וזאת בדיוק הסיבה למה אסור לתת לאנשים משועממים מכשיר קשר בשביל לקשקש עם אמבולנסים או מטוסי כיבוי...
יכולת גבוהה עם שיקול דעת לקוי זה דבר מסוכן.
מציע לך להירגע כי אתה כורה לעצמך בור. זה אתר ציבורי
Printable View
1- זה לא ה 70 ס"מ, זו ההסתרה של הגוף של הרכב וחוסר תשתית מתכתית לצד השני, זה גורם לשידור להיות "כיווני".
2- על הגג זה באמצע, והסיכוי של ענף משמעותית יותר קטן. חוץ מזה, תסתכל התמונה (בקישור שנתנתי), גם אם זה נתקל במכשול, זה מתהפך, ואח"כ מתהפך חזרה -
קובץ מצורף 114218קובץ מצורף 114219
3- להעביר כבל, אכן זה כנראה החלק הכי מסובך. אני בחרתי לא להסתבך יותר מדי. העליתי בגומי של הדלת, ובעליה לגג, הדבקתי -
קובץ מצורף 114220
לא מושלם, אבל גם לא מסובך. בינתיים חצי שנה מחזיק בלי בעיה. פעם בכמה חודשים להחליף \ לתקן, לא יהרוג אותי.
שיהיה ברור (וכתבתי את זה כבר קודם), לצרכים היום יומיים של טיול קבוצתי, בעיקר למי שעובד עם מכשירים של 25W וצפונה, זה הכל קישקוש. אני בחרתי להסתפק ב 8W ואין לי שום בעיה בטווחים של קבוצה.
אני גם מציע לשים לב להערה של בועז על התפשטות גלים של UHF לעומת VHF ו HF. אני לא מציע להתעסק עם HF, אבל מעבר לVHF, בעיקר בסביבה של קניונים בדרום, נותן הבדל.
- - - Updated - - -
נמרוד,
לא צריך מוקד מאוייש 24/7 . בדיוק כמו תדרי מצוקה של מטוסים ואוניות, אם יהיו ממסרים מספיק גבוהים ונגישים (כמו של החובבים) , ואם כל מי שיש לו מכשיר חדש (שתומך בהאזנה לשני תדרים) יקפיד להאזין ברקע לתדרי חרום האלו, זה יכול להיות פתרון מעשי מאוד.
במחשבה שניה,
יכול להיות שאפשר לרתום את אגודת חובבי הרדיו לסיפור הזה, משהו בכיוון של שימוש בממסרים , לחברים משלמים! לצורכי חילוץ.
מבחינת ידע, אין לי שום בעיה לעשות רישון, אבל פשוט לא מצאתי סיבה למה לשלם כסף כל שנה.
עבור שרות כזה, אני מוכן לשלם אגרת רישיון חבר באגודה.
בכל מקרה בשביל להרגיע אותך, בועז.
יש לי בבאופנג את התדרים של האמריקאים בלבד עכשיו ועם הטווח המזערי של האנטנה המקורית .. תנוח דעתך אני לא יכול להפריע לאף אחד. בקושי בשיירה זה תופס .. יעיד זיו.
Sent from my Pixel using Tapatalk
אני לא רואה ( ואני מציין זאת בצער) כיצד חובב הרדיו יוכלו לשתף עם זה פעולה ולו בגלל ההיבט החוקי...
לגבי העלויות הכספיות-
חובב רדיו זה הסמכה לכל החיים.
רשיון תחנה עולה כמעט 50 שח לתחנה ומשלמים כל שנתיים כמעט 100 שח. זה מקנה לך אישור להחזיק ולהפעיל את הציוד.
אם לא שילמת הרשיון שלך אינו בתוקף אבל לא הולך לאיבוד עד כמה שידוע לי.
חברות באגודה היא רשות ולא חובה. עולה 250 שח לשנה.
אני לא בטוח שיש הגבלה מטעם האגודה שהשימוש בממסרים מותר רק לחברים משלמים.
יש עוד רשתות דוגמת רשת ה DMR שהיא רשת על תדרי ה UHF עם ממסרים ושידור דיגיטלי שדורש מכשירים שתומכים בטכנולוגיה הזו. הרשת הזו תופסת תאוצה כרגע בקרב החובבים.
לפני כשבועיים ביצעתי קשר של כ 30 קמ בין 2 מכשירי באופנג ידניים כאשר אחד מהם עם אנטנה חיצונית והשני סטנדרטי על תדר 4 אמריקאי
כל התדרים של הגיפאים הם ב UHF גם הארופאי וגם האמריקאי
אני לא רוצה לחפור יותר מדי ולרדת לפרטים טכניים כי זה פורום ג'יפים ולא פורום חובבי רדיו. אבל הטענה הזו שVHF וUHF נותנים את אותו המענה היא לא נכונה, והטענה שהם תלויים בקו ראייה היא חצי-נכונה ולכן קצת מטעה אנשים שלא מבינים. הכוונה לקו ראייה של גלי רדיו, לא אור נראה. זה אומר שיש אפשרות לגלי רדיו לעבור דרך קירות ומכשולים מוצקים שאור נראה לא יכול לעבור דרכו.
ועכשיו קצת פירוט (אני אשתדל לקצר). גלי VHF ארוכים בערך פי 3 מגלי UHF.
זה אומר שהיכולת של VHF לעבור מכשולים בשטח פתוח יותר טובה מUHF. אבל UHF למשל יהיה יותר טוב בשטח עירוני או בתוך מבנה כי ככל שעולים בתדר יש יותר סיכוי לעבור בחריצים בין מוליכים.
בנוסף יש ניחות בגלל התפשטות הגלים באטמוספירה, שהיא לא ריק אידאלי, במיוחד בימים לחים. הניחות הזה נהיה יותר גרוע ככל שעולים בתדר. לכן VHF עדיף שוב.
בנוסף, אנטות VHF ארוכות פי 3 מאנטנות UHF, מה שעוזר להן "לתפוס" יותר אנרגיה ממקור נקודתי. שוב יתרון לVHF.
ובלי קשר למי מהם עדיף, כדאי שיהיו צרובים שני הבנדים למקרה שבאחד מהם יש רעש רחב סרט. במקרה כזה המעבר בין תדרים אירופאים לאמריקאים יכול להיות חסר תועלת.
והנה דוגמה מintercomsonline
For most applications, lower radio frequencies are better for longer range. A broadcasting TV station illustrates this. A typical VHF station operates at about 100,000 watts and has a coverage radius range of about 60 miles. A UHF station with a 60-mile coverage radius requires transmitting at 3,000,000 watts.
בשביל לכסות את אותו שטח בUHF צריך לשדר פי 30 יותר חזק מבVHF.