-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש לי הרגשה שבהתייחס לרוב העולם שאין לו תשתית לרכב שאינו בעירה פנימית, האמירה הזו היא כמו התחזיות שבשנת 2000 נהיה עם מכוניות מעופפות.
1+ קשקושי ביצים , מאה שנים לפחות עד למהפכה החשמלית המלאה
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
המהפכה החשמלית לא תושלם.
היא לוקה בבעיות מרכזיות בלתי ניתנות לפתרון ובראשן הזיהום מהסוללות דרך חוסר תשתית ועוד...
זה באז ירוק כזה שמתחיל להיחשף כמו האוכל האורגני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
המהפכה החשמלית לא תושלם.
היא לוקה בבעיות מרכזיות בלתי ניתנות לפתרון ובראשן הזיהום מהסוללות דרך חוסר תשתית ועוד...
זה באז ירוק כזה שמתחיל להיחשף כמו האוכל האורגני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
את הסוללות הסינים זורקים באפריקה אז אין זיהום
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
-
אמרתי שרכב חשמלי לא מתאים לנסועה שלי. גבוהה, ובלת"מית באופיה.
טעיתי.
אני נוסע מיום א האחרון עם הקונה החשמלית.
עושה נסועה יומית שתביא לנסועה שנתית של 60000 ק"מ בשנה. יותר מפי 3 מהממוצע.
לא ירדתי אף יום ממצב סוללה של 38 אחוז, וגם זה ביום הראשון, כי מסרו לי אותו עם 58 אחוז.
טווח אמיתי של 430 ק"מ, בלי הפעלת חימום. 370 עם חימום.
לא שהציעו לי, אבל לא היה איכפת לי להישאר אתו.
https://youtu.be/nWV88MLtT9s
-
אתה מטעין מהחשמל הביתי ?
כמה זמן לוקח לטעון מ 50% לפול ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
שקע רגיל חד פאזי בחניה, טעינה ב12 אמפר. כ15 שעות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
טווח אמיתי של 430 ק"מ, בלי הפעלת חימום. 370 עם חימום.
לא שהציעו לי, אבל לא היה איכפת לי להישאר אתו.
אורות?
מזגן?
-
לא ראיתי שינוי בטווח המשוער כששיחקתי עם האורות. מזגן משפיע חצי עד שליש מההשפעה של חימום.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שקע רגיל חד פאזי בחניה, טעינה ב12 אמפר. כ15 שעות.
30 שעות לטעינה מלאה...?
המגבלה של הזרם היא קבועה?
-
נראה לי 35, ליתר דיוק. לא הגעתי לשם.
זו הטעינה האיטית ביותר שיש.
יש טעינה משקע כח, של 16 אמפר, ויש מעמדת טעינה ביתית, ויש מעמדה מסחרית ac, ועמדה dc.
מדברים על עמדות מהירות שיוקמו/הוקמו, שיטענו ל80 אחוז ב20-30 דקות.
זה נשמע בראייה שטחית בעייתי, ועדיין צריך לזכור שלנהג ממוצע, שנוסע כ60 ק"מ ביום, יקח כחמש שעות להשלים טעינה יומית, במטען האיטי ביותר שיש.
-
חנן, זה מעניין. אתה יכול לתת כאן פרוט של שבוע כזה? כמה קילומטר נסעת, איפה וכמה זמן טענת וכולי.
-
זה טווח שהופך את האוטו לכאורה לאטרקטיבי.
צריך רק לקחת בחשבון את עלות החלפת הסוללות פעם בכמה שנים. מניח שזה יהיה מאוד יקר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מזגן משפיע חצי עד שליש מההשפעה של חימום.
מוזר..
אם זה ככה, למה לא השתמשו במזגן גם לחימום כמו במזגן ביתי (היפוך כיוון הזרימה ותפקידי הרדיאטורים) ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מוזר..
אם זה ככה, למה לא השתמשו במזגן גם לחימום כמו במזגן ביתי (היפוך כיוון הזרימה ותפקידי הרדיאטורים) ?
כי את החום מהמנוע יש לך כבר ממילא, אז למה לא לנצל את האנרגיה המבוזבזת?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
כי את החום מהמנוע יש לך כבר ממילא, אז למה לא לנצל את האנרגיה המבוזבזת?
קבל ביטול...חחח
-
אז למה חימום מבזבז יותר ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
מודה שעוד לא התעמקתי בטכנולוגיית החימום. בגדול, יש טכנולוגיה של חימום ישיר עם גוף חימום, ויש, למשל באיוניק החשמלי, מדחס מזגן עם צנרת שיודעת להחליף כיוון ולחמם את הרכב, שזה כמובן חסכוני יותר באנרגיה, אבל מוגבל ביעילות בטמפ' שקרובות לאפס.
בקונה הטכנולוגיה התחלפה. ברכב הספציפי הזה יש חימום ישיר, ולדעתי אין החלפת כיוון מזגן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
חנן, זה מעניין. אתה יכול לתת כאן פרוט של שבוע כזה? כמה קילומטר נסעת, איפה וכמה זמן טענת וכולי.
אני יכול להעיד באופן כללי, כי עם טווח כזה, אתה כבר לא יושב כל היום עם העיניים על הנתונים, ודוגרי, זה לא עד כדי כך חשוב לי.
קיבלתי אותו לפני שלוש יממות ועוד קצת. עברתי כ850 ק"מ, מתוכם היום, כ350.
כשאני בבית, הוא מחובר לשקע חד פאזי 16 אמפר בחנייה. טוען ב12 אמפר.
טענתי שלשום באחד האתרים במסגרת העבודה שעתיים משקע רגיל, ואתמול כשעתיים במשרדי החברה בעמדת טעינה.
היום היה האינטנסיבי ביותר. סיימתי עם 25 אחוז. כנראה שמחר אהיה סטטי הרבה שעות באחד האתרים בעבודה, אז יהיה די זמן להשלים את טעינת הלילה.
אם לדבר על כסף, אז מילוי סוללה מלאה של 64 קילוואט שעה, עולה, נו, כמו שעולים 64 קילוואט שעה. משהו כמו 40 ש"ח?
עריכה: צריך להכניס לחישוב גם פקטור של אובדנים בהעברת אנרגיה. זה יהיה יותר ממה שרשמתי. כנראה מעל ל70 קילוואט-שעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מודה שעוד לא התעמקתי בטכנולוגיית החימום. בגדול, יש טכנולוגיה של חימום ישיר עם גוף חימום, ויש, למשל באיוניק החשמלי, מדחס מזגן עם צנרת שיודעת להחליף כיוון ולחמם את הרכב, שזה כמובן חסכוני יותר באנרגיה, אבל מוגבל ביעילות בטמפ' שקרובות לאפס.
בקונה הטכנולוגיה התחלפה. ברכב הספציפי הזה יש חימום ישיר, ולדעתי אין החלפת כיוון מזגן.
אכן יחידת המאייד צריכה טמפרטורה חיצונית מספיקה כדי להפוך את הנוזל לגז. אם הטמפרטורה החיצונית נמוכה מידי התת לחץ שמיצר המדחס לא יספיק ופעולת החימום של המזגן לא תהיה יעילה. לכן באירופה לא משתמשים במזגנים לחימום בחורף.