לא. יבואן של המוצר צריך לבצע את התהליך. במידה ולמוצר יש תקן דוגמאת TUV התהליך פשוט יחסית אבל הוא לא רלוונטי למשתמש הסופי.
אתה חייב לעבור דרך מתקין מורשה - יש כאן רשימה מתעדכנת - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104051
Printable View
לא. יבואן של המוצר צריך לבצע את התהליך. במידה ולמוצר יש תקן דוגמאת TUV התהליך פשוט יחסית אבל הוא לא רלוונטי למשתמש הסופי.
אתה חייב לעבור דרך מתקין מורשה - יש כאן רשימה מתעדכנת - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/104051
כמובן שצריך לבדוק במידה ומדובר בייבוא אישי האם אתה נחשב היבואן.
אסף.
אסף אתה מציע עצת אחיתופל מתחכמת.
מבחינה פרקטית - רק מתקין מורשה, וכל מתקין מורשה, יכול לבדוק ולאשר שהג'יפ שלך מוגבה.
אם אני הייתי מתקין מורשה, והייתי רואה מולי דיסקברי עם קפיצים שחורים תקינים, והלקוח אומר לי שהוא קנה את הרכב כך ונדמה לו על פי דברי המוכר שאלו קפיצי אולדמן, הייתי בודק תקינות של מערכת המתלים ומאשר שאלו אכן קפיצי הגבהה שחורים של אולדמן, עבורם יש לי ניירת מהיבואן.
היבואן עושה הליך רישוי למוצר. במקרה הזה יבואן עצמאי ולא מסחרי.
המתקין מאשר את ההתקנה ואת עובדת היות המוצר מה שהוא אמור להיות באישור.
אסף.
עדיין מתקשה להבין מה לעשות למי שכבר מוגבה ולא אצל "מתקין מורשה" אלה ב "סתם" מוסך? קיט ביבוא אישי מארה"ב.
לא בפרוג'יפ לא אספיר ולא רד. מודיעין לא הסכימו לערוך בדיקה.
לפרק את הקיט ולהחזיר את הרכב לסטנדרט? לזרוק קרוב ל 10 אש"ח ושוב לשלם על קיט מורשה? אני מעריך ש80% מוגבהים הם לא מהיום.
מה הפתרון?
ראשית - כל מיני מוכי תסמונת שטוקהולם כאן ינסו לסובב לך את הראש שהכל בסדר וכמה שזה טוב.
וזה כי הם אשכרה מאמינים שאם לאוטו הספציפי שלהם נמצא פתרון (וכן - בהחלט יש כמה קיטים חוקיים וזמינים לחלק מכלי הרכב), אז זה תופס לגבי כולם - וזה כבר בפירוש לא נכון. וכל מי שאומר לך אחרת פשוט משקר לך בפרצוף. אין לי דרך אחרת לתאר את זה.
אז שלא יסובבו אותך.
רשמית עדיין אין פתרון לכל דגמי רכבי השטח. רשמית - אם לא יימצא פתרון לרכב שלך עד מרץ 2018, אכן תצטרך לשנמך את הרכב בחזרה למצבו הסטנדרטי.
אבל - שלא תתייאש. כי בפועל אפשר וצריך להתחכם.
כמו בכל חוק ותקנה מבית היוצר של הפקידונים האוויליים האלה, גם כאן יש חורים ופרצות כמו בגבינה שווייצרית בסגנון שמזכיר את "הציור השבועי לילד" במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות. כלומר, יש מצב שזה מונח מול העיניים שלך. צריך רק להתרכז קצת ולמצוא את הפרצה המתאימה ולנהוג בהתאם. ואני לא מדבר על שוחד ומאכערים ושאר תרגילים לא חוקיים למיניהם. ממש לא! אני מתכוון לדרכים חוקיות.
כן, זה יעלה כסף. ברור שזה יעלה כסף.
כמו בכל דבר בו המדינה הזאת תוחבת את ידיה המזוהמות, זו היתה המטרה מלכתחילה - שמישהו ירוויח מזה.
ויש מי שמרוויח מזה. תהיה בטוח.
אולי תוכל להתנחם בעובדה שלא תגיע לסכומים שזרקת כאן.
אני לא יודע איזה רכב יש לך ועל איזו הגבהה מדובר, וטוב שכך.
הפתרון הוא להגיע פיזית, עם הרכב, (אין שום משמעות לשיחת טלפון) לאחד מהמתקינים המורשים.
אתה לא יודע איזו הגבהה מותקנת על הרכב. קנית אותו ככה. אתה מבקש שיבדקו את תקינות ההגבהה וייעצו לך מה אפשר לעשות כדי לרשום אותה כחוק.
ואני חוזר שנית - בהחלט יש מצב שהמתקין המורשה יאמר לך שמה שמותקן אצלך לא מאושר ושאין לו פתרון להציע לך.
וכאן כבר נדרשים כל מיני תרגילי גמישות מחשבתית בעיקר מצד המתקין ואני לא אוסיף כי מתקין שבאמת רוצה כן יכול למצוא פתרון חוקי.
ואם המתקין הראשון לא ימצא פתרון, אז אולי השני או השלישי כן ...
היי
נכון להיום שהמערכות יותר משופשפות ויש יותר ידע....
אני מעוניין להזמין מחול קיט של READYLIFT להגבהה של הפרונט ב 2.5"
האם בארץ ידוע על מישהו שהתקין הגבהה כזו וקיבל עליה חותמת ממשרד הרישוי?
האם כדאי בכלל להתקין קיט הגבהה ולא לעשות רישוי ומה יהיה יהיה?
התחבטות
תודה לעונים
נחזור שוב על כללי ההתנהגות אל מול הצרה הזו, התקנה הכי מיותרת והכי אווילית מאז "הסדרת" הספורט המוטורי:
אם לקיט הנ"ל אין יבואן ישראלי שהעביר אותו בדיקת תקינה (שעולה כסף רב - תזכורת: כל העסק התחיל על מנת שמישהו/מישהם יעשו מזה קופה), אז אין לו אישור.
ואם אין לו אישור, סביר להניח שאף מתקין מוסמך שעובד על פי החוק, לא יסכים לאשר אותו.
האפשרויות הן כאלה:
1. למצוא מתקין מבין עניין שלא חושש לעגל פינות. מין הסתם יש גם כאלה. צריך רק למצוא אותם.
הם לא קרימינלים - אלא פשוט מבינים שמול תקנה אווילית ומרושעת, אין ברירה אלא לנקוט בפתרונות יצירתיים.
ברור שזה יעלה לך כסף, כמו כל דבר במדינה המושחתת הזו. אבל גם אישור אמיתי וחוקי לפי הספר עולה כסף, לעתים המוןןן כסף - אצל חלק מהמתקינים המורשים שיש להם בלעדיות על קיט או דגם רכב מסוים, לא מתביישים לנצל את מצוקת בעלי הרכבים, לפתוח עיניים גדולות ולדרוש סכומים אסטרונומיים. לעתים יותר ממה שעולה אצל "עמיל רישוי". לחלקם אין ברירה כי הם אלה שמימנו מכיסם את בדיקת התקינה היקרה-רצח עבור דגם מסוים שכבר אין ממנו רבים על הכביש והם צריכים לכסות את ההשקעה - ועדיין, מדובר בסכום לא קטן שדוחף רבים לפתרונות קלים ולא חוקיים - אבל זולים יותר.
2. לפנות ל"עמיל רישוי". בעברית - מאכער. כמקובל במדינת ישראל, זו דרך קלה ומהירה לעקיפת הבירוקרטיה, פתרון בעיות וסידור עניינים. תמורת סכום מתאים, ירשמו ברשיון כל מה שתרצה. פלילי? כן. אבל מצד שני, עמילי הרישוי הם ילדות תמימות עם קוקיות לעומת מה שמתרחש במסדרונות העיריות למשל... או בלשכת רוה"מ... או סתם בכנסת.
3. להגביה בלי לרשום ברשיון. שלא תגיד שלא ידעת - אני כבר מזהיר - תהיה לך בעיה בטסטים. מכוני הרישוי כבר מקפידים בנושא. חלקם, בייחוד אלה החלאות, המנוולים שב"לב המאפליה" (כל הזכויות שמורות לנמרוד) דורשים אישור הגבהה ברשיון גם לרכבים שאינם מוגבהים כלל.
4. לא להגביה בכלל וזהו. בשביל מה לך צרות. ועדיין אתה עלול לגלות שמאוד מומלץ ורצוי שבכל זאת יירשם לך ברשיון "מוגבה 50 מ"מ". כי יהיו מכונים שלא יהיו מוכנים לקבל אותך ללא שורת המחץ הזו - ראה סעיף 3.