תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או מילקי זה לא הכל בחיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בגלל זה, המשפטים ה"כוללניים" של דריש על "איך האמריקאים ככה ואחרת" בכלל לא... מייצגים. כלום.
המגוון והשוני פה כ"כ גדולים ממקום למקום שפשוט לא מאפשרים, ברמה מינימלית של אינטגריטי, לאפיין את "האמריקאים" במשפט אחד או שניים, כמו שהוא עושה... זה פשוט.. יומרני ותלוש..
לא בדיוק. דבריי מייצגים את מה שראיתי - כעשרה סטייטים ואולי שלושים ערים ועיירות, קרובות יחסית לקו החוף המזרחי והמערבי, אף אחת מהן לא מתקרבת למה שתיארת פה, למרות שגם ביניהן היו חורים. כך יש לקחת את כל מה שכתבתי, כפשט ולא כדרש, וכן, היו בין כל אלו קווי דמיון מסויימים ועליהם עמדתי. זה לא שולל את מה שאתה כותב וברור שהמדינה/יבשת הזאת מגוונת.
רוסיה "קצת" יותר גדולה מאמריקה, אבל 9 פעמים מתוך 10 כשתזרוק סיכה על המפה שלה - תפגע בעיירה שתושביה שיכורים ומובטלים, או מועסקים אבל מושחתים, או ציניים ואוהבים לקלל, או שילוב כלשהו של התכונות לעיל. אלו תכונות בסיסיות הטבועות עמוק ב-DNA של המדינה הזאת ובתרבות שלה, בדיוק כמו שגם תושב מס' 8 בעיירה ההיא של העשרה כנראה לעולם לא יבין למה כדאי למחזר, להשקיע במזון טרי ואיכותי ואולי להוציא דרכון.
כאמור, תפסיקו לרדוף אחרי האמת האבסולוטית, בסה"כ טענתי שהחברה באירופה (בגדול, אולי לא בבוסניה) קצת יותר נאורה ומתקדמת מארה"ב (בגדול, אולי לא בבוסטון) ולא נראה לי שיש על כך ויכוח. לארה"ב יש את היתרונות שלה שאתה עושה עבודה טובה בלהציג כאן, ושכל אחד יעשה את השיקולים שלו איפה בא לו לגור (כל עוד זה לא בישראל).
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או מילקי זה לא הכל בחיים
[QUOTE=Derish;622605] בסה"כ טענתי שהחברה באירופה (בגדול, אולי לא בבוסניה) קצת יותר נאורה ומתקדמת מארה"ב (בגדול, אולי לא בבוסטון) ולא נראה לי שיש על כך ויכוח. /QUOTE]
אין ויכוח? אתה רציני?
כול הארופאים שאני פגשתי היו לא מנומסים, דוחפים ונתדחפים,גסי רוח וחסרי כול השכלה, פתח להם מפה ותבקש שיצביעו למדינה שלהם-הם לא מסוגלים.
אבל עוד פעם, הפרופגנדה עובדת ולכן קשה להאשים אותך, אתה מורעל מהסיפורי סבתא שמספרים לך ובלי כול קשר למציאות.
תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
לפחות באירופה הם לא צבועים.
בארה״ב מישהו יכול להכנס בך פיזית, ולהתנצל בצורה הכי צבועה שיש.
כולם כל הזמן מתנצלים בלי להתכוון באמת.
שלא לדבר על זה שבארהב יש בתי ספר שדרווין מוקצה בהם.
בכל מקום יש בתי ספר שדרווין מוקצה בהם.
להזכירך, בארץ לא מלמדים את תורת דרווין...
וגם אין לנו חוקה...
אבל זאת הארץ שלנו! המקום היחידים בעולם שלעולם לא נרגיש כמו "יהודים בגלות"
דריווש, היהודים לפני השואה היו בטוחים שהם "גרמנים מדת משה" אז הם טעו )-:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בכל מקום יש בתי ספר שדרווין מוקצה בהם.
ובישראל יש הרבה מאוד כאלו. מתוקצבים ע"י המדינה. עכשיו יהיו גם בחליפות האיסלמית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לפחות באירופה הם לא צבועים.
בארה״ב מישהו יכול להכנס בך פיזית, ולהתנצל בצורה הכי צבועה שיש.
כולם כל הזמן מתנצלים בלי להתכוון באמת.
טעות, טעות וטעות ודוגמה מעולה לסיפורי סבתא-תאורטייות קונספירציה ים תכוניים.
אין כול צביעות, או לחדד, מי שחושב שיש צביעות לא מבין את התרבות (או את השפה),בכלל לא מבין איך תקשורת מתנהלת בין אדם ל"חברו"
כשאני (או כול אדם אחר) אומר "EXCUSE ME" או "PARDON ME" זה לא התנצלות! זה רק צורת תקשורת, משהו שבא מהאנגלים מלפני 400 שנה
סתם לדוגמה, אני בסופר ואיזה בהמה מחנה את העגלה באמצע המעבר (ואני רוצה לעבור) אז אגיד EXCUSE ME והבהמה תזיז את העגלה לצד, מנומס לא?
איך אותו הדבר יתנהל בארה'ק? "הלו גברת תני לי לעבור" ממש מנומס, ממש...
תרבות שונה, מנהגים שונים אבל צביעות? בחלומות בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
דריווש, היהודים לפני השואה היו בטוחים שהם "גרמנים מדת משה" אז הם טעו )-:
השרשור הז פונה אל קהל יעד שכבר החליט שלא טוב לו בארץ (כל אחד והסיבות שלו) וסקרן לראות מה קורה במקומות אחרים. ברנרד מציג תמונה מקיפה למדי של ארה"ב ואני משתדל להוסיף קצת פה ושם על אירופה. כולנו יודעים מה יש בישראל ומודעים לסיכונים לטווח ארוך שבעזיבה יחידנית/המונית, אבל לאנשים שקוראים פה כבר מאוחר מדי להסביר שאין לנו ארץ אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
עוד פעם, הפרופגנדה עובדת ולכן קשה להאשים אותך, אתה מורעל מהסיפורי סבתא שמספרים לך ובלי כול קשר למציאות.
תגיד, מה יהיה עם ההתקפות האישיות האלה? אתה תעשה לעצמך אולקוס בסוף אם תמשיך לכעוס ככה על כל מי שלא מיישר איתך קו.
אני מחליף מדינות פעם בחמש שנים בערך, ואם היה לך קצת מושג בפסיכולוגיה מודרנית היית מבין שבנסיבות כאלה אי אפשר לשמור על זהות לאומית מוגדרת, לא משנה כמה (כביכול) שטפו לי את המוח בילדות. הדעות וההשקפות שלי משתנות עם השנים, משהו נשאר ומשהו הולך, וגם אם זה לא תמיד נשמע ברור או עקבי מעל הבמה המוגבלת של הפורום - בסה"כ יש סדר בבלאגן והגיון בשגעון. אני לא יודע כמה אנשים עם נסיון כזה עוד יש פה (ואם כן אז למה הם לא כותבים בשרשור הזה), אבל נדמה לי שאני יכול להוסיף פרספקטיבה מועילה לנושא הדיון. זה שדעה של אדם אחד (ועוד צעיר יחסית) מעוררת אצלך תגובה כזאת מיליטנטית אומר דרשני.
סולגן שחוק שזה מה שמטמיעים באנשים כדי שלא יצאו לעולם הגדול ויחשפו לאמת : שההסלוגן הזה גם "לא מחזיק מים" או "לא יחזיק מים"
מוני אם אנחנו מאמינים בזה ? אז מדוע תעשיית האזרחויות ברחבי העולם כל כך מפותחת פה .???
אנשים מנסים להשיג אזרחות במדינות הכי איזוטוריות שקיימות .
באף מדינה בעולם, התעשייה הזאת לא מפותחת כמו בישראל, אולי בארצות אפריקה ואסיה . אז מדוע בישראל ? הרי אנחנו הכי שבעולם והכי חכמים וממציאים את הטכנולוגיות הכי הכי אז מה קורה ?????
אז למה אזרחות נוספת ?
אתה באמת מאמין בסלוגן הזה ?
לך תחיה תקופה בחו"ל 7-10 שנים . ( זה יהיה הצעד אחורה ולהביט ) ותחזור לארץ. אני מבטיח לך שתדבר אחרת
כמה שהזיכרון ההיסטורי קצר...
כל מה שלא קרא לפני חצי שנה והופיע בפיסבוק פשוט לא קיים )-:
הסלוגן הזה נורא שחוק בוודאי, אבל כאשר יתחילו המהומות וירצחו יהודים (ראה ערך יהודי צרפת)..
פתאם יזכרו שיש "ארץ יהודים" שנקראת ישראל.
אני מאמין בלב שלם בסלוגן הזה, ולא אין לי אזרחות זרה, על אף שאני יכול להוציא אחת.
אתה מנסה לשכנע את עצמך שאתה "בסדר" ושכולם ככה, שיבושם לך.
אל תדאג, נקבל אותך חזרה מגן העדן שאליו ירדת בכל מקרה.
אם מגיע לך וגם אם לא.
סתם שאלה: ומי שלא בדיוק יהודי, מה עמדתך לגביו? נגיד, הרוסי הממוצע שהוא יהודי "על הנייר" אבל לא שומר על כשרות או הלכות שבת - האם לדעתך מגיע לו סטטוס חוקי בארץ היהודים שלך? ואם כן אז למה, סתם כי הוא נולד למשפחה הנכונה?
בעת המודרנית אנשים מגדירים את עצמם פחות ופחות לפי זיקה לדת ולמסורת, הם רוצים לנסות את עצמם במסגרות שונות - אז למה לא? כאילו, תודה באמת שאתה עושה לנו טובה ומוכן לקבל אותנו בחזרה (עם הזנב בין הרגליים, אין ספק) אבל לישראלי החילוני המודרני הצעתך אינה אטרקטיבית במיוחד.
מוני
אכן זה סלוגן שחוק ומשמש את ממשלות ישראל שנים כדי לשמור עלינו כאן. אני לא יודע לגביך אבל לפי תגובתך ומה שכתבת עד אתה ,אני מנחש ומאמין שטיילת אבל לא חיית בחו"ל. וכמובן שטיול ארוך לא נחשב . דבר קצת עם אנשים שחיו תקופות בחו"ל ושאל אותם מה היו הדעות והידע שלהם על המדינה שלנו ועל מדינות העולם לפני ,/ במשך / ולאחר שחזרו
אני חייתי 14 שנים רצופות בחו"ל וכפועל יוצא מכך , קבלתי פרספקטיבות על ארצנו הקטנה , כתב כאן ברנררד על "איך להבין את אמריקה" , תעשה צעד אחורה ותביט.
תאמין לי שהמדינה שלנו תהיה שלנו, אם כל ישראלי יחוייב בחוק לחיות לפחות 7 שנים רצופות בחו"ל .
. מפני שמה שרואים משם , לא רואים מכאן ו כאן .
שמת לב אולי תסתובב בעולם קצת למה בישראל כדי לנסוע לטייל באמריקה מעבירים אותך מסלול עינויים השפלה אתה צריך להביא רישומים והוכחות גם מי היתה המיילדת שלך ? איך הרבה ישראלים אומרים כאן : אמריקה בת בריתנו . ישראל שמצילה את אמריקה המדינה ה- 51 .
חדשות לי אליך , אפילו לסעודים ולתימנים ואפילו לסודנים לא עושים את מה שעם ישראל חווה ברחוב הירקון.
לא מעבירים אותם תהליכם שכאלו. אלו תהליכים שמעבירים מהגרים. גם באירופה לחברה הללו יותר קל להשתקע מלישראלי
ועוד חדשות לי אליך . ותשאל את ברנרד וצחי . אני מאמין שזה לא השתנה . באמצעי התיקשורת ממש לא כותבים על ישראל יום יום, אנחנו ממש לא מרכז ההתעניינות ותשומת הלב . ואמצעי התקשורת בישראל מאכילים אותנו . דומן בכמויות ומכניסים לנו לראש שאנחנו במרכז ההתעניינות העולמית ושאנחנו המצאנו את כל הטכנולוגיות ו.... את הקוטג' אז זהו , שלא.
דבר קצת עם בני דודנו שלא פוחדים לדבר חופשי דבר עם בני דודנו תושבי יהודה ושמרון . הם ממש לא רואים את עצמם חיים איתנו . והם בטוחים שגג 60-70 שנה הם יהפכו את המאזן הקיים והם ינקנקו אותנו.
, איך תבין מי הם בכלל .רק כשאתה חי תקופה ממושכת וחי כמקומי
ומנסיוני הממושך בארה"ב למרות שעברו קצת שנים מאז , ברנרד קלט וקולט יפה מאוד. ויודע שישראל לא ברת השוואה כלל וכלל . ולכן אני נהנה לקרוא את מה שהוא כותב ואני מאמין שמבטו על ישראל גם השתנה בעקבות כך.
מי שנרדף כיהודי זכאי לעלות.
זו העמדה שלי, איך מישמים זאת זה סיפור אחר.
אני לא מנסה למכור את ישראל, ממש לא.
תרדו מהארץ תעשו מה שבא לכם, אף אחד לא מחזיק אתכם כאן.
אני מכיר חו"ל ויש לי חברים מכל העולם, חביבי לא חדשת לי דבר.
אתם מפספסים את כל הפונטה הציונית וחושבים רק על הנוחות החומרית שלכם.
יום אחד תבינו מה זה באמת אומר לחיות בחו"ל כזר, אני מקווה בשבלכם שבאופן לא קשה מדי.
יהודים כנראה באמת עם קשה עורף שעד שלא רואים סכין לא מבינים את הרמז.
הארץ שלנו היא ארץ קשה ואלימה אבל היא הארץ שלנו, לא של האנגלים או הצרפתים או הגרמנים.
אין ספק שמוני צודק , מה שלא אומר שצריך לתקן פה כמה דברים .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
טעות, טעות וטעות ודוגמה מעולה לסיפורי סבתא.
אל תנסה להיתמם.
אני מתכוון למנהג הדפוק של אנשים בצפון אמריקה להיות צבועים בזה שהם מסוגלים ונתקלים בך ברחוב, עוד שנייה פרקו לך את הכתף, ועאלק אקסיוז מי..
לא קונה את זה.
מעדיף פי אלף מי שיגיד לך תזיז את העגלה בבקשה מאשר הגישה האמריקאית.
הייתי בעוד מקומות חוץ מישראל וארהב, לא מחזיק מאמריקאים כאלו תרבותיים.
האמת היא שהם די פרובינציאליים בקנ״מ בינלאומי.
יש להם מדינה כ״כ גדולה שהם לא מבינים שיש עולם בחוץ.
וואוו!!!!:confused:
הטמפ' פה יורדות למינוס 17 צלסיוס (בלי אפקט הרוח!) ובארץ.... רוחות חמות...
דריש.
תיקון קטן - אני לא יודע בקשר לשירשור אבל אני לא פונה למי שהחליט שלא טוב לו בארץ.. תקרא שוב את הכותרת... הדשא של השכן לא (תמיד) ירוק יותר...
ולא.
אני לא חושב שיש ליהודים מקום אחר, מלבד ישראל...
בלי קשר להוצאת דרכון כזה או אחר (לי אין, לצערי... אמא לא משתפת פעולה ואבא היה בצבא כבר מ-47...פולנים מסריחים!).
הוצאת דרכון אחר מקלה על החיים בכל מיני מישורים, אין לזה שום קשר להרגשת "חוסר שייכות" לישראל או "נשבר הז... מישראל". ממש לא.
ל-SHMBO ולגמדים יש דרכון זר והיא לא מוכנה לחיות בשום מקום אחר, מלבד ישראל... הרפתקאה פה ושם, כן. אבל בית יש רק אחד. נקודה.
הזכרתי את זה בעבר ואני פשוט לא מצליח למצוא..
איזה דוקטור אחד, שחי בארה"ב הרבה שנים, כתב מאמר ב-YNET על איך זה להיות ישראלי בארה"ב... הוא חי פה כבר כמה עשרות שנים (החיים התגלגלו כך) ויש לו אזרחות ו עבודה/עסק מבוסס ביותר ו... YNET כל הזמן פתוח במחשב, וחדשות על ישראל (וכן... יש פה כל הזמן איזכורים על ישראל... באופן חסר פרופורציות לגודל שלנו) מקפיצות אותו מיד וכשמדברים על אירן וישראל, בשיחות סלון, זה "אנחנו" (הישראלים) ולא "הם" (הישראלים) וכו'...
אולי מישהו יכול למצוא את המאמר הזה. קראתי אותו לפני כמה שנים... כשתופעת הרילוקיישן צברה תאוצה..
וטעות היא לחשוב שבזמן המודרני "אתה מגדיר את עצמך"...
זו אשלייה... חביבה אבל אשלייה.
הכל טוב ויפה, כל זמן ש... הכל טוב ויפה.
אבל כשהעניינים מתחילים "לחרוק" (כמו למשל, כשביבי פותח את מנהרת הכותל או מחליט "לתקוע לאובמה" או לקרוא ליהודים לבוא "הביתה" מאירופה..) זה כבר לא כ"כ כמו שאתה מגדיר את עצמך ("איש העולם הגדול" או "אזרח העולם" או "היהודי החדש/הנודד") אלא איך האחרים מגדירים אותך...
ואז זה כבר פחות נחמד... במיוחד אם אתה לא מסכים עם ההגדרה - ולך תסביר לל'ה פאן, שאתה לא שומר שבת ולא אוכל כשר ולא מחשיב עצמך ממש ממש יהודי...
תבין שלהיות יהודי זה אפילו יותר מ... 3 דורות אחורה..
ואם אתה לא רואה את זה, במיוחד באירופה "הלא צבועה" שלך... יש לך בעייה בהבנת המציאות... בלי קשר לדעתך עליה.
חבל שהגמדה מחקה לי את הפוסטים... היה שם תיאור (סובייקטיבי לגמרי. אני לא מתיימר..) של היהדות פה ואנטישמיות וגזענות... אנסה לכתוב מחדש..
אני, פה, מסתכל מהצד. אני גם מאוד ביקורתי ובעל נסיון "להיכנס מתחת לעור" ולראות "כל מיני דברים" שאחרים מתעלמים מהם או שלא מתעניינים בהם.
בסך הכל די נוח ונחמד פה.
יש צביעות, כמו בכל מקום.
אני לא מעדיף אתה הגישה של "תזיז את העגלה"... זו לא צביעות לבקש סליחה... זו לא התרבות פה של "בהמתיות לחסום מעבר"... ממש לא. וכשמעירים את הבהמה, היא מתנצלת לא משום שהיא צבועה אלא משום שהיא יודעת שהיא לא היתה בסדר.
חוליגנים יש בכל מקום.. במיוחד במקום שחיים בו 300 מליון מתרבויות שונות.
אנחנו עומדים בתור לאוכל בחנות הקוסטקו (טעים וזול) ואני אומר לחבר שלי לא להיצמד לזה שלפניו. אני אומר לו שישים לב "למרחב האישי" בתור... משהו כמו פי 3-4 מאשר בישראל..
אני אומר לו שישים לב שזה שלפניו, מסתכל מידי פעם "הצידה" ולמעשה רומז לו, לחבר שלי, שהוא נכנס "למרחב האישי" שלו. שזה לא נוח לאיש.
חבר שלי מיד לוקח צעד אחורה ובאמת רואה שהמרחקים בים האנשים בתור, די... "ביזבוז של מקום".
ואז, אחרי כמה דקות, הוא מצביע לי על איזה אידיוט שמקליד בטלפון וממש נדבק לזו שלפניו, שלא מפסיקה לסובב את הראש ולרמוז להוא, שהוא ... מציק. הגברת ממש במצוקה... למי שיודע מה לראות.
והחבר שלי (איש העולם הגדול - כל הזמן בנסיעות לחו"ל ואפילו גדל באיזו שליחות באפריקה... לא ישראלי "טיפוסי" מהצ'כונה) מצביע ואומר "הנה... אתה רואה... אתה סתם מנסה לגרום לי להרגיש לא בסדר. תראה איך הוא נצמד"...
דוגמאות רעות תמיד יש.
במנהטן, המרחב האישי קטן הרבה יותר ובמונטנה אין בכלל תורים..
כל מקום ו"הכללים" שלו - העניין הוא להבין את הכללים (לא חייבים להסכים איתם... רק להבין) ואתה, למרות נסיון החיים בחוץ לארץ, לא ממש מבין (או מנסה להבין) אותם, לעניות דעתי הצולעת (איך השחלתי את זה באלגנטיות, נמרוד?).
ועוד משהו, דריש.
לא צריך להיעלב מ"פגיעות אישיות" - אתה מביע דיעה (ודי חשובה לפה - מעוררת דיונים. כמו שצריך) ו"זוכה" למענה... אישי. כמו הדיעה שלך..
או כמו שאני אומר (בהקצנה ואל תעלב לי)... אם אתה מדבר שטויות, אל תתפלא אם יחשבו שאתה טיפש...
ההיסטוריה עוד תראה מי מדבר שטויות. בינתיים שבע שנים and counting, והיהדות שלי עוד לא הפריעה לאף אחד מספיק כדי לגרום לפח"ע. תתפלא, אבל גם המוסלמים הקיצוניים שמספרים לך עליהם בטלוויזיה (אלו שבגללם כולנו מפחדים להיכנס לבירמינגהם...) נוטים להתמתן בסביבה הזאת ולהוריד פרופיל. סה"כ גם הם, בדיוק כמוני, הגיעו לפה כדי לשפר קצת את חייהם ולא מחפשים להשתלט או לחנך מחדש. כך היה בספרד, כך זה ברוב המקומות באנגליה וממה ששמעתי גם בשאר מערב אירופה. האם להאמין לי או לצבי יחזקאלי - זה כבר בחירה אישית של כל אחד מהקוראים.
אני מניח שכשאתה נשוי עם ילדים הפרספקטיבה משתנה, אבל בינתיים אני מעדיף לחיות באשליה מאשר בפחד. ובעוד שהדעות חלוקות על מה זה להיות יהודי באירופה, לצערי אני יודע טוב מאד מה זה להיות רוסי בישראל, וגם זה לא פיקניק.
לבסוף, ישראלים שגרים בחו"ל אבל חיים בישראל זה תופעה מוכרת ונפוצה בקרב אנשי הרילוקיישן למיניהם. אני לא משתייך לקטגוריה הזאת וכאמור כבר איבדתי מזמן את ה(מ)צפון הלאומי. כל מי שרואה את עצמו כ"יורד", מתכנן לחזור לשם מתישהו או שהמצב בארץ מדיר שינה מעיניו אינו משתייך למחנה שלי ואני לא מתיימר לייצגו בדיון הזה.
אם רק הייתה לך היושרה להתכחש ולהתנתק, לחלוטין, הייתי מבין.
אבל אתה בוחר לחיות במקום טוב יותר, כהגדרתך, וכל מה שמעסיק אותך הוא לנסות לשכנע (ולא ברור אם אותנו או רת עצמך) כמה רע לנו פה וכמה טוב לך שעזבת.
ההתנשאות הזו, עם ה"מחקרים האנתרופולוגיים" והביקורת המנותקת מהמציאות, רק מוכיחים כמה שאתה טיפוס חלש שבוחר לברוח כשקשה ולחפש ספינה יציבה יותר, אבל כשהיא תטבע לא תחשוב פעמיים ותחזור לזו הרעועה "שלנו".
בניגוד למוני, אני בז לאנשים כמוך. איני אדם דתי, או אפילו קרוב לכך, אני גם די שמאלני בהשקפותיי, אבל אני מבין היטב שאין לנו ארץ אחרת, והכל טוב ויפה, עד שאיזה מוסלמי מחליט להתהפך עליך. וזה קרה כבר פעמיים בחודש האחרון.
אני מאחל לך הרבה הנאה בגולה, תמשיך לשכנע את עצמך שטוב לך ושאתה מורם מעלינו (ומעל כל שאר בני התמותה הנחותים שאתה מתאר פה), יום אחד תחזור לפה, בלית ברירה, ותתקבל בזרועות פתוחות, אז כדי שלא תרגיש רע, אני מציע לא ללגלג עלינו יותר מדי.
כאמור, הגולה שמורה לאחרים. אני פשוט חי בחו"ל.
להתנתק לחלוטין זה לא אופציה, דרכונים זרים לא צומחים על עצים כידוע. בפעם האחרונה שחזרתי לארץ עשיתי זאת מתוך שיקול כלכלי, ואני לא שולל גיחות נוספות של כמה שנים בעתיד אם יוצעו לי שם הזדמנויות מקצועיות מעניינות. באשר לחובותיי וזכויותיי - שילמתי מיסים, שירתתי בצבא, איך אומרים אצלכם... מגיע לי. אם יש לך בעיה עם זה, תתמודד.
לא צריך להיעלב מהביקורת שלי, בהינתן הבמה הנכונה אני יכול לומר דברים קשים באותה מידה גם על ספרד ועל אנגליה, או להגיד דברים חיוביים על ישראל (ולא חסר). השרשור הנ"ל דן במצוקות שבגינן אנשים בוחרים לנסות את מזלם בחו"ל ועליהן אני נותן את הדגש, בלי סנטימנטים מיותרים. רוצה לשמוע דברים טובים? רק תבקש, או תפתח שרשור מקביל עם הכותרת "מה אנחנו אוהבים בארץ" ותראה איך פתאום אני הופך למליץ יושר. מה שכן, יש לי תחושה שהשרשור הזה לא ילך רחוק דווקא בשל תגובותיהם של אנשים אחרים שעדיין לא "ירדו לגולה".
ואני גם לא כמו העקרב ידידינו.
לא טוב לך בארץ - לבריאות. תעזוב לאיפה שנוח לך.
אתה לא חייב לחשוב כמוני.. ממש לא.
אבל לגבי השטויות...
השטויות...
אם לא שמת לב, דריש ידידי, ההיסטוריה כבר "אמרה" מי מדבר שטויות... אמרה כבר כמה וכמה פעמים..
זו המציאות (ההיסטוריה והווה) ואתה ... בשלך.
אם אתה באמת מאמין בזה או סתם משכנע/משתכנע או סתם עיוור (המוסלמים שמספרים עליהם בטלוויזיה... נו, באמת... אתה רציני?)... בנתיים אתה הוא זה שמסתובב לו בעולם (באירופה) ולא מוצא כיסא "פנוי".
אבל, כמו שאמרת, אתה צעיר (וזועם - להיות רוסי בישראל... אמא שלי היתה כזו ו-SHMBO גם ועוד איזה חבר או שניים - מזכיר לי את התירוץ של יוצאי שכ' התקווה... כמה דפקו אותם... טוב, לא בדיוק אותם אבל... ובגלל זה הם "כאלה" - יאללה. תתבגר. אני הייתי רמלאי ביחידה מובחרת... ואח"כ רמלאי בממר"מ, עם כל ילדי העשירים (איך התסכל עלי אותו אחד שהיה מגיע כל בוקר, למסדר, במונית מסביון...) והגאונים... כולם סבלו) וקצת חסר פרספקטיבה "בוגרת"... גם זה יגיע.
אני מאחל לך שתמצא "מקום" ושלא יטרידו אותך - באמת. בלי ציניות.
ובלי עקיצה הרי אני לא יכול - אל תיקח את זה למקום "לא נכון". קח בפרופורציות... אתה הרי מרים כל הזמן להנחתה הזו ואף אחד עדיין לא הוריד לך אחת... עשו לך חסד.
אל "תברח מפה" בגלל ההנחתה... זה פשוט מתבקש ... ולא כדי "לגרש" אותך מפה.. באמת.
כל כך "אנטי" יש לך על ישראל וישראלים ובחרת באופן קיצוני ביותר, להפנות גב, באופן מופגן וסמלי, לכל מה שמייצג את "הבית" (מדינה לא בסדר, מערכת לא בסדר, אבא לא בסדר) ואתה נע/נא ונד בעולם ומחפש מקום טוב וכולם, בבסיס, חביבים ו"חושבים" כמוך וכו'.
אז...
מה בדיוק אתה עושה פה - מתווכח/מחליף דעות עם כל אלה שמזכירים לך את כל מה שלא טוב .. בנו?
בפורום של ישראלים, שרובם המוחלט, מחשיבים את ישראל כ...בית.
ועוד בעברית, לא עלינו..
שהרי... אתה לא חייב. יש פורומים אחרים (כמו שציינת מתישהו), שאין בהם את החיכוך עם אלה שכ"כ פגעו/פוגעים בך.
כנראה שיש בנו, הישראלים, משהו שמושך.. אותך.
יכול להיות, דריש?????
עזוב. הכל בנחת.
שאלה רטורית. אל תתייחס.
- - - Updated - - -
פשוט העלת פוסט, בשעה שאני כותב...
אני לא רוצה "לחפור" לך יותר מידי אבל..
לא "גולה"... הבנתי. ברור.. מקבל.
אבל חשבת על המשמעות של "חו"ל"????
תחשוב על זה...
רמז - התשובה נמצאת בפתיחת ראשי התיבות...
ואת זה אתה הגדרת, לא אני ולא אף אחד אחר..