תגובה: קיט מתלים נפרדים לרנגלר- מוצר מהפכני ששוחט פרה קדושה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכתבה הופיעה באפריל.
הביקור בסדנא התקיים בסוף מרץ.
אז היה 3,000 ק"מ. לא יודע כמה הוא נסע מאז. אבל נסע. הוא נוסע כל הזמן.
אתה משווה מוצר אפטרמרקט ייחודי שמיועד לשפיץ היקר של נישה בשוק, (כן, "12 גדולים", בדולרים, על שיפור למתלה הקדמי, זה הרבה כסף גם באמריקה) ליצרניות רכב גדולות שכל מה שמעניין אותן זה איך לצמצם את עלויות הפיתוח והייצור למינימום - כי הן מרכיבות כמה מאות/אלפי חתיכות כאלה ביום, ולצורך זה הן מספקות ללקוח את הפתרון/מכלול הזול ביותר שאפשר - מבלי שיהיה מסוכן או מתפורר - ושיחזיק מעמד בדיוק אבל בדיוק, עד סוף תקופת האחריות. ולא יום אחד מעבר.
ושוב - אתה פוסל את המכלול הזה בהתכתבות, מבלי שניסית אותו או נגעת בו או אפילו ראית אותו בעינים, לא בתמונה.
וכל זה למה? רק כי הוא לא קונבנציונלי בתפיסה שלו....
מאיפה אתה יכול לנבא שהוא יהיה לא אמין?...
אני עדיין לא אומר שזה יהיה להיפך. רק מתפלא על הנחרצות שלך.
נתחיל מהסוף, מעולם לא נכנסתי, עם רכב, במהירות 120קמ"ש בקיר בטון, ולמרות זאת, אני אני פוסל את הרעיו הזה בבטחון (ומקווה שגם אתה).
אני האחרון שפוסל משהו בגלל היותו לא קונבנציונאלי. הפוך, תראה לי שיש לך רעיון \ או מוצר (אמיתי, מנומק מוסבר), שאחרים לא חשבו עליו, ואני הראשון לתמוך.
אני מנסה להגיד פה משהו הרבה גדול (מגאומטריה של מתלה), וזה מבוסס על עשרות שנים של פיתוח מוצרים והעברה של מוצר משלב של רעיון לשלב של יצור מסחרי.
(גם אני בשלב מסויים בחיים חשבתי שזה מאוד פשוט, ודחפתי לאנשים מוצרים פגומים וסיפורים).
יש הבדל תהומי בין מישהו עם ידיים טובות שנכנס לסדנה ועושה משהו, לבין מוצר שיכול לשרת צבא ולהמכר בעשרות אלפי יחידות (להבדיל ממוצר יחיד, לביצוע יחיד).
כמו שאמרתי, אני לא מכיר את תחום האפטרמרקט בארה"ב (אבל נראה לי שיש עשרות פתרונות של מתלים נפרדים לרנגלר), עיקר הביקורת שלי על הרעיון של הרכב הקרבי (הסרטון של נמרוד).
אני לא צריך לנסוע בו, אני נותן לו 100% קרדיט שזו חוויה מדהימה.
חוסר האמון שלי הוא בסיכוי להביא מוצר כזה לבשלות ולמסחר אותו, ובשביל זה, לא צריך לנסוע על הכלי.
זיו... חבל...
אתה כנראה צריך לראות מקרוב לפני הקביעה הנחרצת, לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עיקר הביקורת שלי על הרעיון של הרכב הקרבי (הסרטון של נמרוד).
אני לא צריך לנסוע בו, אני נותן לו 100% קרדיט שזו חוויה מדהימה.
חוסר האמון שלי הוא בסיכוי להביא מוצר כזה לבשלות ולמסחר אותו, ובשביל זה, לא צריך לנסוע על הכלי.
גם אני עוד לא נסעתי בו.
על פניו נראה מרשים ומדהים וכל-כולו שמן זית זך.
האם יעבור את שבעים-אלף מדורי הגהינום של ניסויי הצבא?.... קטונתי. באמת שלא יודע.
אני בפירוש מחזיק לו אצבעות שהתשובה תהיה "כן" והדבר הזה יועבר לייצור סדרתי בארה"ב (כדי להיות משולם בכספי סיוע) - ושסוף-סוף איציק יראה ברכה בעמלו והכשרון והידע העצומים שלו יתורגמו לכסף משמעותי.
בינתיים בוא נלך 40 ומשהו שנה אחורה, רכב מוזר, הכי לא קונבנציונלי, הכי מחוץ לקופסה שהיה אפשר אז, ניגש לבדיקת צבא ארה"ב כדי להתחרות על הזכות להיות ה-HMMWV הבא שלו. וכל השאר היסטוריה.
והרכב הזה תוכנן ע"י חברה עם ידע וותק של חברה גדולה.
לא שהם לא עושים טעויות, ולא שצבאות לא טועים במכרז, והנה ההאמר הוא בדיוק ההוכחה (לעניות דעתי זה חרא של רכב).
מצד שני, זיו, הרבה מהציוד הצבאי הוא בדיוק כזה, משהו מאוד מיוחד ויקר שנותן לצבא פתרון מספיק טוב לבעיות נקודתיות אז הם מוכנים לשלם בתחזוקה גבוהה.
מפה ועד רכב מוסדי לכלל הצבא הדרך באמת ארוכה.
דיון משעשע.. .
אתם כביכול מנסים לענות לי, אבל מביאים דוגמאות שרק מחזקות את מה שאני אומר :-)
אני בעד רעיונות חדשים, אני רק טוען שהיכולת להצליח בתחום הזה, מחייב תשתית ותקציבים מסדר גודל אחר.
או להציג משהו מגניב באמת ולמכור את הזכויות לייצור לאחד שיש לו תשתיות ותקציבים בסדר גודל אחר כמו נגיד, תעשיה אווירית?... או GM?.... ראה עידו כהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
והנה ההאמר הוא בדיוק ההוכחה (לעניות דעתי זה חרא של רכב).
ההאמר דווקא ענה טוב מאד להגדרת הדרישה של הלקוח המיועד.
באמת שקטונתי מלהיות מחלקת הרכש של הצבא האמריקאי.
או של צבא אחר.
וכנראה שהם יודעים מה הם עושים.
אבל זה מזכיר לי את האגדה על בית החולים שביקש ממהנדסי תעשיה וניהול לייעל את חדר המיון.
הלקוח הגדיר "קיצור זמני המתנה"
אחרי בדיקות, מדידות, תצפיות וכו' התשובה הייתה "תטפלו לפי הסדר מהפציעה הקלה לחמורה".
זמני ההמתנה ירדו פלאים, אבל אחוז המתים עלה בטירוף. בפועל התשובה התאימה לדרישות הלקוח.
בפועל ההאמר בגרסתו הנפוצה בצה"ל, שזה הדור השני, היה רכב עם כמה בעיות מעליבות.
מיכל דלק ללא מחיצות לאורך הרכב כך שאתה יכול לדעת כמה דלק יש לך לפי המכה אחרי הברקס.
מאותה הסיבה הצינורות של שאיבת הדלק נשברים קבוע, בעיה כל כך תדירה שחלק בילתי נפרד מהקורס זה ללמוד לעקוף את הצנרת המקורית.
אוטו של 10 מטר מרובע ולאף אחד אין מקום לרגליים.
ברגי ציריות שנפתחים מעצמם, עד ש"פיתחו" פחיות נעילה לברגים.
ועוד.
ובאמת אני רחוק מלהיות אחד שיודע מה בדיוק היו שיקולי העלות תועלת, אבל כמשתמש לא לקח לי הרבה זמן להתאכזב ממנו.
״יביל אויר בתלה-מטען, רמת עבירות גבוהה בידי נהג בינוני ורדום״..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
״רמת עבירות גבוהה בידי נהג בינוני ורדום״..
אחרי אירועי "מעלה המח"ט", כשההאמרים חרבנו קוביות גם כשמאחורי ההגה התיישבו נהגים ממש לא בינוניים ובטח לא רדומים, גם מזה הפסקתי להתפעל.....
והורדתם שם אוויר? כי בצבא יש נטיה להסתכל על מה שרשום על הצמיג כלחץ ניפוח מקסימלי מותר, ולרשום אותו באותיות של קידוש לבנה על הקשת של בית הגלגל.
הצבא ה"רגיל" אינו מופת למקצועיות בתחום הזה, זה ידוע.
אבל במקרה הזה, היו שם שני נגדי חימוש שלא רק מכירים טוב את הכלי אלא הם גם ג'יפאים ויודעים את העבודה.
נתנו לנו ולנסיון שלנו את הכבוד הראוי.
ע"פ דרישתנו המפורשת הם הוציאו המון אוויר. המון.
ביצעו מודולציה.
ההאמר הראשון עלה בקושי רב מאוד
השני כבר לא הצליח. לא עזר בית דין, נאלצנו לכנן אותו.
האוטו הזה מיועד לדברים אחרים שאותם הוא מבצע היטב.
הוא רץ טוב במהירות גבוהה בצירים משובשים
הוא ורסטילי מאוד, אחלה פלטפורמה להמון שימושים.
הוא יודע לסחוב משקל.
אבל כג'יפ שצריך לצלוח מכשולי עבירות? לא משהו, וזה בעדינות.
האמת היא שהנסיון שלי בהאמר מועט, וכולל בעיקר נסיעות על דרכים די טובות, אבל פעם אחת, גם יצא לי להשוות אותו ראש בראש עם דיפנדר (td5 די סטנדרטי, אבל זה כבר דור שיש tc, קצת לפני שהם נכנסו לצבא. האמת היא שזה היה שוליים של הניסוי שעשו לפני שהכניסו אותו, וזרקו לנו כמה פירורים של התנסות, כדי שנהיה מבסוטים). חלק מההשואה (שהיו בה גם סופה 2, ומרצדס G, ההאמר בכלל לא היה במבחן, אבל עמד האמר בצד, אז, שלא ניסע גם עליו?) היתה במעין מגרש עבירות, שכולל גם מדרגות, גם הצלבות, וגם טיפוס בזוויות יפות (יציאה מחפיר סטייל תעלת נ"ט, אבל שמאפשר לרכב לנסוע בפנים עד ההגעה לקיר), הוא הרשים אותי יותר מהדיפנדר. אולי בגלל שחלק עיקרי היה זוויות גישה ונטישה. אבל אני בהחלט זוכר שהרושם שלי מהיום ההוא היה "אני חייב אחד כזה בבית".
לימים, יצא לי לנסוע עם האמר קצת בכביש, והבנתי שהסופה הפתוחה שהיתה לי באותה תקופה היא אולפן הקלטות מבודד אקוסטית לעומת משמיד-הקולטנים-באוזן-הפנימית הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הוא רץ טוב במהירות גבוהה בצירים משובשים
הוא ורסטילי מאוד, אחלה פלטפורמה להמון שימושים.
הוא יודע לסחוב משקל.
אבל כג'יפ שצריך לצלוח מכשולי עבירות? לא משהו, וזה בעדינות.
נכון (אם כי עם ״הרץ טוב״, מסכים פחות, אבל הכל יחסי בחיים).
גם לדעתי, יש כלים מוצלחים ממנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
"רץ טוב" זה אומר לשמר מהירות ממוצעת טובה ביחס לכלים אחרים בצירים משובשים. לא עבירות קשה אבל כן משובשים ומטלטלים. בכל זאת מתלים נפרדים וגלגלים גדולים.
כמובן זויות גישה ונטישה מוחלטות. כאן הוא בנוי הכי נכון שאפשר - הגלגלים הגדולים בפינות המרכב ואין פגושים, נו.
וכאן מסתיימים יתרונותיו הדינמיים.
האוטו ענק אבל מקום לארבעה בלבד ורצוי שיהיו קטועי רגליים.
כבד רצח.
חלש ואיטי בטירוף. לזה יש פתרון - אחד כזה אזרחי עבר לאחרונה כאן בארץ השתלת לב ועבר למנוע דוראמקס. עם 400 כ"ס ו-120 קג"מ הוא מין הסתם ידבר בשפה אחרת..... נראה איך המכלולים שלו ישרדו את זה.....
באותו יום, בואדיות של צפון השומרון, ניסיתי לדמיין לעצמי שיש לי האמר ולא סופה וכל מכשול הופך ליום לימודים ארוך - מול הכוח המתפרץ, הזריזות הזחוחה והגמישות של הג'יפ... אז לא, תודה.
אבל יש בו משהו מגניב. זה כן. ללא ספק.
יש גם אקזמפלר עם מנוע חזק ומתלים משופרים, ששופר לצורכי מבחן, אבל הוא כבר לא יגיע לידי ביצוע המוני מכיוון שיש חליפים אחרים שנבחרו להכנס לשירות (ואז נתקעו ואין לי מושג איפה הם עומדים היום).
קיט מתלים נפרדים לרנגלר- מוצר מהפכני ששוחט פרה קדושה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
. לזה יש פתרון - אחד כזה אזרחי עבר לאחרונה כאן בארץ השתלת לב ועבר למנוע דוראמקס. עם 400 כ"ס ו-120 קג"מ הוא מין הסתם ידבר בשפה אחרת..... נראה איך המכלולים שלו ישרדו את זה.....
זה משהו שקיים מעל 15 שנה בארץ.
חיה אחרת, לא יודע איך שרד את מבחן השנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
באותו יום, בואדיות של צפון השומרון, ניסיתי לדמיין לעצמי שיש לי האמר ולא סופה וכל מכשול הופך ליום לימודים ארוך - מול הכוח המתפרץ, הזריזות הזחוחה והגמישות של הג'יפ... אז לא, תודה.
אבל יש בו משהו מגניב. זה כן. ללא ספק.
אתה בוחן מוצר שיועד למשהו אחד בעיניים של מקרה פרטי שלך.
באותה מידה מתכנן ההאמר היה מעמיס את הסופה שלך במשקל המיועד להאמר, באותם שבילים משובשים ו״מתאכזב״ לגלות שהזריזות נעלמה והרכב מתרסק לכל בור, ומתפרק מכנית.
האם זה אומר שהסופה חרא של רכב, או שהשימוש היה לא נכון?
בדרכי טנקים משובשות של ברמת הגולן, סופה עם נהג++ שמכיר סופה ומכיר האמר, לא הצליח להתקרב לקצב של האמרים עמוסים.
גם בעבירות נקודתית של חציית מכשולים עמוקים, מדרגות סלע ושיפועים, סופה צריכה לעבור מקצה שיפורים משמעותי כדי להגיע לנקודת פתיחה של האמר.
ועם כל הכבוד לקרדיט נהיגה שנתת לאותו נגד, כנראה שהוא לא באמת שם.
הנהג מעולה. באמת.
אל תיפול למלכודת הבנאלית של זלזול בכל מי ש"סתם חייל/נגד שלא מסיירת מובחרת, אז הוא לא יודע לנהוג" כי זה לא המצב.
שפטתי את ההאמר כג'יפ, מול ג'יפים, במתאר עבירות של ג'יפים בטיול קשה.
היו שם עוד כלים, חלקם משופרים, שנכשלו בעליה ונזקקו לכננת. חלקם גיבורים על פי כל קנה מידה.
היחידים שעלו שם ללא עזרת כננת היו סופות. 35 נעולה כפול, שתיים 33 ללא נעילות, אחת 31 נעולה כפול.
אבל מההאמר-סיור הפתוח והקל יחסית, איך נאמר את זה? היו לי ציפיות.
קיט מתלים נפרדים לרנגלר- מוצר מהפכני ששוחט פרה קדושה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנהג מעולה. באמת.
אל תיפול למלכודת הבנאלית של זלזול בכל מי ש"סתם חייל/נגד שלא מסיירת מובחרת, אז הוא לא יודע לנהוג" כי זה לא המצב.
לא נופל בשום מלכודת.
התאור שלך מכוון ליותר מאפשרות אחת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל מההאמר-סיור הפתוח והקל יחסית, איך נאמר את זה? היו לי ציפיות.
עכשיו זה יותר ברור..
אתה מסתכל על האמר כאילו היה רכב שטח.
זו משאית שטח.
בלי חצי טון לפחות בארגז המתלה (שגם ככה לא ארוך), פשוט לא עובד.
הורדת אויר מאסיבית בשלב מסויים הופכת לחסרון, הרכב ״צף״ ולא מייצר לחץ קרקע מספיק להתקדמות.
עם אויר מלא לא הצליח להתגבר על השילוב של שיפוע פראי, פניות חדות של 180 מעלות, דרדרת רעה והצלבות קשות.
הפחתת לחץ רצינית עזרה המון. עדיין לא התגבר על המכשול עד סופו אבל בהחלט היה שיפור. התקדם עוד אי אילו מטרים.
אכן היה ללא משקל כלל. ועוד דגם סיור פתוח.
גם הסופות התקשו בראשון LOW. חפרו במקום.
אבל בשני LOW הן פשוט נסעו. לחץ אויר נמוך כמובן. כל מה שצריך היה טיפת תנופה. אחר כך הגלגלים כבר מצאו את האחיזה.
שני דיפנדרים (טנדר 110 צבאי + 110 אזרחי משופר ונעול כפול) והיילקס משופר מאוד (נעול כפול על 35' ודאבל-טרנספר) נעזרו בכננת. לדעתי אותה בעיה של ההאמר - היעדר תנופה.
CJ נעול כפול על 31' עם נהג תותח, מהטובים שאני מכיר, גם לא הצליח ונעזר בכננת - אולי כי היה אחרון בשיירה והמעלה כבר באמת נהרס לחלוטין