לפי השרטוט שלך לא ברור לי איך אתה מייצר לחץ לביציאת המין החמים.
Printable View
מאותה המשאבה.
כשתפתח את ברז המים החמים יזרמו מים והמשאבה תתחיל לעבוד ולהזרים מים למיכל המים החמים ואולי גם ישירות לווסת אם המים במיכל חמים יותר מהדרוש.
לרוטפליים יש להבהב מאוד ממוקדת, אתה צריך שטח פנים, וכירה חזקה!
איזה כירה אתה משתמש? מה גודל \ קוטר הלהבה?
כמה זמן לוקח לכירה הזו להרתיח 1 ליטר מים?
דרך אגב, אם המטרה לעבוד על כירה, "לראדיאטור" כזה יש בעיה, רגע אחד בלי מים, יכול לפתוח את ההלחמות.
עדיף 3 מ' של צינור 6מ"מ מגולגל -
קובץ מצורף 117535
אילן,
אתה יכול בבקשה לצלם את המיכל, או לתאר, את המיקום של הפתחים שדרכם את מסחרר את המים?, ליתר דיוק, איפה ממוקם הפתח הגבוה?
בהנחה שע"מ לקבל סיחרור "טבעי" מהחום, יש הבדלי גובה בין היציאה לכניסה, נגיד וביום הראשון המיכל מלא, והכל עובד תקין, שהמים יורדים לחצי, הפתח חזרה (מהאגזוז) נשאר "באוויר? זה עדיין מחמם?
מה לגבי התקנת ״ אטמור״ - מחמם מים מהיר , רלוונטי למי שיש ממיר מתח
מיכל מים - משאבה - אטמור וראש טוש ?
לא מבין באמפרים וכמה מתח ,
האם הרעיון יכול לעבוד ?
אני עד עכשיו בראש של יונתן בחורף מרתיח סיר מים במדורה ושופך למיכל המים , באביב ובסתיו אין בעית קור.
מה ההספק החשמלי של האטמור?
תעשה חשבון מהיר ותגלה שב 12V, אתה צריך מאות! אמפרים בשביל להגיע להספק הזה.
אם אתה בכיוון של לחמם מים בזרימה (לעומת חימום איטי של כמות נתונה), חשמל זה לא כיוון מעשי.
רק כיוון של אש\גז.
חבר משתמש במוצר הזה בשביל אשתו בשטח, נראה שהיא מרוצה.
http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%9...%98%D7%97.aspx
זה לא אטמור (שהוא חשמלי) זה מבוסס גז כמו שכתבתי לך, וכנראה בדיוק הדגם שממנו שלמה התחיל את כל האשכול הזה (תחזור להתחלה).
בעקבות הדיון אני גם משתעשע ברעיון של מקלחת חמה.
מה שהבנתי בינתיים..
15 ליטר די והותר לזוג - בתוכנית מיכל נירוסטה 45ליטר עם מחיצה לצורך המקלחת.
גוף חימום 300וואט אמור להספיק למיטב הבנתי.
מה עוד צריך? עובי חוטים? ממסר פיוז ? משאבה? טרמוסתת? דוש יעיל וקומפקטי? נשם? פלנגים+מכסה? מפסק הגנה כלשהו? להרתיח מים במיכל סגור ברכב עלול להיות מסוכן קצת לא?....
אשמח לגלגל את הרעיון של מקלחת באריזה אחת סגורה עם חימום חשמלי... כל הכוונה תתקבל בברכה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
האתגר שאני רואה בחימום חשמלי זה בטיחות, איך אתה מגן על הפעלה ללא מים?
איך אתה מגן בפני מצב שהשתמשת בחלק מהמים, ותוך כדי נסיעה אתה עומד לא ישר וחלק מהגוף חימום יוצא מהמים?
דרך אגב, לדעתי, 15 לזוג גבולי עד לא מספיק, לא הייתי יורד מ 20 (אפשרות אחרת לחמם רק 15 אבל לטמפ' יותר גבוה ואז לערבב עם קרים).
חשבתי על כל מני רעיונות, והרמתי ידיים. הדבר היחידי שנראה לי אמין, זה מיכל גבוה וגוף חימום "שקבור" עמוק למטה. זה כבר מוסיף אתגר לגבי המיקום של המיכל.
אני לא מעוניין שהגוף חימום יעבוד באופן אוטומטי אלא רק בהפעלה ידנית.
כשאני הבקרה לוודא שיש מים (לא בעיה לעשות מדיד חיצוני.
רק הניתוק צריך להיות אוטמאי ע"י טרמוסתת אמין שינתקק ב50מעלות נגיד.
גם אני חשבתי לקבור את הגוף חימום בתחתית המיכל.
שנית דיברו פה על מקלחת ב5 ליטר מים.. אבל לא בעייה לעלות את כמות המים במיכל ל20 ליטר.
מה לגבי שאר הרכיבים ששאלתי עליהם זיו? נראה שכבר צברת ק"מ לא מבוטל... אשמח שתמליץ.
משאבה טבולה אמינה ולא חזקה מדי?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
משאבה - אישית אני לא אוהב משאבות טבולות. החל מאמינות ועד מגבלות של המיכל (גודל הפתח) וכו'.
במיוחד אם אתה מכניס בפנים גוף חימום, אתה לא רוצה גם משאבה שמטיילת (נתפסת?) בתוך המיכל.
אני מעדיף משאבה חיצונית מהסוג הזה -
https://www.ebay.com/itm/DC-12V-80W-...EAAOSw9gRaFRAi
האינטרנט מלא במשאבות כאלו, בין 4 ל6 ליטר דקה (60-80W), אני לא יכול להמליץ על משאבה מסויימת, אבל אני לא מכיר מישהו שהיו לו בעיות עם המשאבות האלו. זולות ואמינות. כל מה שנשאר זה לשאול את עצמך איזה הספק.
צנרת ואביזרים- בעקבות המלצה של יונתן, הלכתי על צנרת אוויר (פוליאתילן) ומחברי בזק. זה נגיש, זול, נח לעבודה, ומעל הכל - אמין, זה פשוט עובד. מאוד קל לבנות מערכת עם אפס נזילות ועדיין מודולרי וחיבורים מהירים. אם אתה מחמם את כל הכמות שאתה צריך למקלחת, אז אין סיבה לעבור 40-42, ואז אין בעיה לצנרת הזו.
לאיזה טמפ' אתה מתכוון לחמם?
אם אתה בוחר לחמם רק חלק מהמים, אבל לטמפ' גבוהה יותר, ולערבב בשימוש, אז כבר יש בעיה עם הצנרת.
אתה שואל למה ללכת לכיוון הזה (של חימום לטמ' יותר גבוהה)?
במקרה שלך, בהנחה שאת לא מפעיל צרכן של 25A שהרכב כבוי, ההנחה היא שאתה מחמם את המים בזמן הנסיעה. ואז מהרגע שאתה עוצר (לחניית לילה), אתה בבעיה שהמים מתחילים להתקרר ואתה בלחץ להתרחץ מוקדם.
אחרי הרבה לבטים, אני פתרתי את זה ע"י בידוד למיכל, וחימום לטמפ' יותר גבוה (במשך היום, אנרגיה לא עולה לי), ולערבב עם קרים בזמן השימוש. בצורה הזו, גם עם המים התקררו ב 10-20 מעלות, אני עדין בסדר.
אני לא מצפה שזה יחזיק לבוקר, אבל לפעמים אתה צריך לחכות לחושך ולו רק בגלל סידורי צניעות.
בסופו של דבר שכל אחד יעשה את החשבון שלו, כמה הוא רוצה להשקיע? כמה הוא ישתמש? באיזה נסיבות? אבל לפחות נסיתי להעלות את השיקולים שלי.
ממה עושים את המיכל - יש הרבה יתרונות לפלסטיק, בעיקר זמינות ומחיר. אבל יש גם הרבה בעיות -
- שקיפות לאור (אתה לא רוצה אצות במיכל שלך). אם זה לא פלסטיק שחור ואטום, אתה צריך לייבש את המיכל אחרי כל שימוש.
- ניצול הנפח של הרכב, (צריך צורה לא סטנדרטית של המיכל).
- חימום , איך ממחברים גוף חימום חשמלי בתוך מיכל פלסטיק? בטיחות? אש?
נירוסטה - נראה כפתרון האולטמטיבי (יש שגידו אלומיניום!). יותר יקר. לא פחות חשוב, שמחברים מיכל מתכת, בעיקר אם זה מתחת לרכב (ולא על הגג), צריך לשים לב שבנסיעה, השילדה עובדת. אסור שהתנועות האלו יעבור לתוך המיכל, זה יסדוק את ההלחמות.
Last but not least
אם לא דחוף, תמתין כחודש, אני מסיים את הפרוייקט שלי, אני מבטיח לסכם את כל השיקולים.
יש עידכונים? תמונות?
האמת ? אני עוקב אחרי השרשור הזה כבר הרבה זמן ומתכנן כל מיני תוכניות, אבל תאכלס את המקלחת אני רוצה רק בימים חמים במיוחד, ובימים האלו המים במיכל הרגיל נמצאים בטמפרטורה מצויינת בשביל מקלחת, פושר-חמים כזה, הכי כיף ...
יכול להיות שהמים גם מתחממים קצת מהצד האחורי של המקרר, אגב ...
נראה לי שאני יורד מהעניין ...
אצלי מדובר במיכל פלסטיק שחור וחיצוני שבקיץ במשך היום סופג את חום השמש ובערב המים חמימים מספיק למקלחת. אז כמו אצל נדב כרגע אין בעיה.
לקראת עונת הטיולים ומזג האוויר שעומד להתקרר - הותקן ברכב ממיר מתח של 3,000 וואט (בעיקר כדי להתפנק עם אספרסו בשטח- עובד יופי).
החלטתי לנצל הממיר - הוזמן ברשת גוף חימום שניתן להטבלה מלאה במים. עובד על 220 וולט ובעל הספק של 1,500 וואט. הוזמן תרמוסטט.
הכוונה להגיע לחניון, להשאיר הרכב מונע, בעזרת הממיר, גוף החימום והטרמוסטט, לחמם כ- 10 ל' במיכל נפרד למקלחת. מעריך שתוך דקות יהיו מים מספיק חמים למקלחת.
כשיגיעו החלקים מחו"ל ואעשה ניסוי כלים, אצלם ואדווח כאן התוצאות.
זה התרמוסטט:
https://vod.ebay.com/vod/FetchOrderD...&ul_noapp=true
זה גוף החימום:
https://vod.ebay.com/vod/FetchOrderD...&ul_noapp=true
- - - Updated - - -
היתרון של גוף החימום - מחמם המים ישר בתוך המיכל לטמפרטורה הרצוייה בעזרת הטרמוסטט ולא מסורבל כמו לחמם מים על הגז בסיר ולנחש את החום.
מה גם שחימום מים על גז ובסיר ובעיקר ברוח ובקור החורפיים ייקח נצח נצחים.
https://www.ebay.com/itm/12-Volt-200...-/291645422913
אני קניתי כזה. 12 וולט עם טרמוסטט מובנה. עצלן...לא הרכבתי.
1500 וואט מ 12 וולט זה מעל 120 אמפר, עומס גבוה על המצבר והאלטנטור.
חימום של 10 ליטר מים ב 30 מעלות יקח, בערך, רבע שעה של עומס, לדעתי לא רצוי.
עדיף לחבר גוף חימום של 12 וולט 200 וואט למשך הטיול כדי שיחמם את המים ויפעל רק כשהמנוע פועל, חימום של 10 ליטר ב 30 מעלות יקח כ 3 וחצי שעות, סביר לגמרי לטיול.
השנקל שלי.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk