תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
גם למקורי יש בלאי, כמי לכל חלף בכל רכב.
יש גם פרוצדורה די פשוטה לבדיקת המצב, וכמו שעלה כאן בשרשור, יש חוסר הקפדה על הבדיקה/התעלמות מהסימנים המקדימים.
וזה שהוא מטפל עדיין לא אומר שהחליפו את התפוחים המקוריים של הרכב.
ואין לזה קשר לטויוטה או כל דגם אחר, מסתבכת די בברור שיש כאן חלק ברכב הספציפי שדורש תשומת לב אחרת.
שאם לא בודקים אותו בצורה נכונה או מחליפים למקורי, זה מה שקורה.
אם התקלה והכשל בתכנון כל כך ברורים ,למה חברות שיפורים למיניהן לא ממציאות איזה תושבת להרכבת התפוח הפוך ,או חיבור הקפיץ למקום אחר על מנת לפתור את הבעייה ?
אני רק יכול לנחש שהבעיה בקנ״מ עולמי כנראה לא כמו מה שמציגים כאן, ואין שוק אמיתי למוצר..
דרשני.
2 קבצים מצורפים
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נדב,
אתה ממשיך במסע הדון-קישוט הלא ברור שלך, ואני מסתכל על זה בצורה מפוכחת, שאומרת שאם יש דרישה, יש שוק ויש פתרון.
ואיכשהו, זה לא מה שקורה.
כלומר אכן יש תכנון בעייתי, אבל האם יש סיכוי שהוא לא כזה דומיננטי כדי שייצרו עבורו חלק תחליפי משופר?
להיילקס עם הסרן החי יש בעיה כרונית של מחזש שמתבלה ומאפשר מעבר שמן גיר לתוך יד הסרן.
לא בעיה בטיחותית, נטו ג׳יפה מעצבנת.
אתה יודעה כמה קיטים משופרים יש לפקקטה מחזש הזה?
ואופס,
לתפוח אין.. או שיש?
עכשיו,
באמת לא מעניין אותי האם יש/אין כשל בתפוח, כי אין לי רכב כזה ולא יהיה לי כנראה בקרוב.
נטו הסתכלות מהצד על מסע הצלב הלא ברור שלך.
לי, מהצד (משום שגם לי אין רכב כזה... וגם לא רנגלר ולא היילקס ולא דיסקברי...מה הקשר בכלל?) זה לא נראה כמו מסע צלב או דון קישוטי.
עלתה טענה, שלא מחזיקה מים, והעלו מספר תקלות שלא אופייניות ל... אגדות.
מי שמנסה לגמד את זה, לרמת "ממש לא משמעותי, כמו שאתה אומר", זה דווקא אתה (ועוד כמה).
על כל טענה שלך ("רק בארץ" ו"ל א מכירים" ו"מספר זניח"), נדב מביא קונטרה, שאשכרה סותרת אותה... ואתה, במקום להיות ענייני לנקודה, תוקף/מסיט ב-"אתה דון קישוט" ו"יש לך פטיש לטויוטה"...
למה אין מוצרים שמשפרים את המצב?
- יכול להות שמחיר השיפורים יעלה הרבה יותר ממה שמישהו מסוגל/מוכן לשלם..
- יכול להיות שבעולם, בגלל עודף אלטרנטיבות, לא רואים ברכב הזה "כוכב שטח" כמו בארץ ולכן שוק השיפורים זניח..
- יכול להיות שפשוט אין מה לשפר, חוץ מלהחליף את כל מערכת המתלה..
- ויכול להיות שהקונה הממוצע של טויוטה הזה, הוא לא אחד שרוצה לשמוע על שיפורים, שמתקנים (בניגוד לשיפורים שמשנים לפי טעמו..) ובטח לא להרכיב ברכב שלו, שהרי ברכב כזה מתקינים "רק מקורי" (הרי הוא קנה את הרכב המושלם, לא?)
- יכול להיות... הרבה דברים.
ולהיילקס יש שיפורים, בגלל ש:
- יכול להיות שהוא נחשב רכב עבודה/עולם שלישי, ששווה להשקיע בו בשיפורים, ולהחזיק עוד מליון מייל.
- ויכול להיות שהוא הטוב מסוגו (משקל העמסה, פשטות תיקונים, זמינות חלקים) ולכן משקיעים בו, למרות חוסר האמינות שהוא מפגין..
- ויכול להיות שבגלל שלקח זמן ונמכרו כל כך הרבה מכוניות (ואנשים רבים מאוד כבר קנו את "השם" לפני שהבינו שמכרו להם לוקש, שמחזיר השמן שלו דולף(זה חדש!!) והשילדה נשברת והמנוע חלש ו...) והנבלה כבר תפסה "מסה קריטית" (ובעולם השלישי, בכלל לא יודעים שעובדים עליהם ומזהמים להם וכו'... =עולם שלישי..), ששווה ליצרנים להשקיע בפיתוח וייצור שיפורים "פשוטים", רק בגלל שהשוק גדול כל כך...
- ויכול להיות, שאחרי שהשקיעו כל כך הרבה בקניית ההיילקס (הוא היקר בקבוצה לא?), במיוחד בעולם השלישי, יעשו הכל על מנת להמשיך את "העבודה" (הרי שאר המכלולים קטנים על הרכב... עניין של חשבון - יקנו רכב אחר, לא ינזול מחזיר השמן אבל אולי יצטרכו להשקיע בקפיצים אחרים, להעלות את המשקל המותר... לך תדע..)..
הקיביצר.
שיקולים למה יש/אין שיפורים, לא רלוונטי בכלל לבעייה/יות שקיימות או לא ברכב...
ולכן רלוונטים לעניין האמינות "כן-או-לא", בערך כמו שטבלאות המכירות (של נמרוד) רלוונטית לאמינות...
לא קונה תרתי משמע את הנאום האחרון.
כשזה משרת את הרעיון שלך אז השוק רלוונטי, וכשלא-אז לא.
בעולם התחביב שלנו, נולדים פתרונות מול צורך וכדאיות כלכלית.
לא סתם נתתי דוגמא לשיפור משמעותי בנוחות שכולו סה״כ מחזש שחוסך לך לפתוח את מכלול הגלגל.
״יש דרישה ויש מי שירוויח, אז יש מי שייצר וירוויח״.
לעניות דעתי שוק השיפורים לדגם רכב שמשווק ברמה עולמית כן מייצג דרישה למוצר, ונותן מבט רחב מעבר לדיון האיזוטרי שלנו, ברמת השפעתו על הדיעה העולמית לגבי הרכב והמותג.
אני לא טוען שהמותג מושלם, ואם תקרא את מה שאני כותב כדעתי ( ולא מה שנדב כותב כדעתי..), תראה שכל מה שנאמר הוא כשממוצע עולמי, וזה מגובה בקישורים שהעלו אחרים כאן, שהיצרן הזה כמכלול עדיין מצליח להחזיק את הדיעה הרווחת כאמין יותר מאחרים, ברמה העולמית.
ולא משנה כמה אותות ומופתים וטיעונים פסבדו משפטיים מתפלפלים תביא.
מידת השפעתי והשפעתך והשפעת הדיון על הדיעה העולמית בנושא פשוט שקופים מול הממוצע הכללי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני מסתכל על זה בצורה מפוכחת, שאומרת שאם יש דרישה, יש שוק ויש פתרון.
מכאן שיש בעיות בגיר של טויוטה
http://www.thingiverse.com/thing:713815
יש מוצר תחליפי :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא קונה תרתי משמע את הנאום האחרון.
כשזה משרת את הרעיון שלך אז השוק רלוונטי, וכשלא-אז לא.
...
אולי אם תקרא שוב, מבלי להתייחס לזה כאל נאום, ותבין/תחשוב על מה שכתוב, לא תכתוב שטויות כמו המשפט האחרון בציטוט למעלה..
השוק רלווטי לעובדות, לא למה שעומד מאחריהן - עם קצב מכירות ומחיר (יענו השוק..) אין מה להתווכח. אלה עובדות (ואני מקבל אותן, מבלי לבדוק..) - אנחנו מדברים על הסיבה לעובדות.
אתם אומרים "אמינות אגדית" ו"מוצר טוב" ואני אומר "שם, שאולי פעם עמד מאחוריו משהו.. עכשו, לא ממש".
איך הגעת לזה, שאני אומר ש"השוק רלוונטי" רק כשזה מתאים לאג'נדה שלי - רק אתה (אולי) ואלוהים יודעים...
כתבתי כאן לפני המון עמודים, היה לי כזה רכב באוסטרליה ובמוסך לא הבינו על איזה בעיה אני מדבר.
הם פשוט בודקים את הבולג׳וינט כל טיפול ומחליפים בזמן ואז אין בעיה.
כשמדברים על אמינות כדאי לבדוק גם איך ואיפה הרכב מתוחזק ולא רק כמה תקלות יש, וזה שהוא מתוחזק במוסך יבואן לא מבטיח תחזוקה מקצועית.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ברנרד,
שוב זה קורה.
כשזה נוח לך אז זה תופס, כשלא, אלו שטויות.
אז שיהיה לך המשך דיון פורה עם עצמך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
שוב זה קורה.
כשזה נוח לך אז זה תופס, כשלא, אלו שטויות.
אז שיהיה לך המשך דיון פורה עם עצמך.
אתה שוב נעלב ושוב חוזר על משפטים, ללא שום ביסוס... וחבל.
איפה אמרתי שהנתונים או "השוק" מקובלים עלי מקרה אחד (כשנוח לי) ולא מקובלים במקרה אחר?
אם אתה כבר יוצא בסיסמאות, לפחות תגבה אותן..
נדמה לי שאתה אמרת/התלוננת פעם על מישהו שזורק משפט ו...נעלם.
שיואו, ריבונו של פתח-תקווה, אתם עדיין טוחנים כאן!
סליחה. תמשיכו. התקדמתם המון מאז שספרתי מי הגיב וכמה.
אתם אוטוטו מגיעים להסכמה.
בזמן הזה עוד כמה מאות טויוטות החליפו ידיים בתמורה למחירון פלוס .
אל תידאג, אנחנו עוד נישמע עליהם פה.... אולי... אם ירצו לשתף "בחווית האמינות האגדית"...
שבוע שעבר פגשתי מכר שגם קנה לנדקרוזר קצר מודל 2005 עם 300k ק"מ ב 120k ₪!!!
נחש מה? לפני 60k עשו מזרקים בטויוטה, עכשיו שוב יש תקלה...
מסרק הגה נוזל... ועוד ועוד מעללים...
וזה אחד שעבר כמה כלים וחשב שהגיע ל"נחלה"...
לא מבין את הראש שלכם... באמת שלא... אוטו עם 300 אלף כאילו למה אתם מצפים?
זה זמן מה שאני מחפש לקנות טויוטה ועוקב אחרי המודעות ביד 2. יש מלא רכבים שתקועים שם המון זמן וזה לא נכון לומר שקל למכור רכב במחיר גבוה ובמיוחד לא את הפראדו משנתונים מוקדמים. כל רכב מתקלקל ורכב בן 15 עם 300-400-500 אלף ק'מ דורש המון תחזוקה, כל רכב בגיל הזה מגיע לשלב של החלפת חלקי גומי וצינורות, חלקי רכב שונים כמו סטארטר אלטרנטור, משאבות וטורבו ושלא יהיה ספק בעובדה שגם אם החליפו משהו זה לא אומר שיהיה "שקט" משם לעוד 15 שנה.
זה ממש לא משנה אם מדובר במרצדס, ב.מ.וו או טויוטה.
אם תשוו את שוק הג'יפים הישנים לשוק רכבי יוקרה הישנים, תראו את ההבדל וההתפכחות. למרות שזה קורץ לתפרן הישראלי המצוי להיות הבעלים הגאה של מרצדס שנת 2000 ולא של יונדאי אפרורית חדשה יותר, מעט מאוד אנשים מעזים לקנות רכב ישן ואם כן אז במחיר רצפה.
לדוגמה אתן מרצדס S CLASS 2000 במצב מצוין עם פחות מ 200000 ק'מ בפחות מ 60000 ש'ח.
ולעומת זאת ב 60000 ש'ח פראדו מאותה שנה לעוס וטחון.
בסופו של דבר, אין הגיון, קשה ויקר לחיות עם רכב ישן.
ומי שחושב אחרת כולי תקווה שיצליח ושיבושם לו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
שיואו, ריבונו של פתח-תקווה, אתם עדיין טוחנים כאן!
סליחה. תמשיכו. התקדמתם המון מאז שספרתי מי הגיב וכמה.
אתם אוטוטו מגיעים להסכמה.
בזמן הזה עוד כמה מאות טויוטות החליפו ידיים בתמורה למחירון פלוס .
תפסיק לנסות לקלקל...
דיון מתגלגל.. יותר טוב מלטחון את הגבהת כלי הרכב והטסטים.. פה לפחות, הדיבורים לא גורמים נזק[emoji4].
ואפרופו...
היה לי עסוק בימים/שבועות האחרונים.. לא קשור לג'יפים אבל אולי אעלה איזו תמונה או שתיים-קשור למתלי אויר..
העניין הוא שלא שכחתי את האלפא.
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
העניין הוא שלא שכחתי את האלפא.
Sent from my GT-N5110 using Tapatalk
באמת רציתי לשאול אותך, כי בחיפושים שלי אחרי חלפים כבר 'מצאתי' שתי מכוניות שלמות שיכולות גם להיכנס לאותה המכולה.
B&P Alfasud North America LTD נשמע לך טוב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eyalski
זה זמן מה שאני מחפש לקנות טויוטה ועוקב אחרי המודעות ביד 2. יש מלא רכבים שתקועים שם המון זמן וזה לא נכון לומר שקל למכור רכב במחיר גבוה ובמיוחד לא את הפראדו משנתונים מוקדמים. כל רכב מתקלקל ורכב בן 15 עם 300-400-500 אלף ק'מ דורש המון תחזוקה, כל רכב בגיל הזה מגיע לשלב של החלפת חלקי גומי וצינורות, חלקי רכב שונים כמו סטארטר אלטרנטור, משאבות וטורבו ושלא יהיה ספק בעובדה שגם אם החליפו משהו זה לא אומר שיהיה "שקט" משם לעוד 15 שנה.
זה ממש לא משנה אם מדובר במרצדס, ב.מ.וו או טויוטה.
אם תשוו את שוק הג'יפים הישנים לשוק רכבי יוקרה הישנים, תראו את ההבדל וההתפכחות. למרות שזה קורץ לתפרן הישראלי המצוי להיות הבעלים הגאה של מרצדס שנת 2000 ולא של יונדאי אפרורית חדשה יותר, מעט מאוד אנשים מעזים לקנות רכב ישן ואם כן אז במחיר רצפה.
לדוגמה אתן מרצדס S CLASS 2000 במצב מצוין עם פחות מ 200000 ק'מ בפחות מ 60000 ש'ח.
ולעומת זאת ב 60000 ש'ח פראדו מאותה שנה לעוס וטחון.
בסופו של דבר, אין הגיון, קשה ויקר לחיות עם רכב ישן.
ומי שחושב אחרת כולי תקווה שיצליח ושיבושם לו.
אתה צודק לגמרי, רכב בן 15 עם 300-400K זה מתכון לצרות בכל מקרה. אבל זה לא נכון ש"לא משנה אם מדובר בא', ב', או ג'". כמו שהם היו שונים כשהם היו חדשים, הם שונים אחרי 15 שנה. כל הטיעון פה הוא שיש הבדל באמינות לטובת טויוטה לעומת המתחרים באותם שנתונים. לא שטויוטה מראה אמינות אבסולוטית, אלא שהוא יותר אמין בממוצע יחסית למתחרים. קריא - אם ישנו אותו אקסל של בורא עולם, יודע כל, הוא יראה שבטויוטה נדרשת החלפת מנוע/מזרקים בממוצע בקילומטראז' 260K, במיצובישי ב232K ובאיסוזו ב212K. או משהו לא רחוק מזה במהות.
לגבי הלוח - זה שטויוטות בנות 15 עם 400K בכלל מופיעות בלוחות למכירה, מראה שהן מחזיקות מעמד קצת יותר טוב מהכלים המתחרים שבכלל לא מגיעים ל400K... ברור שפראדו עם 400K זה נבלה שמחכה להחלפת מנוע/מזרקים במינימום, ולכן אישית לא הייתי שוקל לקנות כזה דבר ולא הייתי ממליץ לאף מכר. באותה מידה ברור לי שמיצובישי או טרופר מגיע להיות אותה נבלה שלוש שנים ו50-100K קילומטר מוקדם יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה צודק לגמרי, רכב בן 15 עם 300-400K זה מתכון לצרות בכל מקרה. אבל זה לא נכון ש"לא משנה אם מדובר בא', ב', או ג'". כמו שהם היו שונים כשהם היו חדשים, הם שונים אחרי 15 שנה. כל הטיעון פה הוא שיש הבדל באמינות לטובת טויוטה לעומת המתחרים באותם שנתונים. לא שטויוטה מראה אמינות אבסולוטית, אלא שהוא יותר אמין בממוצע יחסית למתחרים. קריא - אם ישנו אותו אקסל של בורא עולם, יודע כל, הוא יראה שבטויוטה נדרשת החלפת מנוע/מזרקים בממוצע בקילומטראז' 260K, במיצובישי ב232K ובאיסוזו ב212K. או משהו לא רחוק מזה במהות.
לגבי הלוח - זה שטויוטות בנות 15 עם 400K בכלל מופיעות בלוחות למכירה, מראה שהן מחזיקות מעמד קצת יותר טוב מהכלים המתחרים שבכלל לא מגיעים ל400K... ברור שפראדו עם 400K זה נבלה שמחכה להחלפת מנוע/מזרקים במינימום, ולכן אישית לא הייתי שוקל לקנות כזה דבר ולא הייתי ממליץ לאף מכר. באותה מידה ברור לי שמיצובישי או טרופר מגיע להיות אותה נבלה שלוש שנים ו50-100K קילומטר מוקדם יותר.
או שמישהו עם טרופר בן 15 עם 300 אל"ק משאיר אותו בתור רכב ספייר כי פשוט אין לו שוק, בעוד שלטויוטה תמיד תמצא קונה.
או שפשוט צריך להסתכל בלוחות ולראות גם פג'רויים עם ק"מ כזה...
כשחיפשתי קינג, היו לא מעט עם ק"מ סביב ה 400K...