יש יש
https://www.rekluse.com/product/auto...-clutch-dr650/
אבל עדין לא רלוונטי לתהליך הלמידה שאתה עושה ולדעתי באופן כללי משעמם
Printable View
יש יש
https://www.rekluse.com/product/auto...-clutch-dr650/
אבל עדין לא רלוונטי לתהליך הלמידה שאתה עושה ולדעתי באופן כללי משעמם
וואללה, או שזה חדש יחסית, או שפספסנו בחיפוש בתקופת תחילת השרשור.
בכל מקרה, זה באמת לא מעניין עבורי.
זה אירוני שהתכונה שריקלוס הכי מתגאה בה - מנוע שלא כבה אם נעצרים ולא לוחצים על המצמד, היא בדיוק האנטי לתכונה שהכי שימושית עבורי: לשחרר את המצמד ובכך לכבות מנוע כשאני רוצה לעצור בשיפוע, לנוח ו/או לבחון את המצב קדימה בשקט. לא צריך להרים רגל (שבמקרים רבים היא הרגל היחידה שזמינה להחזיק את האופנוע עומד) לחפש את הבלם. המנוע מחזיק את האופנוע- תענוג.
אתמול בערב, באיזה נסיון כושל של עלייה, סלע העביר לי את הגיר לניוטרל. מה שהקשה עליי מאוד בלהוריד את האופנוע שני מטר אחורה. האופנוע שוכב שמאלה. אין לי גישה לרגלית הילוכים. איך שאני מתחיל להרים אותו הוא בורח למטה וכמובן נשכב שוב, והבלם הקדמי כמובן חסר ערך.
זה המצב הסטנדרטי עם הריקלוס... קיבלתי טעימה מהעונג הזה.
כל כך הרבה שנים עברו עלי מאז הפעם האחרונה שרכבתי על סינגלים שבסלד נמוך הפעימות שלהם נמוכות מקצב פעימות הלב שלי אבל בכל זאת אני זוכר כמה פעמים מצבים טכניים שפיספסתי לחיצה על הקלאץ׳ והאופנוע בשבריר שניה כבה.
מה שמחזק את הטענה שלך לגבי הקלאץ׳.
לגבי החלפת הגג״ש, האחורי בד״כ עדיף אבל לא פעם נדרש משחק קומבינציות בינהם על מנת לקבל את התוצאה המדוייקת.
פעם החיים היו יותר קלים כי בין החברה תמיד היה אפשר למצוא כמה קומבינציות ולהחליט על סמך התנסות על האופנוע שלהם.
מצד שני בגילך יש לך מספיק יכולת לשפוך כסף על דברים שבסוף לא תשתמש בהם בלי שזה יכאב בכיס.
לגבי שמן מנוע, יש תקן לקלאץ׳ רטוב והיום קל להשיג שמנים כאלו בארץ.
אם אני זוכר נכון משהו כמו JASO MA ויש שתי רמות שאני לא יודע לומר מה ההבדל בינהן אבל תוודא שאתה עם זה.
זכית בשותפה מדהימה ללא ספק!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
מקל(ות) בגלגלים...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
תודה.
טלי שותפה מדהימה, בהכול.
לגבי השמן, אני פועל לפני הנחיות היצרן, כמו בכל הרכבים שלי. במקרה של הdr מדובר בתקן se, sf, והחדשים יותר. יש מנעד צמיגויות, שבטמפ' הישראלית, הוא די גדול. בשורה התחתונה כמעט כל שמן מתאים. אני שם שמן רגיל, תואם להמלצת היצרן.
אני לא מומחה שמנים ולא נכנסתי בזה לעומק, אבל לתחושתי, רוכבים משלמים בהמון מקרים על שמנים שהם לא צריכים, כי מישהו מכר להם לוקש שזה "שמן ייעודי לאופנועים עם מצמד רטוב, שימנע מהמצמד להחליק".
התוצאה: המצמד שלי לא מחליק באופן לא רצוני, מרגע הרכבתו ועד שנייה לפני שהרפידות נוטשות את דיסקית החיכוך כי הן נשרפו. לא מחליק כהוא זה. מחליק כשאני מחליט שהוא יחליק.
והוא נשרף לא בגלל שמן. הוא נשרף כי אני שורף אותו.
המשתמש לא צריך להבין בזה כלום. רק למלא אחר הוראות היצרן.
צ׳מע, שנים השתמשתי בשמן 20w50 של סונול באופנועים ובטרקטורונים.
לא הכרתי שום דבר אחר וגם לא היו דרמות. קלא׳צים החזיקו יפה.
לאחרונה יש לי כלי חדש שיש בו קלאץ׳ רטוב.
התכוונתי לשים את הצמיגות המתבקשת ואז הקדשתי עוד שניה לתקן שרשמו שם.
ומשם חפרתי אחורה לעוד מנועים ושמנים רשמיים ומצאתי שפספסתי את זה.
בבדיקה נוספת לאופנוע שלך נראה לי שגם אתה אבל אולי אני טועה. תבדוק אותי.
הדגשתי בכחול מה שמצאתי.
אגב השמן ( אני משתמש בוולוולין) עולה בערך אותו הדבר.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...308d58890d.png
https://dr650.zenseeker.net/Lubricat...tch%20slipping.
מה זה "פספסת"? הבאת בדיוק את הדעה של מי שהגדרתי כמוכרי הלוקשים. ואפילו הוא רושם שזו לא הגדרת היצרן, אבל אם אתה מרגיש החלקה אז לך על שמן "מיוחד".
כמו שרשמתי, מעולם לא חוויתי החלקה לא מכוונת עד שהרפידות נפרדו מדיסקית החיכוך, פעמיים, אז אפילו לשיטתו, זה מיותר עבורי.
צריך לומר "מוכרי לוקשים" בזהירות הנדרשת, כי ראשית, יתכן שיש אופנועים אחרים שעבורם דרישת היצרן היא לשמן מיוחד. לא נתקלתי. שנית, אם למשל הייתי משפר את מומנט הdr בהחלפת צילינדר ובוכנה לנפח של 790סמ"ק אז הייתי מוצא צורך לשפר גם את כח אחזקת המצמד.
הקלאץ׳ הוא אותו דבר בכל האופנועים בערך.
המנוע שלך וותיק ואז עוד לא היו התקנים האלו.
מה יש לך להפסיד לנסות. ממילא אתה גומר קלאצ׳ים די מהר. אולי תופתע?
זה כמו לזלזל בשמו ל LSD
חנן שאתה כותב שמן רגיל אתה מתכוון לזה שאתה משתמש בשמן לרכב באופנוע שלך?
הבנתי אותך מצויין.
אני טוען שזה רק בגלל שבזמן שייצרו את המנוע הזה לא טרחו להנדס שמן נפרד לקלאץ רטוב.
אני רואה שבשמנים שסוזוקי מוכרים היום זה כבר מופיע ומאחר ואין לזה חיסרונות עבורך כנראה הייתי שוקל לנסות
https://store.suzukicycles.com/k/ecstarsuzukigenuineoil
ככל שידוע לי העניין הוא בתוספי החלקה שיש בשמן מנוע רגיל (רכב) ואין בשמן מנוע לאופנועים
בקטנועים זה לא משנה כי אין קלאץ' אבל באופנוע עם קלאץ' רטוב זה יכול לגרום להחלקה
אישית בתחילת דרכי היתה לי אפריקה 750 שניסיתי עליה את הניסוי הזה, הקלאץ' בהחלט החליק ובחזרה לשמן אופנועים הבעיה חלפה
אם השיקול הוא עלויות, אתה יכול לקנות גלון של קסטרול/ ליקווי מולי יעודי לאופנועים בסביבות ה140-150 ש"ח (או ליטר באיזור ה50-60), שזה מחיר זהה אם לא זול יותר לגלון שמן מאיכות סבירה לרכב נכון להיום
למרות שאתה חרוץ בדעתך שאין בעיית החלקה, כמו שכתב בועז כדאי לך לנסות, ומבחינת עלות ההפרשים לא גבוהים
זה לא שיקול של עלות. פשוט לא מוצא הגיון בלהיות יותר צדיק מהיצרן. זה גם תואם את הנסיון שלי ושל בועז, בכלים הנוכחיים ובכל כלי העבר. למה אצלך זה החליק? אין לי מושג. כאמור, לא מבין בזה. אולי המצמד כבר היה בלוי ובמצב גבולי מבחינת יכולת הצמדה.
זה דיון על העבר, עם היחסי העברה החדשים הבעיה הזו מאחוריך..
*בהנחה שלא תספיק לשרוף אותו עד ההחלפה שלהם 😁
הגג"שים הורכבו. המצמד עדיין סבאבה. הספקתי לעשות סיבוב קצרצר בכביש. כצפוי, לא כיף. הילוך חמישי הנוכחי איטי קצת יותר מההילוך הרביעי המקורי.
אם תוכל לנסוע ב 90 קמש בטורים סברים, נראה לי שאתה מסודר
אם השרשרת עולה על גגש קדמי יותר גדול אז בקטנה.
מי שמחליף קלאץ בשטח לא מתרגש מזה [emoji4]
כן, גם מאה ו105, ולהיות עדיין רחוק מאוד מהקו האדום שבמקור עמד על כ170קמ"ש.
בכל מקרה הגג"ש הקדמי המקורי ישאר באחד התיקים באופנוע, למקרה שאקלע לנסיעת כביש ארוכה במיוחד, נגיד מעל 80ק"מ. עד היום קרתה אחת כזו - כ200ק"מ.