לשאלתך (הרטורית):
https://www.youtube.com/watch?v=LQouNGZw5mg
ושוב אתה מנתח את הסמנטיקה ומחפש משמעויות נסתרות... עזוב.
Printable View
לשאלתך (הרטורית):
https://www.youtube.com/watch?v=LQouNGZw5mg
ושוב אתה מנתח את הסמנטיקה ומחפש משמעויות נסתרות... עזוב.
פחחחח.
רדוד.
שטוח.
מסתתר.
מתכחש...
אבל איך אומרים פה:
Whatever makes you tick, my friend... Whatever makes you tick.
חייב לשתף...
בזמן שאני מדביק את הפער בשרשור, אני צופה ב yes דוקו בתכנית על ילדים ורובים באמריקה ... זו תכנית מגמתית שרוצה להעיר על הסטטיסטיקה של תאונות נשק בהן מעורבים ילדים באמריקה ( כ 3000 בשנה לפי הנאמר).
מת מצחוק ...
שואלים איזה טקסני מה הוא אומר על אנשים שחושבים שקניית אקדח לילדה כמתנת חג מולד זה לא נורמאלי - תשובתו ״בעיה שלהם״
למה לקנות לילדה אקדחים ולא בובות ברבי ? ״אנחנו דווקא קונים לה בובות ברבי ... רק שאנחנו מדביקים אותן לגדר ויורים להן בראש״ ואז מגיעה הדגמה...
כמה אקדחים יש לך ? מתחיל לספור ואז אומר ״ בטקסס, אם אתה יודע כמה כלי נשק יש לך - זה סימן שאין לך מספיק ״
עכשיו התחיל החלק העצוב...
ברנרד, חשבתי שלא רצית תשובה רצינית...
ג'יפולוג הוא פורום מעניין שאני קורא ולומד ממנו מאז 2010 בערך. אין לי הרבה מה לתרום, אז אני כותב בנושאים שאני מכיר היטב, כמו פה. לשמחתי אני שולט במספר שפות ויכול לכתוב בכל מיני פורומים, ג'יפולוג הוא אחד מהם. ואני לא מנסה לשכנע פה אף אחד, פשוט לנהל דיון ולתת חומר למחשבה. לך תדע מי יקרא את זה ואיזה רעיונות הוא יקבל.
לגבי חו"ל - מבחינתי חו"ל זה abroad, מחוץ לארץ/מדינה/שטח ריבוני. איכשהו מעולם לא קישרתי את זה עם "הארץ" במובן של ה' הידיעה עד שהעלית את הנושא. אין בזה שום ביטוי של זיקה כלפי ישראל.
נקודה אחרונה - אתה לא בכיוון עם הטענות שלי לגבי רוסים בישראל. לדעתי המדינה הייתה נדיבה מאד כלפינו בשלב הקליטה, אבל זה לא מצדיק את מה שהיא עושה כל השנים האלה בחסות הרבנות וטוהר הדת/גזע. אני מניח שאתה מספיק חכם להבין על מה אני מדבר ולא צריך לגלוש פה לדיון נפרד ולפוליטיקה.
הסטוריה? מה לך ולהסטוריה? ראינו כבר שזה לא הצד החזק שלך.
הנה בבקשה, עוד סיסמאות וקלישאות מבוססות על אותה אידאולוגיה בולשביקיות
תגיד, עם כול הססמאות האידיאולוגיה שאתה פולט למה בדיוק אתה מצפה? שיסכימו עם השטויות האלה?
אני בטוח שאתה בחור חביב במציאות אבל האידיאולוגיה שלך רקובה בצורה מזעזעת ואתה לא ממש יכול לצפות שלא ינסו להסביר לך את זה.
באותה קנה מידה את מוזמן להתלבש בסדין כמו מה KKK ולהסתובב בשכונה של אובמה, תשאל את האחים שלו למה הם תוקפים אותך אישית, טוב טוב אז אולי השכונה של אובמה רחוקה לך, מדוע לא תמרח בייקון על כול הגוף וכנס לכלוב האריות בגן חיות המקומי, שב ותסביר לאריות שאסור לתקוף אישית.
אבל כמו שאמרתי, קשה להאשים אותך, אתה מוצר של הסביבה שלך, מקווה שתתבגר וזה יעבור.
אני לא מתמם וממש אין לי מושג על מה אתה מדבר.
אם אתה חושב ככה אני מאמין שאתה לא מכיר את החברה והמנהגים וקורא לנימוס בסיסי "צביעות" אה, אף אמריקאי לא יתקל בך ברחוב, כמו שברנרד אמר יש דבר שנקרא "אזור אישי" ואף אחד לא פולש אליו, חוץ מתיירים ארופאים שלא מבינים בזה.
בא לביקור, ניקח אותך לסטריפ ותראה איך מקומיים מתנהגים לעומת הארופאים, אחרי כ10 דקות תוכל לזהות את הארופאים מ50 מטר, באחריות.
איך פתאום נעלמת האינטילגנציה ודקות האבחנה...
חו"ל, Abroad - אותו הדבר, אם לא הבנת.
הכוונה לא לארץ ספציפית אלא לארץ המוצא, ארץ המקור, ארץ האם, ארץ השייכות, ארץ העוגן אם תרצה.
כל מקום, שהוא לא אותה ארץ, נקרא "חו"ל" או Abroad או איך שתרצה לכנות את זה.
אני בטוח, שכשגרת בארץ-בישראל, לא אמרת שאתה גר בחו"ל, משום שזה מחוץ למאמא רוסיה...
עכשיו, משום מה, אתה אומר שאתה גר בחו"ל או Abroad, לציין שזה מחוץ לישראל...
אתה לא אומר שאתה גר בספרד ואנגליה זה חו"ל או להיפך... אתה מישראל וגר ב.. חו"ל.
וג'יפולוג?
אני רשום ומשתף בכמה וכמה פורומים בעולם... שנים רבות.
מה שמאפיין את ג'יפולוג, לעומת כל האחרים, הוא לא המיקצועיות ולא המומחיות ולא מגוון הדעות.
מה שמאפיין את ג'יפולוג הוא הישראליות והישראלים.
פה זה הפורום של ה.. של הבית, גם אם ג'ו גר בלאס וגאס (והוא בכלל אמריקאי בלי תירוצים והתנצלויות) וצחי בפיטסבורג ואני (החדש והזמני) בניו ג'רזי ואסף בתל אביב ודרור ב... נו טוף, דרור בחולון.
פה מדברים עם האנשים ולא רק על ג'יפים ולא רק על לנדרובר (תראה באיזה פורום אנחנו עכשיו..) אלא בגלל שהם ישראלים.
לא תמצא בפורום של ריינג'רובר, שאני רשום ומשתתף שם המון שנים, "שיחות" כמו פה וגם לא בפורומים של פורד וגם לא ב"שודדי הים".. בשום מקום לא תמצא שיחות כאלה - רק אצל ישראלים.
ו(אני מנחש ש..)בגלל זה גם אתה פה, ולא באתר רוסי/ספרדי/אנגלי שעוסק בחיים ב... חו"ל.
סתם רציתי לציין בפניך... בלי לחפש יותר מידי "בפנים"...
וניר...
בחייאת ניר..
ארץ של 300 מליון קוקיות ובטקסס הקוקיות הכי גדולות (הכל שם "הכי גדול") ואתה לוקח טקסני קוקיה כדוגמא ל... משהו...
חאליק.
ועדיין צריך לקחת בחשבון, שפה הדבר החשוב ביותר (אחרי הכסף..) בסופו של דבר, הוא זכות הפרט... אל "תתעסק" בזכויות של האזרח. גם אם הוא בכלל לא היה צריך אותן ולא חשב על זה ברצינות, עד שהעלת את הנושא, הוא מיד ייצא נגדך ובמלוא הקיטור, אם תנסה לאיים על זכותו ל... למשהו.
זה חשוב וזה יסודי וזה "מעורר" אותו..
זה בהגדרה.
יש כאלה, שבמשך השנים, מסכימים שניתן וצריך לותר על אי אילו זכויות (מהחוקה), לטובת "משהו חשוב יותר"... ופה זו כבר מלחמה..
תחשוב קצת על גיטיסבורג, שהזכרתי בפוסט למעלה..
חלק מהאמריקאים חשבו על זכויות בצורה אחת וחלק בצורה אחרת והם, שני הצדדים, יצאו למלחמת חורמה להוכחת טענתם ולכפייה של האמונה שלהם על האחרים.
צד אחד ניצח והכריח את האחר לקבל את הפרשנות שלהם - מלחמת אזרחים, עשרות אלפי הרוגים, אסון לאומי - לא פחות.
עכשיו אתה אומר ש..."רגע, רגע... בוא נחשוב על זה שוב?"...
אתה קצת לא מבין לגמרי/באמת על מה מדובר פה..
ברנרד,
כאחד שגר בטקסס מעל ל10 שנים אספר לך שהטקסנים זה עם מיוחד (לארה'ב)
1. הם (האמת, גם אני) רואים את עצמם כטקסנים קודם ואזרחי ארה'ב שנית
2. טקסס זה המדינה היחידה שהדגל של טקסס עף באותו גובה של דגל ארה'ב(ובניגוד לחוק פדרלי שמחייב את דגל המדינה להיות 3 פיט מתחת)
http://i1125.photobucket.com/albums/...2-2581-0-6.jpg
3.אין אנשים יותר חמים,צנועים ומקבלי אורחים מהטקסנים בכול ארה'ב
4. הטקסני אוהב את החופש שלו, תתעסק איתם ותקבל בראש, במיוחד כשמגיע להפרעות מהפדרלים...ממש לא אוהבים את הפדרלים ובלי קשר מי יושב בבית הלבן.
אספר לך סיפור, לפני שנים התפוצץ לי צמיג ברכב החברה על ה35 מעט מעל דאלאס, אז עצרתי בצד הכביש והזמנתי שרות (הרכב על חצץ, ואין דרך להחליף צמיג עם הג'ק המצ'וקמק) זה קייץ 100F+ואני מחכה עם המזגן עובד כמובן, מאחורי עוצרת אישה באה לרכב ומציעה עזרה, אפשר להביא לך (לי) משהו לשתות?
אמרתי תודה אני בסדר ושלחתי אותה לדרכה, דברים כאלה קורים אך ורק בטקסס.
וואללה, אתה קשקשן חסר תקנה....
לא אכנס איתך לויכוח על "עובדות" שאתה "מניח"...
אבל זה שאתה עדיין פה זו, אני מניח, עובדה.
- - - Updated - - -
ויש עוד כמה..
כמו שטקסס זו המדינה היחידה שיש לה רשת חשמל משלה.
ושרק בטקסס יש עמותה/תנועה שאוספת חתימות להתנתקות מ... ארה"ב (למעלה מ-100K חתימות).
ושטקסס אחראית בלעדית כמעט, ליצירת כל מקומות העבודה שאובמה מתגאה בהם.
ושהתובע הראשי של טקסס הגיש (ואח"כ הצטרפו עוד 25 מדינות) תביעה נגד נשיא ארה"ב.. אובמה, בגין חריגה מסמכות... ובנתיים זוכה בתביעה.
ועוד מלא דברים, ש"מפרידים" את טקסס משאר... העולם..:rolleyes:
תן קצת קרדיט, לדעתי אני "קצת" מעל לממוצע במס' המדינות שהייתי בהן.
זה לא עניין של להכיר את החברה והמנהגים, זה להרגיש את התגובות.
"פורנוגרפיה זה עניין של גיאוגרפיה", מה שאתה מחשיב כמנומס, לי מרגיש אחרת.
בדבר אחד שגיתי, והתגובה שלך גרמה לי להבין- ארה"ב זה מקום כ"כ גדול, עם "עמים" שונים באותה המדינה.
ולא נכון להשליך ממדינה למדינה.
בטקסס לא הייתי.
ביחס למקומות אחרים בעולם, יש מקומות שבמרווח אישי אפסי אנשים שומרים על הכבוד לזולת, והתגובות הרבה יותר מתונות מאשר במרווח העצום שאנשים שומרם לעצמם בארה"ב.
רוב האמריקאים שפגשתי, בארה"ב ובחו"ל, בקושי יצאו מגבולות צפון אמריקה (קנדה ומקסיקו לא נחשב..)
כן, מסתבר שהטקסנים באמת יכולים להיות קוקיות (הדבקתי אותי במילה הזו).
זה מה שקורה כשיורים ליותר מדי ברביות בראש:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4628331,00.html
תלוי באיזה הקשר. כמה מהחוקרים המובילים כיום הצליחו למצוא תכונות מסויימות שמשותפות לאחוז נכבד מהאמריקנים ולהגדירן בהקשר התרבותי בהשוואה למדינות אחרות. חלק מהמחקרים התמקדו בסוציולוגיה ארגונית בתוך תאגידים בינלאומיים, אחרים בדקו יותר את הפן האנתרופולוגי בחיי היומיום, ויש להם גם הסברים די מבוססים לשאלה הפופולרית "מה עם ההבדלים בין המחוזות/סטייטים בתוך אותה מדינה". אני כבר לא יודע איך להתנסח בשביל שברנרד לא יתפוס אותי בלשון, אבל בגדול אפשר לומר שהאקדמיה די תומכת בתחושות הבטן שלך.
בדיוק מה שאמרתי, ככה זה מרגיש לך כי אתה מצפה להתנהגות נימוסים ומנהגים שאתה רגיל להם אבל האמריקאי לא גדל סביב ישראלים ואתה לא יכול לצפות ממנו להתנהג כמו שאתה מצפה שיתנהג, בכול מקרה, התחושה שלך של צביעות ממש לא רלוונטית פשוט כי...ככה מתנהגים ואף אמריקאי אחר לא יקח את זה כצביעות וככה החברה עובדת לטוב או לרע.
לחלק השני נכון מאד ואפשר להגיד את זה על רוב המדינות בעולם אז למה זה "חשוב"?
אתה מפספס שאנשים שמגיעים ממקומות בהם המרחב האישי קטן יותר עדיין מרגישים שאצלכם יש בעיה.
אם כבר, הייתי אמור ״להתפעל״ מה״נימוס״.
אני לא בטוח כמה אצלנו או באירופה ״לא מנומסים״, כמו שאצלכם יש ניכור.
חבר שחזר מרילוקיישן של כמה שנים בארה״ב סיפר דברים מאד דומים לחוויות של ברנרד.
אתם חושבים שיש לכם מרווח אישי, בפועל אתם רבה יותר אחד בתחת של השני:
קנה ספה חדשה, עד ליום איסוף השבועי, שם את הישנה בחצר מאחור-קיבל תוך כמה שעות מכתב התראה לסילוק המפגע.
הילדות ציירו עם גיר משחק קלאב בשביל גישה לבית (בית פרטי. בחנייה הפרטית), קיבלו התראה עם איום בקנס 200$ אם לא ינקו את המפגע השכונתי..
יום אחד מיהר, וחנה שומו-שמיים הפוך מכולם.
דו״ח 200$ על הפרת הסדר השכונתי..
אתה תקרא לזה מזרח תיכוני שלא מכבד נהלים או משהו כזה.
אני אגדיר את זה ״אנאליים שלא מכבדים את המרחב האישי של האחר״.
נראה לי שכמה שהמרחב האישי התרבותי גדול יותר, יש לאנשים פחות סובלנות בפועל לאנשים אחרים.
וזו צביעות.
לא יודע, עובדה שלקתה את זה לכיוון שונה, מדוע? לדעתי דעות קדומות ושמעתי את אותו סיפור מהרבה ישראלים, למרות ש....ומעניין שישראלים שגרים פה לא מתלוננים על זה, כנראה התרגלו.
לדעתי ולדעתי בלבד ואני לא רגיל למדינת ישראל או לארופה אבל הייתי בשלב כזה או אחר בכול מני מקומות והנה הדו'ח
אנגלים-מאד מנומסים
גרמנים-כנ'ל
צרפתים- יש המון מקום לשיפור
בלגים-בהמות
איטלקים-חולי נפש
רוסים- לא מבינים בנושא. הניאנדרוטל היה מנומס מהם.
ישראלים- חוסר נימוס מוחלט, אין כול כבוד בין אדם לחברו,ולא מכליל וכמובן לא כולם אבל זה המקום היחיד בעולם שביקרתי שדחפו אותי עם עגלת קניות בשופר סל 3 פעמים בשורה!
לא מקובל לטעמי בכלל ונידרשתי לתת הרצאה על "אזור אישי" שכמובן לא נקלט....בזבוץ זמן ומשאבים
חצי אינפורמציה
החבר שלך גר בHOA
וכן להרבה מהם יש כול מני חוקים דרקוניים שהחבר שלך חתם(באילו קרא) עלייהם והסכים ןהם כשקנה או גר בבית בשכונה
לא מתאים לך-לו לחיות תחת החוקים האלה? אין בעיה תקנה בית בשכונה בלי HOA ולא היה לו כול בעיות כאלה
גם לי יש HOA וגם הם לפעמים מציקים לי ובדרך כלל אני מבין ומפנים, במקרים אחרים אני שולח להם מכתב עם איום לתבוע על שטות כזאת או אחרת והם יורדים מהעץ. החוכמה זה לדעת מה הזכויות ומה המגבלות ש ל ך, ועם הידע הזה, ממש אין על מה להתלונן. ועוד פעם לא הבנתי מאיפה אתה מסיק "צביעות"
הכול כתוב והחוקים ברורים ואין כול הפתעות. אז...?
מה זה HOA?
תחשוב ועד שכונתי
הסיבות שהטמטום הזה נולד ומזמן מאד פשוטות, כדי למנוע מ"לא רצויים" לטנף את השכונה ולהוריד את הערך של הנכסים מסביבם.
בכול HOA החוקים שונים ותפקידם העיקרי לשמור על סדר ולמנוע ממפגרים לצבוע את ההבית בירוק טורקיז או לפזר זבל מסביב לבית- סתם דוגמאות.
במציאות זה גוף דרקוני ויש לו כוחות להטיל קנסות על בעלי הבתים ואפילו להחרים מהם את הבית, אני כמובן נגד גופים כאלה והנזק שהם עושים עולה בהרבה מהתועלת. הרוב המוחלט של האוכלוסיה משתמשים בהגיון בריא ולא יעשו דבר להוריד את הערך של הרכוש שלהם ואחוזי ה"בעייתיים" מינימליים.
אבל זה מה יש ולמי שזה לא מתאים יכול לסרב ולקנות בית בשכונה בלי HOA, חופש בחירה לא חסר.