תודה דורון ,אמשיך משם .
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Printable View
ולדעתי.. בחירת גוון היא אמנם חשובה ואף קריטית - והנה, כל הדיון הוסט לשם - אבל הגוון כבר נבחר בידי שמיים, כשהג'יפ נולד ועזב את טולדו בצבע שהאל הטוב ייעד לו. וכך הוא צריך להישאר.
ככתוב 'היהפוך כושי עורו ונמר חברבורותיו?'
אסף.
אסף צודק. צבע זה אופי.
גם הג׳יפ שלי יחזור להיות ירוק, כמו שהיה במג"ב.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
שלא תגיד שלא מקשיבים לך. לא צריך לפרק כלום. הפגוש המקורי מתלבש על השורטי עם שני ברגים.
קובץ מצורף 128543קובץ מצורף 128544
קובץ מצורף 128596
נושא צדדי שיעניים את המשפצים: קשיחים.
פירקתי את הג'יפ לגורמים לפני שלוש שנים. את כל הברגים והאומים (שלא נגזרו) זרקתי בארגז ושמרתי בצד. כולם - שלדה, בודי, קטנים כגדולים. עכשיו לקראת ההרכבה מחדש, ככה: את כל הערמה לתוך דלי עם שני בקבוקי חומץ. שלושה ימים, ניעור מדי פעם. משם למסננת, שטיפה עם מים, יבוש בשמש. עד כמה זה עוזר? לא יודע. בפני עצמו מוריד חלק משמעותי מהג'יפה והחלודה אבל ממש לא הכל. אין ברירה וצריך לתת ניקוי מכאני - אין קסמים.
קובץ מצורף 128597
אם הייתי מחפש לחסוך זמן הייתי כנראה צריך לאלתר טרומל - תוף הרעדה. אבל מכיוון שהקורונה מזמנת לנו זמן בשפע, השקעתי כמה שעות טובות ביום שישי בבוקר ויום שבת בבוקר. מוזיקה באזניות, גולדסטאר בצד, מלחציים ומברשת ארבע שורות. בסוף טבילה בשמן מנוע, וזהו.
למעט ברגי תושבות הבודי, הייתי אומר ש80-90% מהקשיחים - ברגים, ובוודאי שהאומים - במצב מצויין ושמיש לחלוטין. הקשיחים המקוריים גם באיכות מעולה, לא משהו שקונים בכל חנות. אני אתחיל להרכיב את הג'יפ ולראות מה חסר ולהשלים לפי הצורך, אבל כבר אפשר להגיד שאין שום טעם להשקיע בקיטים שהאמריקאים מוכרים במאות דולרים, למי שהתלבט בכיוון הזה כמוני.
קובץ מצורף 128598
משום מה הרבה ברגים מוכרים [emoji1787][emoji28][emoji23]
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
איך תדע איזה בורג הולך לאן ?
אה...
קובץ מצורף 128600
אני הייתי נמנע עד כמה שאפשר מלהחזיר ברגים שניתן לקנות חדשים ואם להחזיר אז תיתן אותם לגילוון בשפרעם אחרי אמבטית חומצה להסרת החלודה.
חלודה עושה עוד חלודה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז במקרה זה אתה טועה.
ברגים שהחלידו - זה ה10-20% שזרקתי. חלודה בסופו של דבר תלויה בסביבה שבה הבורג היה, ולכן מאפיינת את ברגי הבודי ואת הברגים של גשר הגיר למשל, שנכנסים מלמטה לתוף חלל סגור ככה שהחלק הקדמי שלהם בהגדרה חי בתוך אמבטיה. שאר ה80-90% במצב מצויין. לא חלודים בכלל אחרי הורדת הג'יפה השטחית שהיתה עליהם. אין שום טעם או צורך לגלוון אותם (בטח לא בתהליך לא מבוקר במפעל צבע כללי). אם היתה לי גישה לברגייה תעופתית או צבאית - אינצ'ית - היה סבבה, אבל אין לי. וברגים באיכות אוטומוטיבית מקורית לא תמצא בכל ברגיה במפרץ, ואיפה שתמצא הם עולים הרבה. יש בג'יפ ברגים שכשאני מחפש במקמסטר עולים 10 דולרים - לאחד. מה שאני עושה זה להשתמש במה שטוב, ומה שלא, אני אשלים עם ברגים מסחריים גרייד 5 או 8 ממה שיש במפרץ.
קשה להשיג בארץ ברגי ms אמיתיים. הכי קרוב לזה זה מה שפלבורג פדרל מוכרים. ואולי במקרה יש להם מלאי של המידות שלך.
אסף.
ממש קשה למצוא ברגים איכותיים באמת , ועוד אינצ'יים .
אם מישהו מחפש ברגים מאוד איכותיים ( ויקרים אש ) - זוקו שילובים - היבואנים של קטרפילר בארץ .
הברגים מיוצרים במפעל קטרפילר ארה"ב עבור הכלים שלהם .
כאשר אני נתקל בבעיה של ברגים לא מספיק טובים ( אצלי הכלים עובדים קשה ) אני רוכש מהם ברגים מתאימים ונגמר הסרט .
אילן
חלקי שלדה:
קובץ מצורף 128689
קובץ מצורף 128690
את כל חלקי המתלה שהם לא קפיצים - אני ממליץ מאוד לשלוח לציפוי black-t. הרבה יותר עמיד מכל צביעה, חשוב באזור הזה שחוטף כל הזמן.
אסף.