-
תגובה: לנדקרוזר 75, פראדו 8 מקומות ודיפנדר 110 - שימו לב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אולי השוני נובע בגלל ההבדל בין "רכב ישן כבד" לבין "רכב מזהם" ?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
רכב כבד - רכב מעל 4 טון
רכב ישן כבד - רכב מעל 4 טון עד שנת יצור 2006
כל רכבי הדיזל הוותיקים המוגדרים "M1 מרכב אחוד" סובלת מהמצב הזה. רכבים עד שנת 2006 יצטרכו להתקין את המסנן המיותר הזה, שרק יגרום לזיהום הרעיל לגדול (פחות כח לגלגלים משמע יותר מאמץ ויותר גזי פליטה המכילים CO).
-
תנו לי קצת להרגיע את הפאניקה.
קודם כל חוק עזר עירוני לרכב דיזל מזהם מדבר על רכב ,m1 מונית ומעלה .
חוק עזר נמצא באתר של עיריית חיפה.חתום בסוף 2017 ע"י יונה יהב.
רכב m1 מרכב אחוד זה רכב פרטי.מרכב אחוד זה הגדרה מיושנת שלא קיימת יותר אך ג'יפים בעלי סיווג זה כרגע מבחינת משרד תחבורה מוגדרים כפרטיים.
אני ממתין לתשובה רשמית של משרד התחבורה.
עכשיו נעבר לחוק שכתוב בדף שנשלח לכל בעלי הדיזל הנורא .
החוק (לא הגדרות של העיריה) אומר שרכב פרטי מכל שנתון לא מוגדר כמזהם.
לא הסתפקתי בזה.התקשרתי לעיריה ,אמרו לי שאכן הם לא יודעים למה נשלחו מכתבים לבעלי רכב פרטי מרכב אחוד וכי הם לא מתכוונים בשנים הקרובות לשנות את החוק (עזר עירוני) ולאסור כניסת ג'יפים לעיר.
באיכות הסביבה לא קיבלתי תשובה למה למעשה נשלח המכתב לבעל רכב פרטי.הם ביקשו את התשובה הרשמית של משרד התחבורה לאישור סיווג מרכב אחוד ברכב פרטי.
כעקרון ההחלטה של הועדה ליוזמה הזאת(לדעתי של ארגון יפה נוף מלא זוכר אבל קראתי גם את המאמר שלהם) מדברת רק על m1 מוניות,טנדרים ומעלה לא כולל פרטי...
-
העניין הוא שהחוק(צילום החוק מהאתר של איכות הסביבה ) אומר שכל רכב דיזל עד שנת 2004 שהוא לא מסווג כm1 פרטי נוסעים נחשב המזהם.
אבל העניין הוא שm1 מרכב אחוד הוא רכב פרטי נוסעים לכל דבר ועניין לפי תקנות תעבורה.
אז או שמישהו עשה טעות או שזה שיטת מצליח.
אגב לנציגי שירות של איכות הסביבה אין מושג בנוסח החוק וגם לא בהגדרת תקנות תעבורה שלא נדבר על החוק עזר עירוני של חיפה..
הם פשוט אומרים מה שאמרו להם להגיד (זה מה שאמרה לי הבחורה שענתה לי במספר הכתוב על הדף המזהם שנשלח הביתה).
בסופו של יום אמרו לי שאם אצליח להוכיח שהרכב שלי פרטי גם ההוראה על האוטו שלי תבוטל.
אבל אם אפילו העיריה לא מתכוונת לעצור ג'יפים אז למה בכלל לעבוד קשה.
-
-
התקנה לא מגדירה מי לא מזהם אלא מי כן. בהגדרה יש כל מיני סוגי רכבים אבל לא m1, וכמובן שגם אין התייחסות לסיווג המשנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
העניין הוא שהחוק(צילום החוק מהאתר של איכות הסביבה ) אומר שכל רכב דיזל עד שנת 2004 שהוא לא מסווג כm1 פרטי נוסעים נחשב המזהם.
אבל העניין הוא שm1 מרכב אחוד הוא רכב פרטי נוסעים לכל דבר ועניין לפי תקנות תעבורה.
אז או שמישהו עשה טעות או שזה שיטת מצליח.
אגב לנציגי שירות של איכות הסביבה אין מושג בנוסח החוק וגם לא בהגדרת תקנות תעבורה שלא נדבר על החוק עזר עירוני של חיפה..
הם פשוט אומרים מה שאמרו להם להגיד (זה מה שאמרה לי הבחורה שענתה לי במספר הכתוב על הדף המזהם שנשלח הביתה).
בסופו של יום אמרו לי שאם אצליח להוכיח שהרכב שלי פרטי גם ההוראה על האוטו שלי תבוטל.
אבל אם אפילו העיריה לא מתכוונת לעצור ג'יפים אז למה בכלל לעבוד קשה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
-
יש נוסח רשמי של החוק להגדרת רכב דיזל מזהם אבל הוא אומר השפה הרשמית בדיוק מה שהטבלה הזאת אומרת. מבחינתי אני מדפיס אותו ואת חוק העזר העירוני ואם פקח חרוץ מתכוון לרשום לי דוח אני אציג את המסמכים הנ"ל.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
התקנה לא מגדירה מי לא מזהם אלא מי כן. בהגדרה יש כל מיני סוגי רכבים אבל לא m1, וכמובן שגם אין התייחסות לסיווג המשנה.
התקנה כן מגדירה רכב מזהם והוא לא m1 נוסעים בעל סיווג משנה פרטי (לשון התקנה)
ראה תקנה להגדרת רכב מזהם .עדכון לחוק שנעשה ב2018
בגדול הבוחן של איכות הסביבה לרכבי דיזל אמר לי שכנראה שתיהיה החלטה להוריד גם ג'יפים מהכביש בעוד כמה שנים אבל כרגע המדבקה הזאת זה נטו מהלך שיווקי ופוליטי כלשהו
ראו קובץ תקנות 7986 .שם בדיוק מוגדר מה הוא רכב מזהם.
-
לנדקרוזר 75, פראדו 8 מקומות ודיפנדר 110 - שימו לב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זו רק ההתחלה. ושלא תהיו מופתעים אחר כך.
ואין מה להוסיף עוד.
מה אתה יושב בשקט?
לא מגיע לנו שרשור וכתבת שער דיזלקליפסה?
איזה מין עיתונאי חוקר אתה?
אגב, חפשו את הניסוח שאמור להתפרסם ב״נבו״.
כל השאר דיבורים
בחיפוש זריז ולא מחייב, אלו התקנות
http://www.justice.gov.il/SitePages/.../CBouQNzQYs%3d
נראה לי שזה מה שחיפשתם
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2c477bbb83.png
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה מה ששלחתי לאיכות הסביבה.העניין הוא שמבחינתם חובת הוכחה הרכב שלי הוא פרטי היא עלי.
אז ממתין לתשובה של משרד התחבורה
-
לא ממש הבנתי מה הכוונה.
יש לרכב קטגוריה שמתבטאת באות ומספר.
היא משקפת את הסיווג שלו.
גם טנדר בשימוש פרטי נחשב מסחרי.
לא משנה מה אתה עושה איתו אלא איך הוא מסווג
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
-
למיטב ידיעתי, משרד התחבורה אינו מוחק את סיווג המשנה 'מרכב אחוד' לרכבי M1, וזאת לאפשר לנכים הזכאים לרכב 'מסחרי' עם מעלון לקנות רכב מסוג זה, אחרת הם יצטרכו לנדוד ל-M2 ואז סבסוד המדינה יהיה גבוה יותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא ממש הבנתי מה הכוונה.
יש לרכב קטגוריה שמתבטאת באות ומספר.
היא משקפת את הסיווג שלו.
גם טנדר בשימוש פרטי נחשב מסחרי.
לא משנה מה אתה עושה איתו אלא איך הוא מסווג
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לm1 יש רק סיווג משנה פרטי נוסעים או מונית.אין הגדרה שלישית.לכן לפי התקנה מתוך כל הm1 רק m1 סיווג משנה מונית תיחשב כדיזל מזהם.
בגלל זה גם חוק עזר עירוני אוכף רק m1 שהוא מונית ומסחריות n1 וכו'.מה שאומר שהם היו יותר חכמים מאיכות הסביבה.
מכתב אחד מעו"ד והם יבטלו את הנושא הזה של המדבקות לג'יפים שרשומים כm1 .זה פשוט לא חוקי והם בעצמם לא יודעים להסביר למה m1 מרכב אחוד עונה לקרטריון מזהם לפי החוק
-
אני לא יודע למה התעוררת אחרי תרדמת של שנתיים מההודעה האחרונה שלך אבל אני לחלוטין שמח שזה קרה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
"בשלב הראשון מגבלות התנועה יחולו רק על רכבי דיזל ולא על רכבי בנזין"
רק אני ראיתי את זה ???
אני מקווה שהצ'רוקי יגיע לגיל אספנות לפני שיעברו הלאה לרכבי בנזין, ולגבי הויטארה שמשמשת כרכב יומיומי ואספנות לא רלוונטי עבורה - גוועלד ...
-
למה..? רכבי אספנות פטורים מכל הקאקאמייקה הזה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
למה..? רכבי אספנות פטורים מכל הקאקאמייקה הזה?
בינתיים כן...עד שמישהו יחליט בהינד עפעף שגם הם עצם שתקועה בגרון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
לm1 יש רק סיווג משנה פרטי נוסעים או מונית.אין הגדרה שלישית.לכן לפי התקנה מתוך כל הm1 רק m1 סיווג משנה מונית תיחשב כדיזל מזהם.
בגלל זה גם חוק עזר עירוני אוכף רק m1 שהוא מונית ומסחריות n1 וכו'.מה שאומר שהם היו יותר חכמים מאיכות הסביבה.
מכתב אחד מעו"ד והם יבטלו את הנושא הזה של המדבקות לג'יפים שרשומים כm1 .זה פשוט לא חוקי והם בעצמם לא יודעים להסביר למה m1 מרכב אחוד עונה לקרטריון מזהם לפי החוק
אחרי שהראית שטעיתי בפעם הקודמת....אצלי רשום ברשיון רכב M1 מרכב אחוד.
בכל מקרה הצליחו ממש לבלבל אותנו כי יש את ההגדרות של חוק העזר של חיפה ויש את ההגדרות משרד הרישוי/איכות הסביבה והן לא חופפות ולא מיועדות לאותם צרכים.
ההגיון אומר שתקנות כאלה מכניסים בהדרגה (כמו שבאמת עשו מ-1994) ואז מצבת הרכבים הוםכת לפחות מזהמת ברמה הארצית, או שמםעילים אותן על ציי רכב (אוטובוסים למשל) שהנסועה שלהם גדולה מאוד. להפעיל תקנות כאלה על אזרחים פרטיים זה מהלך די קיצוני.
-
קיצוני ולא מידתי.
תחשוב על תושב חיפה שיש לו רכב פנאי שטח דיזל מזהם. (אני מכיר כמה כאלו). מה הוא אמור לעשות?
בוא נגיד שראש העיר צריך להבין שמספיק שכל בעלי הרכב הללו לא יבחרו בו בבחירות הבאות, כדי לנהוג בזהירות.
ובניגוד לפוליטיקה ארצית שם בוחרים רק לפי ימין שמאל חמאס איראן- במקומי צריך לבחור רק לפי מי שדואג לאיכות החיים ורמת החיים של התושבים.
אסף.
-
יש תקדים עולמי לענין התקנה מאוחרת של מסנן חלקיקים? או שזו המצאה ישראלית?
תכלס הרגו פה סגמנט שלם של רכבים.
המשמעות המעשית היא שהרכבים האלה ילכו לפח.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
יש כבר m2 שהתקינו.אחרי הסבסוד יש גם טיפוליים תקופתיים לפילטר על חשבון הלקוח כמובן.
הורדה של עד 20 אחוזים בהספק ..בקיצור באמת עדיף לזרוק את האוטו לפח
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מה אתה יושב בשקט?
לא מגיע לנו שרשור וכתבת שער דיזלקליפסה?
איזה מין עיתונאי חוקר אתה?
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אני לא עיתונאי חוקר. אני רק כותב על מכוניות. בוחן אותן (סליחה - אסור בישראל לעיתונאי-רכב להגיד שהוא "בוחן מכוניות". צריך להיזהר בלשון והסמנטיקה מאוד חשובה - כי "בוחן" זה הסמכה. בוחן במכון רישוי למשל, או בוחן-משטרה. אם יעצור אותי שוטר וישאל מה אני עושה עם אוטו ששייך ליבואן רכב X ואני אגיד לו שאני עיתונאי ו"בוחן את האוטו" לצורך כתבה, הוא יזמבר אותי עם ההברגה. רשמית, כתב-רכב לוקח מכוניות לנהיגות התרשמות ותו לא. רק אחר כך הוא יכול לקרוא לזה "מבחן" או איך שירצה) לא תקבל ממני שרשור על דיזלקליפסה. כן תקבל ממני תוך יום-יומיים את סיפור נהיגת ההתרשמות בהשקת הרנגלר החדש. זה מה שאני יודע לעשות ומכיוון שלנוכח התגמול העלוב זה ממילא לא יכול להיקרא "פרנסה", אני עושה את זה בשביל הכיף.
בנוגע לשרשור ההתבכיינות הזה, אני רק מסתכל קצת מעבר לניסוחים המתפלפלים וחיפוש ההבדלים הפאתטי שלכם, בזכוכית מגדלת של שען חירש, בין M1 ל-N2 ל-X3 ל-Y4 לאחוד/לא אחוד ומסחרי/פרטי ומי "מזהם" ומי "לא מזהם" (וברור שכל מי שהרכב שלו כרגע "לא מזהם", לא באמת אכפת לו. לא בעיה שלו. אז היום לא, ומחר כן. תתכוננו) ולא יודע אם בא לי לצחוק או לבכות - אני מסתכל על העקרון.
העקרון הוא שבין השלטון לבין הציבור פעורה תהום בלתי ניתנת לגישור. השלטון הוא אויב שלנו וזיהום אוויר ממש לא מעניין אותו. מה שכן מעניין אותו זה כסף ורק כסף. אז הם עושים יד אחת עם יבואני הרכב כדי לעשות קומבינות על הציבור.
הם רוצים לאלץ את הציבור להיפטר מכלי רכב ישנים כדי שיקנה כלי רכב חדשים ויכניס עוד מיליארדים של מיסים לקופה. הקומבינה הזו לא קלה - הם לא יכולים להוריד שרירותית בזבנג וגמרנו אלפי כלי רכב מהכביש כי זה ייחשב לפגיעה בזכות קניין. אז עושים את זה בהונאה וברמייה, בהדרגה. בתשלומים. נוקטים בפרסומים מכוערים ומלוכלכים, בשיימינג. שוטפים את מוחו של הציבור שמנוע כזה או מנוע אחר מקצרים לו את החיים. על הדרך מרגילים אותנו לרעיון ומרככים אותנו. ובהמשך כבר לא נהיה מופתעים כשיורידו בהדרגה את כל המכוניות שלנו מהכביש. משאיות, מסחריות, פרטיות, ג'יפים, טנדרים, דיזל, בנזין, גפ"מ, הכל. כדי שנקנה מכוניות חדשות ונירקב בתוכן בפקקים. כי הם לא מתכוונים חלילה לתת לנו אלטרנטיבות לרכב הפרטי - תחבורה ציבורית יעילה למשל. כולל בשבת.
זה הכל עוד קונספירציה אחת מני רבות של השלטון, כל שלטון, כנגד הציבור.
בשורה התחתונה של כל מתקפת הרגולציה הזו יש כסף. הרבה כסף. כסף שהם צריכים על מנת להמשיך לשמן את גלגלי השיטה הרקובה שלהם.
אז אתם יכולים להגיד עד מחרתיים שאני שוגה בדמיונות וזה בסדר, אתם חברים שלי ואני לא נעלב. אחרי שנתיים-שלוש שוב תגידו בשקט, בצד, שאף אחד לא ישמע, שאני כרגיל צדקתי.
כולנו יודעים את הפתרונות והתשובות. אבל אנחנו פחדנים. אז מגיע לנו.
בהצלחה.