-
תגובה: גתוס,אספיר,רסטה או מוסך נשר קובי בת"א
מהסוף להתחלה,
מה זאת אומרת מספיק "לראות הבדל תהומי"?
להבדלים הנראים לעין בכל מיני תמונות פוטוגניות לא משקף את המציאות, ספייסרים.. גאנטים צמיגים וכנפונים משטים בנו. אני רוצה לראות הבדל במספרים.
בחרת דווקא ברכב לא נפוץ .. ובקיט לא נפוץ ומעבר לסטנדרט הנפוץ של ה2"... אבל נזרום..
ברשותך, נהפוך לסמ... פה זה לא אמריקה (:
71סמ בולם פתוח לעומת מול 53סמ במקור.
נוריד 5 סמ בגלל הבאמפסטופ ונגיע ל66סמ.
13סמ שיפור למהלך מתלה זה שיפור משמעותי... ויוצא דופן לדעתי. "תהומי" כמו שאמרת (: רוב הקיטים לא משפרים את המהלך מתלה ורק מגביהים את הרכב.
ציינת כאן זרועות נוספות ומפרקים שמאפשרים את תוספת התנועה.
טוב בכל אופן.. תחזרו לדיון.
רק חושב שזה נתון שכדאי לבדוק ולהתחשב בו ברכישת קיט מתלים
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
אורי:
בולם מקורי 48~ ס"מ פתוח.
בילשטיין 5150 תחליפי 55-56ס"מ.
הבולם מעוגן יחסית פנימית לציר הגלגל, וכל ס"מ תוספת בבולם מקבל ביטוי גדול יותר בגלגל" קרוב ל-10 ס"מ.
-
7-8סמ... שיפור. זה הרבה יותר צנוע מהדוגמא הקודמת.. אבל כחלק מאיזה קפיץ הגבהה ? וכמה הבמפסטופ מונמך?
ההמשך שכתבת.. גיאומטריה וכו.. אתה אולי מדבר על הצלבות ... ובמדבר נוסעים גם הרבה ישר (:
-
אורי מה הטענה שלך? יש קיטים גם של שני אינץ' שמגדילים מהלך מתלה. למה זה נראה לך מוזר או נדיר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
7-8סמ... שיפור. זה הרבה יותר צנוע מהדוגמא הקודמת.. אבל כחלק מאיזה קפיץ הגבהה ? וכמה הבמפסטופ מונמך?
ההמשך שכתבת.. גיאומטריה וכו.. אתה אולי מדבר על הצלבות ... ובמדבר נוסעים גם הרבה ישר (:
אין קשר להגבהה, ולא צריך להנמיך באמפסטופ..
זה מהלך הבולם שמתווסף לפתיחה=מוסיף יציבותבשטח טכני ומשפר אחיזה באותם תנאים.
אם אתה מנמיך באמפסטופ אז נפתחות לך אופציות נוספות, וגם כאן, בלי לשנות את אורך הקפיץ.
הגבהת?
הרווחת גם מהלך כניסה משופר בלי להתפשר על הפתיחה (בבולם המקורי בהכרח הגבהה משמעותה מהלך פתיחה קצרצר.
-
לפני שנתיים התקנתי את הקיט של אספיר ברוביקון 2013. כמה הערות / הארות :
1. לפחות לעומת הבולם והקפיץ המקורי של הרוביקון, קיט הפוקס של אספיר קשה מאוד ואני ממליץ לשכח אותו לפני ההתקנה ( הם עושים זאת פעם אחת ללא תשלום ) אחרי ההתקנה תאלץ לשלם על פרוק והרכבה.
2. אצלי בבולם פוקס התחיחה נזילה אחרי חודש ( בולם ללא מיכל ) . אני נוסע בשטח טכני אבל לאט מאוד ובזהירות המירבית. בפנייה לאספיר הם הציעו לי שתי אופציות, אחת להגיע אליהם למרכז בצפון לשיפוץ הבולם + תשלום עבור פרוק והרכבה של בולם אחד. אופצייה שני, כדי לחסוך את הנסיעה לצפון הייתה לפרק את כל הקיט אצל מתקין במרכז, להתקין את הקיט הישן בחזרה, כל זה כמובן כרוך בתשלום של פרוק והרכבה ואז שוב פעם פרוק והרכבה ( כדי להחזיר את הקיט אחרי השיפוץ ) , וכל זה כדי לחסוך נסיעה לצפון. לבסוף נסעתי לצפון ( צפון יחסי, אזור עפולה ), בזבזתי יום עבודה וכמובן שילמתי עבור פרוק והרכבה. מאז אספיר מחוקים אצלי.
כיום עם רוביקון חדש ומתלבט מאוד איפה להרכיב קיט. אצל קובי בנשר הייתי בעבר בכדי לברר עלויות. לדעתי הוא יקרן מאוד ואין זום הצדקה למחיר, מה גם שבהגבהה של "2 אין צורך בשום דבר נוסף מלבד קפיץ ובולם, ואם זה לא קוביקון אז קיט למייצב.
הדבר הכי חשוב לדעתי שאף אחד לא התייחס אליו, הוא שברנגלר פחות חשוב מהלך המתלה אלא פיתרון בעיית זווית הבטן. פיתרון לזה תקבל ע"י כל הגבהה של 2 אינצ', חש7ב לוודא שהקיט נוח לנסיעה בכביש ולא קשה מדי וזה הכל.
-
דעתי האישית - לא רואה טעם בבולמי מירוץ. הם כן דורשים יותר תשומת לב מבולמים רגילים וההפרש הגדול מאוד בעלות שלהם נותן הפרש קטן מאוד בביצועים.
בקיצור... מציע לכולם להסתפק בבולמים איכותיים ״רגילים״ ולא לרוץ אחרי פוקסים ושאר חיות.
אסף.
-
אחלה חברים תודה על כל התשובות
החכמתי נראה לי שאעשה את ההגבהה בהמתלם
אעדכן בהמשך
-
אני גם מתלבט על איזה קיט ללכת. יש למישהו כאן ניסיון עם רוביקון אקספרס ויכול לתת חוות דעת ? המתלם מציעים 2 אופציות של בולמי רוביקון אקספרס, אחד ספורטיבי יותר ואחד יותר רך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
מאז אספיר מחוקים אצלי.
גם אצלי, מקרה דומה.
הם תופרים לפעמים קיטים שממש לא מיועדים לעבוד ביחד. אצלי נזל מבולם קצר מדי לקפיץ ולך תחפש...
(מה יהיה בעתיד לא יודע, איזה ערכות יתפרו לנו בשביל אישורים)
-
אני מכיוון של לסגור עם המתלם
אם עוד מישהו בעניין אפשר להתארגן על קבוצה לקנייה מרוכזת. אני מתאר לעצמי שהם יתנו לנו מחיר מוזל. מי שבעניין שיצור איתי קשר בנייד
052-3936833
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
אם עוד מישהו בעניין אפשר להתארגן על קבוצה לקנייה מרוכזת. אני מתאר לעצמי שהם יתנו לנו מחיר מוזל. מי שבעניין שיצור איתי קשר בנייד
052-3936833
אני בעיניין ואני אתקשר אליך היום בערב או מחר
טל
-
אם עניין החוק מטריד אותך שים הגבהה מאושרת ברישיון . הקיט של אספיר לא רציני בכלל הייתי יורד ממנו. תשים קיט שמגיע עם הנמכה לפאנרד וכל מה שצריך להחזיר את הזוויות ההיגוי//זרועות/סרן למקור. עוד המלצה תתקין קיט שמגיע עם בולמים וקפיצים מאותו יצרן אלו בולמים שתוכננו לעבוד עם הקפיצים שסיפקו לך ויתנו את התוצאה הטובה ביותר . לדוגמא הקפיצים של רוביקון אקספרס מאד קשים אבל הבולמים שלהם רכים מאד . אחרי שסימנת וי על הדברים האלו נשאר לך עניין של מחיר זה כבר החלטה שלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
052-3936833
המתלם נותן אישורי הגבהה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המתלם נותן אישורי הגבהה?
המתלם נותן אישור לקיט של האולדמן
2 אינץ.
לקיט רוביקון אקספרס בינתיים לא כי הקיט מתחיל מ 2.5 אינץ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
2. אצלי בבולם פוקס התחיחה נזילה אחרי חודש ( בולם ללא מיכל ) . אני נוסע בשטח טכני אבל לאט מאוד ובזהירות המירבית. בפנייה לאספיר הם הציעו לי שתי אופציות, אחת להגיע אליהם למרכז בצפון לשיפוץ הבולם + תשלום עבור פרוק והרכבה של בולם אחד. אופצייה שני, כדי לחסוך את הנסיעה לצפון הייתה לפרק את כל הקיט אצל מתקין במרכז, להתקין את הקיט הישן בחזרה, כל זה כמובן כרוך בתשלום של פרוק והרכבה ואז שוב פעם פרוק והרכבה ( כדי להחזיר את הקיט אחרי השיפוץ ) , וכל זה כדי לחסוך נסיעה לצפון. לבסוף נסעתי לצפון ( צפון יחסי, אזור עפולה ), בזבזתי יום עבודה וכמובן שילמתי עבור פרוק והרכבה. מאז אספיר מחוקים אצלי.
.
האמת, ממש לא מבין. נזילה אחרי חודש נראה לי הזוי שבכלל מבקשים כסף.
אבל....
בשביל ההגינות, לי יש פוקס (לא מרוץ ולא מיכלים חיצוני), מה שאיתי (מאאוטבק) המליץ. הרכבתי אצל ארנון. פירקו, שלחו לכיול, והרכיבו מספר פעמים (כל פעם נסעתי מספר ימים עד שהחלטתי מה לשנות) עד שהרכב מכוייל לטעמי. שרות סוף הדרך.
וכן שילמתי כמה מאות שקל יותר על כל הארבעה, אבל מזמן שכחתי את המחיר, וכל פעם שאני נוהג אני נהנה מהטרופר שלא מתנדנד כמו שיכור ומגהץ את הדך.
אז אולי זה בכלל לא החיות איך שאסף כתב, אלא פשוט מי עושה את העבודה?
-
ביצעתי את ההרכבה של הרוביקון אקספרס 2.5 במתלם. הקיט ללא אישור בינתיים, אבל החלטתי לקחת את הסיכון. התקנה מקצועית מאוד עם כל האביזרים ולא רק קפיץ ומוט. אני הלכתי על בולם טוינטיוב שקצת יותר רך מהמונוטיוב. התחושה בנסיעה דומה מאוד מבחינת הנוחות לרוביקון לפני ההגבהה ( הקיט של אספיר עם הפוקסים היה קשה מאוד, גם אחרי כיוון ) .מרגיש יציב בכביש, ובדקתי אותו בכוונה במהירות בסיבוב ושינוי כיוון כדי לדעת איך הוא מתנהג. ההגבהה עלתה 6500 כולל המע"מ וכיוון פרונט. ברוביקון אצלי (2016) היה צורך בהוספת ספייסרים בגלגלים כי אחרי ההגבהה המייצב נגע בחלק הפנימי של הצמיג ( לעומת רוביון 2013 שם לא הייתה בעייה. אין לי מושג מה קורה בשאר השנתונים ) . סה"כ עלות של עוד 1000 ש"ח. ההגבהה משפרת משמעותית את זווית הבטן של הג'יפ, בפסח הוא גם יעבור טבילת אש ראשונה ואני אתן סקירה קצרה לגבי ההתנהגות של הג'יפ אחרי ההגבהה בשטח.
-
תמורה מלאה לכסף לדעתי בחירה טובה
יוסי
-
תתחדש, לא טעית לא בבחירת הקיט ולא בבחירת המתקין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תתחדש, לא טעית לא בבחירת הקיט ולא בבחירת המתקין.
למרות שהקיט לא מאושר ע"י משרד התחבורה?