אורן כתב דבר על ביטוח החובה (הנחה קבועה בתקנות) והיפוכו על צד ג׳ (מוצר מסחרי).
אסף.
Printable View
אורן כתב דבר על ביטוח החובה (הנחה קבועה בתקנות) והיפוכו על צד ג׳ (מוצר מסחרי).
אסף.
היי
עד עכשיו העברתי טסט פעמיים בשנה - אמצע יולי, ואמצע ינואר.
החל מינואר האחרון אני יכול להעביר את הרכב לאספנות.
קראתי את השרשור ונושא שעלה - "בדיקת חורף" לא נענה בתשובות רציניות.
תשובות כמו "אני חושב ש.., לא נראה לי ש.., לא שמעתי ש" - לא רלוונטיות.
בדקתי את כל תקנות משרד התחבורה בנושא ומביא כאן את ההתייחסות המדוייקת - בתקנה 273ד :
(מי שמעוניין שאעלה את כל תקנות התעבורה העדכניות והרלוונטיות עבור רכב אספנות - בשמחה אעלה. )
בדיקת חורף תק' תשנ"ח-1997 תק' (מס' 3) תש"ס-2000 תק' (מס' 3) תשס"ה-2005 תק' (מס' 8) תשס"ז-2007 תק' (מס' 11) תשס"ט-2009 הוראת שעה (מס' 2) תשע"ט-2019273ד. (א) רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 10,000 ק"ג, רכב אספנות, רכב עבודה ואוטובוס למעט אוטובוס זעיר פרטי – אשר חלפה שנה מיום שנרשמו לראשונה חייבים בבדיקת חורף שתיערך מיום תחילתן של תקנות התעבורה (הוראת שעה) (מס' 2), התשע"ט-2019במפעל למכונאות רכב, כאמור בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (מוסכים ומפעלים לכלי רכב), תש"ל–1970, או בתחנת בדיקה כאמור בתקנה 273.
הוראת שעה (מס' 2) תשע"ט-2019(ב) לא ינהג אדם ברכב כאמור בתקנת משנה (א), בתקופה שבין 1 בדצמבר ועד 31 במרס של כל שנה, אלא אם כן בידו תעודה מאת מפעל למכונאות רכב או תחנת בדיקה בנוסח שהורה עליו מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בבדיקת חורף ונמצא תקין.
(ג) בתקנה זו, "בדיקת חורף" - בדיקה שנערכה על פי מפרט והוראות אחרות של מנהל אגף הרכב, המופקדים לעיון הציבור במשרד התחבורה, או מבחן רישוי שנתי של הרכב שנעשה תוך 90 הימים שקדמו ל-1 בנובמבר של כל שנה.
מהתקנה הנ"ל אני מבין שיש 2 אפשרויות ( ואני מתייחס לחוק היבש - משפטים כמו הטסטר של המשפחה אף פעם לא ביקש ממני לא רלוונטים):
1. שנה מיום שינוי סטטוס לאספנות חובה להוציא אישור בדיקת חורף בתקופה של 1 לדצ' עד 31 במרץ .
2. ביצוע טסט בטווח של עד 3 חודשים לפני ה-1 נובמבר( ברי המזל שהטסט נפל להם בתקופה הזו ) למעשה פוטר מהוצאת אישור בדיקת חורף.
ואחרי כל הנתונים , עכשיו השאלות שלי:
- תאריכי הטסט עד עכשיו היו אמצע יולי, ואמצע ינואר.
- מתי לשנות לסטטוס אספנות כדי לבצע את המבחן השנתי ולנסות להימנע מאפשרות שאדרש לבצע בדיקת חורף נוספת?
2. איזה בדיקות ברכב נדרשות עבור "בדיקת חורף"? ( yogibear טען שמבצע לפי הספר את הבדיקה הנ"ל )
אתה חייב בבדיקת חורף החל מ- 1 בדצמבר.
אם הטסט בינואר, ואתה מספיק להוציא חידוש ולהעביר טסט בסוף נובמבר הרווחת.
היעדר תעודת ביקורת חורף או מבחן רישוי בטווח 90 הימים שלפני, מזכה בהזמנה לדין (סמל סעיף 6575 בחוברת נוסחי אישום).
ביקורת חורף המדוברת היא ביקורת במוסך וקבלת תעודת תקינות דומה לזו של אישור בלמים או אישור רכב מיושן. זו אינה הבדיקה של איגוד המוסכים עם הדבקית לחלון.
המוסך צריך לבדוק את כלי הרכב באופן כללי כמו כל ביקורת בטיחות אחרת שהוא מבצע.
בעיקרות תקבל את תאריך חידוש הרישיון על פי התאריך המקורי שהיה לכלי הרכב. אם זה ינואר זה פשוט. אם זה יולי, נסה לשכנע את הפקידה במשרד הרישוי. אני הצלחתי בזה כאשר ניסיתי באותה סוגיה בדיוק.
בהצלחה.
גאוני. מי שעושה טסט באוגוסט - פטור מבדיקת חורף. זה הרי כ"כ הגיוני, איך לא חשבו על זה קודם?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
בתקנה רשום שמי שעשה טסט בתאריכים של 3 חודשים לפני ה -1 בנובמבר פטור מבדיקת חורף, כלומר מי שהטסט שלו בין 1 לאוגוסט ל-1 בנובמבר פטור.
במקרה שלך טסט אחד ביולי וטסט שני בינואר , גם אם תבחר בינואר לא חושב שתצליח להוציא רישיון לטסט לפני ה - 1 בנובמבר ככה שבמקרה שלך לא משנה איזה תאריך תבחר בכל מקרה תחוייב בבדיקת חורף.
מסתבר שגם בית המשפט סבור שאין צורך לבצע גם בדיקת חורף וגם טסט:
https://www.fridmanwork.com/X4627.html
עוד לא פגשתי בעל רכב אספנות אשר קבל דו"ח על אי המצאותה של בדיקת חורף.
עוד לא פגשתי שוטר אשר ניפק דו"ח לרכב אספנות בשל תקנה זו.
חזרתי למוסך שנתן לי אישור תקינות לפני הטסט, בבקשה שייתן לי גם תעודת בדיקת חורף.
לטענתו, הטסט הוא בדיקת החורף ואין צורך בבדיקה נפרדת. מבולבלים? אני יותר.
ממה שאני מבין מהתקנה, בין הראשון לדצמבר ועד מועד ביצוע הטסט (בד"כ בינואר), אסור לנהוג ברכב ללא ביצוע בדיקת חורף.
הי,
הסיקס שלי חוגג 30 השנה.
מועד רישום בפבוראר.
כיום טסט כל חצי שנה. 20 בפברואר ו 20 באוגוסט.
ארצה להימנע מבדיקת חורף, האם כדאי לי לנסות לרשום באוגוסט או שהתאריך הקובע הוא מועד הרישום? הדעות חלוקות....
תודה רבה
יהודה
העברתי את הסמוראי שלי לאספנות החודש. ברישיון כתוב מועד עליה לכביש 24/10/89, שנת ייצור 1990. ביום הרישום לאספנות היה לי טסט בתוקף עד ה23.4.20 אז הרישיון החדש שהונפק לי הוא עד התאריך הנ"ל. אני מאמין שבטסט הקרוב אקבל רישיון חדש עם תוקף לשנה, אולי אני אופטימי מדי..
זה בדיוק מה שכתבתי בתגובות 4 ו-35.
הרכב שלי עם תאריך רישום 28/6/1995. הטסט האחרון נעשה ביוני 2024. לאחר שפג תוקף הטסט בינואר 2025, שיניתי את הסטטוס לאספנות. רישיון הרכב עודכן לאספנות. הם מדפיסים רישיון חדש עם תוקף זהה לטסט הבא דהיינו יוני 2025 ולא לשנה שלמה. אני המתנתי שיגיע מועד החידוש הבא כדי להימנע מטסט לתקופה הקצרה משנה. כיום אני יכול כבר לגשת לטסט של יוני 2025 והוא יהיה תקף לשנה. מחפש מקום שיכול להדפיס לי מדבקות רכב אספנות מרובעות להדבקה על הלוחיות הקיימות.
לא עומד בתקנות התעבורה , לא תעבור טסט ללא החלפת הלוחית הקיימת ללוחיות אספנות מוטבעות
לא כל מכוני הרישוי מקפידים. אני עושה כבר 5 שנים טסט לרכב אספנות בלי לוחיות אספנות.
האיור המצורף מראה את הפרישה של לוחית זיהוי לרכב אספנות.
בלוחית למכונית (אמריקאית או אירופית), שורת ספרות מוטבעות ומתחתיה שורת הכיתוב "רכב אספנות". הכיתוב יכול להיות מודבק ולא מוטבע.
גובה הספרות והאותיות 40 מ"מ. אותו גודל בלוחיות הקטנות של האופנועים.
ללא סמל המחוגה של מכון התקנים.
יכול להיות עם דגל או בלעדיו.
כל פורמט אחר אינו תקני.
גילוי נאות: עמדתי בראש ועדת המומחים שכתבה את התקן בשנת 2013.
קובץ מצורף 149101