עדיף דנה 44.
Printable View
עדיף דנה 44.
שיפור זווית גל קדמי יושג רק במעבר מדנה 30 פיניון-נמוך לדנה 44 פיניון-גבוה.
לא יודע להשוות חוזק קורונה-פיניון של 44 ל-30 רברס קאט, אבל יתרון ברור תקבל בנסיעות לאחור במעלה.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
דנה 30 זה הסרן הקטן ביותר שיש (ואם הוא רוורס קאט אז בכלל) וזה גם היתרון שלו, ביצה קטנה וקלירנס לדרייבשאפט, בארהב הרבה עושים חיזוקים ל30 בכדי לא לאבד את הקלירנס שהוא נותן.
ולכן אני באמת לא מבין למה אתה רוצה להחליף ל44 מקדימה, השקעה מבוזבזת לטעמי שעולה 15 אלף שקל.. אתה הרי לא עושה עבירות קשה מאוד או אקסטרים אז בשביל מה??
תקנה קיט חיזוק לסרן שלך (סט של מתכות שמולחמות לרוחבו של הסרן וזה יחסית זול), שדרג את הציריות לכרומולי, שים צלבים HD וזה הכל.
אני לא הייתי נוגע.
בהצלחה.
+1 לדני
יש גשר חיצוני
יש אוזנים בין הצינור לנאקל
יש חיזוק פנימי לצינורות
ציריות מחוזקות.
יצא יותר זול ויותר חזק משתוכל אי פעם לשבור
קח כמה רעיונות
http://www.ironrockoffroad.com/10133.html
אתה מזלזל ביכולות שלי ???
(או שמא אתה מציב בפני אתגר ...)
ועכשיו ברצינות:
אני כן חוטא בשעשועי עבירות למיניהם, אם כי לרוב מעדיף זחילות על פני כסאח
אני לא זוכר מתי יצא לי לנסוע יותר מ- 30 ס"מ ברוורס בעלייה
2 הסרנים נעולים כך שאין את המכות של נחיתה מהצלבה, אבל יש את העומסים של סרן נעול.
ורק להזכיר: גלגלי 33" נחשבים לרף העליון של דנה 30.
http://www.fourwheeler.com/how-to/tr...axles-survive/
כתבה שנותנת טיפים לחיזוק דנה 30 של JK. שווה לקרוא.
אחד התהליכים שמפורטים שם הם טבילה של הקרונה פניון בחנקן נוזלי. נטען שם שהתהליך מחזק אותם לרמה של כאלה בדנה 44, בעלות זניחה. מישהו שמע על זה? מקום בארץ שיכול לתת שירות כזה?
קובץ מצורף 115555
יש, יש ויש. ועדיין הסרן התחיל לחייך בקדנציה שלי, אז כנראה שהעומסים עליו גדולים מדי.
ועכשיו גם הלכה הנעילה (בולסטר) ויש רעשים מפחידים ברגע שמשלבים את ההנעה הקדמית. החזרת הסרן לתפקוד מלא עם נעילה תעלה לפחות עשירייה, לא מתכוון לשים את הכסף על הסרן הזה, שימשיך לחייך אלי ...
מסתכלים קדימה - יש מספר וריאציות, ואולי אפילו אצליח למצוא סרן 44 TJ עם High-Pinion וזווית קאסטר שמתאימה לרכב שלי ...
שים לב איזו פרסומת גוגל הצמיד לשרשור הזה.....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...55eeb46f67.jpg
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
ישועות תתקבלנה בברכה. גם תרומות ...
ממשיך בשרשור המתאים ..
החיוך התחיל בחצי שנה עד לשנה האחרונה, כלומר עמוק בתוך הקדנציה שלי. לחלוטין עבודה שלי ..
מה ההבדל במרווח הגחון בין דנה 30 לדנה 44 ? לא נראה לי שמצדיק מעבר ל- 35, זה לא דנה 60 (שכנראה גם הוא לא גדול בכזה פער ..)
ומנקודת מבט אחרת: הסרן האחורי שלי הוא 44, נראה לי מתבקש שהסרנים יהיו בני אותה המשפחה ...
יש תמונה של החיזוק של הסרן?
יכול להיות שהחיזוק גרם לנקודת עומס ומכאן הבעיה?
Slowly..
יכול להיות, ויכול להיות שלא.
היית שם עכשיו עשירייה על השמשת סרן משומש, שיישאר גבולי מבחינת מכלולים פנימיים וחיצוניים ?
נכון, 44 חדש יעלה כפול ואולי יותר (עם נעילה והכל), אבל הוא מותאם יותר לבנייה הנוכחית של הרכב (הפחתות, צמיגים, גובה) ואם אקנה חדש אולי אפילו אצליח למצוא כזה עם זווית קאסטר מתאימה (יש קרדן כפול בגל ההינע הקדמי)
בהמשך לשרשור ההוא-
קראתי קצת באינטרנט.
נשמע שהצינורות של 44 ו30 הם אותו הדבר. ההבדל הוא בקייס של הדיפרנציאל שנובע מגודל קורונה/פיניון. כמובן שהציריות בעלות קוטר גדול יותר.
מה שבעצם אומר שדנה 44 קדמי משומש שירד מTJ(היחיד שמתאים לצ'ירוקי) לא ייתן לך שיפור בגזרה שאתה מחפש.
דנה 44 חדשים מחברות כמו Currie/spicer וכד' עולים בארצות הברית משהו כמו 5000דולר כולל הכל(נעילות, ציריות וכו'). הם מוצעים עם צינורות עבים יותר והם בהחלט סרנים בריונים. אבל 5000 דולר בארה"ב מתרגם פה להרבה מאוד כסף.
אשמח אם תמצא לי 44 כזה משומש ... סרן נדיר מאוד ויקר גם בארה"ב. זה כנראה ייגמר בחדש ...
תוותר על הרוורס קאט ותיקח סרן של ונדורה...
תחליף את שני הסרנים לכאלו של רוביקון...
באמת תוציא 30-40 אלף על סרן אפטר מרקט חדש בשביל 33"?
לא.
נניח, וזה יצא לי יותר זול ? (אל תשכח תושבות, היגוי, סט ג׳אנטים חדש)
וזה ייתן לי להשאר עם ג׳אנטים 15" ?
עוד לא יודע כמה יצא, יש לי זמן, מעדיף להשבית (סוג של) את הצ׳רוקי ולחכות להזדמנות/תקציב מאשר לשים הרבה כסף על פתרון פרטאצ׳.
זה היתרון בהפרדת רשויות, אין לחץ ...
כל סרן ידרוש התאמות של תושבות.
אני מאמין שב15-20 אלף אתה מביא 2 סרנים מוכנים, כלומר נעילות יחסי העברה וחיזוקים.
לגלח אותן מהתושבות זה קל, ותושבות אוניברסליות נימכרות בזיל הזול בארה"ב. ג'אנטים משומשים זה גרושים, ואל תשכח שג'אנט 16 פותח לך מגוון אופציות לצמיגים במידות מילמטריות מקבילות ל33x10.5.
תחפש.. לדעתי תופתע. יש מספיק משוגעים שהחליפו לרוביקונים סרנים כבר אחריי ששיפרו אותם והן מחפשים להיפטר מהם.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לא רוצה ג׳אנט 16. רוצה יותר גומי ופחות ברזל...