-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לאף אחד לא איכפת ?!
https://www.ynet.co.il/news/article/hkjappq11f#autoplay
לפי הכתבה לפחות משהו במשרד התחבורה איכפת.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בוא אני אתן לך שוב דוגמה מעצמי..
גר בפריפריה הרחוקה, עלה לי הרבה כסף לתחזק רכב.
ניסיתי לעבור לתחבורה ציבורית - העסק זול בהרבה.. אין מה להשוות, אפילו יותר זול מהדלק של החשמלית שלי היום.
אבל...45 דקות נסיעה ברכב פרטי, צריך לצאת ב 07:15 כדי להגיע ב 08:00 לעבודה.
בתחב"צ הייתי צריך לצאת מהבית בשעה 06:15, כדי לעמוד בתחנה לאוטובוס שייקח אותי חצי דרך, אחר כך לרוץ ריצת אמוק כי האוטובוסים לא מתואמים לצד השני של הכביש כדי להמשיך עם האוטובוס הבא, בחלק גדול מהפעמים הייתי מפספס ומחכה חצי שעה בתחנה לאוטובוס הבא.
ואז, עם טיפת מזל, הייתי מגיע ב 08:15 לעבודה.
הדך חזרה עוד יותר הזויה - יוצא מהעבודה 5 דקות לפני הזמן כדי לא לפספס את האוטובוס היחיד בשעות האלה עד לחצי הדרך, שם מחכה 3/4 שעה לאוטובוס הבא (גשם/שמש תלוי בעונה).. ומגיע שעתיים אחרי כן הביתה. קיצר סיוט. החזקתי שנה וקצת בזכות הקורונה והחל"תים הפסקתי עם השטות הזאת.
-
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !
הרבה ישובים בארץ (בארצות הברית קוראים להם סברבן) נבנו ממחשבה שכולם ישתמשו ברכב פרטי.
וככה זה גם נראה... אתה מצפה שהאוטובוס יבוא לקחת אותך מהבית עמוק עמוק בתוך הסברבן ??
ועל זה בדיוק מדובר בכתבה.
זה בדיוק מה שהם מנסים לתקן באיחור של עשר שנים
-
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אתה מביא מקרה קצה של עבודה בפרפריה והגעה למרכז העיר לעבודה.
מקום המגורים שלך לא נבנה כלל לתחבורה ציבורית, וזו בדיוק הבעיה !
אני לא מבין את ההתעקשות שלך לגונן על התחבורה הציבורית בארץ, ולהסביר לכולם שהם לא באמת נדפקים.
אני גר בטווח שמכונה בגיאוגרפיה העירונית ״עיר לינה״, בטווח קרוב יחסית למרכז.
בלשון העם, ב״שולי המרכז״.
חד משמעית חתך המיקום שמיועד לפזר את האוכלוסיה מחוץ למרכז הצפוף.
יש תחבורה ציבורית, ואפילו די יעילה לנקודות הפריקה המרכזיות, אבל מהן והלאה זוועה.
ברכב, זה כ-50דק מדלת לדלת כולל פקק של כחצי מהדרך.
בתחבורה ציבורית במצב אופטימלי,בלי פספוסים ובלי איחורים (התכופים למדי של התחבורה הציבורית), זה יוצא כפול זמן, במקרה הטוב.
-
בכתבה כתוב שלפי נתוני משרד התחבורה רוב העובדים עובדים במרחק של פחות מ5 ק"מ מהבית ובזה הם רוצים להתרכז.
לא יודע מאיפה הנתונים הללו, בכל מקום עבודה שעבדתי בו הרוב הגדול עבד במרחק של הרבה יותר מ5 ק"מ מהבית.
-
מוני זה חרטא.
אתה היחיד שאני מכיר שגר קרוב לעבודה. חוץ מנדב שעובד מהבית.
לגור בחיפה שהיא שיא הפרפריה .. זהה למשל לירוחם ולעבוד ברעננה. למשל … משהו שעשיתי 12 שנים. אומר למשל לנסוע שעה וחצי בפרייבט. לכל כיוון. או שעתיים 40 באוטובוסים. 2 לכל כיוון. או קרוב ל 3 שעות כל כיוון באוטובוס ורכבות ( 2 לכל כיוון )
80 קמ. כל כיוון.
זה נשמע לך זמנים הגיוניים ? תחבורה ציבורית נורמלית ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שוב, לפחות כשמדובר במטענים מהירים, לא מדובר במקומות חניה, אלא בעמדות טעינה, למרות שזה נראה דומה. זו לא חניה, לא לרכבי טסלה ולא לרכבים בנזיניים או חשמליים אחרים. גם עמדת תדלוק היא לא חנייה.
.
איך מבדילים בין עמדות טעינה?
הזכירו כבר את כפר סבא. אז העירייה שמה עמדות טעינה ליד בתי ספר. ובעצם יש פחות 2 חניות לרכבים רגילים.
זו אמורה להיות הטענה איטית למורים עם רכב חשמלי או הטענה מהירה?
-
ככה זה נראה באפליקציית plugshare:
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן איטיות, ac.
https://imageshack.com/i/poXZFQvLj
בגדול, עמדות הdc הן גדולות. מעין ארונות עבים. אם אתה רואה עמדה בגודל של מזוודת low cost או פחות מזה, זו עמדה איטית.
מה שיכול לבלבל אלה עמדות ac שהושמו בתוך ארונות צרים וארוכים. אין צורך בכל הגודל הזה, אבל זה עניין של עיצוב, כנראה.
הבדל נוסף: אם אתה רואה עמדה ללא כבלי הטענה, היא בוודאות עמדת ac.
אם אתה רואה עמדה עם כבלים, רוב הסיכויים שהיא dc, אבל לא בהכרח.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן
...
מעניין. תודה על ההסבר המפורט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הכתומות הן מהירות, dc, והירוקות הן איטיות, ac.
https://imageshack.com/i/poXZFQvLj
בגדול, עמדות הdc הן גדולות. מעין ארונות עבים. אם אתה רואה עמדה בגודל של מזוודת low cost או פחות מזה, זו עמדה איטית.
מה שיכול לבלבל אלה עמדות ac שהושמו בתוך ארונות צרים וארוכים. אין צורך בכל הגודל הזה, אבל זה עניין של עיצוב, כנראה.
נראה לי שבעלי החשמליות מתחילים לפתח כישורים וחושים כמו
אלו שנוסעים ברמלה/לוד ומזהים "כספומטים" ....
רענן
-
אני לגמרי יכול להבין שזה נראה כמו הרמה להנחתה עבור האופוזיציה, אבל המציאות הרבה פחות מעניינת.
מתוך 6000 ק"מ שעברנו עד היום בחשמלית, נזקקנו לעמדות ציבוריות פעמיים: בטיול לאילת וטיול לכנרת.
בשאר הזמן הטעינה בוצעה בבית ובעבודה, כך שכנראה שרפנו על הנושא פחות זמן ואנרגיה מבכל בנזיניה אחרת שיש לנו.
כשכבר צריך, יש לנו אפליקציית פלאגשייר שהסינון בה הוא לראות עמדות dc בלבד. עמדות ac לא מעניינות. היא מופיעה בצורה טובה על המסך המקורי של האוטו בעזרת אנדרואיד אוטו. במבט חטוף אתה רואה אלו תחנות יש בדרכך. הייתי מוסיף לזה גם צבעים שונים כדי להבדיל במבט מהיר בין אולטרא מהירה למהירה. זה מן הסתם יגיע בהמשך.
ההסבר המפורט שלמעלה הובא עבור מי שעדיין לא בסצינה.
-
הכל מתחיל ונגמר בחניה פרטית ליד הבית. בלי זה אין על מה לדבר. בעוד כמה שנים (אם בכלל) אתם חושבים שלרוב הנהגים בארץ תהיה חניה פרטית? ועד אז רכב נישה לבני מזל עם חניה פרטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
הכל מתחיל ונגמר בחניה פרטית ליד הבית. בלי זה אין על מה לדבר. בעוד כמה שנים (אם בכלל) אתם חושבים שלרוב הנהגים בארץ תהיה חניה פרטית? ועד אז רכב נישה לבני מזל עם חניה פרטית.
מי שאין לו חניה פרטית גר בעיר אז שיסע בתחבורה ציבורית. יעשו הכול בשביל שאם יהיה להם אוטו הוא לא יהיה ליד הבית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mikyl
זה מתחיל כך אבל בהחלט לא נגמר. לי יש עמדת טעינה בבית וגם בעבודה. במקום העבודה הקודם שלי כבר התקינו לפחות 10 עמדות טעינה, ובבניין החדש שבונים לנו בעבודה, יהיו לא מעט עמדות. אסף שגר בעיר מספר שבעבודה יהיו לו 20 עמדות. יהיו הרבה יותר עמדות ac פזורות בכל מקום, בנוסף על ה1500 שכבר יש, ויהיו עוד יותר עמדות טעינה אולטרה מהירות, שיהפכו את זה לגם תחרותי יותר, ובשאיפה גם ישפיעו על המחיר לקוט'ש, ויהפכו את נושא הטעינה למהיר וזמין כמו תדלוק בבנזין.
-
בועז שים לב, אתה מדבר על רוב מוחלט של נהגי ישראל. ולפני לדבר על תחבורה ציבורית שתהיה אחת ראויה לשמה ולא זבל שיש היום. הייתי לוקח את אשתי מספר פעמים בשבועה מעבודה (בערב). מדובר על כמה ק"מ (פחות מ10). ברכב פרטי בערך 20 דקות נסיעה, תחבורה ציבורית בין שעה לשעה וחצי, תלוי במזל. מתי פעם אחרונה נסעת באוטובוס? אני משתדל כמה שפחות, אבל פעם בשנה לא כל שנה יוצא (רכב במוסך). נגמש בשטח נוסעה יותר רך מאוטובוסים של היום. ועוד. לא כולם עובדים במשרד ורכב דרוש לאנשים גם לצורכי עבודה (אני ביניהם). מה אתנו? גם לסופר אתה מציאה לנסועה בתח"צ? חוץ מזה בסופי שבועה אנשים לפעמים רוצים לצאת מהבית. אז מה, תח"צ? או שזה פריבילגיה אקסקלוסיבית לבעלי חניה פרטית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה מתחיל כך אבל בהחלט לא נגמר. לי יש עמדת טעינה בבית וגם בעבודה. אסף שגר בעיר מספר שבעבודה יהיו לו 20 עמדות. יהיו הרבה יותר עמדות ac פזורות בכל מקום, בנוסף על ה1500 שכבר יש, ויהיו עוד יותר עמדות טעינה אולטרה מהירות, שיהפכו את זה לגם תחרותי יותר, ובשאיפה גם ישפיעו על המחיר לקוט'ש, ויהפכו את נושא הטעינה למהיר וזמין כמו תדלוק בבנזין.
היית יכול היום להסתדר בלי עמדת טעינה בבית? ולך יש גם בעבודה. מה שלרוב אנשים עדין אין ולא יודע מתי ואם תהיה. אם לא הייתה לך עמדת טעינה בבית היית קונה היום רכב חשמלי?
-
לא מעניין מה אני חושב אלא מה חושב משרד התחבורה והאוצר והתשתיות.
מה מגבלות התשתית.
האמת שגם אתה לא מעניין אותם יותר מאשר שורה באקסל ממנה הם יוכלו לקחת עוד מיסים.
למרות ההיפ העכשווי מחשמל, אני לא רואה מעבר מלא מבנזין לחשמל ב 20 שנה הבאות כמו שגם אין לצערי תקווה לאוטונומי מלא מאותו טווח זמן.
בחשמלי יש מגבלה אובייקטיבית של תשתיות.
אין אפשרות מעשית לתמוך בכזו כמות חשמל מבחינת יצור ותשתית הולכה.
זה הרבה יותר מורכב ויקר מאשר לבצע פרוייקט כמו הרקבת תקלה שעדיין בקושי מתגברים עליו.
המדינה גם לא יכולה להיגמל ממיסים על הדלק הפוסילי.
כשיבינו במשרד האוצר שרכב חשמלי נוגס בהכנסות ודורש הוצאות על תשתית הם יעלו עליו את המיסים באופן כזה שיצא לאזרחים החשק לקנות אותו.
בנתיים עוד לא נפל באוצר האסימון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
למרות ההיפ העכשווי מחשמל, אני לא רואה מעבר מלא מבנזין לחשמל ב 20 שנה הבאות כמו שגם אין לצערי תקווה לאוטונומי מלא מאותו טווח זמן.
בחשמלי יש מגבלה אובייקטיבית של תשתיות.
אין אפשרות מעשית לתמוך בכזו כמות חשמל מבחינת יצור ותשתית הולכה.
זה הרבה יותר מורכב ויקר מאשר לבצע פרוייקט כמו הרקבת תקלה שעדיין בקושי מתגברים עליו.
המדינה גם לא יכולה להיגמל ממיסים על הדלק הפוסילי.
לא יודע אם פורסם, אבל חברת אנרגיה גדולה עם פריסה בכל הארץ של תחנות דלק,
נמצאת בתכנון מתקדם להקמת תחנת תדלוק ראשונה במימן (בצפון).
כמובן יהיה מדובר על רכבים חשמליים עם "תאי דלק".
רענן
-
הבעיה התשתיתית פתירה בטווח הקצר ע"י הטמעה של תעו"ז. רוב הרכבים יטענו בלילה עם טיימר בשעה שהצריכה הכללית בשפל.
זה יתן זמן לחח"י וליזמים לבנות עוד תחנות כח, בע"ה בעיקר של אנרגיה מתחדשת ומי יודע אולי אפילו גרעינית.
ברור שנשלם על זה כולנו באלף ואחד מיסים חדשים, אל חשש. אבל המעבר לחשמלי יקרה מהר יחסית בעידוד המדינה ולו משיקולי הסכם פריז.
Sent from my HD1903 using Tapatalk