ניסיתי להימנע מהדיון על אסכולת תצורת הרכב... אבל אתה גורר אותי.
אני חושב שכל הדיון הזה מוכיח (שוב) שאין שום הגיון בטנדר פתוח.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Printable View
אגב....
הנסיונות (המרשימים יש לומר) של חלק מבעלי הטנדר הפתוח, ודורון אתה בראש הרשימה, לזווד ולשפצר את הארגז ולהפוך אותו למה שהוא לא, מזכירים קצת מחלה חשוכת מרפא של קבוצת אוכלוסיה אחרת- לקנות פרייבט ולהפוך אותו לג'יפ (דצ'יהטיטיס/סוברואלגיה וכד').
ברזנט/גגונים מודולרים/ארגזים נשלפים... לא יותר פשוט כבר לסגור את הארגז עם תאי צד נפרדים? הרי גם ככה כבר איבדם כל ייתרון שהיה במקור לארגז פתוח. (איזה יתרון דרך אגב? חוץ מהיכולת להעמיס משטח גבוה עם מלגזה שזה משהו שאתם כבר לא יכולים לעשות...).
בחיי, לא מצליח להבין את הצורך הזה לעטוף את כל הציוד במליון ברזנטים כשיורד גשם, או תמיד לדאוג לציוד שיש בארגז הפתוח בכל עצירה בדרך הביתה...
היתרון בארגז פתוח, לעומת רכב סגור זה אפשרויות הגישה, כמעט מכל כיוון אפשרי. מה שברכב סגור תצטרך לשלוף חצי ציוד בשבילו, בטנדר זה יהיה עניין של לטפס על הגלגל ולשלוח יד.
ולגבי הסובאראלגיה, זו לא מטרת הפורום?
לבנות את הרכב, גם אם אינו מתאים (לדעת אחרים, לדעתי הכי מתאים לי שיש) במקום לקנות מוכן?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
היתרון שכתבת לא רלוונטי לטיולים בהם הכל מכוסה בציוד שאין בו צורך במהלך היום ובברזנטים. ראה את מה שדורון כתב ואת התמונה שצרף.
זה יתרון אולי אם אתה נהג משלוחים, לא בטיול גדול.
גם לטנדר עם ארגז סגור אפשר להגיע מכל כיוון.
http://imageshack.com/a/img924/6459/npNL48.png
היישר.
אבל מה עוד אפשר לכתוב על המזרונים...? ועכשיו שישי בצהריים ונחמד כאן. 😊
לכל סיר יש מכסה יונתן. מבחינתי SUV יהיה חזרה אחורה שאני מתקשה לדמיין, גם בטיולים (טיולי משפחה, כלב גדול) וגם בשימושיות היומיומית (השבוע הבאתי בארגז קומפרסור 270 ליטר באורך 1.6 וגובה 1.2 מטר). ואפילו צריכת הדלק לא רעה בכלל (10 ק"מ לליטר).
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
נמרוד, בכיף.
רק לדייק- מכסה של סיר (טנדר) יהיה ארגז סגור עם תאי צד.
אבל דורון ביקש ואני משתדל להקשיב לחברים.
תתחדש על הקומפרסור!
אני רק שאלה..
מה ל$^%*#@ אתם סוחבים לטיול?
בתמונה המצורפת-
המזרנים הכי נוחים שיש. נקודה. (בכל זאת נושא השרשור..)
נקנו לפני כמה שנים דרך חבר מאיזשהו גן שנסגר.
3 מזרנים מכסים את כל שטח האוהל (זוגי -פתיחה מהירה). אבנים, קור מהאדמה וכו' ממש לא מורגשים.
תוסיפו על זה מצעים נקיים ופוך, בהחלט יכול להתחרות עם המיטה בבית.
ובהמשך לשאלה שלי מלמעלה
מתחת למזרנים יש-
מקרר
אוהל
פוך
אוכל
שתייה
כלי עבודה
קומפרסור
רשת צל גדולה (בקיץ)
רצועות ועוד כל מיני שטויות,
מעל מחצלת שמכסה את הכל.
וכל זה בסמוראי קטן ופתוח.
(המזרנים תופסים יותר גובה כרגע כי הם מקופלים, אפשר להוריד את הגובה בכמה סמ' או להוסיף גובה ע"י 2,3 משטחים למדורה)
אתם עם טנדרים.
מישהו יכול להסביר לי איך אין לכם מספיק מקום??
3 ילדות וכלבה על מטלטליהן?
פחות או יותר כל מה שהזכרת, רק כפול שלוש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אני ישן נוח מאוד, עם מזרונים, פוך וכו'. אוהלים נפרדים לנו ולבנות.
רק שבניגוד למה שהוזכר כאן, אני לא מתעניין בצריכת דלק, חזות וכו'.
כמו שרואים בתמונה כל ציוד הלילה על הגג ושנמרוד יקפוץ.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אין עליך בועז, לא יכול להתחרות בסטייל שלך.
יונתן,
יא דראק שכמוך.
איכשהו סחפת את הדיון לכיוון מה שמים בארגז.
אז לסדר את הדברים קצת לגבי השיקולים, ואולי לעצור את הסחף.
היינו בעבר עם מזרוני "רהט" עבים ונוחים מאד.
עם התרחבות המשפחה (4 נפשות) זה נהיה חתיכת ערימה של ציוד וכמו שנמרוד ציין, כל בעל סמוראי רווק/נטול ילדים.. אתם לא בכיוון של הכמויות וסוג הדברים.. אפילו תיק הצעצועים צריך מקום.
אז עברנו למזרוני ערבה, 5 ס"מ שמבחינת הילדים זה סבבה, ומבחינתנו בסדר.
בארגז עצמו יש ציוד קבוע (מקרר, עם המסגרת שלו, מטבח, שולחן, מיכל מים, שמים ונוזלים לרכב, תאורה וכו'), ועליו או לידו ציוד נשלף שצריך במהלך היום, נגיש מתחת לברזנט.
על הנ"ל יש צילייה 6X5 מגולגלת, ומחצלת גדולה 6X5 שמנפחות מאד את הערימה, בנפח עם משקל מועט.
על הגגון יש 2 צ'ימידנים גדולים שמכילים את הביגוד של כולנו, ומצעים ושמיכות, אוהל GONATURE6 ו-4 מזרוני ערבה מגולגלים.
אם אני מפחית בחצי את הנפח של המזרונים אני יכול להעלות את הצילייה והמחצלת לגגון, ומטייב את הגישה לארגז.
אם על הדרך אני משפר את איכות הלינה, אז בכלל הרווחתי.
מהניסוי המבוקר בבית, שכלל עזרים מדעיים בדמות קוביית עץ, התרשמתי שמזרון מתנפתח מעצמו/בסיוע קטן, נוח משמעותית ממזרון ערבה, ויאפשר לי לצמצם נפח ולהעלות לגגון את הצילייה והמחצלת.
למרות שאני באמת לא אוהב את המגדלים מעל הרכב, לא זה ולא הדלק הם שיקולים בעלי משמעות או משקל אמיתי בהתלבטות.
וכן, כרגע טנדר זה "המכסה" שלי, לא חושב שזה אינוס של תצורה כמו ג'יפונים שנאנסים לשטח לא להם, אלא ניצול היתרוןן של התצורה הזו, כמו שמאד נפוץ בעולם לרכבי טיולים.
אנחנו בישראל החריגים שלא מסדרים את הארגז, ולרוב מתייחסים אליו כמו אמבטיה לזרוק אליה דברים.
נכון, יש דיגומי טיולים מדהימים עם ארגז סגור ייעודי עם פתחים ותאים אבל זה עולה המון, ולא עומד על הפרק מבחינתי ולא באמת נדרש.
התצורה שיש לי כרגע מוןכיחה את עצמה בענק מבחינתי, עם כיסוי ברזנט שנתפר בדיוק למידון הגגון, והברזנט על הארגז, אין אבק או מים על הציוד, וזה מהתנסות של נסיעה מרבה באבק, וגם בגשם שוטף.
(היינו בדיון הזה כשחיפשתי רעיונות לסידור הארגז)
א. אתה מתעלם מהחסרונות המובנים של מזרן מתנפח שעלו כאן כמה פעמים.
ב. הייתי משאיר 2-3 מזרונים אמיתיים בכל מקרה. גם להפסקות ביום וגם לסטלבט ליד המדורה. וגם כספייר אם המתנפח מתפנצ'ר.
ג. משכבר זרמת עם הסתת הדיון (כשאני כבר חדלתי)...
ארגז סגור איכותי עם תאי צד ומדפים וגגון מסיבי יעלה סביב 10. הרבה או מעט זה סובייקטיבי, לטעמי עלות בהחלט סבירה כשקלול מעלות הטנדר. בטוח יש יד שניה שלא לדבר על קניה של טנדר שכבר יש לו ארגז (רלוונטי לקוראים אחרים לא לך).
אני חושב שפתרון מעט שונה בתצורת ההעמסה וויתור על עקרון התחת של הדוגמנית יהיה יותר יעיל ונכון.
נסה לקפל את המזרנים לחצי ולהניח אותם בתחתית הגגון, מעליהם את הצ'ימידנים ומעליהם את המחצלת ורשת הצל המגולגלים (אפשר אפילו מעל הברזנט בקשירת שמרלינג פשוטה, מה שינגיש לך אותם בעצירות ביום מבלי לשחרר את הכל).
ולעניין כמות ציוד/סמוראי וכד'...
טיילתי עם טנדר בתצורה האידיאלית לטעמי 4 שנים. בחלק מהטיולים הצטרפו חברים /משפחה עם ילדים. בנוסף מטייל לא מעט עם חברים עם הרבה ילדים (כולל אחד עם 4 ילדים שיוצא קבוע לטיולים ארוכים מרובי ציוד). אני מדבר מנסיון בנושא...
בטנדר שהיה לי הגעתי למצב שבו היו לי על הגגון 5 משטחים, מעליהם מזרנים עבים מאוד, מחצלת, רשת צל וציוד לינה. בתוך הטנדר בתא המרכזי כל נושא האוכל והבישול, המים, וציוד נוסף שמשמש רק ללילה (ממוקם בחלק הפנימי על מיכל המים).
בתאי הצד תיקים ליום, ציוד חילוץ וכד'.
הכל כולל הכל נגיש תוך פחות מדקה, מבלי לפרוק דברים מיותרים.
נכון, היה מגדל מטורף על הגגון. So what? זה אפילו היה די נחמד כשבאופן קבוע המגדל הזה שימש כמגדל תצפיץ ביום האחרון בשקיעה ביחד עם קפה שהוכן על הגג...
הפגיעה ביציבות זניחה יחסית עבור טנדר במשקל הזה.
הכל עניין של השקפה וקצת גמישות...