במכוניות זולות כאלה כבר אין עלויות מימון.
גם העלויות הקבועות שלהן (אגרות וביטוחים) דומות עד זהות.
אני מהמר שגם עלויות הטיפולים השוטפים די דומות.
עכשיו זה רק העניין של מי מהן תיכשל ראשונה על משהו גדול.
Printable View
ומה, דרור, אם מחר חו"ח תיפול עליך תקלה ב 4000 שקל - תזרוק את הפוקוס ותביא אחת אחרת שמי יודע מה מצבה? עדיף לתקן ולהמשיך להנות מרכב מטופל ושמור. הנקודה שלי היא, שרכב הוא הוצאה, גם אם הערך שלו הוא 0 וגם אם הוא גבוה.
יוצאים מהכלל הם רכבים שלא שווים כלום וגם הוצאות התחזוקה שלהם גבוהות יחסית לקטגוריה/שנתון. אותם באמת טפשי להחזיק.
אפרופו...
האגדה האורבנית מספרת ששבעים אחוז מהלנדרוברים שיוצרו, עדיין תקינים ונוסעים.
(והבדיחה מוסיפה - אם מחשיבים סרנים של לנדרובר מתחת לעגלות של חמורים).
גם אם נניח שזה נכון, זה בטח לא בזכות האמינות האגדית שלהם.
הם פשוט נמצאים במקום הלא נכון כבר הרבה שנים, אין שם משהו אחר, אין אפשרות לתמוך בטכנולוגיה מתקדמת יותר, אז נוסעים במה שיש.
כנראה שכן. עם כל הצער שבדבר.
כי זו לא איזה מכונית נדירה או מיוחדת כמו הג'יפ למשל, ששווה לשמר ולהשקיע בו.
זו רק קופסה שלוקחת ממקום למקום ומעבר לזה אני לא דורש ממנה כלום. עובדה שאני חי בשלום עם שתי תכונות שלה שאני מודה שקשה לי לסבול - היא אוטומטית ובצבע כסוף מגעיל....
ובפרייבט בן 15-16 כזה, שכבר כמעט ואין לו למעשה שום ערך כספי, כל שבוע/חודש/שנה שעוברים ללא תקלה הוא רווח נקי.
הוא מקבל את הטיפולים שלו בזמן וזהו. חלקים מתבלים כמו מסננים, שמנים, מצתים, צמיגים, מצבר, רפידות בלם, טיימינג, נורות, רצועות, בושינגים שהתייבשו, מיסב גלגל אם יש צורך, גז למזגן כשצריך וכו'. בזה משקיעים כי זה חלק מהעלויות הרגילות של כל מכונית. אז האוטו מניע בנגיעה ונוסע, ונוסע טוב ונוח ונעים ומשרת אותי היטב. אבל אני לא משלה את עצמי שהוא ישרוד לנצח.
ב-4000-5000 שקל אפשר למצוא פוקוס אחרת שתקינה ונוסעת. להשתמש בה עד שמשהו גדול יקרוס וחוזר חלילה.
ואם נמתח קצת את התקציב בוא ונאמר לפי 2 מזה, סדר גודל של 8000-10000 שקל שזה עדיין סכום לא בשמיים - אפשר למצוא קורולה 2002-2003, או פוקוס שחדשה ב-3-4 שנים עם ק"מ הרבה יותר נמוך, ומין הסתם טובה בהרבה. וחוזר חלילה.
ההורים שלי מחזיקים גם קורולה וגם פוקוס 03, שתיהן נקנו באותו זמן לפני 10 שנים עם ק״מ דומה, הקורולה מן הסתם בהרבה יותר כסף.
הקורולה משמשת כרכב עיקרי והפוקוס שימשה את אחותי ובשנים האחרונות משמשת פה ושם כרכב שני או רכב זונה במשפחה אם מישהו נתקע בלי רכב.
היא יותר יפה, זריזה וכנראה יותר מהנה לנהיגה (המנוע הגדול) בשביל מי שנוהג ולא רק נוסע, אבל זה לא באמת מעניין ישראלי מצוי. הפלסטיקה הפנימית שרדה פחות ולמעשה כבר לפני 10 שנים הייתה בלוייה (מגיני שמש/ פתחי מזגן/ מנופי הזזת כסאות וכו׳), הגיר האוטומטי גם הוא כבר דפק לפני 10 שנים, היו גם בעיות חשמל פה ושם והמזגן דורש מילוי גז כל שנה אבל שורדת. הקורולה לעומתה מהודקת, לא מתפרקת, נוסעת כמו פעם, מזגן עובד, לא מרגישה כמו רכב ישן.
ההורים שלי ימשיכו להחזיק את המכוניות האלו כי מעולם לא ראו במכונית סמל סטטוס, החליפו 4 מכוניות כל החיים, פעם אחת בעבר קנו רכב חדש לצורך עבודה.
אבל אם אני מסתכל מהמרפסת שלהם לחניון למטה - יש את השכן שעלה מבריה״מ ב 91, קנה קורולה חדשה ב 92 שמאז ועד היום הוא מלקק, יש את הרכב הישן שלהם וזהו. שאר עשרות המכוניות חדישות. הם לא מבינים למה הם צריכים להחליף רכב שנוסע טוב ונכנס פעם בשנה לטיפול במוסך, את הכסף הם שורפים על טיולים בעולם ונהנים מהפנסיה שלהם.
אם רוצים לחשב כדאיות כלכלית - רכב כזה לא מאבד ערך , החלפים שלו זולים , יש לו המון אחים בפירוקיות ובזול, עדיף להשקיע בתיקון ״יקר״ של 4000 ₪ מאשר לחפש גרוטאה אחרת מיד 2 כי יש יותר וודאות לגבי שאר המכלולים והמצב, לעומת קניית חתול בשק מחובר באזיקונים שלך תדע מה עבר עליו. אחרי הכל זו הוצאה לא גבוהה ביחס לכל רכב אחר חדש יותר, שמאבד ערך של 4k כל חודש או חצי שנה. זורקים אותו כשעייפות החומר מביאה לכך שתדירות התיקונים היא מטרידה, לא ניתן לסמוך עליו שיגיע ליעדו, או שהילדים מכחישים שאתה אבא שלהם כשאתה מגיע לאסוף אותם בסופ״ש ״שלך״, או שסוחרי ברזל מתעקשים להדביק לך מדבקות על החלון למרות שאתה רוחץ אותו מדי פעם ולא חונה יותר מיומיים באותה חנייה .
אם לוקחים הוצאה במוסך של כמה אלפי שקלים כל שנה על כל רכב חדש או ישן - אז מה זה באמת משנה מה הערך של הרכב?
ב106 השקעתי סהכ 6000 ש״ח במוסכים וחלקים ב3 שנים (מתוך זה יותר ממחצית עקב גחמה של בוחן במכון רישוי). זה כלום יחסית לכל מכונית אחרת שאי פעם החזקתי. ורק חלקים מקוריים ורק עבודה הכי טובה, בלי אילתורים ובלי לחסוך.
ומצד שני היא נסעה מהר ולכל מרחק, המזגן מעולה, יש הגה כוח ותופסת רק 3 קווים בחניה. ירידת ערך אין (עובדתית נמכרה בסכום שנרכשה פחות או יותר בסכומים האלה זה לא משנה) ... אז מה רע?
לעומת זאת האחות של הג׳ינג׳ית החזיקה שתי קורולות בזו אחר זו. שתיהן מוזנחות. לא צרכו שקל במוסכים מעבר לטיפול השנתי. חסכוני, נכון? אוטו נהדר. והן נסעו חרא, רעשו וקירקשו, הבלמים שלהם לא היו תקינים, המתלים גמורים, הציריות בלויות, ובשתיהן, כשהגיעה התקלה הקטנה שכבר אי אפשר להתעלם ממנה היא הושבתה. למרות שהנבלה היתה שווה יותר מ6000 שקל, ואני יודע שהיא היתה יכולה לקבל עליה את הסכום הזה, היא עדיין ספרה את ההוצאה כאחוז מהערך וזה היה אלפי שקלים וזה היה יותר מדי בחשבון של הגרושניקית שחושבת לקנות נבלת קורולה אחרת חדשה בכמה שנים ולהמשיך איתה. המוסר השכל הוא שלא כל מה שנוסע צריך להיות על הכביש רק בגלל שיש עליו סמל של טויוטה, וזה שרכב הוא מאוד זול לתחזוקה לא אומר שבאמת מתחזקים אותו.
אסף.
OK
קיבלתי עכשיו טלפון משירות טויוטה,
״עומדים מאחורי החלטת הסוכנות״ לא מוכנים לאשר החלפת החלק באחריות מבלי שהתקלה מופיעה בבדיקה שלהם, מוכנים לזמן אותי לבדיקה חוזרת, זה הנוהל שלהם ולא עזרו כל הטענות שלי.
חזרנו להתחלה - עכשיו הדילמה היא אם לפתוח ולתקן לבד (מה שהייתי עושה אם לא הייתה אחריות),
או לתת לאשה להתמודד עד שהיא תתלונן ממש ( התלונה הגיעה ממני ואני לא משתמש קבוע).
להשחית שוב זמן על בדיקת סרק, לא בא בחשבון, גם לא לנסות לזרז את מותו של המנגנון.
אחרי כל זה נפתרה לי על הדרך עוד דילמה - הקיה שלי באחריות על מנוע וגיר לעוד שלוש שנים, עברה אצלי שני טיפולים עד כה - אחד בסוכנות קיה, השני במוסך מורשה כללי שאמין עלי. הטיפול בראשון לקח 15 דקות שאחריהן קבלתי דף פירוט על עשרות הבדיקות שבוצעו, העבודות והחלפים - מצאתי שחייבו גם על דברים שלא ביצעו (בקטנה - החלפת נוזל בלמים). הטיפול בשני לקח יותר מחצי יום המתנה וגם יכולתי לעמוד ליד המכונאי ולראות שהוא אכן בודק ומחליף הכל, רק שמרבית הזמן נוצלה להמתנה לשליח עם החלפים, ואז שוב המתנה אחרי שהראשונים לא היו מתאימים, כל זה אחרי שהודעתי מראש עם איזה רכב אני מגיע וביקשתי להזמין עבורו חלפים מקוריים. המחיר בשניהם היה די דומה - סד״ג של 600 -800 ₪.
אז אחרי הסאגה עם החלפים, רכשתי פילטרים מקוריים בחצי מהמחיר שחוייב במוסכים, גם שמן הכי איכותי עלה לי חצי מחיר. אני מחליף שמן ופילטר ב 10 דקות עבודה ובעלות של 150 ₪, ״טיפול גדול״ שכולל החלפת פילטר אוויר יעלה עוד 45 ₪ ודקה עבודה. פלאגים מקוריים מסוג אירידיום יחיו ברכב הזה לנצח ולא צריך לסכן את ההברגות ולבדוק אותם כל טיפול. אין רצועת טיימינג, אין צורך להחליף נוזלים אחרים למעט נוזל בלמים ״למהדרין״, השחיקה של הבלמים זניחה ( בודק כל תיקון פנצ׳ר).
בקיצור - חיסכון של 1500 ₪ בשלוש שנים, ידיעה שלא עקצו אותי, בעיקר חסכון עצום בזמן המתנה. לעומת סיכון שתוך שלוש שנים ו 30k אצטרך לממש אחריות וליבואן תהיה עוד סיבה להתנער.
ניר, בפוקוס הזקנה שלי כמעט הכל פיקס. הסלון נראה מצויין. אין קרקושים ואין סדקים בפלסטיקים וכלום לא נושר.
סכי השמש קצת שמוטים. מותר לה אחרי 16 שנים ומעניין לי אתה יודע את מה. זו לא סיבה להעדיף עגלה כמו קורולה מאותה שנת ייצור שאני פשוט לא יכול להידחס אל מאחורי ההגה שלה, כי תכננו אותה לשימושם של גמדים ולא של בני אדם בגודל מערבי.
ואני לא רוחץ את הפוקוס כל יום שישי כמו השכן הרוסי שלך. למעשה אני לא רוחץ אותה בכלל. אולי פעם בחצי שנה וזהו. בחורף לפעמים אני מוציא אותה שתחנה בחוץ ותתרחץ בגשם ואחר כך מחזיר אותה לחניון התת-קרקעי שלה ורק מנגב את המים עם ג'ילדה וזהו. זו לא קמצנות אלא פשוט סוג של מיחזור/קיימות/יעילות או איך שתרצה לקרוא לזה. ומתחת לשכבות האבק הצבע בריא, מבריק ויפה.
אצל אחותי האוטו הזה אשכרה צעק הצילו. זלל דלק, זלל רפידות בלמים, נשרפה משאבת דלק. וכמובן שחטו אותה במוסך מורשה של היבואן. אני יודע שכל התקלות וכל הסימפטומים הרעים היו פרופר בגלל הנהיגה ההרסנית והלא-אכפתית שלה וגם קורולה חדשה היתה מתפרקת אצלה. אבל אצלי הפוקוס מתנהג נפלא וגם צורך בערך 50% פחות דלק - שרידות ואמינות של אוטו זה גם עניין של צורת נהיגה ואופי השימוש הכללי.
ואם לילדים יש בעיה שמישהו ייראה אותם נכנסים לאוטו הישן והמג'ויף הזה, תמיד יש את הג'יפ שעושה את הרושם הנכון על החברים שלהם... וזה גם עניין של חינוך.
ואין בעיה למצוא מכוניות כאלה שלא מחוברות באזיקונים ושטופלו היטב. עם הנסיון שלנו אנחנו כבר יכולים לבדוק מכונית ולעלות על רמזים מחשידים ולהתרחק מהגרוטאות. תראה את הפוקוס הזהה (חדשה בשנתיים) של אבא שלי ותבין. האוטו נראה ונוסע ומרגיש כמו חדש.
לגבי הקיה - לטפל לבד זה אחלה, אני בעד. רק אל תשכח שזה בדיוק מה שמבטל לך את שלוש שנות האחריות שנותרו ושאתה בונה עליהן.
אז "גילית" שבעצם "יש לך אחריות" שהיא לא אחריות רק אולי "על הנייר" ... וברור שלא תקבל מהם כלום ואולי המנגנון לא ימות אלא יום אחרי שתיגמר "האחריות", מה מונע ממך לטפל בה לבד(כמו בקיה)? איזה טויוטה זאת(אולי פיספסתי?) איזה דגם של חללית?
מה מונע ממך לטפל בה לבד כמו בקיה? למה בקיה אתה מטפל לבד למרות שיש לך אחריות ובטויוטה לא?
ניר, הזמן שלך יקר. רק הזמן שהשקעת בריצות למוסך ובחזרה, בטלפונים וכמובן בשרשור הזה, יכולת לעשות בזמן הזה יותר כסף ממה שעולה התיקון אפילו במורשה-טויוטה ובלי מילימטר אחריות... או שאתה עושה את זה בפרינציפ.
עזוב. כבר הבנת עם מי יש לך עסק.
תקן את זה לבד בגרוש וחצי. טויוטה כבר הפסידו אותך ממילא.
דורון,
פילטר שמן מקורי ב״אלוף החלפים״ ראשל״צ עלה לי 45 ש״ח, במוסך חייבו כפול. גם לפאג׳רו הייתי קונה ממנו ב 150 ₪ במקום 300 זה לא זיוף, פילטר תחליפי שוקל חצי ממנו. שמן מנוע 5/30 סינטטי של וולוליין קנינו במרוכז, עלה לי 100 ₪ לגלון.
דרור, לכתוב כאן זה בכיף שלי, לא בזבוז זמן מבחינתי, מובא גם כשירות לציבור לא לתועלת אישית כי אין לי שום ספק שגם אם היבואן מקבל לינק לפוסט זה לא יזיז לו.
את התלונה על התקלה הכנסתי בזמן שהפקדתי את הרכב לטיפול תקופתי, לא הקדשתי לכך זמן במיוחד וכאמור לא מוכן להקדיש לכך זמן במיוחד. תוסיף עוד 3 שיחות טלפון של כמה דקות לנציגי השירות. אכן לא אבזבז על זה יותר זמן ואתקן את זה לבד בהזדמנות.
להבנתי, ואשמח אם תתקנו אותי,
פלג אירידיום אינו לכל החיים (כפי שנכתב למעלה) אלא רק ל-100 אלף ק"מ.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אתה לא טועה, 90 אלף עד 120 אלף או משהו כזה, בקצב הנסועה של הרכב המדובר זה נצח. קשה לפספס כשהפלאגים מתחילים לזייף.