ציפוי שמיועד במקור לחלקי נשק. עמיד ביותר בשחיקה, עמיד ביותר לקורוזיה (מעל 1000 שעות), בעל מקדם חיכוך קטן - בקיצור יחיה יותר מכל צביעה או ציפוי אחר, גם לחלקים שעובדים מול שחיקה.
ועולה בערך כמו ניקוי וצביעה איכותיים.
אסף.
Printable View
ציפוי שמיועד במקור לחלקי נשק. עמיד ביותר בשחיקה, עמיד ביותר לקורוזיה (מעל 1000 שעות), בעל מקדם חיכוך קטן - בקיצור יחיה יותר מכל צביעה או ציפוי אחר, גם לחלקים שעובדים מול שחיקה.
ועולה בערך כמו ניקוי וצביעה איכותיים.
אסף.
ציפוי פולימרי דק .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הבנתי. זה ציפוי מיוחד כזה שמספרים עליו רק אחרי שרואים שמישהו כבר צבע חלקים בשיטה אחרת.
בדיוק
(אם היית עוקב אחרי השטויות שאני עושה היית רואה שהשתמשתי בזה)
אסף.
גימת בחולון. יקפידו על הכנה וציפוי מקדים מתחת לציפוי... הם היחידים שעושים את העובי הדק יותר - זה שמתאים גם להברגות.
לכל אביזרי המתלה של שני נ"נים כולל סקידפלייטים יובולטים תושבות וכו' שילמתי בערך אלפייה.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9846d384be.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e9be9a4e6d.jpg
אסף, אתה שם black T על הברגות ולא נתקל בבעיות פתיחה עצמית?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
במקומות עם אבטחה או הדבקת מוות. עם torque prevailing nut עובד גם מצויין. עם סתם אום.... לא ניסיתי. בכל מקרה צריך לקחת בחישוב המומנט את מקדם החיכוך השונה.
אסף.
מה מחיר גבוה, אסף אמר שזה עולה עמו איבוק אפוקסי, לא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לא משתווה לצביעה אלקטרוסטטית נשמע שאתה טוען שזה פחות טוב?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תוכל לפרט? מה היתרונות ומה החסרונות ?
אני גם אשמח לפירוט, גם מאסף וגם מעידו.
אני יכול להגיד לגבי המחיר, שהוא כפול. על ארגז של חלקים מאד דומים כפי שראיתם, שילמתי 500 שקלים (ניקוי חול + צבע בתנור).
אצלי היו שני סטים של חלקים כך שהמחיר דומה.
הציפוי מורכב משלב ראשון - ניקוי. שלב שני ציפוי מנגן פוספט ("השחרה") שלב שלישי ציפוי פולימרי בעובי של כמה מיקרונים עד עשרות מיקרונים תלוי בתקן.
שני יתרונות עיקריים ביישום כזה על פני צביעה אלקטרוסטטית - הראשון עמידה בקורוזיה - אלפי שעות של ערפל מלח לעומת מאות בודדות. השני עמידות מכנית. הוא לא נשבר ומתקלף באותה קלות שצבע באבקה נפגע.
אני אדגיש שזה לא 'צבע'. אי אפשר לצבוע בזה את הג'יפ. זה ציפוי - ומתאים ביותר לחלקים לא גדולים שקודם אולי היית מצפה או משחיר כחלופה לצביעה.
אסף.
אסף, בשיטה אחת הדרוג הוא מעל 1000 שעות בתא מלח, שיטה שניה מדורגת כ500 שעות. אני מניח שמדברים רק על השניה.
ו... להבדיל מצביעה, לא ניתן לצפות כל דבר בו (או, לכל הפחות, נדרש תהליך משלים). פלדות קשות מ39RC, לדוגמא, חייבות בשחרור מימן מייד (עד 4 שעות לפי ההנחייה שאני מכיר) לאחר הציפוי.
בסוף זה גרפיט עם טפלון. מקדם חיכוך עד 0.1, עובי פחות מ20 מיקרון. יופי של ציפוי.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לא... נמרוד באמת מתכנן להיות בשטח...
אסף.