תגובה: קורקינט חשמלי ... הירהורים ושאלות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לכן אין כמו דו"ג.
בטח אם הוא חשמלי, שקט ולא מזהם ולא צריך רשיון וביטוח.
זה נכון היכן שיש שבילי אופניים ותרבות.
כאן יש חוליגנים שעולים ויורדים מהמדרכה, חוצים צמתים באדום, מתפרצים לכביש, נוסעים נגד כיוון התנועה, וכל זה, עם אוזניות/פלאפון ביד/אדם נוסף מורכב על הכלי הלא יציב הזה.
אח"כ ההורים שלהם בוכים ואומרים שאופניים הם כלי מסוכן.
אף אחד לא מכריח אותך להיות חוליגן.
אתה יכול לרכב בכיוון שמותר ולא נגד התנועה.
לא מכריחים אותך לעבור באור אדום.
אפשר ורצוי לרכב על אופניים חשמליים גם ללא קסקט לבן של נייק על הראש.
גם לא מוכרחים בלורית עם קוצים מחומצנים
אפשר עם נעליים ולא רק כפכפים.
אין צורך בגורמט ושרשר
לא מוכרחים גופיה. אפשר אפילו חולצת כפתורים.
לא מוכרחים אזניות עם עומר אדם שצורח לך באזניים.
אפשר ומותר ורצוי להשתמש בכלי הנהדר הזה ולהישאר בן אדם.
והכי חשוב - זה כרגע כלי התחבורה היחיד שאשכרה דופק את המערכת בחזרה.
במדינה כמו ישראל, שכל היום עסוקה רק באיך לדפוק את אזרחיה ולשדוד אותם על כל צעד ושעל, במיוחד כשהם רוצים וצריכים להגיע ממקום למקום, יש הנאה מאוד נדירה ומיוחדת בלדפוק אותה בחזרה. לתקוע לה מנה אחת אפיים.
אז כל עוד המדינה בקהות חושיה, מאפשרת לכם לנוע ממקום למקום בזול ולחסוך זמן וכסף, בלי רשיון, בלי אגרות, בלי טסטים, בלי ביטוחים - תנצלו את זה לעזאזל. תנצלו את זה!!
אני לא חוליגן. אני רק חייב להגן על החיים עצמם מפני אלה שמתאבדים לי מתחת לגלגלים.
זוכר איפה אני גר?
נתפסת רק לנושא החוליגנים ולגמרי התעלמת מהעובדה שאין שבילי אופניים. לא שאין מספיק, לא שהם לא טובים. פשוט אין.
אגב, רוצה לדפוק את המערכת עד הסוף? תטעין את האופניים מחשמל שהופק ע"י מערכת סולארית. לפחות עד שיהיה מס שמש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אתה טועה דרור.
התחבורה הציבורית היא חרא כי הממשלה לא רוצה שאני אסע בתחבורה הציבורית. זה אתה אמרת. לא אני.
המסלולים מפותלים ומסובכים. ארוכים ואיטיים. לא כי יש מכוניות בדרך. והאוטובוס או הרכבת איטיים כי יש להם אלפי תחנות שלא קשורות רק כדי לחסוך עוד קו.
המסלולים מפותלים כי אתה לא חי לבד בעולם. יש עוד אנשים שצריכים לעלות ל"רכב השיתופי". והמסלול המפותל לא חייב להיות איטי אם לא יהיו מסביבך מאות-אלפי מכוניות. ולא, זה לא גזרה משמיים שכל בנאדם מוכרח לשאת סביבו 1500 ק"ג של פח ופלסטיק שתופסים 10 מ"ר בערך רק כדי לשנע את עצמו.
ואם היו כאן ערים מתוכננות עם רחובות שתי וערב היית יכול להשתמש בקוי אורך וקוי רוחב. אבל אנחנו לא בניו יורק.
ואם היתה רכבת תחתית...
ואם היינו בני תרבות ולא ערסים מסריחים...
ואם ואם ואם...
אבל אנחנו כאן בישראל. והרוב מורכב מערסים. הממשלה אכן רוצה שנשתמש ברכב פרטי ונשרוף מיליארדי ליטרים של דלק ונבזבז את חיינו בפקקים ונמות מזיהום אוויר ומעצבים - העיקר שכספי שוד המיסים ימשיכו לזרום והקופה תמשיך לצלצל.
ואין לנו לבוא בטענות אלא לעצמנו בלבד - כי אנחנו אלה שמאפשרים לשיטה הזו להמשיך ולהמשיך ללא הפרעה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני לא חוליגן. אני רק חייב להגן על החיים עצמם מפני אלה שמתאבדים לי מתחת לגלגלים.
זוכר איפה אני גר?
נתפסת רק לנושא החוליגנים ולגמרי התעלמת מהעובדה שאין שבילי אופניים. לא שאין מספיק, לא שהם לא טובים. פשוט אין.
אז תרכב על הכביש או על מדרכות. תנהל את הסיכונים שלך.
ממילא אתה נוסע היום על קטנוע ומי כמוך יודע איך זה שמנסים להרוג אותך כל הזמן.
ואתה גם משלם על זה תועפות...
אגב, רוצה לדפוק את המערכת עד הסוף? תטעין את האופניים מחשמל שהופק ע"י מערכת סולארית. לפחות עד שיהיה מס שמש
זה רעיון מעולה ולא חדש. יש כאן כבר כמה שכל החשמל בבית שלהם מופק מהשמש ואפילו מוכרים חשמל לחברת החשמל.
ואם רבים יעשו את זה, אכן יהיה מס שמש... שלא יהיו לך אשליות.
...
הפוך ..
אם אגד או מי שלא יהיה היו משתמשים במיניבוסים ספרינטר, כמו בתוך חיפה למשל. אז היה יותר קל. אבל לשנע 4 אוטובוסים של 50 איש יותר שווה מאשר 10 אוטובוסים של 17 נוסעים.
ואני חייב לשנע את ה 1.5 טון פח ופלסטיק שלי כי אין לי אפשרות אחרת.
אופניים חשמליות זה אחלה לטווחים קצרים ומתכון לחיים קצרים בטווחים גדולים שהוצעו כאן. אבל למה מדינה ש 90% מהאוכלוסייה שלה גרה על קו החוף לא מפעילה שירותי רחפות למשל? רחפת מודרנית יכולה לנוע במהירות של 100 קמ"ש ללא בעיה ולשנע מספר גדול של נוסעים. זה מקובל המדינות שכנות (ראו למשל איסטנבול, טורקיה, שקו הרחפות לאורך החוף האירופי של המייצר משרת מאות אלפי אזרחים שגרים בפריפריה או בשכונות המרוחקות של העיר).
אגב, מה שמפתיע בתלונה של גיא היא העובדה שהמרחק בערך 90 ק"מ שבמהירות חוקית ממוצעת לוקח כשעה (חמישים בעיר, 110 על 2, ו- 90 על 4) ובהס"כ הוא מדווח על שעה ועשרים בממוצע...
יצחק
עזבו, החיים שלכם דבש, תראו את המסכנים שגרים בת״א ומעיזים להוציא את הרכב מהחניון...
https://m.youtube.com/watch?v=x7IGLSOeLjg
אני מנהל את הסיכונים שלי. לכן אני רוכב על קטנוע ולא על אופניים חשמליים. ומשלם, אוהו איך משלם.
תל אביבי שמוציא את הרכב מהחנייה?
אין חיה כזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
אופניים חשמליות זה אחלה לטווחים קצרים ומתכון לחיים קצרים בטווחים גדולים שהוצעו כאן. אבל למה מדינה ש 90% מהאוכלוסייה שלה גרה על קו החוף לא מפעילה שירותי רחפות למשל? רחפת מודרנית יכולה לנוע במהירות של 100 קמ"ש ללא בעיה ולשנע מספר גדול של נוסעים. זה מקובל המדינות שכנות (ראו למשל איסטנבול, טורקיה, שקו הרחפות לאורך החוף האירופי של המייצר משרת מאות אלפי אזרחים שגרים בפריפריה או בשכונות המרוחקות של העיר).
אגב, מה שמפתיע בתלונה של גיא היא העובדה שהמרחק בערך 90 ק"מ שבמהירות חוקית ממוצעת לוקח כשעה (חמישים בעיר, 110 על 2, ו- 90 על 4) ובהס"כ הוא מדווח על שעה ועשרים בממוצע...
יצחק
אם אני יוצא מהחניה במקסימום 4:55 ולא דקה אחרי זה.
הדרך ( במהירות חוקית לגמרי בכל הכבישים. גם ליד בתי ספר. ) לוקח לי 55 דקות חניה לחניה.
אחרי 5 זה מתחיל לגדול. אבל הדרך חזרה היא בעייתית באמת. אני משתדל לצאת מוקדם. ב 3 וזה לא פחות מ שעה וחצי בשום מקרה. והרבה יותר בדרך כלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
https://www.youtube.com/watch?v=x7IGLSOeLjg?t=1m31s
למי שאין מנוי בחניון הזה, פשוט לחנות מתחת לקניון עזריאלי ממול. חוסך המון זמן ביציאה ובהשתלבות באיילון למי שצריך לצאת בשעות 15:30-17:00... (מכיר מי שעושה כך).
תופעה אחרת מאותו חניון - אנשים שיורדים בשעה 14:00 להעביר את רכבם מחניה בקומה מינוס 5 או 6 לחנייה בקומה מינוס 2 - טוענים שהם חוסכים שעה של עמידה בתוך החניון בדרך החוצה ...
אתם חורגים כאן לצרה הרבה יותר גדולה מסתם פקקים...
לפשע היותר גדול של מדינת ישראל כנגד אזרחיה - ריכוז וציפוף האוכלוסיה ומרכזי התעסוקה למרחב שבין גדרה וחדרה והויתור על הפריפריה... וזה כבר נושא לדיון אחר.
במקרה הזה כבר באמת שאין תחליף לתחבורה ציבורית ולפתרונות הסעה המוניים....
או - פיזור אוכלוסיה ומרכזי התעסוקה צפונה ודרומה באמצעות תמריצים: מענקים וזיכוי מס לפרטיים ולעסקים שעוזבים את המרכז לפריפריה, והטלת מס על מגורים ומשרדים בת"א וסביבתה על מנת לרוקן את המרכז... שוב - דיון אחר.
אבל כמו שכבר כולם יודעים:
מכיוון שמיסוי על תחבורה פרטית הוא מרכיב עיקרי בהכנסות המדינה, התגברות פקקי התנועה זה אינטרס מובהק של מדינת ישראל. כמו גניבות הרכב. כמו צריכה מוגברת של דלקים. כמו... וכמו... על הכל מוטל מס מטורף, והכל כסף. לגרום לכסף לזרום לנו מהכיסים היישר לקופת האוצר.
אללי כמה תלונות...
אני עם תחבצ יום יום ממודיעין לתל אביב ולעיתים הרצליה כבר חצי שנה, מבחירה.
נכון, לא כל התותים מתוקים אבל בסהכ השד לא נורא כל כך. במקרי קצה אני נעזר במונית. דוגמה לכך - היום הייתי צריך להיות באזכרה בבוקר בבית עלמין ירקון ועל הדרך לאסוף נוסעת מרמת גן. אז אופניים חשמליים (בגודל מלא מבניב עצמית ולא הצעצועים של הילדים) מהבית לרכבת, משם עד סבידור בשקט, משם עוד עשר דקות באוטובוס לקניון ורבע שעה במונית דרך אם המושבות. רק חסר הגמל....
אם הייתי ממש רוצה לקצר, לוקח רכב שכור פר שעה בשביל לחסוך את החלק של אחרי הרכבת אבל לא נרשמתי לשירות...
הרכב נשאר בבית לאישה לסידורים פריפריאליים שבאמת לא מאפשרים הסתמכות על תחבצ במחיר שפוי. בעתיד הלא רחוק גם זה ישתפר.
צריך לשנות תפיסה, השינוי מתחיל בנו. נצמצם שימוש ברכב או נשתמש בו בצורה חסכונית יותר ומתחשבת יותר, פתאום הכבישים ישתחררו, הניידות תהיה נוחה יותר וסבילה יותר.
בכיס נרגיש זאת גם כן, לטובה.
זה לא מתאים לכולםן אבל נתחיל בעשרה אחוזים וכבר יהיה שיפור מורגש.
נוכל להרשות לעצמנו להחזיק את הג'יפ ואפילו עוד רכב בחניה ולהשתמש בו לכיף באמת.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
זה חניון של קריית הממשלה, לא של "מסכנים שגרים בת"א", והם דווקא עובדים במיקום קלאסי להגעה לעבודה בתחבורה ציבורית, אני בטוח שבמיקום כזה גיא היה כבר מזמן היה חתום על מנוי בתחבורה ציבורית ...
(אבל לא לדאוג, נמשיך לשלם להם משכורת גם אם הם יוצאים מהעבודה בשלוש וחצי)
נכתב מהאוטובוס בתל אביב, בין פגישות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
זה חניון של קריית הממשלה, לא של "מסכנים שגרים בת"א", והם דווקא עובדים במיקום קלאסי להגעה לעבודה בתחבורה ציבורית, אני בטוח שבמיקום כזה גיא היה כבר מזמן היה חתום על מנוי בתחבורה ציבורית ...
(אבל לא לדאוג, נמשיך לשלם להם משכורת גם אם הם יוצאים מהעבודה בשלוש וחצי)
כשעבדתי בעזריאלי, זה היה חלומי.... עשר דקות מהבית לרכבת וזהו... השפיע רבות על אופן חיפוש העבודה שלי ושל רבים. לא רק הייטקיסטים...
א, ממש מרקו אתה.
לדעתי, להחליף יותר משני תחבורה לכיוון זה לא סביר.
נגיד, אופניים ורכבת, או רכבת ואוטובוס.
יותר מזה זה טירוף... אני תמיד מתפתה לברירת המחדל, שהיא הקטנוע.
ושלא תחשבו שזה זול - לנסוע בקטנוע עולה שקל לקילומטר אחרי קיזוז מע"מ.
לפני עשור בערך, כשעשיתי יום יום את הדרך מלב תל אביב לאי שם בין הקריות לעכו, העליתי רעיון שיוריד המון עומס מהתחבורה הציבורית הבין עירונית. שהרי המגבלה האמיתית היא שטח. אי אפשר לבנות עוד ועוד מסילות ולשים עליהן רכבות, ובכביש אי אפשר סתם להוסיף מסלולים לא כל שכן לסלול עוד כבישים. אז הצעתי לייצר נתחב אורך מקביל בים. תחנות מעבורת אשקלון אשדוד ראשלצ תל אביב הרצליה נתניה חדרה קיסריה חיפה קריות רפאל עכו נהריה. כמו הרכבת אבל מקביל, לא תלוי בעומסי התנועה ותכלס גם אף פעם הים לא ממש גרוע, אולי כמה ימים בשנה. אם זה עובד בסידני וביוון ובעוד כל מיני מקומות ליד הים... למה לא?
אבל לא רצו להקשיב לי.
עכשיו הכל יותר פקוק והנה אני מעלה שוב את הרעיון. יש יזמים בקהל?
אסף.
לפני שחשבתי על הנתיב הייעודי, חשבתי (היה לי הרבה זמן) על זה:https://youtu.be/FIzOcJwQ7WA
תכלס, גם נתניה וגם בת ים שוכנות לחוף הים, אז זה מתבקש....
בינתיים אני עוד בפקק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לפני עשור בערך, כשעשיתי יום יום את הדרך מלב תל אביב לאי שם בין הקריות לעכו, העליתי רעיון שיוריד המון עומס מהתחבורה הציבורית הבין עירונית. שהרי המגבלה האמיתית היא שטח. אי אפשר לבנות עוד ועוד מסילות ולשים עליהן רכבות, ובכביש אי אפשר סתם להוסיף מסלולים לא כל שכן לסלול עוד כבישים. אז הצעתי לייצר נתחב אורך מקביל בים. תחנות מעבורת אשקלון אשדוד ראשלצ תל אביב הרצליה נתניה חדרה קיסריה חיפה קריות רפאל עכו נהריה. כמו הרכבת אבל מקביל, לא תלוי בעומסי התנועה ותכלס גם אף פעם הים לא ממש גרוע, אולי כמה ימים בשנה. אם זה עובד בסידני וביוון ובעוד כל מיני מקומות ליד הים... למה לא?
אבל לא רצו להקשיב לי.
עכשיו הכל יותר פקוק והנה אני מעלה שוב את הרעיון. יש יזמים בקהל?
אסף.
אחלה רעיון (-; אפשר גם לנסוע במעלה הירקון ואלכסנדר ברחפת פרברית (-; למען האמת אני חושב על זה המון זמן (ראה תגובה 66), אבל אני בעסקי IT...
יצחק
ואללה. לפני עשור וחצי פלוס גם אני נסעתי לאי שם הזה ...
אבל זה היה לי קל׳ב ;)