ממה שאתה כותב אני מבין שהוו גרירה הקיים אצלך מגביל את משקל הגרירה המותר? התקנת וו של אספיר מאפשרת לך לגרור יותר משקל?
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה.. כל יום לומדים משהו חדש..
Printable View
ממה שאתה כותב אני מבין שהוו גרירה הקיים אצלך מגביל את משקל הגרירה המותר? התקנת וו של אספיר מאפשרת לך לגרור יותר משקל?
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה.. כל יום לומדים משהו חדש..
במשך שנים היתה מקובלת שיטת חישוב ספק מוזרה ספק מסתורית למשקל מוצר לקריאה. יצרני ווי הגרירה מתוך כך תיקננו את הוו למשקל שמותר היה לרכב לגרור לפי אותו חישוב.
מאז מדינת ישראל אימצה למעשה את התקינה האירופית ואיתה משקל מוצר לקריאה לפי הוראות היצרן או לפי חישוב אחר שגם הוא נותן משקל גדול משהיה. כל התקנה חדשה מקבלת את המשקל הזה. ומה עושה מי שיש לו וו ישן שהותקן לפי העומס הישן? או מקבל אישור מהיצרן של הוו שהוא מתאים לעומס הגדול יותר (כלומר תוכנן לעומס גדול ונבדק, אבל קיבל תקינה בזמנו לפי החישוב הישן לעומס קטן), או הולך ומתקין וו גרירה חדש ואיתו מקבל משקל מותר לקריאה לפי התקינה החדשה.
אסף.
תודה לכם, למדתי עוד משהו.
מקפיץ.
ברשותי נגרר ייצור עצמי שעלה לכביש ב-82 ולפני כ-5 שנים סירבו במשרד הרישוי לחדש את רשיון הרכב.
(היה בשימוש אצל אבי ולא מכיר את היסטורית הטסטים והריג'קטים שלו. )
כמה שאלות,
האם יש התיחסות שונה לנגרר ייצור עצמי או לכזה של יצרן מוכר?
האם דין נגרר ישן (20שנה ומעלה) כדין רכב ישן? (2 טסטים בשנה?)
ובנוסף, מהי תוחלת חיים לנגרר כזה, והאם רשות הרישוי רשאית לאסור השימוש בנגרר אחרי כך וכך שנים?
תודה לכל מי שיוכל לשפוך אור בנושא.
זוהר.
אני עם נגרר מודל 97. טסט אחד בשנה, ובלי אישורים מיוחדים.
עד לפני שנה היה לי נגרר 95 מייצור עצמי שעשה טסט פעם בשנה. הוא נמכר אך עדיין החיים אצל הבעלים החדש.
יש לי נגרר ייצור עצמי שנת 1978, משקל 750.
אין שום בעייה עם ייצור עצמי, אין שום בעייה עם טסטים. בנגרר אין "רכב מיושן" והוא ממשיך עם טסט אחד שנה.
גם אין נגרר אספנות.
לא מוצא שום סיבה הגיונית ל"הורדה מהכביש".
גש אליהם, למשרד רישוי פיסי, לא לרשויופון, והתעקש לקבל או רשיון או הסבר כתוב ומנומק מדוע לא יחדשו לך את רשיונו.
שים לב שתצטרך לשלם טסטים לאחור....
תודה לכם, נענו כל שאלותיי.
היי חברים חייב עזרה!אם יש מישהו שיכול לעזור לי
בניתי נגררת קרוון. ככה - לקחתי רק את הבקקסס ! אחורי של טנדר מיצובשי L300 (הטנדרים הסגורים). עליו בניתי נגררת ברמה מקצועית.
כשעל בסיס הנגררת בניתי קרוון מפנאל מבודד.
ואני רוצה לנסות להוציא לזה רשיון תיקני אפשר עזרה יעוץ? ראיתי שהיו הרבה דיבורים על הנושא. אבל אני צריך כיוון צפציפי בבקשה
תודה
מציע לך לפנות למעבדת הרכב באוניברסיטת אריאל, 073-2123299.
תודה אני ינסה. אבל יש פה מישהו עם נסיון בנושא הזה שיכל לתת לי כמה טיפים?
ואם יש אולי למישהו את זה ת"י 4453 חלק 2 או סירטטוטים או כל דבר שיכל לעזור..
האם בנית לפי תכנית מאושרת במשרד תחבורה רשות הרישוי, או שבנית כמיטב התכנון שלך?
אם בנית לפי תכנון שלך, חבל לך על הזמן והרישוי יעלה לך יותר מקראוואן חדש שתקנה מן המוכן.
כדי לאשר תצטרך גם אישור מהנדס רכב, גם תנכית בנייה מפורטת, וגם ניסויים של מעבדת רכב.
ספר לנו איך בדיוק "בנית"?
אם הית במדינה אחרת זה היה אפשרי.
על מנת להוציא רישוי לנגרר בישראל אתה נדרש:
1.להיות בעל רישיון לייצור גרורים במשרד מטעם משרד התחבורה
2.להיות בעל הסכם פיקוח עם מעבדה מוסמכת
3.מהנדס רכב נדרש להכין לך תיק מוצר ושרטוטים לרישוי
4.לבצע בדיקת אבטיפוס מאת מעבדה מסומכת
5.להגיש את תעודה האבטיפוס למשרד התחבורה לקבלת הוראת רישום
6.לקבל אישור ממכון התקנים על הטבעת מספרי שלדות בהתאם לרישיון הייצרן שלך
7.להטביע את מס השלדה עג הנגרר
8.לגשת משרד הרישוי לבצע רישום ראשוני לנגרר וטסט
9.כל הבניה נדרשת להיות לפי ת"י לגרורים (מידות,חלקת עומס, מכללים וכו)
10.הסרן שלקחת מרכב לא יאושר מכיוון שאין לו זיהוי והמשקל עליו כנראה לא יתאים לת"י לגרורים שקובע משקל מקסימלי של סרן הינו 1.4 ממשקל הכולל של הנגרר וכו..כנל גם לגודל הגלגל
11.רשמת שבנית קראוון אז יש עוד תוספות....(בודק גז,חשמל,תכנית רישוי)..
לפחות פנק אותנו עם תמןנות.
קצת עצוב שכל ההשקעה תרד לטמיון אבל אולי תוכל להלביש את הקרון על עגלת פלטה כמטען ולמטען כידוע לא צריך רישוי בניגוד לעגלה שנושאת אותו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קובץ מצורף 130620קובץ מצורף 130621קובץ מצורף 130622קובץ מצורף 130623בקשה
- - - Updated - - -
הוא עדיין לא גמור...
תודה.
נראה לי שאת תקנה עגלת פלטה במידה הנכונה ותחתוך לעגלה שלך את הסרן תוכל לקשור את הקרטוון שלך לגרור כמטען לכל דבר ועניין
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94