תגובה: ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
רשמתי שאשים בתיק את הגג"ש הקדמי המקורי 15T, אבל במחשבה נוספת, זו טעות, כי בועז העיר בצדק. הגג"ש האחורי המוגדל ביחד עם הגג"ש הקדמי המוקטן, ביחד עם העובדה שהשרשרת במצב חדש כמעט, מביא את המותחן של השרשרת לנקודת 0. הגלגל האחורי הכי קדימה שאפשר. אין לי יכולת להגדיל את הגג"ש הקדמי ללא החלפת השרשרת לארוכה יותר ו/או הגג"ש האחורי.
בינתיים נתחיל עם זה ונראה אם ארגיש צורך לשנות משהו בהמשך. אם יהיה איזה אירוע חריג מאוד כמו נגיד חוצה ישראל או משהו בסגנון, אני תמיד יכול להחזיר מראש את הגג"ש האחורי המקורי בבית, ולהחליף את הקדמי בשטח בהתאם לצורך.
ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)
אם זו שרשרת פתוחה אז אולי יש לך…
אני לפעמים הייתי מתקין סגורות.
אתה גם יכול להוסיף חוליה ולראות אם המשחק של המותחן משאיר אותך בתחום הנבון.
(חוליה עם שתי חוליות חיבור)
המותחן אצלך זה אקסצנטר משונן, נכון?
החוליות הן 520?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אקסצנטר משונן. שרשרת סגורה בסמרור.
525 v9
ניסיתי הבוקר לראשונה את הסטאפ החדש בשטח, בעלייה הצפונית לתל גודד. באמת, ב85 אחוז מהעלייה יכולתי לשחרר מצמד לגמרי, ובעשרה אחוז רק להפעיל עליו טיפה לחץ כדי להחליק את העברת הכח, ועוד חמישה אחוז החלקות. הרבה הרבה יותר טוב מקודם.
נפלתי, כרגיל, פעמיים, במדרגה השנייה מההתחלה. היא מפילה אותי בכשישים אחוז מהנסיונות. הכי טוב שהצלחתי היה לעבור 3-4 פעמים ללא נפילה ברציפות.
והנה הצעה מסחרית, מודל חדש של הדרכה בקבלנות:
מי שיצליח לגרום לי לעלות את המדרגה הזו 12 פעמים ברציפות ללא נפילה, מקבל ממני 500ש"ח פלוס הוצ' נסיעה, או בירות בשווה ערך, או מה שבא לכם. לא הצלחתי, לא קיבלת.
אפשר להיפגש בכל ערב שרוצים. מנסים עד שמצליחים, או מתייאשים.
לא מבטיח להיות חניך צייתן. מי שיגיד לי למשל להתפוצץ על מדרגת הסלע בעשרים קמ"ש, יקבל סירוב. אני לא מכבה את המוח.
אם ההצעה מאפשרת שימוש בקולר אילוף חשמלי אפשר לדבר…. [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
חנן בעוונתי אף פעם לא היתי בתל גודד ולא מכיר את העליה הזו.
יש לך צילום של העליה וספספית של המדרגה הנדונה?
מאוד מענין אותי לראות אותה.
מה הופך אותה לכל כך קשה?
זווית העליה? חוסר אחיזה? גודל וזווית המדרגה?
בגדול, הגעתי לשלב שאני מעדיף עוד עין בשטח, ולא לימוד בהתכתבות. לא בטוח ששווה להתדיין בזה על הפורום.
אבל בגלל שצריך קצת עניין בפורום, אז יאללה:
אין לי תמונה. אצרף מחר.
כל מה שיתואר בהמשך מבוסס על השיפוע של העלייה הכללית כמובן. זה לא במישור.
הגישה של ששת המטרים האחרונים לפני המדרגה לא מאפשרת התארגנות נוחה. דרדרת ובורות בסיבוב. לא היסטרי, אבל מקשה מעט על קו נקי, מוכנות והתייצבות מול הקו הרצוי.
במדרגה עצמה, בחצי הימני מדרגה רוחבית גבוהה, אולי מעל גובה חצי גלגל. לא בטוח. אני לא מנסה משם.
חצי שמאלי של השביל הוא הרלוונטי עבורי.
מדובר במשטח סלע של מטר עם שיפוע צד ימני של כ40 מעלות ושיפוע קדמי (עלייה) של כ50 מעלות, כשבתחתית שיפוע הצד מימין, באמצע השביל, יש מפגש עם הסלע של החצי הימני של המדרגה, ואם אני מגיע לשם עם הגלגל הקדמי, גחון האופנוע נתקע על הסלע הזה. אם אני נעצר שם אני בנדנדה כשהגלגל הקדמי באוויר. יורד חזרה כמה מטרים ומתחיל מחדש.
אז אני צריך לעלות על משטח הסלע השמאלי ולא להחליק ימינה למפגש עם מדרגת הסלע הימנית, או יותר נכון, להחליק ימינה בלי שהגחון מספיק להגיע אל מדרגת הסלע.
80 ס"מ לאחר סיום המדרגה, יש חריצים אלכסוניים גדולים (חצי מטר עומק) ושיפועים, שבעטיים אני לא נכנס במשטח הסלע בראבק. משטח הנחיתה משובש מאוד.
בכל הפעמים שאני כן מצליח, זה כי באתי במהירות שהיא מספיקה לעבור את שיפוע הסלע, וההחלקה ימינה אמנם קיימת אבל לא מספיק מהירה כדי לתקוע על הסלע הימני את הגחון. מי שנפגש אתו זה הגלגל האחורי שהחליק ימינה והוא כבר מתגבר על זה בלי בעיה.
כשאני לא מצליח זה כי אני אטי מדי, ההחלקה ימינה משפיעה כך שהגלגל הקדמי מחליק ופוגש את מדרגת הסלע הימנית או עובר בקצת, והגחון תוקע את הנסיון.
https://imagizer.imageshack.com/v2/8...922/NKs1fs.jpg
סמן על צילום מסך של המפה של התל על איזה מהעליות אתה מדבר
כמו שאמרת רכיבה זה לא בהתכתבות אבל התאפסנו על המכשול המדובר אז אין בעיה להבין על מה מדברים, הסיפור שם זה נטו עניין של בחירת נתיב
אם הסלע הימני הוא זה שעושה לך את הבעיה תגיע אל החריץ משמאל ותכניס את הקדמי יזום לתוכו במגמה לעלות שמאלה תוך כדי ולא ישר, מה שיגרום לאופנוע כן לעבור ישר עם זוית מסויימת הצידה וירחיק את הגחון ממנו, זה מה שקורה בסרטון עם גחון שסביר להניח נמוך משלך
קלאץ' כמובן חייב להיות מעורב
תודה.
אני חושב שהגחון שלך לא נתקע בסלע, כי הוא מגיע אליו כשהקדמי בריבאונד. אולי פתוח לגמרי, אולי באוויר, כי נכנסת במדרגה יחסית מהר.
לא מהר בצורה מוגזמת, כן? גם כשאני מגיע ככה אני עובר, אבל לא תמיד מצליח לדייק במהירות.
בגדול, ובחנתי טוב את הסרטון כמה פעמים, ברור שאתה רוכב טוב, בטוח ומהר ממני.
- - - Updated - - -
לפחות בחלק מהפעמים, אני חושב שיותר בפעמים הראשונות, באמת כיוונתי את הגלגל הקדמי בדיוק למפגש בין המישורים, כמו שהצעת. לאחר קצת הצלחות וקצת כשלונות, החלטתי להתבסס יותר על הגעה לאמצע השפ"צ.
הקפיצה לפני המדרגה היא אכן מאיזה סלע לפניה, אבל אחריו האופנוע מתאפס ואתה יכול לראות אותו מתקדם לקו שאנחנו מדברים עליו כש2 הגלגלים על האדמה במלואם בכניסה תוך כדי וביציאה מהחריץ (אתה יכול לראות לפי תנועות המשקף תוך כדי ההתקדמות). כן מעורבת פה אינרציה ותנופה מסויימת בעבודה של גז וקלאץ', בסופו של דבר יש לנו רק גלגל אחד שדוחף וצריך להשתמש בו להגיע למעלה.
לעלות על השפ"צ עצמו גם יכול להיות מצויין אבל ידרוש להגיע בקו המתאים עם האופנוע מולו כי זוית צד עם האחורי עליו סיכוי לא רע להחליק - אבל הTKC עוד יכול להפתיע.
תודה לשניכם שהחזרתם אותי 25 שנה אחורה לימי האופנועים, בא לי.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
הבוקר עצרתי את האופנוע הרבה לפני המדרגה בשביל לצלם. זה נתן לי את האפשרות, לראשונה, לבחון בנחת את המדרגה ולהבין דברים.
אתה צודק, בדאלק. גם אם מביאים את הגלגל הקדמי ישירות למפגש בין הסלעים, הגחון לא יפגע בסלע כל עוד באים משמאל והגלגל האחורי לא מחליק ימינה ולמטה אל מתחת לסלע הימני.
במפגש עם החריץ להתכוונן שמאלה כדי לא לפגוע בסלעים מקדימה. להתכוונן אל השפץ השמאלי, והכול סבאבה אם יש מספיק מומנטום.
ביצעתי. עבר סבאבה. עכשיו צריך לחזור על זה 12 פעמים רצוף בהצלחה כדי שארגיש שזה מאחוריי. היום היה חם מדי בשביל רכיבה סטטית כזו.
זו לא הפעם הראשונה שאני מבצע את זה ככה, בנתיב הזה, בהצלחה, אבל בהמשך ניסיתי גם את הדרך האחרת, על השפ"ץ, ובאופן כללי הייתי פחות מודע לנתיב ואופן הביצוע הנכונים. הבחינה הנינוחה המקדימה והדיון הזה הוסיפו המון.
תודה.
מוטי, שמח שאני מהווה מקור השראה. רק אל תיקח השראה מטיב הרכיבה שלי :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הסר דאגה, זה הסרטון של בדאלק [emoji6]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבוקר עצרתי את האופנוע הרבה לפני המדרגה בשביל לצלם. זה נתן לי את האפשרות, לראשונה, לבחון בנחת את המדרגה ולהבין דברים.
אתה צודק, בדאלק. גם אם מביאים את הגלגל הקדמי ישירות למפגש בין הסלעים, הגחון לא יפגע בסלע כל עוד באים משמאל והגלגל האחורי לא מחליק ימינה ולמטה אל מתחת לסלע הימני.
במפגש עם החריץ להתכוונן שמאלה כדי לא לפגוע בסלעים מקדימה. להתכוונן אל השפץ השמאלי, והכול סבאבה אם יש מספיק מומנטום.
ביצעתי. עבר סבאבה. עכשיו צריך לחזור על זה 12 פעמים רצוף בהצלחה כדי שארגיש שזה מאחוריי. היום היה חם מדי בשביל רכיבה סטטית כזו.
זו לא הפעם הראשונה שאני מבצע את זה ככה, בנתיב הזה, בהצלחה, אבל בהמשך ניסיתי גם את הדרך האחרת, על השפ"ץ, ובאופן כללי הייתי פחות מודע לנתיב ואופן הביצוע הנכונים. הבחינה הנינוחה המקדימה והדיון הזה הוסיפו המון.
תודה.
הדבר שאני הכי אוהב ברכיבת שטח זה שלא משנה כמה שנים תרכב, אין ולא יהיה סוף ללמידה ולשיפור לא משנה כמה טוב אתה רוכב (או חושב שאתה רוכב) ואישית אני עד היום לומד ונהנה מכל רגע.
כמו שאתה חווה לאחרונה מההתמדה המבורכת באימונים שאתה עושה, עם השיפור מגיע בטחון אישי ואיתו גם הנאה גוברת מאתגרים, ויותר חשוב מזה אתה כרגע ממלא ארגז כלים של יכולות מפעם לפעם שתוכל לשלוף בעת הצורך, מה שמעלה את רמת הבטיחות האישית שלך במיוחד כאחד שרוכב הרבה לבד (אני דומה בזה) או בטיולים בקבוצות שככל שתשתפר יבהירו לך את ההבדלים בין מי שמתאמן למי שרוכב רק לטייל (וזה גם בסדר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
הסר דאגה, זה הסרטון של בדאלק [emoji6]
אם אהבת יש עוד דברים בערוץ עצמו ורובם עדכניים כי את הערוץ הקודם שלי גנבו לי ולא הצלחתי להשיב, תציץ