תגובה: עזרה בצריבת מכשיר קשר
לא בטוח שאני מבין למה אתה קורא שורה עליונה ותחתונה. בתוכנת ה"צריבה"?
בתצוגה על גבי המכשיר?
למיטב זכרוני המכשיר תומך שעבודה עם שני ערוצים בו זמנית ולכן מה שאתה רואה על המכשיר הם שני הערוצים שהוא כרגע מאזין להם.אני ממליץ לשים את שניהם על אותו ערוץ לשימוש רגיל, כי אחרת אתה עלול לשדר בערוץ שלא התכוונת אליו (נניח שאתה מתקשר עם קבוצה ב"ערוץ 5" אבל מאזין גם ל"ערוץ 8", אזי אם "ערוץ 8" כרגע פעיל ואתה מנסה לשדר לקבוצה ב"ערוץ 5", אתה תמצא שברירת המחדל לשידור עברה לערוץ הפעיל ("ערוץ 8" במקרה הנ"ל).
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מה שבא לך ..
המכשיר יודע להקשיב ( בערך ) לשני תדרים במקביל.
אחד מהם שיקבל אות, המכשיר 'ינעל' עליו ..
עניתי במקביל לגיא, אבל התכוונתי בדיוק לזה - כאשר תהיה תעבורה בתדר אחד המכשיר ננעל עליו, כפי שציין גי, ואם אתה בדיוק מנסה לקרוא לקבוצה תמצא עצמך בתדר הזה שהוא לא בהכרח התדר שהתכוונת אליו.
לשימוש הרגיל שלנו כג'יפאים בטיול על ערוץ מסויים - שים את שניהם על אותו ערוץ.
אצלי השורה העליונה בchannel mode,
והתחתונה בfrequency mode.
יותר נוח לי לשחק בין תדרים.
(או שאולי אני מתבלבל ושניהם בchannel, אבל בעליונה מופיע שם הערוץ, ובתחתונה התדר). זה נוח לי כי כך אני חכול לראות את התדר, ולכייל מכשירים של חברים שמצטרפים (אם אינם צרובים).
הבנתי. תודה רבה על ההסברים.
ועכשיו, מהם התדרים הנפוצים לשימוש בקרב ג'יפאים בשטח? על מה אתם מאזינים כשאתם בשטח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אורי ק.
הבנתי. תודה רבה על ההסברים.
ועכשיו, מהם התדרים הנפוצים לשימוש בקרב ג'יפאים בשטח? על מה אתם מאזינים כשאתם בשטח?
בבקשה:https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...20258a3528.jpg
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
למה בכלל להשתמש באירופאיים ?
כי במכשירים הנמכרים בארץ באופן חוקי (הספק 0.5W ) צרובים, באופן שאינו ניתן לשינוי, תדרי הPMR446 (ראה ערך בויקיפדיה)
ואם אתה רוצה לאפשר תקשורת גם עם בעלי מכשירים כאלה כדאי לצרוב את התדרים שלהם.
עד לארונה כלל התקן הזה 8 ערוצים. לאחרונה הורחב התקן ל-16 ערוצים (נוספו עוד 8 ערוצים)
חבר שרכש לאחרונה מכשיר כזה המכשיר כלל עדיין רק 8 ערוצים.
כנראה הסוחרים עושים קופה על מכשירים מהדגם הישן ......
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
biranit50
כי במכשירים הנמכרים בארץ באופן חוקי (הספק 0.5W ) צרובים, באופן שאינו ניתן לשינוי, תדרי הPMR446 (ראה ערך בויקיפדיה)
ואם אתה רוצה לאפשר תקשורת גם עם בעלי מכשירים כאלה כדאי לצרוב את התדרים שלהם.
עד לארונה כלל התקן הזה 8 ערוצים. לאחרונה הורחב התקן ל-16 ערוצים (נוספו עוד 8 ערוצים)
חבר שרכש לאחרונה מכשיר כזה המכשיר כלל עדיין רק 8 ערוצים.
כנראה הסוחרים עושים קופה על מכשירים מהדגם הישן ......
זה עונה גם לרענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
biranit50
...
....
אפשר לעדכן את הטבלא הקלאסית עם התדרים החדשים?
1 קבצים מצורפים