את נבראסקה כ"מקומית", נכסתי לאתר של T-Mobile והעלתי את מפת הכיסויי הסלולארי באיזור ובארה"ב בכלל...
התמונה למטה, זו תמונה אוטנטית של הכיסויי הסלולארי של T-Mobile בארה"ב - בוורוד זה "יש כיסויי". הכתם השחור באמצע זה... נבראסקה...
די ממצה..
|
לא יצא לי כ"כ אבל מי שלא מאמין או לא רואה כ"כ טוב, שכנס ל- www.t-mobile.com ויעשה חיפוש ב- NETWORK לגבי ה- Coverage |
ובכל זאת, ננסה להוציא איזה סיפור מהשממה הזו.
נבראסקה.. המדינה של הסרט שכמעט זכה באוסקר השנה.. נראה לי שהסרט עושה עוול למדינה – היא לא כ"כ משעממת (גיבור הסרט יצא משוגע לגמרי, מרוב פעילות..).
יש הרבה מה לעשות בנאברסקה. אפשר לנסוע על הכבישים (מצויינים) ולנסות לספור את שדות התירס שמגדלים שם...
בעצם אפשר לחסוך את זה – אחד.
שדה אחד. שדה אחד של תירס, שנראה שמתמשך לכל אורך המדינה (או לפחות לאורך כביש 80 שחוצה אותה..).
אתה נוסע לאורך מאות מיילים ומשני צידי הכביש... שדה של תירס.. מאות מיילים!!!
באופק אתה רואה איזה בית או שניים אבל הכל... תירס.
בכלל, כל האיזור הזה, שידוע בכינויי "אסם התבואה של העולם", מורכב משדות – שדות ענק. ככל שאפשר לראות, מאופק לאופק.. הכל שדות.
אם במזרח ארה"ב אתה רואה ימבה יערות, פה יש קבוצות עצים קטנות, שמפרידות בין שדות ענק, שברובם המוחלט מגדלים... תירס. והכל שטוח, כך שאתה יכול לראות לרחוק... לא שזה משנה... הכל נראה אותו הדבר.
למי שצופה בערוצי המדע, ברור לחלוטין שזה, יחד עם הסויה, הוא היבול "המכניס" ביותר שקיים. היום עושים הכל מתירס – מפלסטיק ועד "יציקות" של סוכריות הגומי של הגמדים... פשוט הכל (תעשיות רכב, הלבשה, מזון, דלק (אתנול).. בהכל יש תירס). למעשה אומרים שאם היו מפנים ½ מיבול התירס של ארה"ב לארצות נחשלות, היו פותרים שם את בעיית הרעב..
זה פשוט מדהים, העושר הזה של יבולים ושדות ומרחבים... אמריקה.
אתה נוסע ונוסע ולא נראה שאתה מתקדם כ"כ, משום שהכל נראה אותו הדבר... תירס ותירס ותירס – יציאה מהכביש המהיר, שלטי ענק של מקדונלד'ס ותחנות דלק ו... תירס..
טוב. זה המקסימום שהצלחתי עם נבראסקה..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image004.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image006.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image008.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image010.jpg[/IMG]
דה מוין
והשיעמום הזה מחזיר אותי לחנייה הקודמת, לפני נבראסקה.
"דה מוין (Des Moines) היא עיר הבירה של מדינת איווה שבארצות הברית וכן בירת מחוז פולק. העיר נוסדה בשנת 1843 ולפי מפקד האוכלוסין של 2010, מתגוררים בה 203,433 תושבים.
העיר ממוקמת במרכז המדינה.
שטחה של העיר 200.1 קמ"ר, מתוכם 196.3 קמ"ר שטחי יבשה ו- 3.8 קמ"ר שטחי מים
העיר ממוקמת על גדת נהר דה מוין שפירושו בצרפתית "נהר הנזירים" (Rivière des Moines).
בניין בית המחוקקים של המדינה, המכונה "הקפיטול של מדינת איווה" ושוכן בדה מוין, הינו ייחודי בכך שכיפתו מצופה זהב. העיר ייחודית בכך שיש בה מערכת סקייווק - מדרכות עיליות - מדרכות אוויריות מקורות המאפשרות לאנשים לנוע מבניין לבניין לאורך 5.6 ק"מ מבלי לצאת מהביניינים.
בקרבת העיר נמצא שדה התעופה הבינלאומי דה מוין, אולם על אף שמו של שדה התעופה הוא משמש לטיסות פנימיות בלבד, ולא לטיסות בינלאומיות."
זה פחות או יותר מה שיש על ד'ה מוין בויקיפדיה ואם חשבתם שזה משעמם... חכו שתבקרו בעיר.. הדבר הזה – עיר הבירה של איווה, היא, כך נראה, בית קברות ענק – הכל שקט ונקי ויפה ו... ריק.
התמונות הבאות לא צולמו ביום כיפור, בזמן הארוחה המפסקת ולא פינו את העיר לצילומי סרט וזה לא חלק מאפיזודה של סידרת התעודה EARTH AFTER PEOPLE (מי שלא צופה בערוצי המדע, שיריץ חיפוש).
התמונות הן ממרכז העיר, יענו DOWN TOWN, בשעת השיא...
אם קורה לך משהו ואתה "נופל ברחוב", אף אחד לא יעזור לך... פשוט לא יהיה אף אחד בסביבה... הרחובות ריקים.
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image014.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image016.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image018.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image020.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image022.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image024.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image026.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image030.jpg[/IMG]
העיר הזו כ"כ משעממת, שכשאלנו את הפקיד (בחור צעיר ונחמד) בקבלה במלון, מה יש לעשות בה, הוא התחיל לגמגם והציע ביקור בבית הסנאט שנמצא 15-20 דקות הליכה משם.
כשג'קה אמרה "טוב... ויש עוד משהו?" הוא חשב דקה ואמר "לא ממש.. אני אוהב להסתובב ברגל"...
בטח שהוא אוהב את זה – יש לו את כל הרחובות לעצמו... אין אף אחד ברחובות.
בהלקח הנתונים האלה, לא פלא שהמקום ההומה ביותר באיזור, הוא איזו חור של המבורגרים שנקראה... ZOMBILAND HAMBURGER... כן המקום החי ביותר שם נקרא זומבי... וחרא של אוכל..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image036.jpg[/IMG]
אבל כבר היינו שם ונכנסנו לבית הסנאט (יענו בית המחוקקים של המדינה) ו... ריק לגמרי. כנראה שכל המחוקקים היו בחופש...
אממה, מקום בהחלט מדהים (נו בטח. אין אף אחד והכל כמו חדש.. היחידים שעשו שם רעש הן רוני ודנה ). אי אפשר לתאר. התמונות אפלו לא מצליחות לדגדג את היופי של המקום ולחשוב שזה מקום עובד.. בערך.
הספרייה מכילה עשרות אלפי ספרים וכשאתה נכנס לשם... לא צריך שלטים של "לשמור על השקט".. אתה פשוט... שותק. מעורר כבוד... באמת... אלא אם אתה רוני או דנה.. אבל אני לא מתכוון לדבר על זה.
אם רק יכלו לקחת את כל זה ולהעביר למקום קצת יותר.. חי.
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image040.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image044.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image048.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image050.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image052.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image056.jpg[/IMG]
טוב. לטובת ההגינות, חייבים לציין שמסביב למלון שלנו (מצויין – שלושה חדרים, מצוייד, חדש לחלוטין. ממש דירה. 150$..) היו מלא פאבים ובארים... ממש בכל פינה. וגם היו שם מלא אנשים צעירים בפנים ונראה נחמד... כנראה מובטלים שישנים במהלך היום..
ערב לפני השיחה על איפה לטייל בעיר, כשג'קה שאלה את הפקיד (שהרי, אני לא מדבר עם המקומיים..) איך זה שיש פה כ"כ הרבה בארים, הבחור ענה "טוב... אין יותר מידי מה לעשות פה חוץ מלשתות"..
נראה אומלל הפקיד. לפחות שקט לו..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image060.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image062.jpg[/IMG]
לדעתי, זו הכתיבה הארוכה והמקיפה ביותר, שהעיר הזו חוותה מיום היווסדה...
הכל נטוש
נכנסנו בדרך לכמה עיירות (כבר לא זוכר אם זה באיווה או נבראסקה אבל בנינו... Same-Same) ואני אומר לג'קה "תצלמי, תצלמי" והיא עונה "אבל אין פה כלום. מה אני אצלם?" ואני אומר "זהו! את הכלום!!"..
אתם פשוט לא קולטים – עיירות ריקות!! יש חנויות (סגורות), רחובות (ריקים), רמזורים (פועלים על.. ריק) והכל נראה נטוש!!
יענו, לא תגיד איזו עיירה נטושה עם כדורי קוצים שמתגלגלים ברחובות. פשוט רחובות שנראה שכל האנשים נעלמו מהם באמצע הפעילות... ריק!!
אתה מרגיש שאתה חלק מסצינה של איזה סרט אפוקליפטי שבו כל האנשים... נעלמו.
אבל אי אפשר לראות את זה משום שג'קה לא רצתה לצלם "כלום"...
בתמונות פה, מדובר בעיירה קטנה... שני רחובות ומגדלי אחסון ל..תירס..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image004.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image006.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image008.jpg[/IMG]
אטרקציות.. או – הם כ"כ משועממים האמריקאים האלה..
המקומות האלה כ"כ מעניינים וקורים שם כ"כ הרבה דברים שהם טורחים לציין מקומות... איך נגדיר זאת - מיוחדים..
אתה נוסע בשומקום ופתאום שלט ענק בצבע חום (יענו אתר מורשת...). ענק (ענק!!!) – שם של עיר, שלא מזכיר/אומר לך כלום, ומצויין באותיות מאירות עיניים "מקום הולדתו של הנשיא רונאלד רייגן"!!!.
אשכרה, שם נולד!
ואם פיספסת את השלט הראשון, אחרי 2-3 מייל יש עוד אחד... ואח"כ עוד אחד...
שחס וחלילה לא תפספס ביקור בחור הולדתו של הבחור...
ואם חשבת שנפתרת מרייגן, אחרי עוד איזה שלוש שעות, אותו סיפור עם ג'ון ויין...
קוקיות..
אה. ויש עיר שלמה (עיר הבירה) שקרויה על שמו של הנשיא שנולד שם.. לינקולן.
שם העיר "לינקולן" והם טורחים להסביר/להזכיר לך, ששם הוא נולד... מה שנקרא Big Fu$#@&g Deal.
אם לוקחים שם טיול/סיור בטח המדריך מפציץ אותך בסטטיסטיקות של כמה הוא שקל כשנולד, מה היתה המילה הראשונה שלו, מתי נפלה לו שן החלב הראשונה וכמה שקל הקקי הראשון שלו ואם הוא עשה אותו צפונית או דרומית לרחוב הראשי...
במהלך הנסיעה ג'קה מתכננת את "היום הבא" ומתייעצת כל הזמן ב-TRIP ADVISOR .
מישהו בפורום שם כתב שהוא נוסע מאספן לשיקגו (או משהו כזה, בדיוק במסלול שלנו רק הפוך) ושאל אם ומה יש לראות בדרך, באיווה ובנברסקה...
התחילו לספר לו כל מיני סיפורים על פנינות החמד של המקומות בדרך ואיפה כדאי לבקר ומה לראות...
בחור אחד, שמצוין שם, בפורום, כאיזה מומחה/בעל נסיון ענה לו בקצרה JUST KEEP ON DRIVING – עיצה מצויינת.
מ-י-ו-ת-ר...
פנסילבניה
ביום הראשון (או השני...בקיצור, לפני מליון שנה) עולים על רכבת קיטור ישנה, שעושה טיול בין שדות של אמישים (ומחרידה אותם בשריקות בלתי פוסקות) בפנסילבניה ועל הכרטיס יש הוראות/חוקים ובין היתר:
· אסור לירוק טבק (לעיסה, כפי שמקובל במקומותיהם) על התנור.
· חייבים להפקיד את האקדחים אצל הכרטיסן.
· אסור בהחלט לירות על פרות ופסיונים (כנראה מדובר על ירי ברובה, משום שהאקדחים הופקדו כבר קודם).
· הימורים... רק בקרון המטען.
· כל הגברים חייבים לעזור לפנות שלג או לדחוף (את הרכבת!! – י.ב.), בשעת הצורך.
· והכי חשוב – לא להוציא ידיים מהחלון, במקרה שהאינדיאנים תוקפים...
קוקיות!!!
והאמישים האלה... תופעה!
אני בכלל לא נכנס לאמונות (הדביליות ואל תתחילו להטיף לי שכל אחד זכאי/רשאי להאמין במה שהוא רוצה ושצריך לכבד את האחר – האנשים האלה דבילים/מפגרים. לא מאמינים, תחפשו את הסידרה על המאפיה האמישית ב... ערוצי המדע..) שלהם אבל כשאתה רואה את הנשים/נערות, לבושות במיטב מחלצות ה"מאה שערים משולבות בהייד-בת-ההרים" שלהן, ונוסעות על קורקינט ענק כזה (אופניים אבל בלי מושב ומדרך כזה לרגל, כשהרגל השנייה דוחפת את הכביש.. קורקינט) או את המכוניות שגוררים הסוסים (אשכרה – קבינה/מרכב של רכב משנות העשרים/שלושים, שמחובר לגלגלי עץ וסוס מושך) אתה חושב לעצמך... "מה נהיה להם, אלה?!"
קוקיות!!
אין תמונות רלוונטיות.. למה? תשאלו את ג'קה. אני (יש לי יופי של תירוץ. אני-) רק הנהג..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image028.jpg[/IMG]
וגם היינו בגטיסבורג - איפה שהאמריקאים נלחמו ב.. אמריקאים אחרים..
אין הרבה מה להגיד חוץ מזה שהכל גדול... במיוחד היכולת שלהם להרוג זה את זה - יותר מחמישים אלף מתו שם 50,000!!!!
כל האיזור הוא, למעשה, בית קברות ענק (ענק!!!).
זה בית קברות צבאי ועד היום קוברים שם חיילים וחיילים לשעבר - זה נחשב כבוד גדול. יש תאריכים ורישומים על המצבות. בתקופה האחרונה נקברו שם אנשים בני יותר משבעים, ששירתו במלחמת העולם השנייה (יש רישום בדיוק איפה הם שירתו ומתי). קבורים שם גם חללים מאפגניסטן ועירק ו... חגיגה שלמה.
גם שדות הקרב מונצחים, כולל הסבר מדוייק כמה נלחמו וכמה נהרגו ואיפה ואיך הצפון "עבד" על הדרום ולהיפך, בכל מיני "תרגילים" והסחות...
הכל מוסבר וכולם גיבורים ו... מתים... ויש הרבה שעל המצבה שלהם כתוב UNKNOWN... וכולם נהרגו ע"י... אמריקאים...עצוב.
אבל הכי חשוב שהם זוכרים את זה ומנציחים את זה וכל שנה משחזרים את הקרב/קרבות שם...
קוקיות...
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image032.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image034.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image036.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image038.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image040.jpg[/IMG]
- - - Updated - - -
פיטסבורג
עיר חביבה מאוד.
לקחנו קרונית (שילוב בין רכבל לקרון, שנעה על מעיין מדרגות) שיורדת מהר, שמשקיף על העיר ועולה חזרה.
למעלה הלכנו איזה שתי דקות למקום תצפית על העיר (שם צילמתי את הפנורמה) – יפהפה. ממש.
מתברר שחוץ מזה שהמקום יפהפה, הוא גם שורץ חיפושיות מוצצות דם, דמויות קרציות ואת כל הדרך חזרה לאוטו בילינו באיתור שליפה והשמדת הקרציות האלה, שטיפסו עלינו... היה כייף.
כשהיינו שם, היה משחק בייסבול. נדמה לי נגד ניו יורק.
המוני אנשים חוצים את אחד הגשרים, שנסגר לתנועה לרגל האירוע והולכים לאצטדיון... המונים. ובחוץ המון שוטרים, ששומרים על החוק והסדר והמון ספרסרי כרטיסים, שעומדים ליד השוטרים (ששומרים, כאמור על החוק) ומציעים בצעקות כרטיסים במחירים מופקעים...
הלכנו, טיילנו, אכלנו, חזרנו לאיזור והאצטדיון היה מלא. מדהים!
ומי שיאמץ את המוח ויסתכל בתמונות, אולי יזהה את סצינת הפתיחה בסרט של טום קרוז - "ג'ק ריצ'ר". בדיוק ברחבה שמול האצטדיון, הבחור ההוא רצח ביריות את 5 הקורבנות שלו. וממול יש הבניין שממנו הוא ירה ובצד אתם יכולים לראות את הגשר שממנו "היה צריך לירות" אם היה אכן עושה את זה הבחור שניסו להפליל... הוליווד בפנסילבניה.
|
הכניסה הראשית לאיצטדיון.. |
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image012.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image024.jpg[/IMG]
פיטסבטרג – חייבים לבקר שוב.. בלי הילדים..
הדרך או "אמריקה, ורסנו. אמריקה".
ומי שלא מבין את המשפט (שיתבייש ו) שישאל!!
כאילו שלא ידענו, אין כמו אמריקה!!
העלתי כמה תמונות בוואטס-אפ, עם הכותרת "רק באמריקה" וישר קיבלתי תגובות ממושיקו וינון, שלא רק באמריקה יש מפלים ונחלים...
אז שתדעו – אין כמו אמריקה!
באף מקום אחר אין מפלים ונחלים במרחק של 10 דקות מהכביש/חניון
וגם מרכז מסחרי ענק במרחק של 20 דקות, שאפשר לקנות כל מה ששכחת
וגם, כשהבנת שהמצלמה שקנית בקוסטקו (ג'קה עם הקניות הספונטניות שלה..) במיוחד לטיול, היא זבל של מצלמה ואתה יכול להחליף אותה באחרת (וגם אותה..) ולהמשיך בטיול בלי להיות תקוע עם מצלמה שמצלמת את האירועים... אחרי שנגמרו..
וגם, אם ראית שיש אגם/נחל נחמד לשייט/רפטינג אתה יכול לנסוע 20 דקות ולקנות לך איזו סירה (אפילו בוולמארט או בטארגט או.... בקוסטקו) ולחזור לעשות יופי של חיים.
וגם וגם וגם והכל בלי שצריך לטוס למדינת עולם שלישי ולעשות "טרק" של כמה ימים ולנסות להיפטר מעלוקות (לא, לא הגמדים. עלוקות אמיתיות, כמו שהתנפלו על תמר וליאור..) וכשמגיע הערב להיזכר שלא לקחת ספריי נגד יתושים ו...
אמריקה!
כל המקומות בתמונות הבאות, ממקומות ומדינות שונות, הם במרחק של 10 דקות הליכה מהכביש או ממש על הכביש... לא איזה כביש שומם בתאילנד או ארגנטינה או הודו...
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image034.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image038.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image042.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image044.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image046.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image048.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image050.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image052.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image054.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image056.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image058.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image060.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image062.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image064.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image066.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image068.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image070.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image072.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image074.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image076.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image078.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image080.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image082.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image084.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image086.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image088.jpg[/IMG]
והדרך... אחלה. כבישים מצוינים (ברובם) מהירים והשילוט ברור ויש קליטה לטלפון/GPS (אלא אם אתה בנבראסקה..) והכל ברור ומובן וקל..
נכון. מידי פעם אתה נתקע אחרי איזה דביל (אמריקה!!) ששם את הקורז-קונטרול על ½ מייל לשעה יותר מזה שלפניו ויוצא לעקיפה, שיכולה להימשך איזה 20 דקות... הוא לא ילחץ טיפל'ה על הגז ויעבור מהר. הוא יתן לקרוז לעבוד ו... יקח כמה שיקח, עד שכבר בא לך לחנוק את הגולם.
אבל אז אתה נזכר שלא בוער כלום וממלא אתה נוסע 85 מייל לשעה.. עם טריילר.. ונרגע (עד שמתחילים הויכוחים והשאלות בתוך האוטו... אבל אמרנו שלא נדבר על זה..) ובסופו של דבר אתה שם את הקרוז על 90 מייל לשעה וחולף על פני הדביל ואז מתברר לך שהוא לא יודע איך מפעילים את מתג האורות, להעביר לנמוכים ושוב בא לך לחנוק אותו...
רק באמריקה אתה יכול לפגוש, בדרך, חבורה של "מלאכי גהינום" קשוחים, על הארלי דווידסונים רועשים ובתחנת הדלק הבאה לגלות שמדובר בחבורת זקנים, שיכולים בקלות להיות הסבא והסבתא שלך, שמטיילים בפנסיה (כמעט כמוני... רק בלי הילדים..).
ואפרופו "רועשים" – הרבה מהחבר'ה האלה רוכבים בלי קסדות ב-80 מייל לשעה... רעש אימים של הרוח והאגזוזים (אתה עובר לידם וכל האוטו רועד מהבאסים) ואתה לא מבין איך יכולים לסבול את הרעש הזה – ואז מתחילות הצעקות באוטו ופתאום אתה מבין ומקנא בהם על ה...שקט.
אבל לא נדבר על זה.
אני התלהבתי מכל האלה עם השלושה גלגלים... גדול. לא צריך להוריד רגל ברמזור וגם יש רוורס. מחברים טריילר קטן ו...קדימה - רק נראה לי שצריך להיות מעל גיל 60 כדי לקנות...
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image100.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image104.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image110.jpg[/IMG]
יש להם המון זמן פנוי (וכנראה גם המון כסף) והם אוהבים צעצועים, האמריקאים האלה..
תראו מה ראינו במגרש החנייה ב"חור של ג'קסון" (לא היה לי נעים לצלם למטה אבל יש להם גם מספרי רישויי "מיוחדים"):
ורק לשם השווה, שתראו כמה הדבר הזה הוא צעצוע, לשימוש אישי.. כמו אופנוע ובערך באותו גודל, הנה עם האקספדישן שלנו.. ליד..
|
מאחור אפשר לראות דוגמית מה"נופשים" של הפיסקה הבאה.. |
וכמויות ה"נופשים". זה פשוט לא להאמין. המוני פיק-אפים/טנדרים שגוררים בתים ענקיים (יענו, מוביל-הום) וחורשים את היבשת – מספרי רישוי מכל המדינות... מדהים.
ויש את המפוארים יותר. האוטובוסים האלה שגוררים סירה ורכב נוסף ו...מה לא.
ויש גם את אופנועי ענק – קרוזרים – שגם הם גוררים טריילר קטן עם כל הציוד של סבא וסבתא שרוכבים לטייל. ולמי שלא רוצה להוריד רגל ברמזור, יש גם המוני תלת-אופנוע (עשרות אלפי דולרים).
מטיילים. נהנים - בלי מקלטים ו"נחש צפע" ו"צבע אדום" וחדר מוגן...
ואי אפשר בלי להזכיר את משאיות הענק – משהו לא יאמן הדבר הזה.
יש כ"כ הרבה מהן ויש כאלה שהן כנראה הארכה של האגו של הנהג/בעלים – כ"כ מצועצעות ומבריקות ויפות שאתה פשוט מסתכל וחושב ... "בן אדם, אין לך מה לעשות בחיים רק לייפייף את הפאקינג משאית הזו?"... וכשהם קולטים שאתה מסתכל... בכלל הם מבסוטים.. עשית להם את היום.
והרכבות... הרכבות...
פשוט לא להאמין. אתה נוסע במקביל לפסי רכבת ולצידך רכבת באורך שלא איזה שני מייל... קטר או שניים בהתחלה ושנים שלושה קטרים באמצע ומליון קרונות משא... אתה מסתכל קדימה ואחורה וזה פשוט לא נגמר.
רק לחשוב שאתה נתקע במחסום רכבת וצריך לחכות שהדברים האלה יעברו..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image118.jpg[/IMG]
אתמול, בדרך ל"חור של ג'קסון (תירגום מילולי של שם העיירה), נכנסנו לקפה וקינוחים באיזה חור. מצאנו את הבאר/מסעדה/דיינר הזה, שעוד נכתוב עליו.
החבר'ה האלה, במערב (וואיומינג) לוקחים מזה ברצינות את הגאווה הלאומית וחוקה והזכות לשאת נשק... הנה מבחר מה"מודעות" ואימרות השפר שהיו תלויות על הקירות (והיו גם יותר קיצוניות..).
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image002.jpg[/IMG]
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image012.jpg[/IMG]
ואפרופו נשק.
את שלושת התמונות הבאות צילמתי בגלידריה, אליה נכנסו לקנות לגמדות.. גלידה... יכולנו לקנות עוד כמה דברים:
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image022.jpg[/IMG]
ואת השתיים האלה בוולמארט, יענו WALMART - הסופר מרקט. אתם יודעים: חלב, גבינה, פירות, M-16, RPG, לחם... סטנדרטי:
- - - Updated - - -
עצלנות
מי שלא מתעניין/אוהב נסיעות שטח ו-4X4, יכול לדלג/לרפרף...
במסגרת הנסיון למצות את ה"חור השחור", שנקרא נבראסקה, נסענו לאיזה איזור ספר - Wilderness (כאילו... מה נהייה לכם? כל המדינה הזו היא איזור ספר...) לראות נשרים.
בדרך, לאחר שראינו שהשעה מתאחרת והדרך מתארכת, אמרנו (יענו ג'קה אמרה ואני אמרתי "כן") שקודם נעצור באגם ונעשה פיקניק ואח"כ, אם יהיה זמן, ניסע לראות נשרים.
אני לא אחזור (אשתדל) על מה שג'קה סיפרה על האגם, רק אציין שמדובר בסכר ענק על איזה נהר, שיצר אגם ענק המשמש, בין היתר, כאתר נופש.
מגיעים לכניסה לאגם (אחד מתוך שניים) שנראה לנו אינטימי יותר (פשוט מלמעלה ראינו שיש פחות מכוניות מסביבו והוא מיוער יותר) ורואים שלט (מיסיי'ה קלו ועודד, במיוחד בשבילכם..) המבקש להפקיד דמי כניסה באיזו תיבה עלובה... ברור...
האמת שדוקא רצינו להפקיד (יש מעטפות מוכנות) אבל לא הבנו מה ואיך בדיוק עושים את זה.. באמת!!
הקיביצר, ניכנסנו.
זה האגם שאחרי הסכר ובו נמצא שסתום ענק (תמונות...) – מאוד מרשים והרעש... איזו עוצמה!!
הבעייה שכנראה שכל האינדיאנים/מקסיקנים (אותו הדבר..) חשבו גם כן שהמקום הזה אינטימי והם פשוט חונים שם אחד על השני ו.. נראה שנהנים..
עזבנו מיד... מזל שלא שילמנו..
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image010.jpg[/IMG]
ממשיכים לאגם השני – ענק!
מסביבו מאות, אם לא אלפי, כלי רכב שחונים ממש על קו המים ומורידים סירות/אופנועי ים/קייקים וכו'.
המון צעירים (רובם המוחלט לבנים!! כנראה שזה האגם של הלבנים) עם אוהלים וקרוואנים ומה לא.. הכל על שפת המים.
ליד הרבה מהחבר'ה האלה יש גזעי עצים ענקיים (אשכרה עצים שלמים) שמחכים לערב, להפוך למדורות ענק, שאת הסימנים של אלו של הערב הקודם, רואים מסביב.
בזמן שהיינו שם, ראינו לפחות שלושה טנדרים (הגדולים, כמו של גרשון) מביאים עצים נוספים ואת הגדולים יותר חתכו, במקום, עם משורי שרשרת גדולים וביקעו עם גרזני ענק..).
אבל שלא תחשבו "כינרת" כזה... לא, לא! הכל נקי והמדורות בתוך בורות באדמה.
בכל מקרה, משלמים בכניסה (5$) ונכנסים ומתחילים לנסוע מסביב לאגם, לחפש מקום שקט/מבודד/אינטימי... נאיביים.
האגם ענק אבל כל פיסת חוף "תפוסה"..
בסופו של דבר מחליטים להתיישב באיזה מקום קצת פנויי.
זה המקום להזכיר לכם את שם הפרק ולמי ששכח ולא רוצה לדפדף למעלה: "עצלנות"..
כבר מלמעלה, מהכביש, כשצפינו על האגם הגדול, ראינו שמדובר בחופים חוליים ואמרתי לג'קה שצריך להוציא אויר מהגלגלים... אז אמרתי...
כאמור, החלטנו להשתקע (להשתקע... עצוב..) וירדנו ישירות לחוף... החולי.
על החוף מאות כלי רכב. רובם 4X4 אבל גם הרבה "כאילו 4X4" והמון טריילרים (בתים) והמון נגררי סירות. אין אף טריילר כמו שלנו.
וכדאי להזכיר, למי שלא בקיא בעובדות, שהרכב (הנאמן!!) שלנו הוא פורד אקספדישן.. ארוך. שוקל בערך 3.5 טון (כשהוא ריק), מוגבה בערך "6 ובעל גלגלים שגדולים מהמקור בערך ב-4 מידות... וגורר נגרר עם גלגלים קטנים ודקים.
עוד ראוי לציין, שבגלל שהרכב מוגבה מהמקור.. מאוד, החלק האחורי של הנגרר נוטה למטה/לאחור...
אלה העובדות ומי שלא מבין את המשמעות שלהן, לנוכח הסיטואציה (המתקרבת)... שישאל חברים שמבינים...
לאחר שהגולם (עבדכם הנאמן..) החליט שאין לו כוח להוריד קצת אויר (כולה 4 דקות), נכנסנו לחוף.. החולי.
צריך לציין שההחלטה, לא להוציא אויר, באה לאחר שראינו כמה וכמה טרקטורים עם גלגלי בלון ענקיים על החוף, ודיסקסנו, בנינו לבנינו, שהטרקטורים האלה עושים יופי של כסף מכל מיני דבילים שנתקעים בחול עם ה"כאילו 4X4"..
הרכב דווקא התנהג יפה מאוד ולא נרשמו כל אזהרות לעתיד לבוא..
בחננו כמה מקומות ומצאנו פיסת חול, בין בית נייד וסככה נטושה והחלטנו ש"זהו זה".
העלתי את הפורד על גבעונת קטנה ולקחתי רוורס, על מנת שפתח הטריילר יהיה למים ונוכל לפרוק מהר ו... הטריילר, בסיבוב, שקע ו... זהו!
קדימה, אחורה, קדימה, אחורה וכבר לא כ"כ רואים את החלק התחתון של הגלגלים ("35!!).
"השכן" מהבית ליד מבחין בסימני המצוקה ובא לעזור.
הוא מספר לנו שכל הזמן נתקעים שם ושיש טרקטורים שמחלצים אנשים.. וואללה!!! באימש'ך?
ג'קה מקשקשת איתו ואני מתרוצץ מסביב לפורד ומתחיל להוציא אויר (איזה רעיון אדיר!!). הבחור אומר לי "I wouldn’t do that", שבעברית היה נשמע משהו כמו "יא, דביל. מה אתה מוציא אויר.. ועוד אחרי שכבר שקעת? קרא כבר לטרקטור."
אמרתי לו שזו לא פעם ראשונה שזה קורה ושכדאי להוציא אויר ולנסות להיחלץ (איזה רעיון, כבר אמרתי?), לפני שפונים לטרקטורים.
הבחור (בן יותר מחמישים, יש לו 5 ילדים והוא הגיע לנפוש על החוף, לכמה ימים, לבד... בלי ילדים) מציע לי את חפירה, אם צריך... בנסיון לשמר משהו מהכבוד האבוד של גולם ששקע, כשמסביב המוני מאזדותCX5 2X4, אמרתי לו שיש לי את חפירה ושלא צריך..
אחרי שהוצאנו קצת אויר (אני הוצאתי וג'קה העסיקה את הבחור, שכנראה רק חיכה לכישלון..) וכיוונו את הגלגלים ישר, רוורס קטנטן לצאת מהבור ו... הבהמה מזנקת כאילו שמדובר בכביש ולא חול... רעיון גדול היה, להוציא אויר... גדול...
הבחור בהלם. עכשיו הוא בטוח שהישראלים יכולים לצאת מכל דבר.
עוד עשיתי איזה סיבובון או שניים, עלאק לשפר עמדה, להראות לבחור שזהו, האוטו לא ישקע יותר..
הבחור ניגש ומתחקר אותי על "הפטנט" הזה של להוציא אויר בחול, שבחיים הוא לא שמע עליו – קוקיות, האמריקאים האלה. כבר אמרתי?
בכל מקרה.
מוציאים את הדברים ומתחילים להתארגן (קנינו מראש 3 סטקים זולים (זה מה שהיה בוולמארט) וכמה נקניקיות ויין. פותחים שולחן וחמישה כיסאות וגריל ו... גשם!
מתחיל מבול, שמיד מבריח את עידודו לתוך האוטו (לא רצה בכלל לצאת אבל הכרחנו אותו). ג'קה ואני אומרים (לעצמנו) שאנחנו לא מסוכר וממשיכים עם הגחלים ו.. הגשם מתחזק.
כמה אידיאנים (מקסיקנים.. אותו הדבר) לידינו מתחפפים ואנחנו מחליטים לקפל הכל..
איך שגומרים להכניס את הכיסא האחרון, הגשם מפסיק.
מסתכלים זה על זו ו... מחליטים שאותנו לא יבריחו – מוציאים הכל וגם הגשם שהחל שוב לא מרתיע. פותחים שמשיה ישנה (את הגזיבו החדש לא פתחנו – חדש) מעל הגריל ומתיישבים בהפגנתיות על הכסאות.. בגשם.
למזלנו הגשם מפסיק אחרי דקה והכל טוב..
הבנות עולות על בגדי ים, כשהטריילר משמש חדר הלבשה ומתחילות לשחק במים עם הכלב של השכנים מהבית (אשכרה בית) הנייד ליד.
כמעט שלוש שעות (אני חושב), שלושה סטקים, 1/3 בקבוק יין ושש נקניקיות מאוחר יותר... מתקפלים.
מסובבים את הטריילר (ביד), מחברים לפורד וזזים. על הכביש ממלאים אויר (בשביל מה הבאתי קומפרסור)... לוקח ½ שעה לנפח ארבעה צמיגי "35 מ-22psi, ל-32..(כן, כולה 22psi היו מספיקים על מנת לא לשקוע..).
הצטערתי שלא קניתי קמפרסור "כמו שצריך",שעלה 20$ יותר והיה עושה את העבודה ב-5 דקות ומשחרר אותי מהמלחמה ביתושים... קמצן.
התמונות לא לפי סדר מסויים (התוכנה הזו של הבלוג... מעצבנת ברמות... במיוחד מנגנון/שיטת העלאת התמונות..)
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image036.jpg[/IMG] |
זה האקספדישן ממש לאחר החילוץ מהשקיעה (שיחררתי את הטריילר שחפר לעצמו בור בגלגל שלא רואים). ג'קה אמרה שלא העיזה לצלם את השיחרור משום שמראה פני תוך כדי, לא "הזמין" שום דבר, חוץ מלעמוד בצד ולא להיכנס לי "לכוונות"... אין לי מושג למה היא מתכוונת. עידודו, שכל אותו זמן שכב בספסל האחורי ו"נבעט" על ידי החוצה (כמעט מילולית), התעייף מהחווייה. |
|
[IMG]file:///C:\Users\JB\AppData\Local\Temp\msohtml1\ 01\clip_image046.jpg[/IMG]
למרות העצלנות והתקיעה/שקיעה, הפיקניק הראשון בטיול הוכתר כהצלחה. אפילו הבשר היה סביר..
ללא ספק, החלק היותר טוב של הטיול... עד אותו רגע..
- - - Updated - - -
אספן
אספן קולורדו - עיר של עשירים... ויפות..
נפגשנו עם אילן ובטסי ושני הגמדים שלם.
כולם יצאו ל-Hiking, יענו ללכת ברגל לאינשהו ואני נשארתי לכתוב את המגילה הזו- אם זו לא הקרבה, אני לא יודע מה כן..
אוחחחח - איזה שקט...
בכל מקרה, יום למחרת כבר הכריחו אותי לצאת...
טיול קטנטן באופניים - בערך 24 ק"מ. כלום ממש. במיוחד למישהו שהפעם האחרונה שעשה פעילות ארובית היתה ב-1998 וגם אז הוא לא היה משהו...
הקיביצר, חוץ מלסחוב את עצמי, הייתי גם צריך לסחוב את הגמדה הקטנה - רתמתי את האופניים שלי לשלי ויצאנו לדרך.
כייף, אפילו לא מתחיל לתאר את הטיול...
והאופניים הקטנים האלה, של הגמדה... שוקלים טון... או שהם העלו במשקל אחרי 1/2 קמ', משום שזה נעשה קשה הרבה יותר... במיוחד כשכל הטיול הזה מתנהל בגובה של קצת יותר מ-2000 מטר...
נסענו כמה קמ'... כל עיקול... כאילו יצא מגלוייה!! הנבלות האלה, האמריקאים... איזה יופי של מקומות יש להם...
אני לא אחזור על התיאורים של ג'קה אבל ממש יפה פה.
הגענו ל-1/2 הדרך ונכנסנו לאיזה פאב/מסעדה/גזלן. חביב מאוד. עידודו ירד על המבורגר בגודל של בית והגמדות אכלו איזה קישקוש בצורה של דינוזאורים (שניצלונים מעובדים) - למה אני מספר לכם? בגלל שאחרי ארוחה שכזו, ברור שאף אחד לא רוצה לעשות את כל 12 הקמ' בחזרה באופניים...
עידודו ואני "נבחרנו" לחזור באופניים וג'קה הגמדות לקחו מונית...
הדרך חזרה... תענוג צרוף... קיללתי את כל האמריקאים והארץ המחורבנת שלהם וכל הגלויות שבדרך הפכו לציורי מים בגשם סוחף... מנייאקים. כל היחידה הזו מנייאקים (ומי שלא מכיר, שתבייש).
בדרך, עוד עידודו ראה מוס (מין צבי ענק) ממש על השביל. היינו בשקט ולא רציתי לעשות רעש ולהוציא את הטלפון ולצלם.... וגם בקושי נשמתי אז עוד להתאמץ ולצלם...
איזה 1/4 שעה לפני הסוף (תרתי משמע), אני שומע צעקה "ברנרד זוז הצידה. אני עובר" והגמד של אילן ובטסי (בן 10 אולי), שיצא איזה 20 דקות אחרינו עוקף אותי, כאילו אני עומד... בושה.
מזלו שהייתי על סף התקף לב, אחרת הייתי רודף אחריו וחונק אותו...
הגענו לדירה, עידודו ואני, ומיד כשירדתי מהאופניים (כל הדרך לא עצרנו... פחדנו שלא נוכל להמשיך) התכווצו לי כל השרירים, בשתי הרגליים... לקח לי בערך 1/2 שעה לעלות לדירה, בקומה השלישית.
בדרך למעלה, עוד פגשנו את ג'קה והגמדות. רעננות לגמרי "אנחנו נהיה בבריכה. תבוא". כן, בטח..
כמה שעות אח"כ נסענו, ג'קה ואני (הגמדים נשארו בדירה... איזה שקט), לאיזו נקודת תצפית על הפיסטין "הכי-הכי" בצפון אמריקה - מדהים!!!
בדרך לשם גם הספקנו לראות מוס בגודל מלא (לא כמו הנקבה הצעירה שעידודו ואני ראינו קודם... או שזו בכלל היתה פטנזיה... הכל היה מטושטש) וצילמנו והתברר שלא נראו שם חיי'עס כאלה כבר שנים - מזל.
האספן הזו... משהו באמת מדהים.
מדהים אבל יקר. יקר לאללה - אילן סיפר שהם דיברו עם איזה סוכן נדל"ן שם, שאמר להם שעכשיו זו הזדמנות להשקיע שם - המיליארדרים דוחקים את המליונרים מהאזור וכל המחירים עולים...
זה הכל להפעם
לקח לי הרבה זמן להעלות את הפוסט הזה - הסידור הזה של להעלות תמונות, דבילי ומגושם לגמרי אבל לא רציתי "רק דיבורים".
גם האינטרנט, בחלק מהמלונות כ"כ איטי... לקח שעות להעלות את התמונות לפוסט... שעות!
נסענו, עד עכשיו יותר מ-2500 (אלפיים ווחמש מאות) מייל. עבר (די) בקלות ובשקט (יחסי) ו... "זה כל מה שיש לי להגיד על זה"..
אמריקה!
הכל זמין וגדול וקל... אמריקה, ורסנו. אמריקה!!!
ואחרי שגמרנו להתלהב מאמריקה...
איומים
אם לא יתקבלו תגובות/הצעות לשיפורים/בקשות (למשל, לקיצור המגילה או יותר/פחות תמונות) וכו'... זה יהיה הפוסט האחרון שלי בבלוג הזה - אני לא כותב "למגירה".
אין התייחסות - אין פוסטים. תעבדו גם אתם.
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים&quo
מה זה הכול .... זה אמריקה רוצים בגדול ורסנו .
עידו
רק אני לא רואה את התמונות???
בררנרד אתה לא בסדר
השעה עכשיו 11:43 PM
אני אמור כבר לישון וקראתי-פשוט נשאבתי אבל-------------------
ככה יעשה למי שעושה אמריקה עם גמדים (חיוך זדוני ושמחה לאיד על הפנים שלי)
ואם תאיים לא ניתן לך לחזור לארץ
חוויה לקרוא אותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
על זה יש איזה רב בארץ שהיה אומר, "זה מוצר צריכה בסיסי :) "
כמה שאתה עז, פשוט לא יאומן
1. כמו שכבר הסברתי רחובות רצים צפון דרום או מערב מזרח, רחוב שרץ בצורה שונה זה מקרה חריג ו "משהו מיוחד"
2. למה להשכיר טריילר מהמוצצי דם ביוהול כשבאותו מחיר הייתה קונה אחד כדת וכדין.
3 בדה מויין אין מה לחפש חוץ מתחנת דלק ואם אתה חושב שזה מקום נדיר (ברמת השעמום)אז תבין שאין כול הבדל אם הייתה יורד דרומה על ה35 עד לטקסס, ממש ככה, שדות תירס ו.....זהו.
4. פנסילבניה- מדינה תקועה ב18XX, לא ישתנה במשך ה100 שנה הבאות.
5.פיצבורג- חור שחור שמבקש פיצוץ גרעיני (ו"שחור"לא בגלל החיות על 2)
6. שיקגו- בירת הרצח בארה'ב (בגלל שאין מכירת או החזקת נשק חוקית)
7. עוד פעם לא באתם לבקר, סתם אתה עולה לי על העצבים.
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או מילקי זה לא הכל בחיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
כמה שאתה עז, פשוט לא יאומן
1. כמו שכבר הסברתי רחובות רצים צפון דרום או מערב מזרח, רחוב שרץ בצורה שונה זה מקרה חריג ו "משהו מיוחד"
2. למה להשכיר טריילר מהמוצצי דם ביוהול כשבאותו מחיר הייתה קונה אחד כדת וכדין.
3 בדה מויין אין מה לחפש חוץ מתחנת דלק ואם אתה חושב שזה מקום נדיר (ברמת השעמום)אז תבין שאין כול הבדל אם הייתה יורד דרומה על ה35 עד לטקסס, ממש ככה, שדות תירס ו.....זהו.
4. פנסילבניה- מדינה תקועה ב18XX, לא ישתנה במשך ה100 שנה הבאות.
5.פיצבורג- חור שחור שמבקש פיצוץ גרעיני (ו"שחור"לא בגלל החיות על 2)
6. שיקגו- בירת הרצח בארה'ב (בגלל שאין מכירת או החזקת נשק חוקית)
7. עוד פעם לא באתם לבקר, סתם אתה עולה לי על העצבים.
נתחיל מהסוף, ג'ו..
אמרתי בהתחלה... בתחילת השירשור, איפשהו - היינו צריכים לחזור משום ש-SHMBO היתה צריכה לטוס ליפן. עבודה חדשה.. התוכניות השתנו. גם עכשיו היא ביפן..
בגלל זה גם לא יצאתי השנה (שוב :() ל-SEMA.
אבל יכול להיות שבנובמבר הקרוב נהיה ביחד ב-SEMA...
ולפי הסדר...
העניין הוא לא הרחוב ואיך שהוא "הולך". העניין הוא כמה ההם, המדרכים, מקשקשים. כל נושא מופצץ בסטטיסטיקות, שאלה שמובאים במשחקי ה-NBA (וכל היתר) פשוט מתגמדים לידם.
למה להשכיר? משום שזה הכי זמין והכי מהיר ובגלל שלא היה יותר מידי זמן - להזכירכם, הרעיון היה לקחת RV ענק (אוטובוס)... רעיון שנפל, כמעט ביחד עם הטיול כולו, אחרי נסיעה "קצרה" מניו ג'רזי לאורלנדו... ברכב עם הגמדים...
לכן, שכרנו נגרר סגור.
נכון, אפשר היה לקנות (לא באמת באותו מחיר אבל כדאי יותר) אבל מה אני אעשה בו אח"כ...
שטויות.
כל היתר...(3-6).
לא מעניין אותי המקומות שלא היינו בהם... איפה שהיינו, זה מה שתארתי.
בהמשך (זה היה 2500 מייל בערך. כל הטיול היה 6300..) ראינו מקומות הזויים יותר..
בכניסה לכמעט כל עיר/עיירה במדינות הבאות (וויומינג, מונטנה וכו' - תציצו במפה שפוסטים של הבלוג של SHMBO) יש שלט קטן, כמו בסרטי המערב הפרוע, שמציין את מספר התושבים והשנה האחרונה בה נספרו.
יש עיירות עם עשרה (10!!) תושבים - כמה בתים, תחנת דלק וכנסייה.
יש מקומות בהם על הכביש יש שלט שתחנת הדלק הבאה במרחק של יותר מ-100 מייל... וזה נכון... ואין קליטה סלולארית..
אתה נוסע בכבישים שכוחי אל ופתאום, באמצע המדבר, 500 מטר מהכביש, אתה רואה נווה מדבר עם מפל ענק ואיזה שבילון שמוביל אליו...
שביל כזה צר, שאתה לא יכול לעשות פרסה (ניתקנו את הטריילר ועשינו כמה רוורסים).
יפהפה!!!
ואגמים, שאתה יורד אליהם מהכביש (דרך "השטח".. עם טריילר שלא ממש בנויי לשטח.. יותר נכון ממש לא בנויי לשטח - מזל שהבהמה גררה אותו גם ללא צורך בגלגלים שלו..) ויושב לבד, על שפת המים, ורואה דגי ענק קופצים מהמים, כמה מטר ממך והקול היחיד שאתה שמע (חוץ מהויכוחים והצעקות של הגמדים... אבל אני לא רוצה לדבר על זה..) זה קולות הנחיתה שלהם חזרה למים..
יושבים עם הגב לגמדים, עם כוס יין ו... תענוג.
פנסילבניה תקועה?
כל המדינות האלה תקועות - אתה מתרחק קצת מהערים "הראשיות" ואתה בעולם אחר. לגמרי.
רק אזורי התיירות (החור של ג'קסון ועוד כמה כאלה (בקולוראדו יש הרבה דווקא) משופעים בסממני המודרניזציה.
היתר... עיירות מסכנות מסביב לחוות ענק (ויש הרבה חוות של פחונים ומוזנחות שהפחונים של הבדואים בנגב, נראים שכונות יוקרה לידן) ו.. זהו.
הכל מגודר (ואתה מבין למה היו על זה מלחמות בימי "המערב") - עשרות מיילים של גדרות. ועדרי פרות שמסתובבות על שטחים עצומים, בלי אף מבנה באופק.
ואז אתה מבין (למי שזוכר שדיברנו על זה בשירשור הזה) ש... לא כ"כ פשוט לצאת מהמקומות האלה. אתה פשוט תקוע. אין לך כסף לחיות במקום "נורמלי". אתה כלוא ב"חופש הבחירה" שלך ו... אין לך שום עתיד.
יש לך ביה"ס, שנמצא במרחק של שעתיים נסיעה מהבית (יש הסעה!!), כדי לצאת למכולת, אתה צריך תיכנון של שבוע מראש, אין קוי חשמל ואין מים של "המועצה" (יש באר ומשאבת שבשבת או מנוע, אם אתה עשיר) ו... אין עתיד.
אתה חי באמריקה אבל גר ב... אמצע הסהרה.
רחוק מכל הנוחות והעושר ו"הבחירה החופשית" שאמריקה מאפשרת..
תחשבו על זה, כשאתם מקטרים שהאמריקאים לא פתוחים מספיק ל"עולם"...
ובירות הפשע...
בירת הפשע המוצהרת והרשמית של ארה"ב, בשנים האחרונות היא קמדן... בניו ג'רזי... 10 דקות מהבית שלי.
אז????.
הפשע הוא "שם" - לא אצלי.
כך גם בשיקגו - הפשע הוא "שם". בשכונות האלה, של אובמה...
אין לך מה לעשות שם... אם אין לך מה לעשות שם.. הפשע לא נוגע לך.
עצוב ברמה הלאומית אבל בשביל "אורח"... בכלל לא מעניין אותי. והבעייה שגם לא מעניין את רוב האמריקאים, שלא גרים בשכונות האלה... עצוב.
דוגמא טובה לזה אפשר למצוא בסרט "מיסיסיפי בוערת" - ראו איך, בעקבות רצח הכושים, כל הכושים מתפרעים ושורפים בתים וחנויות... בשכונה שלהם. והשוטרים עומדים מסביב לשכונה לא עושים שום דבר ואומרים לג'ין הקמן ולווילאם ד'פו שכל זמן שכושים הורסים את שלהם, אין בעייה... הם דואגים שלא ייצאו משם..
שום דבר לא השתנה מאז. כך עם הפשיעה היום - גם בהתפרעויות בסט לואיס... הכל היה בשוכונות ההן.. של הכושים..
אז...
שיקגו היא אחלה עיר - כמו שעיר צריכה להיות... כל זמן שאתה נשאר במקום "שלך".. אין לך מה לחפש (במיוחד בלילה) בשכונות של אובמה..
תישאר ב"עיר" הנקייה ומשופעת המסעדות והפאבים והמטופחת ו... הכל היה בסדר. לא ישדדו אותך ולא ירצחו אותך ולא יבקשו ממך נדבות...
אחלה עיר.
ואני לא יודע מה יש לך נגד פיטסבורג. באמת שלא. אני פשוט לא מכיר אותה.
זו הפעם השנייה שאני שם (פעם ראשונה, לפני שנים, הייתי עם החבר מהפרקליטות, שקיבל שם מלגה ונסענו "לבחון" את המקום..). יש שם אוניברסיטה "נחשבת" וזה בלבד מבדיל אותה מכל עיר אמריקאית "טיפוסית" - יש הרבה תרבויות והרבה צעירים והרבה תחלופה (באיזורים מסויימים) ומגוון גדול מאוד של אפשרויות "בילויי" - עיר.
יש לנו פה מישהו שיוכול להרחיב איך זה לחיות בעיר...
מכל מה שמתואר פה, גם ממה שג'ו ציין, אפשר אולי יתר להבין את הקשיים של ארה"ב ל... התאחד.
בגלל זה, המשפטים ה"כוללניים" של דריש על "איך האמריקאים ככה ואחרת" בכלל לא... מייצגים. כלום.
המגוון והשוני פה כ"כ גדולים ממקום למקום שפשוט לא מאפשרים, ברמה מינימלית של אינטגריטי, לאפיין את "האמריקאים" במשפט אחד או שניים, כמו שהוא עושה... זה פשוט.. יומרני ותלוש.
בגלל זה גם לא נכון לבקר את האמריקאים, שלא "פתוחים לעולם" ושהם "מנותקים"... יש להם בעיות אחרות.
סתם דוגמא מהחוף המזרחי בלבד - בארבעת השבועות האחרונים היו פה שריפות, באזורי מגורים, שהשמידו מאות דירות. בשריפה אחת עלה באש איזור מגורים שלם, של למעלה ממאתיים (יותר מ-200!!!) דירות ואלפי בני אדם נשארות בלי כלום! כלום. הכל נשרף לאפר.
בכל מקום אחר בעולם, זו היתה טרגדיה שמדברים עליה שבועות (זוכרים את השריפה שהרגה את הסוהרים... כמה כתבות היו על הקיבוץ והבתים שנשרפו? - תכפילו את זה באלפים!) - פה זה היה בחדשות יום או יומיים ו... לאסון הבא או לדיווח מזג האויר הבא (מיד אח"כ היו שתי תאונות שרשרת של למעלה מ-60 כלי רכב בגלל מזג האויר (קרח שחור בכבישים המהירים)) ומיד אח"כ גנבו הכדורים בלי האויר את ההצגה...
החיים פה כ"כ מורכבים ומגוונים והקשיים כ"כ מאתגרים (וגם הנוחות האפשרית) ולא דומים לשום דבר שאנחנו מכירים, שאתה פשוט לא יכול להשוות...
זאת אומרת, ברור שאתה משווה אבל לא יכול "להבין"... אם אתה לא גר פה.
ולפעמים, גם אם אתה גר פה, אתה לא כ"כ רואה ... איך זה. משום שאתה "בתוך זה"..
אם אתה לא לוקח צעד או שניים לאחור וצופה "מהצד" (כמו עובד מדינה ציני... בפנסיה), אתה מפספס את הפרטים האלה..
אמריקה.
מדהים.
מסוג הדברים שאם אתה לא שם, כנראה לא תשמע עליהם (עיירות עם באר? שעתיים נסיעה לביה״ס)
יש עיירות ששותים בהן מבאר וילדים שלוקח להם שעתיים להגיע לבית ספר גם בישראל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
מדהים.
מסוג הדברים שאם אתה לא שם, כנראה לא תשמע עליהם (עיירות עם באר? שעתיים נסיעה לביה״ס)
יש שני דברים שלא משחקים בהם פה, בגולת ארה"ב:
- הסעות לביה"ס.
- דואר.
שני אלה יגיעו לכל מקום...
- - - Updated - - -
כמעט.. כמעט..
שלא יתחילו לקפוץ לי כל אלה עם המקום העשירי אחרי הנקודה...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש עיירות ששותים בהן מבאר וילדים שלוקח להם שעתיים להגיע לבית ספר גם בישראל.
ולא דיברתי על עיירות. דיברתי על בתי חווה באמצע שומקום..
העיירות במרחק שעתיים נסיעה מהן...
נמרוד, בארץ זה לא מפתיע אותי.
גם אתה גר בראשון ולומד בתל אביב, ביום גשם, יקח לך מעל שעתיים להגיע :)
באר לא צריך. לפחות זה....