אה אמ...איך בדיוק מודדים צריכת גרם שעה? באיזה מצב של פתיחת שסתום? ממוצע? לפי גרם/BTU ?
Printable View
אה אמ...איך בדיוק מודדים צריכת גרם שעה? באיזה מצב של פתיחת שסתום? ממוצע? לפי גרם/BTU ?
בודקים כמה זמן לוקח לגמור מיכל כאשר הלהבה מקסימלית, וכך מקבלים את הנתון של צריכת גז בגרם לשעה. הנתון הזה קיים, לא הייתי צריך לעשות נסיונות בחנות.
הגזיה ש- polar bear ציין מצוינת. יש לי (גם) אחת כזו. גם חזקה, מתאימה גם להרתחת מים וגם לבישול, עמידות לא רעה לרוח. דרך אגב היצרן זה Kovea, יצרן קוריאני מעולה שמייצר לרוב החברות המערביות, כולל MSR. אם רוצים משהו שהוא לטיולים רגליים, יש לאותו יצרן כירה קטנה מתקפלת, 88 גרם, מתלבשת על מיכל הברגה או המתאם (הכחול) לחד פעמיים.http://www.kovea.com/ProductDetail.a...Name=KB%2D0101[/quote][/list]
חנן - בעצםן אתה אומר שיכול להיות שקנית גזיה שעוצמת הבערה שלה חלשה ב 30 אחוז מאחרת....זה צריך להיוט ביחס לתפוקת חום.
תיאורטית? יכול להיות.
מעשית? אני מניח שאין כאן מצב שהגזיה שאתה קנית עובדת בנצילות של 99 אחוז ושלי בנצילות של 20 אחוז, אלא אני מניח שפחות או יותר כל גרם שנשרף נותן פחות או יותר אותה תפוקה קלורית, ולכן גזיה ששורפת יותר, גם מחממת יותר. מכיוון שנתוני BTU לא מפורסמים לגזיות הנ"ל, אני נאלץ לעבוד עם המדד הזה, שהוא מדד מצוין.
זה לא מה שאני אומר...
אני אומר שיכול להיות שהגזיה שלך, מסיבות של - בטיחות, איכות חומר וכו' מוגבלת מבחינת טווח פתיחת שסתום, ואילו גזיה אחרת - איכותית יותר - יכולה לעמוד ביותר חום ולכן ניתן לפתוח יותר את השסתום.
לכן צריך נקודת התיחסות שווה...
חבל שאני מפספס מילים לפעמים...שכח מיזה.
הייתי היום אצל אפצי וראיתי גזיה מתקפלת לנרתיק פיצפון ונדלקתיhttp://www.gnm21.com/gagon/fff/shopd...E9%F0%E9%E5%FA
עקב התרבות הצאצאים שמצטרפים לטיולים .. נוצר צורך בבישולים מעבר לקפה/תה/סחלב
עד היום היו לי החד פעמיות ( ראש רגיל שעובד אצלי מאז הצבא ( 13 שנים ) וראש עם להבה סיבובית ( 5 שנים ).
זה בהחלט לא טוב לבישול אוכל לילדים.
חשבתי על הבנזיניה. בעיקר בגלל חוסר הצורך במיכלים גז יקרים ( ואולי יש אחת שפועלת על סולר אז בכלל טוב .. )
לעומת הכיריים עם הבלון גז השוכב ...
מה דעתכם ?
( ואגב, ב 13 השנים האחרונות לא נישבר לי אף ראש של גזיה חדפ"ית וכשנישפך התבשיל וסתם את החורים ... פירוק מישני קצר, פוו למקום הנכון - והבעיה ניפתרה ... )
אני אוהב בנזיניות. ההפעלה טיפה יותר מסורבלת (צריך לפמפם פעם בכמה הפעלות 30 פעמים) בשביל שיהיה לחץ, אבל זה הרבה יותר וורסטילי. השתמשתי כמה שנים בקולמן שהיא חתיכה אחת (המיכל והראש הם יחידה אחת, זה מוצר שדומה מאוד לפרימוס הקלאסי), עד שהחרימו לי אותה בשדה התעופה של אתונה, ומאז לא נודעו עקבותיה (כי נשארה בה כמות בנזין של שתי טיפות... ואסור להעלות אותה ככה על מטוס שכל נוסע עולה עליו עם שני בקבוקי אוזו). היום יש לי MSR דרגוןפליי (לקח מהקולמן- ככה לא יחרימו הכל- מקסימום את הבקבוק). יש הרבה בנזיניות שעובדות על בנזין או על סולר, או על כל נוזל אחר מבוסס גזולין או קרוסן. יש כאלה שעובדות גם על סולר. בד"כ צריך להחליף דיזה בין שני סוגי הנוזל. צפה מדי פעם לסתימת דלק (בנזין מ"פז ל' " סותם את הדיזה בבנזיניה... אז אתם יכולים לדמיין מה הוא עושה למזרקים באוטו), וחשוב מאוד לתדלק עם משפך-מסנן (זה עוזר מעט.. אבל מבאס לראות את כל הג'יפה שמצטברת במסנן.
אסף.
"אסף.
תודה על התגובה ... אבל לא יכולתי שלא להבחין בחתימה שלך שהשתנתה ..... האם לעזור לך לחפש היילקס ?
חס וחלילה... אבל זה לא קשור לנושא.
אסף.
לחנן-לא נסחפת?
כל זה בשביל קפה לאשה????
תמצא פרייר שיכין לה.
זהו, שאתה לא תמיד מגיע. במיוחד בשבתות...
כזה אני מחפש,ציטוט:
נכתב במקור על ידי t_uri
ואם אפשר במחיר המדובר...
מישהו יודע איפה אפשר למצא?
(אורי זה עדיין רלוונטי מה שכתבת?)
עירא
255 ש"ח חדש מלא בחנות אמגזית, כמובן ללא הראש, רק הבלון.
אם תרצה, ישנה חנות לא רחוק מהעבודה שלי (בית מעריב).
אביגדור