אלעד תודה
שלחתי לך הודעה פרטית וגם סוף סוף נפל לי האסימון והבנתי על ידי ארי שבית המסנן הגיע ממך.
אז שוב תודה.
חנן.
Printable View
אלעד תודה
שלחתי לך הודעה פרטית וגם סוף סוף נפל לי האסימון והבנתי על ידי ארי שבית המסנן הגיע ממך.
אז שוב תודה.
חנן.
היי חנן..
תמיד תענוג לצאת איתך ועם GO -2 לטיול...תודה!!
יש קצת התקדמות עם הקרבורטור מחר אני ימשיך לחפש חייבים להכשיר אותה כמה שיותר מהר!;)
ארי
חנן,
מה שלומך? הרבה זמן לא יצא לי לשבת בכסא של הנווט;)
חס וחלילה שאני לא אישכח איך סוגרים את החגורה:p
חנן
נשארו לך כשלושה שבועות לסיים כבר את שמזמן סיימת...
מחכים לך בהקפות.
חנן, אתה לא תקוע בקפריסין, אתה תקוע בשירשורים אחרים ומתעסק בספייסרים.
לך תכין את ה GO2 שלך ותגיע להקפות.
נמאסת כבר עם התרוצים.
גל אני איתך!
חנן מה שלומך כבר הצלחת לחזור לארצנו הקטנה?
ארי.
אכן חזרתי , גל תכין תכוסית :D:D:D:D
ארי נדבר.
ביי
שמח לשמוע חנן,
אני בבית עד יום ראשון! קצת חופש ואז כניסה לקבע :grin::grin:
מחר אני ייצור איתך קשר
ארי.
טוב , אחרי היעדרות של כמה שנים לטובת בניית GO-2 התיצבנו ארי ואני על קו הזינוק של "באחה הקפות רביבים " נרגשים ומצפים. במשך הבוקר עוד ניסינו לטפל בבעיה בקרבורטור ומאחר שלאחר הבדיקות הרכב נשמע ונסע היטב זינקנו בשמחה ובששון. 25 ק"מ ראשונים עברו בטירוף חושים כשהרכב מגהץ נהדר והמנוע נותן את כל מה שיש לו לתת. ואז...שוב התחילו הקרטועים של סתימת דלק מעצבנת . הכח נפל וכשהגענו לעלייה אחת נבזית במיוחד אחרי סיבוב וללא תנופה שקענו באמצע העלייה ללא יכולת לזוז. בזמן נסיונות החילוץ לאחור נשמע רעש "רע" מהגיר והבנו שמשהו לא טוב קרה שם להילוך האחורי . לפתע הגיע מאי שם משפחה רכובה בלנד-קרוזר , שלפנו רצועה והחברה הנחמדים גררו אותנו לאחור , אז התיישרנו קבלנו מומנטום והמשכנו הלאה לסיום ההקפה הראשונה והאחרונה מבחינתנו.
סיכום נזקים: גיר הרוס וקרבורטור שזקוק לשיפוץ.
עכשיו אני צריך לעשות חושבים ולהחליט מה ואיך להמשיך, מנוע אחר ? גיר אחר ? לשפץ ? להחליף ?
נראה .
בינתיים נגיד שלום ולהתראות ותודה רבה לנועם על אחלה אירוע.
חנן.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1287926322
תודה לטל זוהר על הצילום היפה.
חנן,
אתה טענת בשבת ש"צריך" סיבה להחליף מנוע לחזק יותר,
אני חושב שעל גיר ומנוע יש הנחה מיוחדת;)
ברכות על המקום ה3 לך ולארי.
ואני חושב שלא צריך סיבה ,פשוט לראות את הרכב שלך נוסע עם המנוע הנוכחי זו בדיחה די גרועה (ואני לא מנסה להעליב חס וחלילה) אתה צריך גיר מתאים + מנוע של 300 עד 400 כ"ס ואז הרכב יגיע ליכולות שלו, אין שום סיבה שרכב צריך או אמור להגביל את את היכולת של קבוצה מלזכות בגביע של המקום הראשון,וגם תציב זה לא השיקול כי מי שיש לו תקציב שלא מספיק לרכב X אז שיבנה רכב חצי X ,ומיכוון שהרכב שלך בנוי כבר ובנוי טוב מאוד וחסר לו רק מנוע וגיר ועכשיו זה היה גם הכי זול כי עם תחשב שבכול מרוץ אתה צריך גיר חדש ומנוע שבקושי רב מזיז את הכלי ואת עוגמת הנפש אז זה יעלה לך יותר.
עידו
זה 5 צלעות או 3 צלעות אצלך?
(טוב, שיהיה, הנה תמונות)
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1287957126
אסף.
חנן
קודם כל מברוק על ההתחלה
דבר שני מי שיש לו מגבלה של כח מוריד אויר והרבה - בטח מהגלגלים שאנים מניעים ומתחשב פחות בפנצ'ר או בפריקת הצמיג שאולי תיקרה .....
במקסימום אתה מוריד קצב בכניסה לסיבוב אבל משייט הרבה יותר מהר בישורות והכי חשוב ללא התנגדות משמעותית על הרכב שז האומר פחות נזקים
הדבר החשוב במירוץ הוא הקצב הכללי ולא היכולת להכנס חזק לסיבוב זה או אחר
אהה כן אתה עוד תשמע מהעו"ד שלי על הכוויה ממשאבת הדלק:cool:;)
רק עכשיו שמתי לב שאין רזרבי למה?
עידו יקירי , הכל נכון רק שמנוע +גיר כמו שאתה ואני רוצים זה בערך 150 אלף ש"ח שאין לי כרגע וגם לא בעתיד הקרוב.
לא הייתי צריך לבנות כזה רכב גדול ? יכול להיות אבל כרגע זה מה שיש .
דא"ג כל זמן שהמנוע קיבל את הדלק שמגיע לו מהקרבוראטור (הבן ז-נה) הרכב נסע יפה מאד והיינו מאושרים עד הגג .
מה שאני צריך כרגע זה גיר תקין ומנוע 2.5 ליטר מוזרק וכנראה שזה מה שיהיה. אופציה אפשרית נוספת מבחינתי היא ל"הזריק" את המנוע הנוכחי ו"לחזק" אותו לאזור ה 170 כ"ס בעזרת המחשב.
יהיה טוב :D
חנן,
תודה רבה על חוויה בלתי נשכחת!
אנחנו עוד נחזור!!!!
ארי.
אני מתלבט בין מנוע סובארו 2500 סמ"ק DOHC לבין SOHC.
אני שומע וקורא דעות לכאן ולכאן, בגדול שניהם מספקים את אותו הכח בסביבות 170 כ"ס ואני מעריך שה DOHC קצת יותר כבד כי בכל זאת יש לו יותר חלקים , אבל מה שמענין אותי הכי הרבה זה איזה מבין השנים יותר אמין.
http://www.tc.umn.edu/~deba0016/CARS...2kmileEJ25.jpg
http://jdm-ottawa.com/product_images...18728_zoom.jpg
בלי שיש לי נסיון אמיתי עם אף אחד מהם - רק מתוך התבוננות על שרטוטים של המבנה - נראה לי על פניו שהמנוע עם הגל הבודד בכל צד יהיה עדיף - מספיק לראות את מנגנון הטיימינג של ה DOHC כדי לחטוף שילשול. בנוסף, אני רואה שהקרטר של ה DOHC תופס יותר מקום מתחת למנוע, דבר קריטי לדעתי בבאגי מנוע אחורי שגם ככה הקרטר תלוי מתחת לחלק האחורי כמו ביצים של כלב.
אני בטוח שהDOHC עובד יותר חלק ורץ יותר מהר בסל"ד, אבל האם זה מה שאתה צריך? תסתכל היטב על הגרפים של שני המנועים, אולי דווקא יש יתרון למנוע המיושן יותר בסל"ד הנמוך...?
אסף.
איפה רפאל כשצריך אותו ? אני בטוח שהוא יוכל לשפוך אור בעניין.
היי חנן ,
קח בחשבון שנתוני המנועים שונים ממודל למודל (אבולוצייה טבעית)
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1288335032
דני תודה , אם אני מבין מה שאני רואה אז ה SOHC עדיף , אבל איך יכול להיות שהטבלה מגיע רק עד 140 כ"ס ?
היי חנן
עשה רשימה של שאלות ותקבל את התשובות :rolleyes:
כל שתבקש תקבל תשובות מהימנות וישר מהמקור.
לא אוכל לתת את כל המידע כי הכל בספרות המקצועית
אבל שאל בני ונען בשימחה.
רפי
1.תלוי לאיזה שימוש ? SOHC פשוט יותר ומיושן יותר. DOHC חדיש יותר וכאשר פותרים בעיה מסויימת במותחן הזימון אז הוא לא קופץ בשטח ואז יש אמינות מלאה (תשובה לכך בפרטי בלבד).
2. SOHC ניתן למצוא ברכבי לאגסי משנת 2003 ועד 2006. לאחר מכן עברו ל DOHC ובשנת 2008 ישנן מכוניות DOHC ן SOHC (היצרן משום מה ניסה משהו עם ה SOHC) וזה לא תפס. מנועי 2500 DOHC ללא טורבו יהיה לך קשה למצוא בארץ - רק בשנת 2010 הם הולכים חזק מאוד. עד היום היו בעיקר מנועי 2 ליטר 2.5T ו 3 ליטר.
2. תושבות מנוע משנת 2000 והילך בלאגסי הם תואמות לכל מנועי ה 4 בוכנות (2 ליטר ו 2.5 ליטר)
4. שלומי מצויין
רפי
חנן מנועי סובארו שישה צילינדרים לא מומלצים לרכבי מרוץ , בעיות של חוסר אמינות ,גם בארה"ב לא משתמשים בהם בכלל אפילו לא ברכבי כביש משופרים , לדוגמה קין בלוק לא השתמש באף רכב שלו במנוע סובארו שישה צילינדרים.
עידו
בקיצור, כמו כל מנוע מרובה שסתומים, המנוע כפול גלי הזיזים יעיל מאוד בסל"ד הגבוה, וזה נותן לו יותר הספק בדיוק שם. אבל בכל השאר - וזה מה שחשוב לך - נראה שיהיה עדיף SOHC.
אסף.