תגובה: פורסטר 15 ידני - האם מישהו פה נהג על פורסטר ידני?
יונתן .. ולצורך העניין גם אילן וגם גיתאי ... לא מצליחים להבין שאפשר גם אחרת.
אפשר להכין סטייק על מנגל שבדי עתיק מנירוסטה בחצר תחת גפנו ותחת תאנתו .. אפשר להכין גם סטייק על מנגל פחמים קטן במרפסת בקומה 36 של מגדלי השן .. ואפשר להכין גם סטייק על גריל חשמלי בשיכון ג' קומה ד' .. בסלון על השולחן מעץ וכמובן אפשר להכין סטייק במחבת על הגז.
כולם יהיו סטייק .. אולי לא אותו הטעם .. אולי לא אותה ההנאה .. אבל זה עדיין יהיה סטייק.
אפשר לטייל בלי לעבור את ציר המוסכים .. שגם עם הדיסקו המשודרג סבלתי ממנו .. ולא נהניתי בכלל.
אפשר לטייל גם בלי לטפס במוחרקה ..
מה זה מסלולים קלסיים ? ... קלסי למי ?
הפתגם על ההוא שיש לו פטיש וכל דבר בחיים שלו הוא מסמר .. בא לידי ביטוי םה חזק מאד.
פה באתר הזה משנת 2002, ג'יפ זה רק שני סרנים חיים וקפיצי עלים ... צמיגי 31" סה מינימום של ההוא שצוחקים עליו ...
כל דבר אחר זה לא "ג'יפ". .
פתאום גם ifs נהיה בסדר ... ופתאום גם irs נהיה בסדר .. ועכשיו גם רכב בלי low נהיה בסדר ...
ככה זה, צריך להתקדם. בשביל 99٪ מאוכלוסיית העולם .. טיול עם המזדה בשביל נוף הכרמל או בשביל לאורחן בארותיים .. זה טיול שטח. תפנימו את זה !
המסלולים הקלסיים של באי האתר הזה .. הם המסלולים הקלסיים של באי האתר הזה.
תוציאו את הראש מהחלון שניה .. יש עולם שם בחוץ :)
יצאתי בשבת לטייל עם ההורים שלי וחברה שלהם. כולם בני 70+/-, ואני הצעיר .. טיפסנו לתל קשיש .. צלחנו שבילים ליד מאגר כפר ברוך והשתובבנו בשבילים בואכה שייח אברק .. אפילו סיבוב קצת מרח' יערות לכביש ג'למה טבעון ...
שלפנו ערכת קפה וקופסאת עוגיות ..
והרחנו פרחים צהובים שאין לי מושג מה שמם.
אז מה ? זה לא טיול שטח ?
ברצינות .. !?
בשביל אמא שלי, העליה לתל קשיש היתה 90٪ התאבדות ..
אבא שלי היה מבסוט מאיך היא מפחדת..
( תכלס היא היתה גם בטיול לילה מהרודיון להר חרמון ולא כל כך פחדה .. היא אחלה ג'דאית ) ..
ובשבילם זה היה טיול שטח לגמרי.
הארד קור.
הצילוםשל רכב שטח על פסגת תל קשיש.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6a95311be8.jpg
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
And your point is?
אפשר לטייל גם עם סובארו ..
ואין לי בעיה להכין כתבת השוואה עם הויגו והסמוראי והסובארו :)
עדיין לא הבנתי על מה הדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עדיין לא הבנתי על מה הדיון.
טוב.
אני אשתוק.
לא יודע איך יונתן ערבב אותי בסיפור הזה... אבל ערבב :rolleyes:
אז שמע גיא - יכול להיות נחמד מאד לעשות מבחן או טיול משותף עם סובארו ודאצ'יה, נגיד אחרי סעודת הבכחנליה שברלי מתכנן לנו במכתש רמון בעוד כמה שבועות.
אבל במחשבה שנייה... זה יהיה בזבוז של שבת במדבר לטייל בשיירה עם ג'יפונים.
צ'טער, זאת האמת והשורה התחתונה.
אלוהים ישמור... הויכוחים של סופה \ טויוטה \ לנד רובר הפכו לויכוחים של דסטר לעומת xv...
מבחינתי אפשר לסגור את ג'יפולוג... יותר נמוך מזה לא נגיע...
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא יודע איך יונתן ערבב אותי בסיפור הזה... אבל ערבב :rolleyes:
אז שמע גיא - יכול להיות נחמד מאד לעשות מבחן או טיול משותף עם סובארו ודאצ'יה, נגיד אחרי סעודת הבכחנליה שברלי מתכנן לנו במכתש רמון בעוד כמה שבועות.
אבל במחשבה שנייה... זה יהיה בזבוז של שבת במדבר לטייל בשיירה עם ג'יפונים.
צ'טער, זאת האמת והשורה התחתונה.
מקובל עלי לגמרי .. מה גם שסביר מאד שאני אהיה במדבר גם.. :)
אויייש איזה כבדים פה כולם...
גיא- התברברת, וכמו בכל ניווט חזרת לנקודה האחרונה שבה היית מאופס. הנקודה שלך כבר מזמן הובנה בשרשור ההוא. אבל זה דיון אחר...
כאן נאמר שפורסטר יכול לטייל עם רכבים גיבורים יחסית ולעבור הכל עם קצת 'דחלה' ובלי דרמות.
על הנקודה הזו אני חולק.
נמרוד- מכיוון שדרור גידל קוקיות ומאיר עושה לו צמות, לא נראה לי שאוסף ברבורי השכל שאפילו השפם הגיע לשמוע יגיעו לכדי מפגש מדברי אמיתי. הרי כל זה היה במפגש המקורי בנחל חורשה ואף אחד מהם לא הגיע. וגיא לא ממש שיתף שם פעולה והחליט לטייל עצמאית (בשכל). לכן לא נראה לי שזה הכיוון.
כולה מה שצריך זה כמה שעות כאן באזור, שיכניסו את כל הדיונים האלו לפרופורציות נכונות ושאותן יסכם אייל בכישרון רב שיעלה חיוך על כל באי האתר.
אבל בינתיים נראה שהפיל שהציע את כל הרעיון הלך לישון על החדק...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אני חושב שגיא לקח את הדיון למקום נכון.
אולי הג'יפאות כפי שרובכם מכירים אותה, השתנתה?
אולי הדגש עבר מהרכב לחוויה?
הדוגמה של הסטייק, מבהירה את זה הכי טוב.
הדיון האם הפורסטר/דאסטר הנם רכבי שטח אמיתיים, לא רלוונטי.
אם צלחתי את אבו טריפה, וכל מה שקרה היה פאנצ'רים וגם הם בגלל טעות נהג, אז מה זה אומר?
ואם את אותה בקעה, הלנדקרוזר שנסע איתנו היה נתקע על מכשול ונזקק לגרירה על ידי הפורסטר, זה אומר שהפורסטר טוב יותר?
מנקודת המבט שלי, זה עניין של אחוזי הנאה.
בפורסטר, מהרגע שנכנסים לשטח, ההרפתקה מתחילה. כי מעבר לכל עיקול יכול להיות מכשול שאמנם ישעמם רכב שטח "אמיתי", אך יהווה אתגר מהנה ומעניין לפורסטר (ודומיו).
וכמו שאני רואה את זה, בית הספר שיעביר אותי הפורסטר בהתמודדות עם המכשולים, טוב יותר מכל רכב אחר. בדיוק בזכות מה שאין לו ומחייב אותי לקחת בחשבון.
מה שנקרא less is more.
ובאמת שמעניין אותי לקחת את הפורסטר והדאסטר לקצה מול כלים שנחשבים ל"אמיתיים". בעיקר, בשביל הסקרנות.
פיל, עכשיו אתה מרכך את העמדה שלך...
חווית הג'יפאות לא יכולה להשתנות כי אין דבר כזה. כל אחד והחוויה שלו. של גיא ככל הנראה השתנתה ואני לגמרי מכבד את זה.
שלי לעומת זאת לא דומה למה שתיארת.
אני אוהב להגיע למקומות שהדבר הידוע היחיד הוא שכלום לא ממש ידוע. זה מה שעושה לי את זה וגיליתי ככה הרבה מקומות מאוד מעניינים.
בטיולים כאלו אני מתבאס שיש מקומות שאני צריך להסתובב בהם כי הרכב לא מתאים. והייתי בסרט הזה כמה שנים. זה ביאס אותי...
הנה דוגמה טריה-
בשישי טיילנו דרומית למכתש באזור אפעס לא כ"כ מוכר. כל הרכבים היו גיבורים ללא ספק, ובסוף נאלצנו להסתובב אחרי שהדיסקו 4 חיסל צמיג במקום שלא הווה שום בעיית עבירות.
הנקודה היא שכשאתה פוגש את מגבלות הרכב ויש לך סיבה טובה להמשיך בתכנית קורה אחד מהשניים:
או שאתה מסתובב ומתבאס.
או שאתה ממשיך ומסכן את הרכב והמשך הטיול.
אתה מכיר את החוויה הזו...?
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אבל יונתן ..
אם הגנרל הבריטי עמד בצד ובכה ..
נו .. מה יגידו אזובי הקיר הרומנים !? ..
או רחמנה ליצלן ... היעמוד היפני הקטן ויעשה חרקירי באמצע המסלול ? ...
שהל'ר ישתפר .. הוא אגדה.
הדאסטר הוא רק אנדרדוג קטן והסובארו באמת לא רכב שטח.
רגע... אז עכשיו מתווכחים למי יש יותר קטן?
ו... לא סיכמנו ש 4x4 זה לחלשים?
(ובכלל.. לא יכולתי שלא להיזכר בפורסטר.. מוגבה.. מעלה זרון בירידה.. חבל על האוטו נרד ברגל (החלטה נכונה לדעתי))
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רגע... אז עכשיו מתווכחים למי יש יותר קטן?
ו... לא סיכמנו ש 4x4 זה לחלשים?
(ובכלל.. לא יכולתי שלא להיזכר בפורסטר.. מוגבה.. מעלה זרון בירידה.. חבל על האוטו נרד ברגל (החלטה נכונה לדעתי))
אסף.
האמת, לא המשכתי עם הירידה משתי סיבות: 1. היעדר מיגון. 2. חוסר היכרות מספיק עם יכולות הרכב.
היום, עם מיגון והיכרות טובה יותר עם הרכב
הייתי יורד.