אמיר אצור אתך קשר אחה"צ תודה רבה[emoji5]
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Printable View
אמיר אצור אתך קשר אחה"צ תודה רבה[emoji5]
מדובר במתנדב משטרת התנועה שצילם במופגן נהג מתפרע (עם מצלמה שהחזיק ביד), זה מה שקדם לסרטון הנ״ל.
הנהג התעצבן וניסה להוריד אותו מהכביש כדי לקחת את המצלמה. אח״כ קרה מה שמוצג בסרטון.
מי שנושא כלי יריה, כדאי מאד שיקרא את חוק העונשין (סעיף34 י׳ ) ותיקוניו, כי זה הסעיף שיצטרך להתמודד איתו מול שופט.
חשוב מאד מה תגידו, מה צולם ומה יעידו מולכם.
במקרה הנ״ל (שנגמר במעצר העבריין ע״י המשטרה) יכול להיות שהמתנדב היה יוצא זכאי מאחריות פלילית אם היה יורה בעבריין , על סמך הסרטון שעשוי להעיד על כוונה, אמצעי ויכולת, כמו כן המתנדב ניסה להימלט אבל נחסם. מאידך, יכול היה השופט לקבוע שקדמה לכך התגרות מצד המתנדב (אם נניח לא היה בתפקיד) על סמך הדברים שארעו קודם לתקיפה וגם הם אגב צולמו.
עמית ידידי, התשובה לא הייתה מופנית אליך, אין לי זלזול באימון אזרחי. יש לי בעיה עם התפיסה הישראלית, יש לי רישיון נשק אני יודע הכל, על משקל יש לי רישיון רכב אני שומאכר.
ניר, אל תדמיין מדריכה שנראית טוב. היא יותר בכיוון מדינת ישראל.
לגבי תפיסת כדור בבית הבליעה, אסכולות שונות בערך כמו עולם הנשק.
האמריקאי הממוצע הוא לא המודל לחיקוי בעולם הנשק. רובם קונים נשק כי זה מגניב כי זה אחלה תחביב וכי זו זכותם שמעוגנת בחוקה.
נשק הוא קטלני. הוא נחשב לטעון גם כשהוא לא בוודאות.
על משחק בנשק אני לא מדבר, כי זה מתחת לכבודם של החברים פה להיות כל כך מטומטמים לשחק בנשק.
גם לגבי לחימה מטווח אפס, יש טכניקות כולל בזמן נפילה. סרטונים בשער שכם זה אפילו לא תחילת הבעיה של לחימה בטווח קרוב. מצד שני אם אתה חושב להתאמן למצב כזה כאזרח חמוש, יש סיכוי שאתה לא במקצוע הנכון😂😂
זה בדיוק האפקט.
ואם הבחור היה ממשיך ותוקף, ואז הסבא היה יורה, מבחינת החוק הוא נהג בשיקול הדעת המדורג לפני שהחמיר את הסיטואציה.
במבחן התוצאה בוחנים קודם כל האם התנהגת בשיקול דעת לסיים את האירוע בפרופורציה לאיום.
וכאן בלי לירות כדור אחד הסתיים אירוע שכולם יסכימו שהיה יכול להגמר רע לאזרח.
דורון, גם אני חושב שכבר נתקלתי בעבר במצב שדי היה בנוכחות הנשק על החגורה בכדי לשנות תכניות של גורמים עויינים לכאורה, לא יודע מה היה קורה בלי, אולי החשש היה רק בראש.
אבל סה״כ הטענה שלא רצוי לשלוף נשק ללא כוונה להשתמש בו, לא מנותקת מהמציאות. אני משתדל מאד להסתיר את הנשק, גם מסיבה מבצעית (לא להיות מסומן כמטרה מועדפת), גם מחשש לחטיפתו, גם מחשש למעקב ונסיון גניבה מהבית, גם כי את רוב הרעים זה לא מרתיע ונכון מה שנאמר כאן שזה יכול להביא לתלונת סרק על איום או חשש - מה שמביא באופן מיידי להחרמת הנשק וצורך בהליך משפטי יקר לשחרורו.
יש את המקרה שהוצג כאן, בו האיום הופסק ללא נזק. יש לא מעט מקרים בהם אזרחים שלפו נשק להרתעה וזכו לתיק פלילי והחרמת האקדח.
יש שיגידו שגם במקרה המצולם, טוב היה אם האזרח המותקף היה יורה ומרחיק את האיום לצמיתות מהרחובות, בהתחשב בהוכחות החותכות לסכנה שנשקפה לו, היה כנראה מזוכה מאחריות פלילית בדיוק מאותה סיבה שלא הואשם באיום בנשק.
כל מי שחושב לשלוף את הנשק צריך להיות מוכן להשתמש בו באותה הסיטואציה.
לשלוף אקדח כדי להרגיע את מסיבת הקריוקי של השכנים זה מתכון בטוח לתיק פלילי.
גם התנהגות "קלת דעת" מצד נושא הנשק עלולה להגמר בהחרמת הנשק ותיק פלילי.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
לא אמרתי לא לשלוף בלי כוונה לירות (יותר נכון הבנה שזה יכול להגיע לכדי ירי), אלא לאמירה של 8ball, שבהכרח שליפה מסתיימת בנקירה, במשמעות ירי.
זו תפיסה מסוכנת שמצד אחד תמנע משימוש מושכל בנשק לעצירת אירוע בעל פוטנציאל סיכון משמעותי עוד בשלביו ההתחלתיים, ומצד שני עוד יכולה לגרום לירי לא מוצדק ובעיות חמורות לכל כיוון.
הדוגמא של סרטון הבריונות בכביש ממחישה בצורה מעולה איך אירוע נעצר בהתהוותו בלי להגיע לירי.
חבל שלא נפלט לו כדור לאיזור מרכז מסה, לא יאמן.
בהמשך לאשכול אני עוד מחכה לאישור שיגיע אלי לבית
כמה שאלות כי אני כבר מצפה
כמה עולה אגרת רישיון? כמה עולה מטווח?
חוץ משני אלה) נשק וכספץ כמובן ( יש עוד משהו?
רישוי 60 שח לשנה כפול 3(יש 50% הנחה למשרתי מילואים פעילים)
מטווח כ 150-200 - חידשתי לאחרונה בקרני שומרון-150 שח
תחמושת כ 2-2.5 שח לכדור
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
כספת 17 לקוח בסדר?
לאקדח
אף אחד?
מה זה "כספת 17 לקוח"?
בכל חנויות הנשק מוכרים היום כספות ב200 ש"ח שמכסתחו"ת יופי.
המפרט שמופיע במשרד של האתר לבטחון פנים נועד למי שמחזיק ברשותו מספר כלי נשק.
בכל מקרה, כפי שנאמר (או לפחות אמור להאמר) בהדרכה במטווח וכפי שמופיע במסמכי של הבט"פ, הכספת אמורה למנוע גישה של בלתי מורשים לנשק - כלומר ילדים. (למרות שכמה דקות מול יוטיוב וכל ילד יכול לפרוץ כספת כזו).
אם מישהו סימן שיש לך נשק והוא רוצה לגנוב אותו, הכספת לא תעזור. צא מהבית כשהנשק עליך. אם אתה נוסע לחו"ל, תפקיד אותו בחנות נשק מורשה - עולה 60 ש"ח לחודש ומקנה ראש שקט.
תיקנתי לאקדח
האם גודל 17 מתאים לאקדח?
במקרה של גלוק 17 או דומה מתאים אבל לא נוח, מחייב להכניס את האקדח בעמידה, כשהאקדח שוכב עם נרתיק על קרקעית הכספת הדלת לא נסגרת, לא פרקטי אם מאחסנים גם אביזרים נוספים בכספת, נוח מאד לאחסון קצר - מתקינים בארון נגיש בגובה נוח ואפשר לזרוק את האקדח כשמגיעים הביתה ולשלוף בחזרה בקלות כשיוצאים, במקרים אחרים כשלא בבית עדיף לאחסן במשהו עמיד יותר.
הכספת מותקנת בבית כמובן לאחסון קצר כי במשך היום אשא אותו על עצמי.
הרצון הוא לדעת אם הוא נכנס לכסף. בגודל כזה כי אשתי חוזר. מחו"ל ורכשה אחת כזו בלי להודיע לי לפני כן
למען שלום המישפחה הכספת שאישתך קנתה הכי מתאימה לך :)
אם אתה נושא אותו עליך אז בשביל מה אתה צריך כספת? מניסיון שלי אתה לא תכניס אותו כל ערב לכספת.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk