1 קבצים מצורפים
תגובה: פרויקט חדש - CJ-7 מודל 1979
קובץ מצורף 128427
חם מהתנור!
שבוע שעבר ניצול זריז של המשבר, לאחר מעל שנתיים של ריתוכים ועבודת פחחות שלא נגמרת יושם גוון 9N מדברי מה שמכונה Morocco Buff. זה לאחר שכבה אחת בפועל הצבע יצא מעט כהה יותר. מסכים עם דרור הוא הCJ הזה באמת הולך לקבל את האופי המחוספס, מנשאי גריקן על הפגוש, ברזנט מקומי וכו'. עכשיו השאלה גנטים שחורים או לבנים....
העבודה כמו כל שיפוץ הגיפ נעשתה בבית כולל הצבע עליון שלדעתי יצא בכלל לא רע למרות שיש כמו אזורים קטנים שאצטרך לתקן, אבל לאחר שקולטים את הפטנט בריסוס צבע עליון זה ניהיה סבבה. מה שכן העליון ברק ישיר פוליאוריטני מתנהג מאוד מאוד שונה מהצבעי יסוד והאפוקסי. יצא לי לשפשף עם נייר מים שכבה אחת שלא יצאה לי טוב ולרסס שוב. אבל ככה לומדים... זה חלק מהכיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
9L ו-9N מוצאים חן גם בעיני, אבל הם מתחברים לטעמי טוב יותר לסיקס ארוך או סופה. ג'יפ עם אופי מחוספס, שנועד לשימושים צבאיים, שנולד לעבוד. נראה הכי טוב בגוונים מדבריים, ואז זה מתחבר נהדר עם ברזנט שמשונית מקומי, ג'נטים שחורים ואבזור סמי-צבאי כמו ג'ריקנים, מקבעי אנטנה, קופסאות אכסון חיצוניות מארגזי פעולה וכו'. גווני הבז' לסוגיהם לא מצטלמים טוב על רקע מדברי? נכון! לזה בדיוק התכוון המשורר. וזה מצוין לדעתי.
CJ7 הוא לא אוטו צבאי, מעולם לא היה. זו קלאסיקה אזרחית אמריקאית. בג'יפ כזה יש קסם מאוד מיוחד במראה המקורי הצבעוני, גם אם הצמיגים גדולים יותר ויש כלוב התהפכות. זה למה יפים לו אדום, כחול, כתום. כל צבע יפה לו בעצם. גם שחור ואפילו לבן, ירחם השם.... אם כי זה לא באמת צבע...
זה למה אני בעד הצבע החום-המטלי המקורי עם גלגלי כרום או סגסוגת מאלומיניום מלוטש, ברזנט וריפודים בחום בהיר ופרזולים נוצצים כמו במקור. החום sable המטלי המקורי הזה, תחת אור שמש, נוצץ בהרבה גוונים ונראה ממש יפה.
עוד משהו - בג'יפים הישראליים שזועקים Utility ענייני מהסוג שאני כל כך אוהב, כל מיני דברים ותוספות בבנייה עצמית, לא תמיד בגימור חלק ומושלם של מפעל, עדיין משתלבים מצויין. זה חלק מהאופי שלהם.
לא כך ב-CJ7/רנגלר וכו', שהם דוגמניות פרימדונות אמריקאיות מפונקות - אבזרים ותוספות צריכים להגיע מאמריקה, להתחבר Bolt-on ולהיראות מיליון דולר, או לחילופין - אם אתה מסוגל לבנות/לייצר ברמת איכות ויזואלית דומה/מקבילה. פחות מזה יראה כמו הדבקה. נטע זר.
תפנים את זה - ג'יפ אמריקאי מקורי זה סוג של מחוייבות. אין יותר ריתוכים שאולי טובים וחזקים אבל נראים כמו קקה ציפורים, אין יותר פינות חדות או צביעה לא אחידה. אין יותר ברזנט שמשונית. אפילו של סוהיל - רק בסטופ או משהו מקביל. אתה כבר לא תקדח בבודי של הסבן כדי להבריג לשם מנשא ג'ריקן צבאי ישראלי מתקלף מאינספור שכבות צבע-קקה של טמבור שנמרח במשך 50 שנה באמצעות ספוג ממזרן צבאי ופורק מאיזה פגר-תומ"ת אי שם בפארן.... אלא תזמין אחד חדש צבוע באבקה, מגומר ויפה, מאמריקה.
מה יש להוסיף? הסתבכת. נפלת חזק. איזה כיף לך.
טיפ קטן: האקסית המיתולוגית שלי היא CJ5, לא CJ7. סבנים זה באמת יפה, אבל כדי לנגוס לי בכבד - תמצא תמונות של פייבים מלוקקים. מהתקופה הנכונה של סוף הסבנטיז-תחילת האייטיז, עם חרטום ארוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Orr
איפה הנדנדה הקדמית?
איך הקפיץ עובד ככה?
עברה אחורה.
חפש shackle reverse.
2 קבצים מצורפים
הסתכלתי.. חיפשתי.. עדיין לא מצאתי...קובץ מצורף 128428קובץ מצורף 128429
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הדיר דורש שיפוץ, יש קיט על המדף. הטרנספר על פניו תקין ולא דורש כלום חוץ מרענון שמן. המנוע נשאר לשלב אחרי שהג'יפ גמור ונוסע עם טסט. על פניו לפני שלוש (ארבע?) שנים כשדוממתי אותו, הוא היה תקין.
שיפוצי מכניקה - עכשיו זה הזמן. כן, כולל לוודא שהמנוע באמת תקין.
יבאס אותך מאוד (מאוד) לגלות שצריך להוריד שוב מכלול מכני כבד ששורט ופוצע משטחי צבע, אחרי שהכל כבר מורכב, כולל הבודי שחזר מצביעה וכולו מבריק ויפה.
7 קבצים מצורפים
דרור, תנוח נפשך. אני פועל כמו בצבא, תר"ש מסודר לחמש שנים, שסופו השקה וטעימה לחברים, ואחרי זה עוד תר"ש, ועוד תר"ש... צריך להשאיר משהו לעתיד. אני חוזר לעניין הצבע. למה לא אפור-כסוף-לבן וכן אדום-כתום? תמונה אחת שווה אלף מילים:
קובץ מצורף 128471
אדום זה צבע שיהיה קשה לפספס איתו.
קובץ מצורף 128472קובץ מצורף 128473קובץ מצורף 128474קובץ מצורף 128475קובץ מצורף 128476קובץ מצורף 128477
אדום בשמש הישראלית לא נשאר כל כך יפה אחרי זמן יחסית קצר. כן, גם אם 90 אחוז הוא יהיה בחניה סגורה. יקח עוד שנתיים שלוש וזה יראה דהוי ועלוב.
וכאן הדילמה בין צבע פחות בולט שיראה גם עוד עשור פלוס מכובד לבין צבע בולט שתוך 3-4 שנים יראה דהוי ומיושן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אדום בשמש הישראלית לא נשאר כל כך יפה אחרי זמן יחסית קצר. כן, גם אם 90 אחוז הוא יהיה בחניה סגורה. יקח עוד שנתיים שלוש וזה יראה דהוי ועלוב.
וכאן הדילמה בין צבע פחות בולט שיראה גם עוד עשור פלוס מכובד לבין צבע בולט שתוך 3-4 שנים יראה דהוי ומיושן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
פתחת חזית מול דנה ההי-ליפט שלה ונדב עכשיו ...
להיפך, המכוניות של נדב יכולות להעיד כמה אני צודק בעניין הזה.
מי זו דנה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
במה בדיוק אתה צודק?
שצ'רוקי אדום בן 24 דהוי?
תעמיד בחוץ כל אוטו, בכל צבע, השמש הישראלית תעשה בו שמות.
צבע איכותי וצביעה איכותית, ברכב שגם אם יוצא לשטח בכל סופ"ש, רוב זמנו באמת עובר עליו בגראז' סגור, יחזיקו יפה מאוד שנים ארוכות. גם באדום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
להיפך, המכוניות של נדב יכולות להעיד כמה אני צודק בעניין הזה.
איך הגעת למסקנה המופרכת הזו ?
מישהו יכול לבדוק בת כמה דנה היום ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
במה בדיוק אתה צודק?
שצ'רוקי אדום בן 24 דהוי?
תעמיד בחוץ כל אוטו, בכל צבע, השמש הישראלית תעשה בו שמות.
צבע איכותי וצביעה איכותית, ברכב שגם אם יוצא לשטח בכל סופ"ש, רוב זמנו באמת עובר עליו בגראז' סגור, יחזיקו יפה מאוד שנים ארוכות. גם באדום.
הסמו הלבן שלי נראה מעולה.. נצבע שנת 98.
יש גם לבנים פחות בנאלים ומשעממים... על משקל הירוק זרחן וכתום בוהק.. יש לבן שלג צחור. בוהק ומדגיש את הקווים של כל רכב.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ואם ידהה, אז? זה רק יתן לו לגיטימציה לתרש נוסף...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
*דנה:
ילדה קטנה (היום כבר צריכה להיות בגיל של הבת של השכן), עם נטיה מעצבנת להתקל בהייליפט של נדב, ולהעיר מרבצם גורמי אכיפה שיורידו לו אותו.
[QUOTE=נמרוד;885377] למה לא אפור-כסוף-לבן וכן אדום-כתום? תמונה אחת שווה אלף מילים:
קובץ מצורף 128471
הינה דוגמא ללבן כסוף אפור [emoji6] האמת בשמש שלנו זה הצבע שמחזיק הכי הרבה זמן מעמד וקל לתיקון https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...39937b7db3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...104d9afa13.jpg
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תאמת מעניין מאוד , חיפשתי את ההיסטוריה של הסבן שלי הרבה זמן ,יש לך אפשרות לקשר אותי עם פיטר, ( שלח לי מספר שלו בפרטי )?
פרויקט חדש - CJ-7 מודל 1979
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanG
תאמת מעניין מאוד , חיפשתי את ההיסטוריה של הסבן שלי הרבה זמן ,יש לך אפשרות לקשר אותי עם פיטר, ( שלח לי מספר שלו בפרטי )?
פיטר לא בארץ מעל 10שנים.
אני מכיר את הרכב מיום שנקנה ועד שנמכר.
הרכב היה גרוטאה כשנקנה, בצבע סגול חציל עם רקבונות משמעותיים בפח.
כמעט כל הרכב הוחלף בתהליך המפורט.
הקישור נפתח לך?
(שלא נגנוב את השרשור)
שיפוץ ובניית CJ7
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
הקישור נפתח , אבל התמונות לא חבל , מאז פיטר הסבן עבר שינויים ,אני בתור חובב רכבי אספנות ויופים החיצוני מצד אחד אבל מודע למיגבלות המכניות של אותם שנים שלא מתאימים לי ולמצב היום ( משמש כרכב יום יומי ) החלטתי כי הגיפ כן יראה כ show car מבחינת ניראות אבל לא מתכוון להיצמד לכך מבחינה מכנית .
פחחות וצבע נעשו שוב ע"י הבעלים הקודמים והגג/דלתות נצבעו בכסוף בגלל שמצב הפחחות היה מעולה הוספתי רק סט מדבקות לרדו מקוריים.
החלטתי להתמקד יותר ב interior, אימתתי כי הסבן הוא באמת ברמת גימור לרדו ,לפי פלטת זיהוי על קיר האש. ( על הדרך גילתי כי היה צבוע בשחור במקור + גיר אוטומט + כיסאות לרדו שחורים ) , השינוי המשמעותי התרחש למעשה בפנים ושידרגתי את הכול לצבע nutmeg ,כמובן תואם גם לרמת גימור לרדו ( פנלים לדלתות/כיסויים לכיסאות/כסוי קשת ....)
יש עדיין כמה דברים בקנה ( מדרגות צד מקוריות/ גלגלי ניקל של לרדו ...)
בעתיד שיגיע שלב הפחחות וצבע יהיה חזרה למקורות וצביעה מחדש של הגג לחום nutmeg, לא מתכוון לשנות את הצבע הלבן לשחור .
מבחינה מכנית לא נשארתי נאמן למקור וההפך , שידרגתי את רכבת הכוח, בהתחלה רק את המנוע ל 4.0 של yj/סופה עם מערכת הזרקה . בהמשך שודרג הגיר ל ax15 עם 5 הילוכים ( כמובן עם כול מה שמסביב.
על הדרך החלפו צינורות בלימה , תיבת הגה שהתאבדה+ חיזוק תיבה לשלידה ועוד כמה דברים שכנראה כבר שחכתי .
הרכב מבלה את רוב זמנו בכביש ביום יום בשנתיים האחרונות ( ומפגין אימינות גבוהה מאוד כול עוד הוא מטופל בזמן ובחלקים מקוריים- דגש על חיישנים/ חלקים חשמליים ) .
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3054a4f02a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...397c85c6bc.jpg
כדי לא לגנוב את השרשור של נמרוד- את מי שמעניין הרכב שהיום נמצא אצל אילן:
(חודשו הצילומים)
שיפוץ ובניית CJ7- הרכב של פיטר