מעניין בכמה נמכר דיסקו 1 בארהב. אם בכלל יש שם דבר כזה. דיפנדרים אני יודע שיקרים שם בהגזמה.
Printable View
מעניין בכמה נמכר דיסקו 1 בארהב. אם בכלל יש שם דבר כזה. דיפנדרים אני יודע שיקרים שם בהגזמה.
סליחה בועז,
אבל אתה טועה ומטעה.
WK2 לא מתאים לשטח?
נו באמת...
אמנם אין לי את הראדר המדובר, אבל ראיתי גם מיגון ששומר עליו.
ואמנם חסר מעט גובה,
אבל כמי שנוסע, ו(כמעט) בכל מקום - רכב שטח לא רע בכלל.
אצלי בשיירה גם ל"ק 2005, שמראש גבוה יותר, ומראש עם סרן חי בניגוד אלי ועדיין - אין מקום שעלה ואני עם הלרדו שלי לא עברתי, אפילו יחסית אליו בקלות ובנינוחות.
בתור אחד שנמצא בתוך התעשייה הזאת ועובד עם רוב יצרני הרכב על מערכות בטיחות (אתם כנראה יכולים לנחש באיזה חברה), אני יכול להעיד שהגישה של רכב שישרוד לאורך שנים עברה מהעולם המפותח. אם פעם אלקטרוניקה שנכנסת לרכב למערכות קריטיות (powertrain electronics) היתה נדרשת לעמוד במבחני אמינות שמדמים 20 שנות עבודה, היום הגרמנים דוחפים לכיוון של 10 שנים בלבד ואפילו 5 שנים במקרים ספציפיים.
יצרני הרכב בסופו של דבר מייצרים רכבים כדי לעשות כסף ואין אינטרס כלכלי לייצר רכבים שישרדו 30 שנה. מה גם שבמדינות המערב העשיר והמזרח המפותח אין ביקוש לרכבים כאלו. הקונה הראשון דורש יותר ביצועים, בטיחות, פיצ'רים וצריכת דלק משופרת. זה שהרכב יתחיל לתפרק עוד 5-8 בכלל לא משנה לו. בכל מקרה ערך היד שניה יתרסק כי האלקטרוניקה העכשיוית זמינה לכל היצרנים וS CLASS מלפני עשור תראה מיושנת מול יונדאי חדשה.
יצרני הרכב גם עושים את החשבון שהרגולציה לא יושבת במקום וכנראה שרכבים שמיוצרים היום פשוט לא יהיו חוקיים לכביש בעוד 25 שנה.
ושתי הערות פחות פילוסופיות:
*בעיות האמינות של המערכות האלקטרוניות של הדיסקו 3/4 הרבה יותר פשוטות (וזולות!) לתיקון מבעיות מכניות של סופה, למי שמצוייד בסט כלים מתאים- סורק תקלות וקצת ידע. אז נכון, זה לא חוט ברזל ואזיקון, הסיפורים ליד המדורה יהיו פחות פיקנטיים וצריך לפעמים לקרוא קצת בפורומים בחו"ל אבל זה העולם. כנראה שלא נחזור לצלם בפילם או לשמוע תקליטים...
*מיקום הרדאר של הWK2 זה פשע שנובע נטו מקמצנות של FCA. בוולוו לדוגמא הרדאר משולב במצלמה ונמצא על השמשה הקידמית. אני אגלה לכם סוד- ההבדל במחיר הוא פחות ממה שעולה למלא חצי מיכל דלק.
לסופה וכלי רכב דומים לה בתפיסה, אין בעיות מכניות. יש בלאי של המון שנים ומאות אלפי ק"מ ואם יש תקלות הן ניתנות לתיקון גם בשטח עם.... נכון. סט כלים מתאים וקצת ידע....:rolleyes: שזה בכל מקרה הרבה פחות ידע והרבה פחות כסף ממה שנדרש כדי לאבחן ולטפל בבעיה אלקטרונית ברכב מודרני. ואם כל כך קל וזול (לשיטתך) לטפל בבעיה אלקטרונית במפלצת מוצצת דוגמת דיסקו 4 או טוארג או WK2, למה זה עולה ללקוח כל כך ביוקר?.... כי היצרן/יבואן חזירים?.... בשורה התחתונה אלה מכוניות שעלולות להתגלות כיקרות לתחזוקה פי 10 אם לא יותר מהג'יפ האמיתי המיושן.
רכב מודרני עתיר טכנולוגיה יקרה ומיותרת, בו כל המכניקה מנוהלת מחשב, כנראה כבר לא ייסע בכלל אחרי 25 שנה גם ללא רגולציה מגבילה, אלא כי המערכות המורכבות והיקרות להחריד יסיימו את חייהן בזו אחר זו הרבה קודם ולא תהיה שום הצדקה כלכלית לתקן או להחליף אותן. כמו שאמרת - כי הוא מלכתחילה לא מתוכנן לשרוד כל כך הרבה שנים.
ושוב - האם FCA קמצנים או חזירים רודפי בצע או כל שם תואר אחר, זה לא מעניין. מה שמעניין זה שמצלמת הרדאר תקועה היכן שתקועה, שזה בדיוק כפי שהגדרת - פשע. ומי ששאל אם WK2 מתאים לשטח או לא, יצטרך לחיות עם המום הזה (ולשלם תועפות כאשר הרדאר יתנפץ חדשות לבקרים בעקבות ליטוף קל של איזו אבן או דיונה. עד שיימאס לו ויפסיק לטייל איתו בשטח, או שפשוט ימכור את האוטו הלאה, לפראייר הבא).
הבעיה האמיתית היא עם התקלות הלא אלקטרוניות ב-למשל- דיסקברי 3/4 כמו נגיד סוויץ' דפוק... או הבחירה לשים את המחשב שילוב... מתחת לקאול... ובקופסה לא אטומה למים... או מנוע דיזל שלא הרכיבו לו מיסה קראנק שלא יזוז.. ועוד ועוד..
אסף.
למרות שאני חובב ג'יפ ומחזיק כזה, לדעתי לקחת WK2 חדש לשטח זה פשוט לפגוע בארנק במודע, מי שיש לו עודף כסף אחלה.
כל נזק יעלה $$$$, מצמיגים עד הרדאר הקדמי.
ה WK2, אולי חוץ מהטרייל הוק, לעולם לא תוכנן לשבילי הנגב הדורשניים שלנו, הם תוכננו אולי לגרור קרוואן בשביל מושלג, אולי קצת שבילי דשא עדינים עם בוץ. הטרייל הוק יעשה גם את שבילי הסלעים הנוחים במואב, אבל שבילי הנגב, פרצים עליון, לא ממש, לא תוכנן וסתם אונס.
אפשרי לקחת WK2 ישן בן כמעט 10 להתחיל לשפר, צמיגים הגבהות מיגון, נקבל רכב עם יכולת שטח סבירה ולא יותר. אני מדבר מניסיון, חבר יקר שגם נמצא כאן יש לו כזה, הוא בעצמו יודע שזה לא ה WK הקודם שהיה לו קודם, שבאמת היה רכב שטח שהוא קרע.
אני אישית אם היה לי הכסף ל WK2 לא בטוח שהייתי קונה, הייתי מקבל רכב כביש מדהים, אולי כמה שבילי קק"ל וזהו, חבל היה לי על הפלסטיקים, בשביל זה מחזיק את הבהמה, מתוחזקת ברמה הכי גבוהה, מצולקת קלות מסלעים חוצפניים שהיו על בשביל ומוכנה לצאת למדבר ברגע שהזומבים יגיעו או שכולם מסביבי יהיו קורוניים...
רק משהו בקטנה.. אני לא חושב ורואה הבדל גדול באלקטרוניקה והחישמול בין המפלצות המוצצות מה שקוראים להן כאן, למיינסטרים משנת 2000 שמסתובבים בשטח, אם זה wj, jk, לנדקרוזר או אפילו היילקס חדיש, בכולם יש חישמול ומחשבים לא פחות ולפעמים יותר, wj וגם wk מתיישנים למרות האהבתי הכנה למותגים האלה מוכים יותר מקורונה בתקלות במחשבים, ועדיין מצליחים לתחזק לתקן אותם ולהנות מהם.
לגבי מה שדרור אמר על עלויות הטיפולים באותן מפלצות, אז תרשה לי לחלוק עליך, פשוט לא נכנסים למוסך היבואן בדיוק כמו שרנגלר סופה או סיקס לא נכנס למוסך היבואן, אישית הטוארג שלי עבר טיפולים אצל אודי מזרחי בעלויות לא יותר גבוהות מג'יפ.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
כשאילן מתחיל כבר לדבר עלי אני צריך להגיב...
אז כן, מודה באשמה, אני מחזיק ב WK2 המי אחרי כמה שנים טובות עם ה WK
כמו שרובכם יודעים, הייתי כבר עם הסופה בזמנו, ואז עם סיקס, משם כבר התדרדרתי לגיפונים, ואז בחזרה ל WK שאותו החזקתי מעל ל7 שנים עד שהלך לעולמו בתאונה בטרם עת... והוחלף בWK2
וכן, יש את בולמי האוויר ברכב, את הצמיגי 20 אינץ המקוריים החלפתי ב32" BF GOODRICH שירדו מרנגלר על ג'אנט 18", כי 17 כבר לא נכנס עם הברקסים הקדמיים של ה WK2 HEMI.
ולידיעתכם, הWK2 אכן בר טיול בכל המסלולים בארץ, אני יכול להעיד על כך מניסיוני האישי, אבל הוא פחות מותאם לשטח לעומת ה WK כשלעצמו היה כבר פחות מהרכבים הקודמים שהחזקתי... אפשרי לעשות הכל, וכמובן במחיר של בלאי בחלקים יקרים יחסית
ה WK עשה כמעט כל מה שרציתי לעשות, הייתי בכיף מוסיף לו עוד 2או 3 אינץ לגובה ואז הוא היה אפילו מספק יותר להרבה יותר ממה שהייתי יכול לרצות ממנו, בייחוד בכך שרוב הטיולים שלי היום זה עם המשפחה ועם פחות חשק לשבור חלקים מהרכב... מ
וכרגע ה WK2 מרגיש לי מעט עדין מדי, אם זה בגלל הפלסטיקים הנרחבים מסביב לרכב, אם זה קפיצי האוויר שמותקנים ברכב, אם זה הזווית שנהיו פחות טובות מדגם לדגם. ובעצם זה בשקלול של כל אלה
היום עם כריות האוויר בבולמי הזעזועים, מתאימים מאוד מאוד לרכב שיבלה את רוב זמנו על הכביש, אבל לרכב שהולך לטייל הרבה הייתי מעדיף קפיצים רגילים ומגביה את הרכב בקפיצי הגבהה, ככה מגיעים לרכב שקרוב ממש ל WK הקודם שהיה לי... הכריות האלה נראה לי עקב אכילס של הרכב, כשהדבר היחידי שאני דואג עליו בטיולים זה שלא יקרה להם משהו. וגם למרכב החמוד שעטוף בפלסיק סביב
אבל, אפילו עם מעט הטיולים שלי, אני טוען שבכל מקרה, על הכביש אין מה לדבר ולהשוות.. על אחת כמה וכמה ההרגשה בפנים הרכב,
הWK2 מתעלה בקלות על כל מה שהיה לפניו עד כה, על הכביש, מחוץ לרכב ובתוך הרכב. ההרגשה היא הרבה יותר טובה מהWK הקודם.
וכן, המיקומים של הרבה מהרכיבים ברכב פשוט ביזארי ומעורר חלחלה... ראיתם איפה מיקמו את הקומפרסור של בולמי האוויר? ממש בחלק הקדמי של הרכב מאחורי הפגוש, ז"א שכל נגיעה בפגוש הקדמי בתאונה קלה ומעלה תשבית את הקומפרסור היקר הזה....
בעתיד אני מעדיף לקנות לאישה רכב פרייבט מפנק אחר, ולעצמי איזה רנגלר שאוכל להתעלל בו יותר ויספק אותי יותר...
MY TWO CENTS...
רמי
תענוג לקרוא חברים, מרגיש לפתע כמו זקני השבט....
הערה לדרור על מחיר ללקוח.
היום פתרון של 3 האמיגוס (ברוב המקרים) מסתכם בעלות של חצי מטר חוט חשמל וחצי שעה ביוטיוב/אינטרנט
במוסך היבואן אנשים שילמו 20-25 אלף שח! על פתרון שגם לא פותר את התקלה אלא נותן ממנה שקט לשנה/שנתיים (במקרה הטוב).
+1.
ומחירי החלקים עדיין בשמיים לרוב, הפתרון- יבוא אישי של כל חלק שמותר ליבוא, ברבע מחיר ואיכות oem לפחות.
לגבי דיסקו 3, כבר בן 15 ועם ק"מ מכובדים ומזדקן יפה, עדיין יקר לתחזוקה אבל יש יותר מוסכים שמתעסקים בו(כולל חברים שמטפלים לבד ברוב התקלות בזכות טונות של מידע ברשת), ולא תימצאו אותו כמעט בפירוקיות.
בתחילה התבאסתי שאני לא יכול להרשות לעצמי טריילהוק או לפחות לימיטד עם מתלי אוויר.
עכשיו, אחרי הקריאה של כמה מהתגובות כאן אני מבסוט שקניתי לרדו בלי ראדר ובלי כריות אוויר.
ישששש
והבא, כשלא אסע עם 3 ילדים מאחור, יהיה רנגלר.
בטוח!