תגובה: טויוטה היילקס 2017 -ליומיום וטיולים
תחזיק לי אצבעות, באפריל המצברים סוגרים ארבע שנים ( ורטא כחולים).
קניתי את הרכב עם המצברים האלו ( הוא היה בשימוש יום יומי אצל הבעלים הקודמים).
אצלי הרכב עומד שבועות. עד לפני חודש, מחובר למטען ביתי פשוט, 12v 300ma.
בחודש האחרון אני עם מטען "מקצועי" יותר, יעודי, 6A .
לדעתי מצבר אחד ברמה של 75% והשני 85% ( אני מנתק אותם, ממתין כמה דקות ובודק את המתח).
אני בספק עד כמה המערכות של הרכב "מבינות" את העובדה שאני מחליף רק מצבר אחד, לדעתי, חיבור מקבילי, די ממסך את המצב של כל מצבר בפני עצמו.
בכל מקרה, אם הכל תקין והמצברים מסיימים את החיים, אז אני בעד להחליף את שניהם ביחד ( ולא לנסות לסחוט את השני עוד חודש חודשיים), אבל, אם מצבר אחד דפוק, ומתקלקל אחרי שנה, מה אתה מציע, שאני אחליף גם את השני?
כן, ובדרך כלל האחריות היא לשנה אז תחליף באחריות את שניהם.
מצבר אחד חלש זה בדיוק מה שתיארתי, מחוברים במקביל ושואבים אחד מהשני כוח.
כבר ראיתי מצברים שאחד התפגר עם תקלה בתאים ושיגע את האוטו, ואחרי חודש התפגר השני גם.
ספק לא ספק, יש משפט "אם יש ספק אין ספק", ואני הבאתי עובדות מהשטח, זה המצב.
וורטא כחול החזיק אצל אלעד תקופה קצרה...סתם לדוגמה.
הזכרתי בתגובה הקודמת שאני לא מדבר על כאלה שמחוברים למטען מצברים.
בהצלחה.
לא נרחיב כי לדעתי גנבנו פה את השרשור(סליחה עידן), מנהלים אפשר כבר לפצל אני חושב...
חבר'ה אתם חוטפים את השרשור דיגום המגניב הזה.
יש מספיק התפלספויות על מצברים בשימוש מחנאות. הבנאדם הסביר את עצמו מספיק טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
...
מבחינתי מדובר בבשורה של ממש לשוק המקררים הישראלי - המפרט שלהם הוא מהטובים בעולם וללא ספק הכי טוב שקיים בישראל (גוף נירוסטה (ולא רק ציפוי), הזנת 220/12/24, שלט רחוק, תיק נשיאה מבודד כלול כסטנדרט, ידיות וצירי נירוסטה, מדחס חסכוני מאוד, פותחן בירה בילט אין!! ;), 5 שנים אחריות על המדחס והכי חשוב - מחיר זהה למחיר בארה"ב ובאוסטרליה! המגוון שיגיע לארץ יהיה בגדלים של 35-60 ליטר....
עידן
כל הכבוד על הדיגום, לי אישית חשוב שיהיה נוח בטיול וכיף לי לראות אנשים שמדגמים את הרכב.
כל הכבוד שני - אם באמת תמכרו את המקררים במחירי חו"ל.
אלעד.
6 קבצים מצורפים
קצת עדכונים -
התווסף לרכב מיכל מים 54 ליטר, מחובר למשאבה חשמלית.
הותקן פאנל מאחור שבו יש שקע 12V לחיבור גרילנדה (למקרים שרוצים תאורה חזקה יותר מהתאורה המקורית שנמצאת על דלתות הצד של הארגז), שקע USB להטענת טלפונים, מתג תאורה ראשי (לתאורת הארגז), וחיבור מהיר לצינור מים\ברז.
כדי לתמוך במקרר ובכל זה התווסף מצבר ג'ל 100AH פריקה עמוקה ומפצל טעינה אוטומטי (כאשר הרכב מקבל טעינה ממטען חיצוני או מהאלטרנטור, המצברים מחוברים במקביל, כאשר אין טעינה, המצברים מתנתקים אחד מהשני)
עידן מה אתה יכול לספר בכלל אחרי חצי שנה עם היילקס "Revo"?
כבר יותר משנתיים הדגם על הכביש, והרבה, אבל עוד לא רואים או שומעים יותר מדי ממשתמשים ג'יפאים.
(כן, אני שוקל להתקדם מהמודל 2008 שלי, השאלה אם לעוד ויגו או להתאמץ על 2016+)
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
עידן,
אתה מטעין מצבר ג'ל במקביל למצבר רגיל, בלי שום אביזר יעודי?
מאיזה שנה הדגמים בארץ עם אוריאה ?
ב 2018 יש מערכת אוריאה .
ב 2017 ?
איציק
נמרוד -
אכן עברה חצי שנה ו20 אלף ק"מ.
אני לא חושב שיש הבדלים מהותיים בין הVigo ל Revo למעט עיצוב וגימור.
עבורי הרכב מאוד נוח, גם בשטח וגם בכביש - צריכת דלק כשאני נוהג סובבת סביב ה1/10 - שזה הכי טוב שהיה לי ברכב שטח, כשאשתי נוהגת זה מגיע ל 1/11.5-12.
מרווח הטיפולים הוא הקצר בקטגוריה - כל 10K, אבל ב10 ו 20K רק ממלאים אוראה (המיכל מספיק לכ12 אלף ק"מ) ומגרזים צלבים, כך שמדובר בטיפולים זולים מאוד שאין בעיה לבצע בבית.
הקבינה שלו מאוד נוחה לי - מרגישה מאוד "פרייבט" וזה בדיוק מה שאני צריך (אני לא סובל מושבי עור שהם אבזור בסיסי בSUV מודרני)
המתלים היו קטסטרופה לפני שהרכבתי את הארגז וזיוודתי, אבל היום, עם תוספת של כ400 ק"ג קבוע, הם נוחים בכביש ובשטח - כולל נסיעת שבילים מהירה - אבל זה עדיין לא משתווה לגיהוץ של דיפנדר או פטרול.
בנסיעת שבילים מהירה קורה לי שהמתלה הקדמי רופס מידי ואני מגרד את מיגון הגחון - אבל אני בקרוב מתכנן החלפת מתלים ומניח שזה ייפתר.
תקלות לא היו - למעט מערכת מולטימדיה מקורית מחורבנת (שלא מגיעה בדגם הידני)
בשורה התחתונה - אני מאוד מאוד מרוצה מהרכב ומהקונפיגורציה הנוכחית שלו - אבל אם הייתי צריך לרכוש היום חדש, כנראה שהייתי מתפשר על עסקת פיאט פולבק - שנמכר כחדש בכ100 אלף ש"ח פחות. ואם הייתי במצבך (מחפש טנדר בתקציב של כ150 אלף ש"ח) אין לי ספק שפולבק חדש עדיף על היילקס בן שנתיים-שלוש בכל המובנים (כולל ירידת הערך).
זיו - כן, עם תיקון קטן להודעה הקודמת: כשהרכב מונע, האלטרנטור מטעין את שניהם. אם מחברים מטען לאחד המצברים - המצברים נשארים מנותקים אחד מהשני.
חוץ מיכולת החיבור\ניתוק האוטומטית - ניתן גם לחבר את המצברים ידנית - זה מאפשר התנעה מהמצבר המשני כאשר הראשי נגמר.
המערכת היא זאת: http://ibs-tech.ch/en/products/dual-...m/ibs-dbs.html
שחר - שקלתי לייצר מיכל מים שיתאים בדיוק לחלל שהשארתי בין המגירות לקיר הקבינה אבל זה היה יקר ומכיוון שלא באמת חסר לי מקום אחסון, לקחתי מוצר מדף - מיכל פוליפרופילן מלבני בנפח 54 ליטר. כזה: http://davinciworkshop.co.il/product...C%D7%A7%D7%94/
בינתיים הנפח יותר ממספיק לי, אבל עכשיו כשהקיץ מגיע ויש צורך במקלחת, אולי אוסיף מיכל נוסף למים חמים. המיכל מחובר למשאבה חשמלית המחוברת לפרסוסטט ובנוסף יש לה מתג ניתוק.
איציק - שלי מנובמבר 17 ויש לו אוריאה.
עידן
שאלה - האלטרנטור מספיק חזק לשני המצברים?
חבר בטויוטה 2008 גם הרכבי מצבר נוסף עם מערכת דומה לשלך והתוצאה היא כבר שני אלטרנטורים גמורים. החרון ממש נשרף..
החשמלאי טוען שהאלטרנטור לא מספיק חזק לעמוד בעומס הקבוע של שני מצברים.
מצברים אינם עומס. אלא אם כן הם ריקים.
אסף.
מצברים שדורשים טעינה הם לא עומס?
שיש מצבר צרכנים, הסיכוי של המצבר הראשי להתרוקן שואף לאפס.
צריך צרוף מקרים מאוד מיוחד ששניהם יתרוקנו ביחד, ואז גם יעמיסו באופן קיצוני את האלטרנטור.
או שיש לו איזה אופי שימוש מאוד מיוחד והוא מרוקן את שני המצברים באופן קבוע, או שמשהו לא תקין.
לא הבנתי ממש..
יש מצבר אחד שהאלטרנטור אמור להטעין, יש לו קיבולת מסוימת. הוספת עוד מצבר עם צרכנים נוספים - האלטרנטור אמור להטעין עכשיו שניים.. זה לא עומס נוסף על האלטרנטור?
האלטרנטור רק מספק את הזרם שהצרכנים צורכים. המטרה של המצבר היא להניע ואז הוא נפרק קצת ומתמלא יחד עם הצרכנים - מושך בדרך כלל זרם נמוך מאוד. שני מצברים זה אותו דבר. מושכים זרם נמוך יחסית לצרכנים האחרים כמו אורות או מזגן.
גם במצב שרוקנת מצבר עד שאי אפשר להניע איתו זה בסהכ אחוזים בודדים מהקיבולת שלו והוא מושך כמה אמפרים לא יותר.
מתי מצבר הופך לעומס משמעותי? כשהוא ריק לחלוטין. אז אחרי דהנעת עם כבלים האלטרנטור באמת צריך להתמודד. אבל כמה זה קורה? פעם באף פעם אם הכל תקין, כי מצבר לא יודע להתאושש מהתרוקנות מלאה יותר מפענחים שלוש לפני שהוא קורס.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
האלטרנטור רק מספק את הזרם שהצרכנים צורכים. המטרה של המצבר היא להניע ואז הוא נפרק קצת ומתמלא יחד עם הצרכנים - מושך בדרך כלל זרם נמוך מאוד. שני מצברים זה אותו דבר. מושכים זרם נמוך יחסית לצרכנים האחרים כמו אורות או מזגן.
גם במצב שרוקנת מצבר עד שאי אפשר להניע איתו זה בסהכ אחוזים בודדים מהקיבולת שלו והוא מושך כמה אמפרים לא יותר.
מתי מצבר הופך לעומס משמעותי? כשהוא ריק לחלוטין. אז אחרי דהנעת עם כבלים האלטרנטור באמת צריך להתמודד. אבל כמה זה קורה? פעם באף פעם אם הכל תקין, כי מצבר לא יודע להתאושש מהתרוקנות מלאה יותר מפענחים שלוש לפני שהוא קורס.
אסף.
אני לא בטוח בעניין "משיכת כמה אמפרים ולא יותר"..
בכל מקרה קצת גנבתי את השירשור אז לא נמשיך פה..
תודה רבה ובהצלחה עם הטנדר המדוגם! :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanw
נמרוד -
אכן עברה חצי שנה ו20 אלף ק"מ.
אני לא חושב שיש הבדלים מהותיים בין הVigo ל Revo למעט עיצוב וגימור.
עבורי הרכב מאוד נוח, גם בשטח וגם בכביש - צריכת דלק כשאני נוהג סובבת סביב ה1/10 - שזה הכי טוב שהיה לי ברכב שטח, כשאשתי נוהגת זה מגיע ל 1/11.5-12.
מרווח הטיפולים הוא הקצר בקטגוריה - כל 10K, אבל ב10 ו 20K רק ממלאים אוראה (המיכל מספיק לכ12 אלף ק"מ) ומגרזים צלבים, כך שמדובר בטיפולים זולים מאוד שאין בעיה לבצע בבית.
הקבינה שלו מאוד נוחה לי - מרגישה מאוד "פרייבט" וזה בדיוק מה שאני צריך (אני לא סובל מושבי עור שהם אבזור בסיסי בSUV מודרני)
המתלים היו קטסטרופה לפני שהרכבתי את הארגז וזיוודתי, אבל היום, עם תוספת של כ400 ק"ג קבוע, הם נוחים בכביש ובשטח - כולל נסיעת שבילים מהירה - אבל זה עדיין לא משתווה לגיהוץ של דיפנדר או פטרול.
בנסיעת שבילים מהירה קורה לי שהמתלה הקדמי רופס מידי ואני מגרד את מיגון הגחון - אבל אני בקרוב מתכנן החלפת מתלים ומניח שזה ייפתר.
איזה מערכות מתלים מאושרות כבר יש לו? האם אתה מתכוון להחליף גם קפיצי עלים או רק את הקדמיים?
בויגו החלפה של הקפיצים האחוריים המקוריים (אבל בני 9 שנים) עשתה הבדל אדיר לטובה, אני לא יודע עד כמה זה נכון מול קפיץ מקורי חדש.
לפחות לגבי החתים של הדורות הקודמים,
בזמנו,
התקנתי קפיץ אחורי מקורי חדש על הטנדר.
היה הבדל מורגש מול האולדמן שהחליף אותו, לטובת האולדמן.