תגובה: שמן מנוע ל-4.0 - האם מישהו פה מודע להוראות היצרן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
רק בשביל להדגיש שוב את הסיבה שבכלל התחלתי לכתוב בשרשור הזה, כי מהויכוח אם אני מבין או לא או חש או לא זה קצת הלך לאיבוד.
אז יש פה שני אנשים (גיתאי ואנוכי) שניסו לעבור לשמן סינטטי 5w-40, אחד ברכב דיזל ואחד ברכב בנזין, כמו שייעצו בתחילת השרשור ללא הסתייגות. שני הניסיונות הניבו תחושה, מגובה בעשן, רעשי תקתוקים וכדומה, k
גיתאי כתב דברים אחרים.
הוא המליץ להתחיל בצמיגות הנמוכה ואם יש תופעות של מנוע בלוי במיוחד (וגם כאן לא כל מה שכתבת), אז לעלות בצמיגות.
זה כלל גנרי לכל מנוע.
ואם אצלך הרגשת בעיות כאלו, דרשני.
זה לא מבטל את היתרונות של סינטטי מלא במנוע תקין.
וכמו שגיתאי כתב, מנסים.
תסתכל החל מדקה 2:20 בשביל להבין מה הצמיגות ה"נמוכה" בטמפ קר משרת.
ותזכור שבטמפ עבודה החמה, הצמיגות/דלילות זהה בין הדוגמאות שדיברת עליהן.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_P34IyhhYY
אני, אגב - במיוחד בדיזלים - מקפיד לעלות צמיגות אחת כל 200000 או 250000 קמ. ב'גבוה' כמובן. לא בשימון הסטטי. ככה למשל היום בטנדר אני משתמש ב 5w40 במקום 5w30 המקורי, וכשהמנוע הזה יחגוג 400000 או 50000 קמ הוא יעלה ל5w50 או 10w50 אם זה יהיה תלוי בי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
גיתאי כתב דברים אחרים.
הוא המליץ להתחיל בצמיגות הנמוכה ו
אם יש תופעות של מנוע בלוי במיוחד (וגם כאן לא כל מה שכתבת), אז לעלות בצמיגות.
זה כלל גנרי לכל מנוע.
ואם אצלך הרגשת בעיות כאלו, דרשני.
זה לא מבטל את היתרונות של סינטטי מלא במנוע תקין.
וכמו שגיתאי כתב, מנסים.
תסתכל החל מדקה 2:20 בשביל להבין מה הצמיגות ה"נמוכה" בטמפ קר משרת.
ותזכור שבטמפ עבודה החמה, הצמיגות/דלילות זהה בין הדוגמאות שדיברת עליהן.
https://www.youtube.com/watch?v=Q_P34IyhhYY
אז אתה מסכים שהמעבר ל-5w-40 הוא לא מובן מאליו ונכון בכל המקרים, אלא צריך לנסות. כלומר אתה מסכים עם מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה והדגשתי שוב בהמשך. שמח ששכנעתי אותך, זה כבר הישג. [emoji12]
לגבי מבטל יתרונות או לא, לא רלוונטי לנקודה שהדגשתי. כתבתי מספר פעמים שאני מכיר ביתרונות הסינטטי ואף פרטתי אותם.
אתה עונה לטענות שלי בטענה לא רלוונטית כי אני לא מתווכח על היתרונות. אבל כשמנוע מתקתק ומעשן בגלל שמן אז השמן מביא איתו חיסרון במקביל ליתרון.
צפיתי בסרטון ואין בדברים שטענתי סתירה אחת ביחס לדברים שנאמרו בסרטון.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עד 100 מעלות זה מתחת לתחום העבודה של השמן.
לקחת 5w כי כנראה ציפית שבתחום ההתחממות הוא יהיה דליל יותר.
משהגיע ל 100 מעלות, שניהם ישקפו צמיגות שוות ערך ל 40.
אז למה שהאוטו יעשן בזמן הטבודה?
מילא בהתנעה
זה כבר מעניין, אני לא מכיר את טמפ העבודה של השמן, אבל טמפ העבודה של המנוע היא בתחום מ-85 מעלות ועד 110 (פלוס מינוס), מה שאומר שבין 85 ל-100 השמן הסינטטי לא הגיע לטמפ עבודה שלו וזה כבר יכול להסביר את הדלילות שלו ביחס לשמן האחר. ואז ייתכן שיעשן וכו'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני, אגב - במיוחד בדיזלים - מקפיד לעלות צמיגות אחת כל 200000 או 250000 קמ. ב'גבוה' כמובן. לא בשימון הסטטי. ככה למשל היום בטנדר אני משתמש ב 5w40 במקום 5w30 המקורי, וכשהמנוע הזה יחגוג 400000 או 50000 קמ הוא יעלה ל5w50 או 10w50 אם זה יהיה תלוי בי.
אסף.
חשבתי על זה בעבר, אבל לא הגעתי למצב שאני חושב שזה דרוש עדיין. כי ברגע שאתה עולה אין ממש דרך חזרה, יש גבול לדרגות הצמיגות שאפשר ליישם. בהחלט אעשה מעבר כזה עם הזמן והקילומטראז'
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בגדול אני מסכים,
רק שבעניין הצמיגות בטמפרטורה קרה, ל-5w-40 יכולה אולי להיות השפעה הפוכה מבחינת בניית הלחץ, הדלילות לא בהכרח עוזרת לבנות לחץ, כאשר המשאבה כבר קצת עייפה, ואולי להיפך. היתרון המשמעותי הוא עבור הטורבו, שם לדעתי יש יתרון לדלילות כשהמנוע עוד קר יחסית.
לגבי התכונות נכון לשמן סינטטי יש תכונות סיכוך עדיפות, אבל הים כבר יש שמנים סינטטיים גם בצמיגות 10w-40 ומגוון צמיגויות אחרות.
לא השתמשתי אף פעם אז לא ממש מכיר.
לגבי שמנים מינרליים, השמנים האלה מתוספים והם כבר לא השמן המינרלי שהכרנו בעבר.
אני היום משתמש בשמן מינרלי של וולווליין 15w-40 שמתאים לדיזלים גדולים (דודג' ראם ומעלה). קצת מוקדם לחוות דעה (משתמש בו רק ב-30K ק"מ האחרונים)
בהקשר של שמן מינרלי ותוספים,
בעבר היה תוסף שמן שנקרא NRG המציא מהנדס ישראלי, אם אני זוכר נכון שמו היה יצחק, אפילו הייתי אצלו ב"מפעל" לפני הרבה שנים ונפגשתי איתו. הוא פיתח תוסף ייחודי שנבחן ונעשה בו שימוש בציים של אוטובוסים באירופה, בגנרטורים חירום של חיל האוויר, תעשיות צבאיות ברחבי העולם ועוד.
בתחילת הדרך, על מנת להוכיח את יעילות התוסף, החברה לקחה פורד אסקורט (כזה של שנות ה-70) ולאחר הוספת התוסף, רוקן השמן מהמנוע ופקק הריקון לא הוחזר. הפורד המסכן נסע מירושלים לתל אביב או הפוך אני כבר לא זוכר, ללא שמן במנוע!.
היו גם תוספים לגיר, בקקס וכו'
בפן האישי, לאבא שלי הייתה בתחילת שנות ה-80 משאית Mack, שטופלה קבוע בתוסף הזה. זה היה דגם עם מנוע שלה רגיש, והוא שרד יותר מהמצופה.
בעקבות כך עברנו להשתמש בתוסף בכל הרכבים שלנו מאז ועד לפני שנים בודדות. מניסיון של שנים אני יכול להעיד שהתוסף היה פשוט מדהים, ומנועים שבדרך כלל היו שובקים אחרי 150-200 אלף ק"מ החזיקו מעמד בצורה יוצאת דופן. מנועים שהיו אוכלים שמן וקיבלו את התוסף הפסיקו לאכול שמן.
והכל עם שמן מינרלי באיכות של שנות ה-80.
היום, תוספים דומים נמצאים בכל שמן מינרלי רציני. לכן, לדעתי הם באיכות ראויה.
אתה מדבר במקרה על תוסף פוליטרון?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
אתה מדבר במקרה על תוסף פוליטרון?
לא, זה נקרא NRG
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
זה כבר מעניין, אני לא מכיר את טמפ העבודה של השמן, אבל טמפ העבודה של המנוע היא בתחום מ-85 מעלות ועד 110 (פלוס מינוס), מה שאומר שבין 85 ל-100 השמן הסינטטי לא הגיע לטמפ עבודה שלו וזה כבר יכול להסביר את הדלילות שלו ביחס לשמן האחר. ואז ייתכן שיעשן וכו'.
בטמפ עבודת המנוע 40 זה 40.
אם זה סינטטי או מינרלי.
בשביל זה יש תקן, כדי שלא תצטרך להסתמך על תחושות.
אם המנוע היה בטמפ עבודה, העישון שלך הגיע ממשהו אחר.
יש עוד חברות שמראות את התוסף שלהם מריץ מנוע במקום שמן?
https://youtu.be/tPe_nkM4UBo
https://youtu.be/jNrli6i9toc
אישית משתמש בו בכל המכלולים ברכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אז אתה מסכים שהמעבר ל-5w-40 הוא לא מובן מאליו ונכון בכל המקרים, אלא צריך לנסות. כלומר אתה מסכים עם מה שכתבתי בהודעה הראשונה שלי בשרשור זה והדגשתי שוב בהמשך. שמח ששכנעתי אותך, זה כבר הישג. [emoji12]
לגבי
חמוד אתה.
קצת מבלבל את הדברים אבל חמוד.
אם לא היה ברור, אז בהחלט תלוי מצב מנוע, אבל לא לזה התייחסת בתחילת ההתקשקשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בטמפ עבודת המנוע 40 זה 40.
אם זה סינטטי או מינרלי.
בשביל זה יש תקן, כדי שלא תצטרך להסתמך על תחושות.
אם המנוע היה בטמפ עבודה, העישון שלך הגיע ממשהו אחר.
40 זה 40 בטמפרטורה כלשהי זה נכון. סינטטי או מינרלי. באיזה טמפ? עבודת מנוע? מה זאת טמפ עבודת מנוע? 85 או 110? אולי בכל הטווח? אלה דקויות חשובות.
בועז כתב משהו אחר. אני לא יודע מה זה טמפ עבודה של שמן. הוא טען שרק ב-100 מעלות 40 זה 40. אין לי מושג אם זה נכון או לא. הסברתי למה זה מעניין אם זה נכון. אבל אתה טוען שלא, אז תפתרו את זה ביניכם
[emoji16]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חמוד אתה.
קצת מבלבל את הדברים אבל חמוד.
אם לא היה ברור, אז בהחלט תלוי מצב מנוע, אבל לא לזה התייחסת בתחילת ההתקשקשות.
תודה.
בתגובה 40, הראשונה שלי בשרשור, התייחסתי ל: "מנוע שעבד שנים"
ו-"מנוע ישן" שבעיניי זה היה ברור שאני לא מתייחס למנוע חדש.
בכל זאת, אולי לא הייתי מספיק ברור. הייתי צריך להדגיש שמדובר במנוע לא חדש. בכלל. עם מעל 300k. היום כבר עם יותר מ-400k. אבל עדיין מצבו טוב, ולא אוכל שמן. יש לו עוד עתיד.
לתחושתי [emoji12]
טמפ' שמן תקינה במנוע חם היא סביב 100 עד 110 מעלות. 120 רגעי גם מקובל.
שמן מינרלי נשרף ב 130, סינטטי חי טוב עד 200 אבל זה לא רלוונטי לכלום.
אסף.
- האם טמפרטורת השמן זהה בערך לטמפרטורת מנוע?
- האם במנוע דיזל ובנזין מדובר באותן טמפרטורות? (מניסיוני עם מדידות של ווטשדוג באותו מיקום, בשני מנועים דיזל ובנזין הטמפ בבנזין יותר נמוכות)
- ואם התרמוסטט נפתח ב-85 מעלות, ומגיע לפתיחה מלאה בכמה מעלות בודדות יותר מזה, האם זה לא אומר שחלק ניכר מהזמן המנוע והשמן נמצאים בטמפרטורה נמוכה מ-100?
אצלי הווטשדוג במוסו שמותקן בצמוד לצילינדר מספר 5 (שאמור להיות הנקודה הכי חמה במנוע) נמצא סביב 85-95 מעלות רוב הזמן. כנראה שהוא מודד טמפ מעט יותר נמוכה מהאמיתית, אבל עדיין רוב הזמן היא כנראה שואפת ל-100 מלמטה.
בוולוו 245 החיישן באותו מיקום (צילנדר 4) אני לא מגיע ל-85 מעלות אף פעם, תמיד סביב 80. עם תרמוסטט חדש ותקין.
שמן מנוע ל-4.0 - האם מישהו פה מודע להוראות היצרן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
מעניין.
מה הרציונל מאחורי זה?
לדוג׳, מנוע דיזל עתיר קמ (הרבה מעל חצי מליון) שצורך כ-1ל׳ שמן בין טיפולים(10kקמ), מה מרוויחים במעבר לצמיגות הגבוהה יותר?
בלוח שמניח של טויוטה יש גם צמיגות עליונה 50,בדגש על אקלים חם וסביבת עבודה מאומצת, אז הצמיגות כשלעצמה בתוך טווח היצרן, אבל מה היתרון עבורנו במנועים ותיקים?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
צמיגות יותר גבוהה תתאים למרווחים יותר גדולים בין חלקים נעים שחוקים, לחץ שמן ישתפר, צריכת שמן ועישון יפחתו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
צמיגות יותר גבוהה תתאים למרווחים יותר גדולים בין חלקים נעים שחוקים, לחץ שמן ישתפר, צריכת שמן ועישון יפחתו.
כללי האצבע מוכרים.
שים לב לתנאי הפתיחה בשאלה, הם שונים ממה שציינת.
אשמח שאסף יתייחס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כללי האצבע מוכרים.
שים לב לתנאי הפתיחה בשאלה, הם שונים ממה שציינת.
אשמח שאסף יתייחס.
התייחסתי בדיוק לתנאי הפתיחה שציינת.
אלא אם המנוע בדוגמא שנתת אכל קילו בין טיפולים גם כשהיה חדש. יש גם כאלה.
זו פרקטיקה שמעולם לא שאלתי מה הרציונל מאחוריה כי זה די ברור.
מה שמורגש מייד הוא מנוע שקט יותר. אין סיבה טובה לא להשתמש בשמן הצמיגי יותר. היצרנים בעצם אומרים לך שזה כדאי בתנאים קשים - אבל בגלל התקינה של צריכת דלק ופליטת מזהמים הם ממליצים על השמן הקל יותר באופן פורמלי. כשהמנוע חדש וסגור ומהודק ברור שהשמן הקל יעבוד טוב. אבל מרווחי השימון גדלים עם השנים.
שמן צמיגי מדי לא יעבור כולו במרווח השימון. שמן קל מדי לא ימלא אותם. אז מה שטוב למנוע חדש לא מתאים למנוע שחוק.
אסף.
אסף שאפו
על ניסוח כללי האצבע והתחושות באופן מקצועי וברור. ולא בפעם הראשונה.
סחתיין [emoji16]