תגובה: תופעת חשמל ממש מוזרה,האורות עובדים גם כשהממסר מנותק,איך?
אני עוקב בשקט אחרי השרשור הזה והוא גורם לי לא מעט לבטים.
מצד אחד אנחנו בג'יפולוג, מקום שחרת על דגלו עבודה עצמית ועזרה הדדית בטיפול ברכבים שלנו, ופותח השרשור בהחלט מעוניין להתמודד עם התקלה בעצמו ועל כך כל הכבוד.
מצד שני, כמו ששמיל כתב, צריך להבין קצת בחשמל לפני שמתחילים להתעסק אחרת זה יכול להיגמר לא טוב, אפילו עד כדי שריפה מוחלטת של הרכב.
אז מה דעתי ?
אני בעד ללמוד לתחזק את הרכב לבד, אבל ללימוד יש מחיר וכדי שהוא לא יהיה כבד צריך להתחיל ברמת הקושי/מורכבות הבסיסית, לבסס קצת ידע ונסיון ואז לעבור הלאה. ההבנה שלי את הסיטואציה הנוכחית היא שמדובר בתקלה חשמלית שכבר אילתרו מסביבה בעבר בעלים קודמים, וכנראה שכבר יש שם פלונטר רציני ואף אחד לא יודע מה באמת קורה שם. לא הייתי מתחיל את לימודי חשמל הרכב מכאן אלא נעזר (בפועל, לא בהתכתבות) במישהו מנוסה יותר, לאו דווקא מדופלם.
התקתוקים עשויים להיות תוצאה של מגע רופף.
מגע רופף עשוי להיות מקור להתחממות שעשוייה מצידה ... אתה כבר מבין.
לא הייתי מזניח את זה.
סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה,
אני כבר מעל שנה וחצי עוסק בהדרכת מכונאות רכב לחובבים.
אם יהיה ביקוש, אני מוכן להרים את הכפפה ולבנות סדנה ייעודית למתקדמים - חשמל רכב.
הנושאים ללימוד שעולים לי כרגע בראש הם:
- יסודות חשמל רכב - נוסחאות שימושיות, חוטים, נתיכים, ממסרים
- הלחמות ובידוד (מעשי)
- קריאת דיאגרמות חשמל
- ניתוח מעגלים ברמת מורכבות משתנה
אם יהיו לפחות 10 נרשמים - אפתח סדנה כזו בכיף.
כל המעוניין - מולי בפרטי.
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
יכול להיות שהפיתרון הזה כן עבד לו לפניי 18 שנה שהרכב היה יותר "חדש" ואכן הצליח קצת להפחית את העומס מהמתג המחליף.
אבל מה ההסבר לכך שישנו רק ממסר רגיל אחד? ולמה הוא "משתגע/מתקתק" ומתחמם רק כאשר האורות על מצב גבוה?
לפי דבריך, הפתרון בסוף היה החלפת כבל ההזנה הראשי, "הפלוס", מהמצבר למערכת האורות הראשיים.
אני מבין מכך שהבעיה המרכזית לא היתה צורת החיבור הקודמת של המערכת. ז"א, כנראה בגלל שכבל ההזנה היה פגום, מפל המתח עליו היה גדול מה שגרם לחוסר תפקוד תקין של הממסר ולהתחממות הרכיב. טענת בנוסף שהסרת את הממסר החל המפסק להתחמם ולתקתק..
מסקנה שלי היא:
1. מתישהו בעבר המפסק אורות (ככל הנראה, מגעי האור הגבוה שבו) החל לקרוס תחת העומס...והחל לעשות את התופעה שניתקלת בה כאשר ניתקת את הממסר.
2. הבעלים הקודמים בשל זאת, הוסיף ממסר למערכת, (כנראה מבלי להבין יותר מידי מה הוא עושה כי אין שום סיבה שקו העומס יעבור במקביל למתג אורות), על מנת לעקוף את התקלה במפסק.
3. בשלב מסויים אצלך נפגע הכבל הראשי המוליך של הפלוס וגרם לתופעה שנתקלת בה וששיתפת פה - מפל מתח.
4. כאשר ניתקת את הממסר, חזרת למצב שנתקל בו הבעלים הקודמים - מתג אורות לקוי.
יש לי הרושם שהשרשור הזה התארך יתר על המידה...אחרי הכל אני חושב שמדובר במערכת מהפשוטות שיש, כזו שלא דורשת ידע מעמיק בחשמל, או איזשהם לימודים פורמליים בחשמל...יחד עם זאת אם זה יכול להועיל למי שיתקל בתקלה זהה בעתיד - שיהיה..
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk