תגובה: שינוי מיקום חיישן גל ארכובה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
חנן, אם אתה כל כך רוצה לעשות משהו עם ארדואינו, הנה הצעה (ואשמח להשתתף בפרוייקט וללמוד ממנו):
כאשר משנים יחסי העברה, חיווי המהירות והקילומטראז' משתבש. אם אפשר היה לייצר יחידה שניתנת לכיול (למשל: לחיצה על מתג בהפרשים של קילומטר ע"פ אבני דרך בכביש) אשר תקבל את הפולסים מחיישן המהירות ותסנתז פולסים מותאמים, זה יכול להיות נהדר :)
(ואם זה משתבש, זה לא משבית ומקסימום אפשר לחבר בחזרה את החיישן ישירות)...
לפני 30 שנה עסקתי בבנייה ותכנות של בקרים (אסמבלר על מוטורולה 60HC11), יכול להיות נחמד לחזור לזה קצת :)
אתה יודע שהחלפת גג"ש הפלסטיק על חיישן VSS פותרת את הבעיה? לינוביץ' יש טבלה של מידות צמיג, יחס העברה בסרנים, והפלט - כמה שיניים בגג"ש החיישן. הוא מוציא לך מהמדף, אתה שולף את החיישן ומחליף גג"ש על האוטו, וזהו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין כאן תחושות. רק עובדות. גם כשהוא מוזרק בפעימת הפליטה, הוא ממתין בסבלנות בסעפת היניקה, עד להגיע תורו להיכנס.
אני מעלה נקודה שאין לי תשובה עליה:
ב-TBI ההזרקה היא מעל למצערת, לכן הדלק נינק לצילינדר הרלבטי בכל פעימה לפי מסלול הוואקום אל הצילינדר.
ב-MPI ההזרקה היא מתחת למצערת, וייתכן שהזרקה לפני הזמן אמנם תניח את הדלק ליד הדלת המתאימה לעוד X מעלות - אבל בינתיים צילינדר אחר ישאב אותו\את חלקו\יפזר אותו בסעפת דרך דלת אחרת בגלל הוואקום.
יש מצב?
לא ידעתי. אם קיים אז מר ארדואינו יחכה לפרוייקט אחר ...
גיתאי, בתיאוריה, זה מן הסתם נכון. בפועל, לא מרגישים הבדל. זה לא שאני מציע שזה המצב האידאלי אלא אני אומר שאם לא מורגש הבדל משמעותי בפעולת המנוע בהפרשי מעלות עצומים כל כך, הדיון על חלקי מעלות נהפך לתלוש מהמציאות
חברים זה לא קשור לויליס.
אין בעייה להעתיק, חוץ מהעובדה שזה מורכב על רכב נוסע.
בשביל לשנות שם לא צריך להוריד גיר.
הסט אפ הזה לא מוסיף סיבוכיות, הוא יושב על שני ברגים - אחד של ההאוזינג ואחד של הבלוק'.
אם רוצים להזיז את החיישן - אפשא לפרק ולשנות בלי קשר להורדת גיר.
עובדתית, יש להתקן הזה כבר יותר מ- 60KKm ללא שום בעייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
גיתאי, בתיאוריה, זה מן הסתם נכון. בפועל, לא מרגישים הבדל. זה לא שאני מציע שזה המצב האידאלי אלא אני אומר שאם לא מורגש הבדל משמעותי בפעולת המנוע בהפרשי מעלות עצומים כל כך, הדיון על חלקי מעלות נהפך לתלוש מהמציאות
גם בפרקטיקה זה מציאותי. יש משמעות גדולה למידות סעפת היניקה והראנרים במקרה הזה. בסעפת מתקיימים פולסים של ואקום, או לחץ תקראו לזה איך שאתם רוצים, בין השסתומים לבין המצערת. כשההזרקה איננה מתוזמנת לצילינדר הנכון, כמו הרבה מנועים שבהם יש הזרקה לbank או אפילו לכל המזרקים יחד, הסעפת מתוכננת עם פלנום שתפקידו להיות מעין חלל הרגעה שמונע את תנודות הלחץ ומבטיח לחץ (ואקום) רציף. בסעפות של הזרקה סיקוונסיאלית כמו בסופה פחות מתחשבים בזה ואפילו יש ראנרים באורכים שונים שזה פחות יעיל מבחינת מילוי נפחי אבל בהיבט של תערובת שיושבת ומחכה לשסתום שייפתח זה פחות משמעותי.
לקחת סעפת שמתוכננת להזרקה סיקוונסיאלית ולהשתמש בה כאילו היא מתאימה להזרקה לא מתוזמנת..... סיכוי טוב שלא יעבוד יעיל.
לא שאני טוען שאני יודע איך נראית הזרימה בסעפת של מנוע 4 ליטר (לא ניתחתי את העניין מעולם), אבל אני מציין שאי אפשר להתעלם מזה. וזה בכלל לא זניח. אכלנו חרא עם זה לפני שנתיים במנוע 2 צילינדרים... עם 6 זה יכול להיות הרבה יותר גרוע.
אסף.
כנראה שאיבדת אותי בשלב כלשהו. אין שום כוונה להשתמש בזה בצורה כזו. זה נעשה באופן זמני לצרכי אבחון בלבד (כדי להבין אם תקלה נובעת ממחשב,רתמה או מזרק) , והבאתי את זה רק בתור המחשה.
אני נמצא בימים אלו בהדרכה בקוריאה. אחד המדריכים עבד בעבר 12 שנים כראש צוות מתכנתים של המחשבים של רכבת ההינע.
התייעצתי אתו לגבי הנושא. הבחור התלהב והביא מהמשרד שלו ארדואינו וסיפר שהוא משתמש בו כדי לדמות תקלות מכניות לסטודנטים שלו. למשל, במקום לעבוד קשה להזיז שן בטיימינג ולהתקיל את הסטודנטים באבחון של המצב, הוא מזיז את הטיימינג של חיישן הקרנק בעזרת הארדואינו.
לעניין עצמו: הוא בהחלט חושב שסידור כזה יעבוד היטב, למעט, כמו שציינתי, היכולת של המחשב לאבחן מיספייר.
הבחור זה זה עם הקופסה האדומה ביד, שמכילה תואם ארדואינו של sparkfun.
https://imageshack.com/i/pnme6fKSj
למעשה, הוא טוען, בחלק ממחשבי המנוע של יונדאי התהליך הזה כבר נעשה במקרה שחיישן קרנק מתנתק. המנוע ממשיך לעבוד רגיל למעט שעון הסל"ד שלא עובד.
מחשב PCM של סופה לא יודע לאבחן מיספייר בכל מקרה.
בזמן הקרוב נלך על זה, רק אפנה כמה דברים מהשולחן.
האם מישהו מכיר ויכול להמליץ מארז \ דגם של ארדוינו שמיועד לסביבה של רכב (טמפ' , אבק, טילטולים)?
האם מישהו מכיר מימוש מסחרי (שמגיע מיצרן) מבוסס ארדוינו?
ארדואינו נחשב סביבת פיתוח.
לגבי קופסה ... כל קופסה שיש במנוע יכולה להתאים .. למשל קופסאת פיוזים. או להדפיס משהו. ישנם חומרים שיכולים לשרוד טמפ יחסית גבוהות. או לאפות את המוצר ולהקשיח אותו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
למימוש נקודתי או לאב טיפוס זה יכול לעבוד. הארדואינו יקר מכדי לשמש ביצור המוני, ולאחר שמוכיחים התכנות משלבים את המעבד שלו במוצר סדרתי זול ויעיל בעשרות מונים מארדואינו.
גם לשימוש המקומי שלנו, של עשרות אלפי רכבים, שהזכרתי בשרשור אחר, לאחר שפיתחתי והוכחתי התכנות, התוכנה שכתבתי והיצור הסדרתי עברו לידי חברה שבנתה מחדש מוצר מסחרי.
ע"מ לא לחטוף פה את הנושא המרכזי, התעלקתי על שישור אחר, והגבתי שם -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post792369
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
חנן, אם אתה כל כך רוצה לעשות משהו עם ארדואינו, הנה הצעה (ואשמח להשתתף בפרוייקט וללמוד ממנו):
כאשר משנים יחסי העברה, חיווי המהירות והקילומטראז' משתבש. אם אפשר היה לייצר יחידה שניתנת לכיול (למשל: לחיצה על מתג בהפרשים של קילומטר ע"פ אבני דרך בכביש) אשר תקבל את הפולסים מחיישן המהירות ותסנתז פולסים מותאמים, זה יכול להיות נהדר :)
(ואם זה משתבש, זה לא משבית ומקסימום אפשר לחבר בחזרה את החיישן ישירות)...
לפני 30 שנה עסקתי בבנייה ותכנות של בקרים (אסמבלר על מוטורולה 60HC11), יכול להיות נחמד לחזור לזה קצת :)
נזכרתי היום בפרויקטון הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...ינו-ביחד/page4
בינתיים גיליתי שבטראנספר שלי אפשר להחליף גג"ש של הספידומטר וקיימים בשוק גג"ש לרוב שילובי יחסי העברה ומידת צמיגים שרוצים, כולל בפרט אלו שאצלי, אז פחות רלוונטי ...
הזכרת לי את הבכורה שלי. אני מזמין חומרים כדי לבנות מנגנון שיהפוך את שלט ה"נהגת חדשה" בשלט רחוק, והיא לא מבינה למה לא להמשיך להפוך ידנית (:
תמונת הסקופ שנראית בקישור הקודם שהבאתי בתגובה #22:
http://www.underhoodservice.com/the-...o-a-breakdown/
לא מתאימה לסופה.
חנן,
זה נראה כמו מוניטור בטיפול נמרץ נשימתי.. ;)
תן הסבר לטובת המאותגרים טכנולוגית.