-
תגובה: בלאגן בסרן
כל הגיון מסחרי לוקח בחשבון גם את מצב ההיצע והביקוש לחלק x עבור שוק של ג'יפ y.
ולא ציריה להיילקס כציריה לסופה.
גם אילו היה זקוק לסרן, וודאי שפירוקיה מהתחום היתה מוכנה למכור לו קומפלט (בהנחה שאכן יש קומפלט - בימים שבהם יש מחסור חמור בציריות קדמיות משומשות) - אבל ממש, ממש, לא בסכומים שננקבו בשרשור הזה.
ואם כן - אני הייתי קונה את הבוננזה הזאת עכשיו בלי קשר לזה שהגי'פ שלי תקין.
באופן כללי יש הרבה אנשים טובים בשרשור הזה שרוצים לעזור לבחור, אבל חלק בסיסי במקצועיות זה לדעת את מגבלותיך כמי שלא מכיר את הנושא הספציפי ברכב הספציפי - ומי שלא מתייחס להיבט הזה, תורם לייצור שרשור לא מקצועי ומבלבל את הבחור.
זו רק עניות דעתי בלי להתייחס, וכל שכן לפגוע, באף אחד מסויים בדיון הזה.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
-
ואולי ראוי לחדד פה -
יש הבדל מהותי בין שרשורים כלליים-עקרוניים כמו כן\לא נעילה, כן\לא גז, מדינת כל פקידוניה וכן הלאה - לבין דיונים טכניים גרידא המתייחסים ספציפית למקרה מסויים על מאפייניו, ואשר עשויה להיות להם השפעה על עומק הכאב בכיסו של השואל. במקרים כאלה חשוב לענות בכובד ראש ולא כלאחר יד.
לכן לא תמצאו אותי עונה אף פעם בפורום איסוזו למשל - כי אני לא מכיר את הדקויות הן הטכניות הן המסחריות הרלבנטיות לאיסוזו, על אף ששום דבר מהותי לא השתנה בהנדסת רכב מאז המצאתו לפני יותר ממאה שנה (עזבו כרגע בצד את הדיון על האוטונומי 😉).
נדמה לי שהבחור היה יכול לחסוך לעצמו בלבול אילו פתח את השרשור בפורום המקצועי המתאים.
חוצמזה באמת כל הכבוד לעונים האכפתניקים. אני לא יכול להעיד על עצמי שאני מקפיד לענות תמיד בכזו אכפתיות.
-
ומצד שני גיתאי, עם מה שהולך שם בתוך הביצה הזו, אתה יכול להיות בטוח שהחלפת ככה וככה חלקים (שתהיה זולה מקניית סרן מוכלל) תפתור את כל הבעיות? ציינתי כדוגמה סדק בבית בחלק של הפיניון. לא בלתי סביר. ויש עוד כמה מקומות מועדים וזה בהנחה שנעילת הדיפרנציאל לא סובבה את אחד הצינורות של בית הסרן יחסית לבית - וגם את זה ראיתי.
ואז מה? משפצים והכל סבבה ומתחיל שרשור חדש של בעיות מסתוריות בסרן.
אני לא טוען שזה בטוח המצב אבל גם לא יכול להיות בטוח שלא. וסרן מפירוק שירד מסופה נוסעת כנראה יהיה תקין יותר. לוקחים אותו בצורה של מה שהמוכר נותן הכי בזול (למשל בלי ספינדלים וציריות), משלימים את החלקים שצריך וזה סיכון קטן יותר. גם אם המחיר ההתחלתי קצת גבוה יותר - אתה יודע מראש איפה זה נכמר.
אגב... לדבר עם יריב קלר ברוך נשמע כמו רעיון טוב.
אסף.
-
יש לי הצעה לבעלי הסופות -
אם על כך קשה להשיג ציריות קדמיות ( הקצרות מן הסתם?)
למה שלא תנסו ציריות פעמון של גראנד צ׳רוקי ?
-
ניר - קשה להשיג בלי הבדל בין ארוכה לקצרה. ובהתאם זה השפיע דרמטית על מחירן של החדשות.
לא יודע להביע דעה על פעמון של גרנד, יכול להשמע מעניין למרות שפעמון הוא סוג מפרק שבהגדרה חלש יחסית למפרק מסוג צלב (באופן עקרוני, לא משווה דווקא מפרק צלב x למפרק פעמון y).
אסף אתה צודק לחלוטין, וכתבתי במפורש "לפי המתואר עד כה", ולפני וגם אחרי כתבתי שרק אחרי פירוק יסודי אפשר יהיה לעשות בקרת נזקים. אבל התרשמתי שהבחור כבר רץ לפתוח ארנק לפני שיש לו הערכה מקצועית אמיתית ביד, ולא בהתכתבות - וחבל.
אגב במקרה, ממש במקרה, שוכב אצלי סרן שאני מתכוון לפרסם כאן למכירה יחד עם עוד ערימת חלפים שונים.