תגובה: סמל"ת לא מוכרת לפרטיים, לבעלי ג'יפ
אילן,
אתה מנסה לשכנע את החתול לא לאכול את השמנת.
מה שצריך זה לנער את מי שנתן לו לשמור עליה...
וברצינות, אני מקווה שההידברות תצליח, אם כי קשה לי לדמיין את המחירים נחתכים.
הייתי מנסה לעבוד איתם על אישורים לקיטי מתלה שונים של מופאר ושאר דברים בעייתיים בהם נדרשת עזרת יבואן הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
ברנרד,
קל לך, אתה נכנס לאוריילי או נאפא נותן מקט או שתקבל מופאר או מוצר זהה (אמרנו מדבקה) רק תבחר.
כאן אין לך אפשרות, המדינה חסמה, דאגה למקורבים, תקרא לזה איך שאתה רוצה...
או שתקנה ביבואן או שתקנה זבל, לא תואם, אצל אחרים. לכן אנחנו מקמבנים, לכן אנחנו בידיים של סמל"ת והם לא חייבים לנו כלום.
אבל אנחנו מתוחכמים, חוסכים אלפי ש"ח לחברים בקבוצות, נמשיך וננצח הסוף.
נו.. שוב הטענות המיותרות המיותרות האלה.. אפשר לחשוב שאני אמריקאי...
גם בארץ נהגתי לקנות, בד"כ, ב"ייבוא מקביל" או הזמנתי באיביי וגם פה אני לא קונה באוריילי ולא בפפבוייס ולא בנאפה.. מזמין באינטרנט (גם באייביי - עושה "שוק") ובמקרים דחופים.. הולך לחנויות.
יש לי פה דיסקברי 2 (מתנה מחבר.. תוכל לקרוא על זה באתר.. איפשהו).
נשברה פיה במיכל המים (בעייה ידועה..) והייתי צריך חדש.. דחוף.
התקשרתי לסוכנות לנדרובר פה... רצו את משקלו של המיכל, בזהב... הזוי לחלוטין.
נאלצתי להתפשר על חלק חליפי ולחכות כמה ימים שיגיע ממוכר באיביי.
כך גם חיישן קראנק (עוד בעייה ידועה במנועי לנדרובר 4.6L) - בסוכנות רצו הון. באיביי עלה פחות משליש אבל בגלל שהגמד היה צריך את האוטו, נסעתי שעה (!!) וקניתי בנאפה ב- $100.
רוצה עוד דוגמאות?
אז נכון - בארץ יותר מסובך וצריך לחכות יותר זמן וחלפים "בטיחותיים"/בטיחותיים "מוציאים לך את המיץ..
או
או שאתה מוצא מישהו שיביא/ישלח לך ו... מסתדרים.
אלא אם צריך דחוף.
ולמה כל המלל הזה?
רק כדי להוציא את העוקץ/התירוץ "לך קל לדבר, מאמריקה".
לא רלוונטי ולא מדוייק ולא הכל זהב פה.
היבואןן עושה לך בעיות או "דווקא" ומוציא לך את המיץ? - אל תקנה ממנו ואם זה כזו בעייה להסתדר - קנה רכב אחר.
רצית JEEP? - זה המחיר.
קנה טויוטה - נדמה לי שהם מוכרים לפרטיים.
אני לא בא להצדיק את היבואן (אם הוא אכן עושה דווקא וכו') אני רק אומר מה שסער אמר - לא קונה ממי שלא רוצה למכור לי. שילך ל...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
...
אבל אנחנו מתוחכמים, חוסכים אלפי ש"ח לחברים בקבוצות, נמשיך וננצח הסוף.
אבל זוהי בדיוק הטענה שלי - כבר ניצחת. באמת.
ואם היבואן לא מבין את זה או לא רואה את זה כך או לא איכפת לו...איך אמר דארת' וויידר - SO BE IT.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אילן,
אתה מנסה לשכנע את החתול לא לאכול את השמנת.
מה שצריך זה לנער את מי שנתן לו לשמור עליה...
וברצינות, אני מקווה שההידברות תצליח, אם כי קשה לי לדמיין את המחירים נחתכים.
הייתי מנסה לעבוד איתם על אישורים לקיטי מתלה שונים של מופאר ושאר דברים בעייתיים בהם נדרשת עזרת יבואן הרכב.
אני מסכים לחלוטין, עם כל מילה... עד השורה האחרונה.
מה הקשר?
אתה כבר סוטה פה, סטייה חדה מאוד, וקושר מין בשאינו מינו.
נושא אחר לחלוטין וקשה הרבה יותר ועם השלכות הרבה ייותר מרחיקות, מאינטרס של יבואן, ואני לא הייתי מערב בין שני הנושאים.
זה רק יפחיד את היבואן ותפספס את שתי המטרות.
לעניות דעתי הצולעת.. כמובן.
ברנרד,
כוונתי בשורה האחרונה הייתה לדון עם היבואן של מופאר על יבוא קיטים של מופאר באופן רשמי.
זה משהו שאולי יהיה קל יותר לשכנע ויכול לפתוח אפשרויות נוספות בעתיד.
למיטב הבנתי, השיחות עם היבואן אינן רק בנושא מכירת חלפים ללקוחות פרטיים אלא חיזוק המותג והמועדונים... זה יכול לשרת אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
ברנרד,
כוונתי בשורה האחרונה הייתה לדון עם היבואן של מופאר על יבוא קיטים של מופאר באופן רשמי.
זה משהו שאולי יהיה קל יותר לשכנע ויכול לפתוח אפשרויות נוספות בעתיד.
למיטב הבנתי, השיחות עם היבואן אינן רק בנושא מכירת חלפים ללקוחות פרטיים אלא חיזוק המותג והמועדונים... זה יכול לשרת אותו.
הבנתי לגמרי - אותה תשובה/תגובה.
שני נושאים שונים לגמרי והאחד ("שיפורים") יכול רק להרוס לאחר..
במיוחד משום שזה לא תלוי רק ביבואן אלא גם, ובעיקר, במשרד התחבורה (והיו/יש מספיק שירשורים בנושא..) ול"הד הציבורי"..
לא יודע לגבי ג'יפ, אבל למותגים אחרים, חלקם, יש יבואן מקביל לחלפים מקוריים.
אז אולי זה לא חסום בפני סוחרים שמעוניינים בזה.
מתוך היכרות בת עשר שנים עם ענף הרכב, אני רואה לנכון לציין כאן עוד דבר, שעלול להשתמע אחרת אצל מי שקרא את הדיון עד כאן:
בגדול, מבחינת היבואנים והמוסכים שלהם, הלקוח הרצוי הוא זה שמגיע לטיפולים שוטפים בלבד, ואין לו תקלות ברכב כלל. זה הכסף הגדול. השאר זה קוץ בתחת. סופגים את הקוץ הזה כדי למכור טיפולים שוטפים.
אז כשמישהו חושב שיש מי שמשתוקק למכור לו מחשבים, או חלפי תיקון אחרים, שיחשוב שוב, שיחשוב גם למה אין פה יבואן מקביל מתחרה לחלפי ג'יפ, אם באמת אין כזה.
משתתפי הדיון הזה, בהכללה, רוצים מהיבואן רק את מה שהוא קוץ עבורו, ולא מתכוונים להגיע לטיפולים השוטפים, בסיס הרווח העיקרי.
אני משער שיבואנים שכן תומכים במועדון משוגעים כזה או אחר, עושים את זה מסיבות תדמיתיות, ולא משיקולי רווח מיידי, או, וזו הסבירות הגבוהה יותר: שיש אצל היבואן עצמו עובד/מנהל "משוגע" שדוחף את זה. משרדי היבואנים מפוצצים באוהבי רכב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חזון אחרית הימים הגיע - אני מסכים עם חנן.
נראה לי שהגיע הזמן לבדיקות תקופתיות:( אני מזניח את עצמי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ואם היבואן לא מבין את זה או לא רואה את זה כך או לא איכפת לו...איך אמר דארת' וויידר - SO BE IT.
שאתם שולחים אימייל למישהו, מה הזמן המקובל שאתם מצפים לתשובה? אצלי אני נוהג לענות די מהר.
(לא אומר שום דבר או נוקט בשמות, סתם שאלה כללית....)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
שאתם שולחים אימייל למישהו, מה הזמן המקובל שאתם מצפים לתשובה? אצלי אני נוהג לענות די מהר.
(לא אומר שום דבר או נוקט בשמות, סתם שאלה כללית....)
שלחת לי מייל או משהו?
לא קיבלתי כלום.
גם אני עונה מהר..
ברנרד :-) לא לך, אבל לא אומר למי, לא רוצה להשמיץ....