תגובה: צריך עזרה בשכנוע .. כננת לדאסטר או לא.
כבל פלדה או ניילון ? ולמה ?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
כבל פלדה זול יותר ועמיד יותר לאורך זמן. במיוחד אם הרכב חונה בשמש. חיכוך קל פה ושם באבן לא יעשה לו כלום.
אבל הואא לא גמיש ואם הוא כושל, ההצלפה שלו קטלנית.
לניילון יתרון במשקל (קל משמעותית מכבל פלדה בחוזק מקביל) ובבטיחות - הוא לא מצליף. אבל יקר ורגיש ל-UV ולחיכוך.
באותו מחיר - קח ניילון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כבל פלדה זול יותר ועמיד יותר לאורך זמן. במיוחד אם הרכב חונה בשמש. חיכוך קל פה ושם באבן לא יעשה לו כלום.
אבל הואא לא גמיש ואם הוא כושל, ההצלפה שלו קטלנית.
לניילון יתרון במשקל (קל משמעותית מכבל פלדה בחוזק מקביל) ובבטיחות - הוא לא מצליף. אבל יקר ורגיש ל-UV ולחיכוך.
באותו מחיר - קח ניילון.
אני יכול להחליף בקניה ללא עלות ...
אם כבר ...
ראיתי ברשת כבלי ניילון במחיר מצחיק של 20$ כזה ..
זה מה שמוכרים לי פה במאות שקלים ? או שזה חיקוי זול ?
תודה.
זה לא נשמע כמו משהו שהייתי קונה ב20$... מה שווה כל הכננת אם מחובר אליה כבל שאי אפשר לסמוך עליו? שלא לדבר על נושא הבטיחות, שנגיד והוא זניח בכבל ניילון...
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
זה לא נשמע כמו משהו שהייתי קונה ב20$... מה שווה כל הכננת אם מחובר אליה כבל שאי אפשר לסמוך עליו? שלא לדבר על נושא הבטיחות, שנגיד והוא זניח בכבל ניילון...
כן אבל גם אתה וגם אני יןדעים שהמחיר האמיתי של החומר הוא דולרים בודדים ...
וגם אתה וגם אני יןדעים שהכל מיוצר בסין ..
אז לפסול משהו רק כי הוא נקנה באיביי או רק כי המוכר מדבר סינית .... זה לא רציני בעיני.
אין לי גם שום בעיה לרכוש אחד ולנסות לקרב אלי קיר רק בשביל לבדוק ..
אבל אני שואל לדעת רבים.
הכל מיוצר בסין, אבל בסין מייצרים בהרבה רמות ועם הרבה רמות בקרת איכות. אני לא משתמש בציוד בטיחות בלי אבא, אמא, או לפחות סבא.
Sent from um melabes
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
הכל מיוצר בסין, אבל בסין מייצרים בהרבה רמות ועם הרבה רמות בקרת איכות. אני לא משתמש בציוד בטיחות בלי אבא, אמא, או לפחות סבא.
Sent from um melabes
אוקי ..
אז אם אני קונה בארץ במחיר מלא .. איך אני יכול לדעת שזה מוצר שאבא שלו צ'ק נוריס ? או לפחות סבא ?
אין לדברים האלה תו תקן ישראלי? או אחר? חייב להיות איזה גוף שמאשר מוצרים כאלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אוקי ..
אז אם אני קונה בארץ במחיר מלא .. איך אני יכול לדעת שזה מוצר שאבא שלו צ'ק נוריס ? או לפחות סבא ?
ברצועות יש תווית ( כחולה לרוב) עם שם היצרן, העומס והיעוד, אני מניח שבכבל כזה זה דומה.
בשאקלים יש הטבעה של העומס ויצרן.
Sent from um melabes
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
אין לדברים האלה תו תקן ישראלי? או אחר? חייב להיות איזה גוף שמאשר מוצרים כאלו
המוצרים שראיתי היום בסדנה שהייתי בה כל הבוקר הכילו תוית בסינית ... לא זיהיתי שם את המילה צ'ק נוריס ..
כחולים .. ורודים .. באורך 15 מ' או 30 מ'. .. עבים או דקים .. וחיפוש באייביי מצא את אותם הדברים בדיוק.
אני לא מחפש לחסוך חמישה ש'ח .. אני יכול לקבל את הכבל שאני רוצה בזמן הקניה.
אני מנסה להבין.
הנסיון שלי בכננת עד היום כולל רמזי 8000 עתיקה עם כבל 30 מ' פלדה .. כבד כמו הגהנום .. ומלא שפיצים ..
אני משער שאם היו על ימין ועל שמאל נהרגים אנשים כי נקרע להם הכבל ניילון .. הייתי שומע על זה משהו ... לא ?
כבל ניילון נקרע לא הורג. אלא אם הרכב מחליק לא טוב כתוצאה מאיבוד המתח. זו סתם באסה (וזה קורה לא מעט, עם כבלים יבשים. אין לי ניסיון עם מוצרים סיניים, לא שידוע לי לפחות)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
ברצועות יש תווית ( כחולה לרוב) עם שם היצרן, העומס והיעוד, אני מניח שבכבל כזה זה דומה.
בשאקלים יש הטבעה של העומס ויצרן.
Sent from um melabes
מכיר רצועות ויש לי רצועות עם תו תקן.
אני לא ראיתי את זה על הכבל.
חשבתי לקחת עוד כבל כזה שלא שוקל הרבה .. להשתמש בו בתור רצועה. ולהארכת הכבל של הכננת ..
אני מודע לעובדה שכבל ארוך נורא זה רע כי הוא נמתח .. אבל לפעמים העיגון רחוק נורא ואז צריך כבל ארוך נורא. גם עם מכפיל כוח .. זה מקצר את הכבל.
עוד שאלה שאני לא מצליח לזכור.
הכננת יותר חזקה כשהכבל רובו פרוס או אסוף ?
וכמה חייבים להשאיר בסוף כדי שהוא לא יברח מהתוף ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
כבל ניילון נקרע לא הורג. אלא אם הרכב מחליק לא טוב כתוצאה מאיבוד המתח. זו סתם באסה (וזה קורה לא מעט, עם כבלים יבשים. אין לי ניסיון עם מוצרים סיניים, לא שידוע לי לפחות)
הם נקרעים הרבה ?
ואם נקרע .. אפשר לקשור ולמשוך שוב ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הכננת יותר חזקה כשהכבל רובו פרוס או אסוף ?
הכננת נשארת עם אותו כח אבל מסוגלת להניע את הכבל לאט יותר וחזק יותר ככל שהכבל פרוס יותר.
בדיוק כמו הילוכים בגיר. ככל שהגלג"ש המניע קטן יותר המהירות הסופית תהיה איטית יותר אבל תקבל יותר כח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הכננת נשארת עם אותו כח אבל מסוגלת להניע את הכבל לאט יותר וחזק יותר ככל שהכבל פרוס יותר.
בדיוק כמו הילוכים בגיר. ככל שהגלג"ש המניע קטן יותר המהירות הסופית תהיה איטית יותר אבל תקבל יותר כח.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מ
חשבתי לקחת עוד כבל כזה שלא שוקל הרבה .. להשתמש בו בתור רצועה. ולהארכת הכבל של הכננת ..
למה לא הפוך, לקחת רצועה ולהשתמש בה להארכת הכבל?
אני חושב (לא מדעי ולא עשיתי סקר), שעבור אותו כח (בגדלים שאת המחפש), רצועה תהיה יותר זולה ויותר זמינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
למה לא הפוך, לקחת רצועה ולהשתמש בה להארכת הכבל?
אני חושב (לא מדעי ולא עשיתי סקר), שעבור אותו כח (בגדלים שאת המחפש), רצועה תהיה יותר זולה ויותר זמינה.
רצועה תופסת יותר מקום
ועולה יותר.
שאלת לגבי כמה להשאיר על הכננת.
כלל האצבע בכבל פלדה אומר להשאיר לא פחות מארבע כריכות, וכמו שאמרו לפני, לפרוס כמה שיותר כבל כדי שהכננת תעבוד על הרדיוס הקטן שלה בעומס הקשה. (זה גם מונע לפחות בהתחלה מעיכות של כבל שאינו מסודר).
בלי להיכנס לדיון של סיני עלום או ממותג, אני חולק על הקלת הראש הרווחת בשרשור הזה, באשר לאלמנט הבטיחותי שכרוך בקריעת חבל כננת.
חילוצים לא נעשים רק במישור.
יצא לי לפחות פעמיים להשתמש בכננת להרמת רכב בקיר של 90 מעלות או אף בשיפוע שלילי, כשהוא תלוי רק על כבל הכננת ללא מגע בקרקע.
בנוסף, משתמשים לא מעט בכננת לצורך אבטוח של רכב שנמצא בסכנת התהפכות.