תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
תודה
Sent from my iPhone using Tapatalk
חיפוש האשמים בתאונות.
אינטראקציה בעייתית בין נהג אנושי למערכת אוטונומית.
בעיות אתיות ומשפטיות.
התגברות העומסים בכבישים כתוצאה מהצטרפות אוכלוסיות "נהגים" חדשות כמו ילדים וקשישים שכיום לא משתמשים במכוניות.
תבחר מה שתרצה.
אני מצר על כל אדם שנפגע/נהרג. אבל אני לא מסתיר שאני מברך על כל סעיף וכל קושיה וכל תאונה מטופשת וכל סיבה אחרת מהתחת, שיעכבו את הצרעת הזאת. שיגלגלו וידחו אותה בעוד כמה שנים. מי שירצה לקרוא לזה "ריקוד על דם", זכותו.
אם נמרוד טוען שמה שאכפת לי זה רק "מי אשם", אז גם יש לי מקום לחשוד שעד שלבני אדם יהיה אסור לנהוג, אז בגלל שהשלטון החליט שהוא רוצה תחבורה אוטונומית, הוא יקבע שבכל תאונה "מעורבת" בין נהג אנושי לאוטונומי, בני אדם יואשמו אוטומטית. ממש כפי שכיום בתאונת חזית/אחור פשוטה, זה שפגע מאחור מואשם אוטומטית, גם אם הנהג שלפניו עשה כל שטות ועבירה אפשרית. אתם רוצים/יכולים לנסות להוכיח לכבוד השופט שחיישני המכונית האוטונומית שהתנגשה בכם, אכן כשלו?... או שהאקר חיבל בה מרחוק?... למי יש אמצעים ויכולת להתמודד בבית משפט מול ענקי הטכנולוגיה שמגובים בהון של מיליארדים ובסוללות עורכי דין של הביוקר?...
וכן, אני נגד כפייה. ונגד רגולציה הרסנית ונגד התערבות של פקידי השלטון בכל פיפס ובכל שטות בחיינו, שחופרים עמוק לתוך הורידים והנימים שלנו. מי שלא מאמין שרכב אוטונומי ייכנס לנו לחיים בכפייה, מכוחה של רגולציה, הוא או תמים או טיפש או שניהם יחד. יכפו אותו עלינו אם נרצה ואם לא וכל היתרונות שלו מתגמדים בעיני לנוכח הסיכוי המאוד מציאותי שזה ייעשה בכפייה. על פי חוק.
אסף רק רמז, אבל כולם יודעים שמדובר במקטע הצפוני של נתיבי איילון דרום (מחלף שפיים) שנמרח ומתעכב כי הכביש משמש לניסויי רכב אוטונומי, בחסות משרד התחבורע.
אין גבול לחוצפה.
דרור,
אין לי שום ספק שתחקיר אמת הוא המפתח להשתפרות, ואני מבין את החשש שלך מטיוח התחקיר.
אבל יש לי שאלה תאורטית אלייך -
אם תהיה הוכחה, ברורה וחד משמעית, שרכב אוטנומי עושה פחות תאונות ויש פחות נפגעים, עדיין תתנגד לטכנולוגיה הזו?
אחרי הכל המטרה שלנו זה כמה שפחות נפגעים (ולא לשבת ליד הגה וללחוץ על קלאץ' וברקס).
מצלמה עובדת גרוע בגשם (כמו הראייה האנושית...)
LIDAR עובד סביר בגשם/שלג. אני מניח שהוא עובד גרוע בערפל.
רדאר עובד מצויין בתנאים של ראות גרועה כמו גשם/שלג/ערפל.
כל חיישן מדווח לרמה מעליו מה רמת ה'הביטחון' שלו בזיהוי המציאות. מצלמה בחושך או ערפל תדווח על רמת זיהוי נמוכה.
יש מערכת (sensor fusion) שמקבלת את המידע מהחיישנים השונים ובונה 'תפיסת מציאות'.
האם ידעתם שאדם עם עין אחת מורשה לנהוג בישראל (בכפוף לבדיקות ראייה מחמירות) ?
מכוניות אוטונומיות מצויידות במספר בלתי נתפס של מצלמות וחיישנים שמחוברים לכח עיבוד עצום ועדיין לא מצליחות להגיע לרמת נהיגה של בן אדם עם עין אחת....
מצד שני נראה שהפער בין נהיגת מחשב לנהיגה אנושית נסגר מהר מאוד.
יאיר
זו לא רק בעיית עוצמה, זו בעיקר בעייה של אורך גל.
זה גודל אחר של אנטנות, זה טווחים שונים (בהרבה סידרי גודל), זו רמת אבחנה אחרת (אין מה להשוות את זווית הראיה של מטוס או אוניה מעשרות \ מאות קילומטרים, לעומת זיהוי של הולך רגל מ 100 מטר).
יש הרבה חברות בעולם (וגם לא מעט בישראל), שזה מה שהן עושות, החל מפיתוח חישן מסוג אחד מסויים, ועד מערכות שלמות שיוצרות תמונה הקפית ממכלול חישנים.
מבחינה טכנולוגית (והדיון הזה), זו כבר בעיה פתורה, עכשיו נשאר להם רק להוזיל, ולהוזיל, ולהוזיל.....
כל שימפנזה מצויה היתה מוכנה לשבת על ההגה ,לחצות את גוש דן פעמיים ביום ,כל יום ,עבור אנרגיה כוללת של 3.5 בננות ושתי כוסות מים . כמה האוטונומית ?
וברצינות ,מישהו באמת יכול להעריך את כמות האנרגיה שנשרפת פה ,שבאה בעיקרון להחליף שרירים ומח ביולוגי ?
מצד אחד אנחנו בריצת אמוק בכדי לחסוך באנרגיה בכדי לקבל עולם ירוק יותר ,וזה בעיקרון סבבה לגמרי, מצד שני אם אני מעריך שהמחשב שאני מתקתק עליו כרגע צורך 200-300 וואט , כמה אמורות כל המערכות מחשוב על הללו עם כמות הדאטה המטורפת הזו שהן בולעות ,מפענחות , מפעילות אין ספור חיישנים ,מנועים חשמליים ,משדרות לסביבה דאטה ,קולטות דאטה, מפעילות מכ"מים, מצלמות וכו' ...לשרוף ? - נעזוב כרגע את פעולת המערכות מחוץ לעיר ,מה קורה בתוך הערים ,המון עצמים זזים ,סיבובי הגה בלתי פוסקים ,האצות ובלימות. ?
כמות האנרגיה הנדרשת להפעלת מחשבים הולכת ויורדת. מן הסתם עצם ההפעלה היעילה יותר של הרכב תחפה על זה.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הולכת ויורדת זה לא מספר , כמה התחליף הרובוטי הזה צורך נכון להיום ?
הפעלה יעילה ,זה נכון ,בעולם אוטופי , בעולם האמיתי הרובוטים לא אמורים לבצע עברות תנועה ,ועם כמות הבלתמ"ים שהיצורים הביולוגים ייצרו בדרך, קשה לי להאמין .
אתה מתייחס ליתרון האפשרי של תחבורה אוטונומית בזוית מבט שלך, כשיש כאן יותר מזוית אחת.
לא בטוח בכלל שמנהגי התהליך רואים את היתרונות כמוך, והשיקולים שלהם שונים, קצת..
הייתי שמח מאד לתחבורה ציבורית-אוטונומית יעילה.
אני לא מרוצה, מהכיוון שמנסים לקחת אותנו עם תחבורה פרטית-אוטונומית.
כן.. ציטטתי אותך.
אני בקטע של חסרונות...ועל זה דיברתי.
היתרונות, וכבר דיברתי עליהם פה לפני דף או שניים, או ארבעה...הם כמו שהזכרת , תחבורה ציבורית אוטונומית להמונים, ולתוך קווי הנסיעה הללו, גם בערים ,מי שיחפוץ לקפוץ אליהם - דמו בראשו , כמו פסי רכבת, את זה אני מוכן לקבל בזרועות פתוחות , כל מה שמעבר לכך הוא באמת אתגר טכנולוגי מעניין מאוד, ושם לדעתי הוא צריך להישאר, - צריך להיות גבול לאדם, להיהפך לבוראו -מילימטר משם הוא עובר, הגבול.
זה לא מספר אבל זה מגמה. ואם האוטונומי יודע בדיוק כמה גז לתת כדי להגיע לרמזור האדום בסופו ולא לתת מלא גז כדי לדפוק ברקס עוד 50 מטר ואם הוא מעביר הילוכים בול בזמן הוא יחסוך המון דלק.
אין ספק שגרף האנרגיה הדרושה למחשב יורד וגרף יעילות האנרגיה בנהיגה אוטונומית יעלה.... במוקדם או במאוחר זה ישתלם. אולי כבר עכשיו זה משתלם.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
לגבי האקסיומה שהטכנולוגיה חוסכת אנרגיה אני מפנה אותכם לשירשור של הביטקוין.
יש המוני שרתים שכל מה שהם עושים זה לחשב האשים בניסוי וטעיה, כדי לקבל במזל את כמות הביטים המאופסים הנידרשת על מנת לסגור בלוק בבלוקצ'יין תוך כדי שהם מבזבזים חשמל בכמות של מדינות בגודל כמו לבנון פשוט על כלום.
אני כותב כרגע מגיאורגיה. מין הסתם המדינה צורכת פחות אנרגיה מכל מדינה מערבית אחרת בגודלה למרות כל מכוניות הלאדה המיושנות והמשאיות הרוסיות הישנות שפולטות ענני עשן.
בלוג של אדוארד אטלר, עיתונאי רכב וותיק תרתי-משמע בעקבות התאונה באריזונה
https://eteksty.wordpress.com/2018/0...4%D7%92%D7%94/
כמקובל אצל אטלר (שהיה עיתונאי רכב כאשר רוב הנוכחים כאן טרם נולדו, או שסתם שיחקו במכוניות צעצוע), גם זה חזק וטוב.
ואם כבר נבואות לעתיד קודר עם מכונות חכמות שיחסלו בני אדם, מי אמר סקיינט?....
קצת מצחיק לקרוא כתבה על סקיינט בליינט (lie-net)
זה היה גם בעיתון היומי.
והתקשורת בישראל דווקא לא נגד טכנולוגיה.
ראיתי שאילון מאסק הזהיר מפני הבינה המלאכותית מעל כמה בימות שונות, לא רק YNET.
רק לא הבנתי למה הוא ממשיך לפתח בעצמו את הרכב האוטונומי שממנו הוא כל כך חושש.