אין הבדל ביחסי העברה בין בנזין ודיזל?
Printable View
אין הבדל ביחסי העברה בין בנזין ודיזל?
תשובות.
היום כבר נסעתי יותר רגוע, ואין הבדל בין יחידות ההנעה. אותה תאוצה ואותה מהירות.
היות והמערכת החדשה ממש במצב חדש ,הכל מחליק על שמן. מה עוד שהיום טיפלתי בה באופן יסודי וגירזתי כל פינה אם צריך או לא.
כרגע הכל בסדר, אך הייצור הזה יכול להשתנות מעכשו לעכשו.בינתיים אני מרוצה שהגיר קרס בשבוע שעבר.
אני לא יודע את ההבדל בין דיזל לבנזין במערכת ההנעה ,אבל המומחים קבעו שזו מערכת מחוזקת.
בכדי לבדוק את העינין ,אני מתכנן למחר מסע לחולות עגור בכדי לבקר שני עצים ,ידידים שלי כבר הרבה שנים ,שמזמן לא עשיתי מתחתם ארוחת צהריים. דרך אגב - הם נקראים על-ידי ''התאומים'', ואני נוהג לשבת מתחת למערבי שבינהם.
אם תרצו את הנ.צ. שלהם - מחר אוציא לכם אותו.( לכל עץ דומיננטי בשטח,יש שם, ויש מטבע שטבולה בגזע שלו מכיוון הכניסה אליו בגובה החזה.) הכתובת - רק לאחר בקשה מפורשת בה''פ.
המסע הזה - לאחר מעט גשם - ממש מאומץ - והוא יוכל להגדיר במדויק אם מערכת ההנעה שווה משהו.
בינתיים - עדיין אין לי לוף , למרות ההפניות בשרשור למקורות לא ידועים.
תעשו משהו בעינין - ומהר.
במהלך פירוק הגג מבפנים,העפתי גם את התאורה האורגינלית ,שסיפקה אור אנגלי חיוור של חורף לונדוני.עד עכשו לא התקנתי משהו חלופי ,היות וזה לא היה דחוף לי כל כך. להפתעתי,מצאתי במחסן שני פנסים אחוריים איכותיים של עגלה נגררת שייבאתי בזמנו מדנמרק. הצבעים של הבקליט הינם אדום של הברקס וכתום של הוינקרים. התקנתי אחד מהם היום אך לא חיברתי עדיין את החשמל.
בשבוע הבא ארכיב גם את השני,כך שעם פתיחת הדלתות ,פנים הרכב יואר בגוון דיסקוטק מדהים ,מבלי לסנוור את הנוסעים כמו באור לבן.
העיקר - חשיבה יוצרת.
חבר שלי הביא היום ג'ק פנאומטי/הידראולי שנקנה בשעתו מל.כ. כעודפי צבא. משהו עבור 20 טון.....חיברתי אותו לקומפרסור שברכב ,והוא התרומם כמו גדול. אמנם לאט ,אבל התרומם.
האם הוא יתרומם גם עם העומס של הג'יפ?? לא עשיתי עדיין ניסוי. בכל מקרה תמיד ניתן להרים אותו עם הפיסטון ההידראולי. בכך תמה תקופת השירות של הליבר.
מהנסיון שלי עם גירים אוטומטים קשה לי להאמין שזו אותה ממסרת לדיזל ובנזין. אלו שני מנועים שונים שמפיקים הספקים וכנגזרת גם מומנטים בתחומים שונים ובערכים שונים לאורך עקומה אינדיודואלית לכל מנוע. קודם כל הממיר מומנט חייב להיות שונה; זה אני יכול לומר בכמעט 100%.
מעבר לכך חוסן הממסרת יכול להיות בנוי לאובר-קיל אבל ניצול כל יחס העברה לכל הילוך דורש התאמה ספציפית לכל מנוע לרכבת ההינע ולכל טווח הצמיגים המותאמים לרכב, אני בטוח במיליון אחוז שמהנדסי ZF יודעים איך לחשב ולהתאים, אני לא יודע להגיד דגמים מכיוון שלא התעסקתי ספציפית עם הממסרות האלו בחיי. בכל אופן בחברה של מחניים יוכלו לתת לך תשובה מדוייקת באשר לדגמים.
מעבר לכך חיים, אני משוכנע שמהנדסי ZF וגם מהנדסי רובר ידעו לתכנן ולבחור (כל אחד בתחומו) ממסרת שמתאימה לעבודה בתנאי האקלים של ישראל (כמו כן גם לאבו-דאבי), אם מתאים לך לנטר טמפ' של הממסרה ושל תיבת ההעברה אז אשריך; אבל אם הממסרת תקינה (אין החלקה בממיר ובהילוכים הנמוכים והגבוהים) אז תפסיק עם השטויות של לבדוק בה טמפ' ולחצים. הכל מהונדס לפרטי פרטים על ידי צוות מומחים קצת יותר מתוחכם ממה שאנו חושבים בד"כ.
אם אתה רוצה לבדוק החלקה אתה צריך לדעת איפה להתחבר במוח פיקוד הילוכים ולמדוד מול נתוני יצרן (לא תקבל לעולם).
קטונתי מלהבין במערכת הזו,ואני מדברר את המומחים שמסביבי.
אתמול ערכתי מסע קשה למדי לאזור חולות חלוצה ולשמורת עגור. משהו כמו 400 ק''מ כביש/שטח.
הגיר והטרנספר תיפקדו כמו גדולים ,וחשתי שאני נוסע על מערכות חדשות לחלוטין.
היה לי מזל לא קטן שנתקעתי עליהם בשבוע שעבר,מה שאילץ אותי להחליף אותם.
לנחמתם של הג'יפאים עם רכבים גנובים. אתמול ספרתי כ-20 ג'יפים גנובים מהיפים ביותר בארץ נעים בחופשיות ברחבי השטח ,וזה מבלי להביא בחשבון 50 טרקטורונים גנובים שגם הם חשו שם מאוד טוב.
התנחמתי בעובדה שהיתה בין הג'יפים גם נציגות יפה מאוד של משמר הגבול,עם הסמל והצבע הגאה. לפי מה שמסתובב שם - לא ירחק היום שגם אכזריות ומרכבות ינועו בחופשיות בכל האיזור.
ולחשוב ברצינות שאנחנו מדינה עם חוקים ותקנות.
מאיר, ג'יפ קונים בשביל השיפצורים והתקלות. - הטיולים זה סתם רווח צדדי............
בקבוקי הפרי-גת הקטנים והריבועיים מאוד חסרים באזור שלנו,היות ומוצאם הוא בדרום ,אזור התעשיה של אשקלון.כפי הנראה במפעל קלסברג של קוקה קולה.לכן החלוקה שלהם לא מגיעה לכאן.
אני צריך לרכוש כמה מאות בקבוקים כאלה ,רצוי ריקים לפני המילוי בכדי להעניק אותם לרוכשי מערכות זיווד כפרס נחמה על הקניה.....
מישהו יודע היכן הם מיוצרים ,או יש לו קשר למפעל הזה??
רק בשבילי אני זקוק לבערך מאה כאלה.
התחלתי בניסיון של הכנה מוקדמת לקפה שחור לפני היציאה לשטח.
אני לוקח בקבוק כזה, מכניס לתוכו קפה וסוכר חום לפי הטעם,מוסיף חצי ליטר מים מברבב טוב טוב ,ומניח במגירה חמישה כאלה. כשאני רוצה קפה - מדליק את האש ושופך לפינג'אן את התערובת המוכנה. בכך קיצרתי את ההכנה ב-5 דקות לפחות ,בלי לחפש את הכפית הארוכה ,ואיזה קפה יש בצנצנת הזאת.
תנסו ותרגעו.
חיים - זה לא פוגע בטעם הקפה כל הערבוב הזה? הרי כל העניין בקפה הוא לשמור אותו מבודד אפילו מאויר כדי לשמור על הטריות...
ועוד משהו שלא קשור לעיניין... בא לך לייצר עוד יחידה או כמה מהציפוי אלומיניום מרוג שמורכב בתחתית הדלתות אצלך? המקום הזה סובל משריטות כמעט בכל טיול.
חיים, יש לי שידרוג לקפה שלך:
האמת היא ששמעתי שיעקב אלפרון ניסה אותו:
1. אוכלים כפית קפה שחור
2. אוכלים סוכר לפי הטעם
3. שותים כוס מים
4. לעלות באש בפיצוץ תוך כדי סיבוב
לא תאמינו אבל הטעם מעולה, נסו ותרגעו
מקצר את הכנת כל הקפה לאחר מכן לעולם...
חיים הפעם הרגתה אותי לחלוטין.
אף בא נלך עם הראש שלך-קח בקבוק פריגת דחף לתוכו אפרוח,קצת תערובת מים חמים וגפרור,עד שתגיע לשטח האפרוח יגדל לפרגית הגפרור לקיסם,המים החמים יורידו הנוצות והופס יש לך שיפוד פרגיות מוכן,חסכתה עוד שבע דקות עבודה.
בפעם הבאה אתן לך מתקון לשקשוקה בבקבוק פריגת.
ממתי מנסים לחסוך את הזמן של הקפה,מה יש לך קוצים בתחת,קפה עושים בנחת ברוגע,בצל ולא בלחץ ולא מנסים לחסוך,מה אתה דן חסכן?
בניתה מטבח ברכב(עדיין לא יפה כמו שלי)כדי להביא את הקפה מוכן מהבית?אז תביא תרמוס וזהו וכל השרשור הזה "כאלם פאדי".
אני מבקש ממך שתחזור בך מרעיון העיוועוים הזה,ותודה שהרעיון לא היה עולה לך בראש אם לא הייתה אוכל כל כך הרבה מיונז בזמן האחרון.
דרור הראל
בקבוקי פריגת מרובעים-לדעתי ניתן להשיג אצל משפחת אלפרון,הם בבביזנס הרבה זמן,המכירות שלהם פיצוץ.
לא מבין דרור למה פרגית??
למה לא איזה ביצית של פרה שנגדל ונשיין אנטריקוט בבקבוק פריגת,
אתם חייבים להודות בפה מלא קפה שחור כי אין על הרעיונות של חיים ,
מקורי עד הסוף
חיים
מהטסט אתה מודאג?
אני במקומך הייתי נוסע עם העוזון על הברכיים כי השוטר הראשון שיציץ לתוך הדיסקו יישלוף עלייך .....
אני גם הייתי מתקין את מצלמת החזית שהתקנת בתוך הרכב בזיות שתצלם את החלון שממנו יציץ השוטר ,ממקם כפתור record על ידית ההילוכים (כדי שלא תזיז ידיים בטעות..)ומקליט את תגובת השותר לטובת youtube או לחליפין עדות בבית המשפט....:razz::D
לאחר ניסוי ,הטעם של הקפה זהה לחלוטין,וזאת אומר מישהו שבחמישים השנים האחרונות צרך אותו ללא הכרה. והשאר בולשיט.
מצאתי מישהו עם קשר למפעל באשקלון והזמנתי אצלו אלף בקבוקים ריקים. אני מקווה שהוא יצליח להוציא אותם במחיר סביר.
להזכירכם - מי שקונה מהיום חולצת ג'יפולוג,מקבל חינם ממני כפית ארוכה לקפה ללא תשלום במתנה.יש לי 10 כפיות כאלה באיכות טובה.
עופר - לא ניתן להתקשר אליך בה''פ, צלצל לתאום 0544354505 בעינין החיפויים.
מאין לי לדעת מחירים,ייצרתי סט אחד בשבילי ועכשו אני מתכנן בשלב ראשוני מאוד חיפויים לכל סוגי הרכב.
אולי בעוד שנה יהיו לי תשובות מפורטות,כי זה לוקח המון משאבי תיכנון שחסרים לי היום עם ארבעה מתכנתים.
אני מניח שזה בערך אלף שקל לדיסקו,מעבר לזה אין לי עדיין מושג.
לא האמנתי שתוך שעה יהיה מורכב על הגג - גג האלומיניום החדש.
מבחינתי זה יצא מדהים, עכשו צריך לראות אם הוא גם יעיל כמו שתיכננתי.
תמונות?? אם מישהו יצלם אותו או יעלה את מה שצילמתי.
חיים, מחר אני באיזור הרצליה-רעננה , דבר איתי.
גילוי נאות.
הראשון שראה את הגג החדש - ואני מאוד מעריך את דעתו, אמר בזהירות הראויה - ש - ''הגג מכוער בטירוף......''
הנה - אמרתי את זה.
אבל לפחות תתנחמו שההערכה הזאת נאמרה כבר הרבה פעמים על דברים רבים בדבר הזה.
מה שחשוב בזה - שכבר התרגלתי לההערכות האלה.
כרגיל - החזאים קבעו גשם ביום רביעי ועכשו הם יקבלו גשם בשבת - מה שאומר שצפויה שבת של מרדף שטפונות.
נקווה לטוב.
לרכב הצטרף הג'ק הפנאומטי החדש ,וזה נוסך הרגשה טובה של יציבות ,מה עוד שתמיד חלמתי על המוצר הזה אך לא ידעתי שהוא כבר קיים.
את יום שישי הקדשתי לניקוי יסודי של הג'יפ מהבוץ הנגבי של שבוע שעבר.
ואז - כשהרכב נקי מבפנים ומבחוץ, צבעתי ביסודיות את כל פנים הרכב.
הגג קיבל צבע כסף מחזיר אור, ומהגובה העליון של החלונות עד הרצפה, כולל כל הדלתות החשופות, צבעתי בשחור מבריק - כולל פנים הדלתות במקומות שהפח כפול.
עכשו ממש תענוג לשבת בתוך הרכב עם ריח של צבע טרי וניקיון.
בדרך הביתה ,הלכה פעם שניה בשנה האחרונה משאבת הדלק. לפחות זה קרה מתחת לפנסים של הכניסה לקיבוץ תל יצחק,מה שעזר מאוד להחליף את המשאבה תוך פחות משעה,וזאת עקב הצורך לפרק את המגירות היושבות על הפתח של מיכל הדלק.
אף פעם לא הבנתי את ההיגיון של משאבות טבולות ,במיוחד ברכבי שטח. אבל זה ''רכב שטח''??? אולי בעוד שנה כשהבניה שלו מחדש תסתיים.
התכנית של היום,עקב הגשמים באזור ירושליים,זה לצאת עם שחר לכיוון אזור התעשיה של מעלה אדומים, להכנס לבקעת הורקניה - דרומה ,ולפנות מזרחה בכדי לחצות את שרשרת ההרים של מצוקי העתקים ולרדת בצד השני דרומית למצוקי דרגות.
נקווה לראות נחלים עם מים,אך בוודאי לא יהיו שטפונות עקב מיעוט גשם.
לפי חשבוני ,יתכן וההרים כבר ירוקים מעשבים חדשים של ראשית החורף.
אולי גם אפשר יהיה לראות להקות אחרונות של ציפורי נדידה בדרכן דרומה. לפני חודש עוד ראיתי.
רק שלא תהיינה הפתעות טכניות, כמו שהתרגלתי לאחרונה.
המסע של אתמול למדבר יהודה ,היה מבחן עבירות מדהים מבחינת הדבר הזה. עקב בנית היסודות של גדר ההפרדה ממישור אדומים ודרומה,השתנה כל תוואי המדבר בחלקים ארוכים שלו ,ולא ניתן לפנות מזרחה ואפילו דרומה לפי השבילים שבמפות. זה אילץ את הג'יפ לבצע צלילות עומק מסמרות שיער על קוליס עמוקים,הצלבות מוטרפות ובורות עמוקים ,בכדי להיחלץ ממקומות שכולם חדשים לגבי ,למרות הכרות מעמיקה קודמת,בגירסתם הישנה.גם ההמראות למעלה עם נוף עננים מושלם ברקיע ,היו חלק מהצורך בחבירה לשבילים שנחסמה הכניסה אליהם.
בסך הכל הטיול לא היה ארוך,אך בלי ספק מושלם. הקפה על פסגת עלי-מונטר שווה כל מחיר.
במהלך החיפושים אחרי צירים חלופיים ניקלעתי לבדי לתוך מחצבת אבן פלסטינית עם 40 או 50 מידידנו,שהקיפו בשמחה את החללית שנחתה עליהם מלמעלה.בכדי להחלץ לאחור הייתי חייב לסובב את הכלי על שביל צר ,מה שלקח 10 דקות של תימרונים בלתי אפשריים,כשאני מוקף בפלסתינים שבראשם מנצנצת המחשבה מה לעשות עם האוצר שנפל עליהם מהשמיים.השתדלתי לשמור על קור רוח,למרות המצב העגום בו הייתי שרוי,וידעתי שעם שינוי מצב הרוח שלהם ,אני יכול למצוא את גופתי זרוקה במחצבה נידחת עם 100 טון סלעים עליה.מה עוד שהמלווה שהיתה איתי רק ליבתה את האפשרויות שלהם לחגיגה.
כשהמראתי למעלה עם 5K סל''ד ,הרשתי לעצמי להזיע עד התחתונים................
מה אתה נלחץ מהפלסטינים במחצבה-הם ראו את הרכב וכמויות האוכל בפנים והיו בטוחים שאתה רכב של UNRWA .
בנינו חיים,במבט ראשון,אם רואים אותך בלי העוזון,אפשר בטעות להתבלבל ולחשוב שה......
דרור הראל
לשבוע זה מתווסף לאלומיניום גם מכשיר קשר שבעצם יתן את השרות שלו לטובת היחידה לאיתור נעדרים שגם הדיסקו חבר בה. אני מקווה שההתקנה תהיה פשוטה. ובאותה הזדמנות - תודה לנמרוד על הסכמתו להחליף בית למכשיר.
עבודות הצבע הפנימיות ,עושות ממש טוב למי שנמצא בתוך הרכב. הגג הנוסף מוכיח את עצמו מעל ומעבר,והבידוד שיש עכשו ברכב ממש טוב. אך המבחן האמיתי יהיה בקיץ. בינתיים ,במהירות גבוהה הגג מזמזם עקב חוסר בחיבור נוסף שטרם הספקתי לעשות, אך לבסוף אני מאמין שהעינין יסתדר.
עד עכשו, יותר ויותר אנשים מביעים דיעה ממש רעה על הפתרון החדש הזה,וגם אני כבר משתכנע יותר ויותר שהגג החדש מכוער או מכוער מאוד.תלוי על איזה צד קמתי.
זה רק אומר שמקומו למעלה - מובטח.
מי שרוצה חיפוי גג פנימי של הדיסקו במצב סביר - כתרומה, שירשם כאן ראשון ויבוא לקחת בתיאום איתי.
חיים,
מה דעתך על גג כמו של הלנדרובר בתמונה ?
אם הבנתי נכון, זה סוג של גג כפול, שהיו מייצרים בשנות השישים (הרבה לפני שהמציאו את השם דיפנדר או דיסקו), שנראה שיכול לתת בידוד מצוין.
חוץ מזה, גם אין לרכב שום פלסטיקים !
אולי זה מה שהיית צריך לקנות מלכתחילה...
(חבל שהרכב הזה לא נוסע לשום מקום מהחצר האחורית שהוא זרוק בה כבר עשרות שנים :()
יש כבר גג אלומיניום חדש כבר קרוב לחודש.