נמרוד,
שמת לב שיש שם 2 שברים מקבילים, לא ״סדק״?
Printable View
נמרוד,
שמת לב שיש שם 2 שברים מקבילים, לא ״סדק״?
נמרוד, תודה על ההסבר המפורט, אך איני חושב שזה הפתרון הנכון, לפי מה שראיתי וממבט בתמונה, תיקנו סדק שנוצר ע"י ריתוך לסגירת החור/סדק (כמובן שלא מקצועי ונכון בעליל) ועל כן נוצר סדק/חור נוסף מעל התיקון. לדעתי זה מצריך תיקון ראוי ויסודי יותר.
בכל אופן, איך הגישה של מכוני הטסטים לתיקונים כאלו, נניח ע"י פלאח בצורה יפה ומקצועית?
כך נראה.
אין סיקס שלא הצטבר לו חול ים/בוץ בתוך השילדה מה שמחליש את החלק התחתון. עם העובי במקור היה בערך 5 ממ. אז באזורים הנמוכים נשאר פחות. לפעמים כלום עד מצב שדפיקה קטנה עם מברג ואתה חודר את השילדה.
התיקון היחידי שיחזיק מעמד לדעתי לאורך שנים זה לתפור פלח 5 ממ לכל אורך קורות השלדה מלמטה. עם ריתוך טוב וליטוש טוב התיקון לא נראה לעין. ואז יש שקט לשנים. אבל זה כבר פרויקט.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אני הייתי מתרגש פחות מתיקונים בשלדות של ג'יפים ישנים. כל עוד השילדה ישרה ומקבילה והתיקון עשוי כמו שצריך, העניין הרבה פחות קריטי משחושבים.
אני חושד הרבה יותר כשאומרים לי "שילדה נקייה".
תבינו - למעט מקרים נדירים באמת של ג'יפ שאשכרה בקושי נסע והיה רק מאוחסן במקום יבש, "שילדה נקייה" זה חרטא. כי זה אומר שהיא נקייה רק מבחוץ. אף אחד לא רואה מה קורה בפנים - כמו שגוליית ציין, במשך עשרות שנים הצטברו שם מים, בוץ, חול ים ושאר דברים קורוזיביים שנשארים רטובים במשך חודשים רבים, בדיוק היכן שהפלדה חשופה מכל הגנה. וככה מבחוץ השילדה נראית יפה ובריאה, אבל מבפנים היא נזללת באכזריות.
אז מה עושים? כל הג'יפים הישנים רקובים?.... ובכן.... יש מצב שכן. ברמה כזו או אחרת. בגלל זה בודקים בדקירה עם מברג (שגם זה לא בדיוק מדעי... אבל אם המברג אשכרה חדר, ואני כבר הצלחתי לדחוף מברג לתוך לא מעט שילדות שנראו חסונות מאוד, אז אללה יסתור).
לשאלתך - כל עוד זה שלם, מתוקן היטב ונראה תפור כמו שצריך, לא יתייחסו לזה בכלל. מנסיון.
תיקון טוב אגב, מחזיק מעמד יפה מאוד לאורך שנים רבות מאוד ולא פוגם בחוזק השילדה בכלל. יש תיקונים עמוקים (הכנסת שרוולים וכו') שאפילו משפרים את חוזק השילדה. באמריקה מאוד מקובל לחתוך ולרתך שילדות (לצורך הארכה/קיצור/חיזוק/שדרוג) ואין עם זה שום בעיה טכנית, בטיחותית או חוקית. זה מותר, זה מקובל, זה חזק וזה עובד.
כמו שהג'יפ הזה נראה כרגע, זה שבר של ממש בשילדה ש"שווה" הורדה מהכביש לאלתר במקרה ודגו אותך ניידות הבדיקה בדרכים. אם אני זוכר נכון ולא טועה, זה מחייב גם את מכון הרישוי שעולה על זה, לא סתם להכשיל בטסט אלא ליידע את משרד התחבורע. ואז תצטרך לבצע את התיקון במוסך שילדות מורשה, לקבל אישור על תיקון (שמועבר כאמור גם למשרד התחבורע) ולשלם הרבה מאוד.
עדיף שהמומחה של הפורום לענייני תקנות רישוי, זה שקורא לעצמו "משברנפשי", יענה על הסוגיה הזו.
תהיתי, אשמח לשמוע דעתכם בלי קשר לעומק כיס של כל אחד.
שאלתי מתייחסת לאקזמפלרים שעברו סדנת שיפוץ מ-א' ועד ת'.
מה שנקרא מוכנים להצגה, תצוגה, נסיעה, טיולים וכ"ו.
בהתייחס לcj 6-8 ארוכה/קצרה, עד כמה לדעתכם כדאי לשלם? ומעל לאיזה סכום זו כבר היסחפות?
תודה על ההתייחסות.
שלום עידן, יש לי סיקס מושלם למכירה 89 ארוך, בסטופ כננת, נעילה אחורית.כל השעונים עובדים, הכל מקורי.
להניע ולנסוע למדבר, לא תתאכזב.
0527497771