תגובה: תאונת האופנים החשמליים בתל אביב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
לא הבנתי את הקשר בין מספר רישוי להטלת סנקציות.
מספר רישוי הוא אמצעי זיהוי. בלעדיו הרוכב נותן גז ונעלם. או שתעמיד שניים-שלושה שוטרים בכל משמרת כדי לקפוץ עליו ולנטרל אותו כאילו מדובר במחבל. עם לוחית רישוי אפשר גם להשתמש באכיפה חכמה, מצלמות וכו'.
הולכי רגל לא מקבלים קנסות ?
לא. מה, הם כן מקבלים?.............. הם עושים מה בזין שלהם. הולכים על הכביש למרות שיש מדרכות ברוחב 4-5 מטרים משני צדדיו, מתפרצים לכביש, חוצים באדום, במקומות ללא מעבר חצייה, תו"כ דיבור בטמבלפון, לדעתי הם בדרך כלל האחראים האמיתיים הישירים לרוב התאונות שהם מעורבים בהן - רק שלדבר על זה ולהצביע על זה, זה משהו שמנוגד לכל כללי הפוליטיקלי-קורקט הקדוש והמזויין.
מתי לאחרונה ראית שאוכפים עליהם משהו?................ כי אני לא ראיתי אף פעם.
בישראל - בעל/נהג הרכב אחראי אוטומטית לכל תאונה שרכבו מעורב בה עם הולך רגל. גם אם הולך הרגל אשכרה ביקש את נפשו להתאבד ואפילו במקרה בו מכונית סתם חנתה, אפילו במקום מותר, ואיזה דביל שהלך על המדרכה ולא הסתכל לאן הוא הולך, נתקל בה ונפל - זה נחשב לתאונת דרכים לכל דבר וביטוח הרכב צריך לכסות את נזקיו של הולך הרגל... ואם אין ביטוח או שהביטוח לא בתוקף - בעל הרכב בצרה אמיתית וחשוף לתביעות. אם יש בעולם אווילות וטימטום - זו הדוגמה הכי בולטת.
ילדים חסרי רשיון ומודעות לא צריכים לרכב על הכלים האלו - הם מסוכנים לעצמם ולהולכי הרגל. זו אשמת ההורים שמאפשרים את זה ובהחלט אפשר וצריך לקנוס אותם.
יש בזה משהו.
אבל עד איזה גיל אתה מגדיר "ילד"?
כי מגיל 16 כבר מותר להם אופנוע/קטנוע 125 סמ"ק. כלים שהחוק מגביל ל-14.6 כ"ס אבל שאין שום בעיה לסחוט מהם הספקים גדולים יותר. אלה כלים שמגיעים ל-100 קמ"ש אמיתיים ואולי גם יותר. אבל מה, יש להם לוחית רישוי, ביטוח במחיר מופקע וכמובן - הרשיון הקדוש, חתיכת נייר עם למינציה בכיס, שמעידה שהם למדו בעל פה כמה תמרורים ושהצליחו לעשות שמיניות במגרש של משרד הרישוי. שלושת אלה לא באמת מונעים תאונות, אתה יודע...
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
...
דרור, יש קנסות גם להולכי רגל שעוברים עבירות כמו חצית כביש שלא במעבר חציה ואו שימוש בסלולרי תו"כ ועוד.
זה שאתה לא נחשפת, לא אומר שלא קיים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לכולם:
הערב כתבה על התנהגות אופניים חשמליים.
חדשות 12
Slowly..
כן, הולכי רגל מקבלים קנסות, כשהמשטרה בוחרת לאכוף את החוק אז מציבים שוטר מאחורי עץ והוא עוצר בקלות הולכי רגל שחוצים את הכביש שלא כחוק.
תמיד אפשר לנסות לברוח, גם ברגל, גם באופניים, גם באופנועים - אבל אזרחים נורמטיבים לא עושים זאת בד״כ.
לאופנועי כביש ספורטיביים גם יש מספרי רישוי, אגלה לך סוד - לא קונים אותם כדי לנסוע במהירות החוקית, ראית פעם מה עושה המשטרה כדי לתפוס אותם על עבירות מהירות ? כשהיא רוצה היא יכולה, אל תדאג למשטרה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לכולם:
הערב כתבה על התנהגות אופניים חשמליים.
חדשות 12
Slowly..
לינק למאותגרי הטלויזיה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
עזוב,
חבל על המאמץ שלך.
כתבה פופוליסטית לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מה שם הספר בבקשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עזוב,
חבל על המאמץ שלך.
כתבה פופוליסטית לחלוטין.
מה ? להוציא להורג בפומבי יבואני ומוכרי וקוני מוצרי תנועה חשמליים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
עזוב,
חבל על המאמץ שלך.
כתבה פופוליסטית לחלוטין.
ברור.. עם מלא דוגמאות רלוונטיות לעבירות שוב ושוב..
ילדים שאומרים בחיוך איך הם מסכנים את עצמם, את הסביבה ובורחים מהמשטרה..
פופוליסטי לגמרי.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
מה שם הספר בבקשה?
שלטון הפחד של מייקל קרייטון?
תגובת משרד התחבורה אומרת הכול- זה כלי מסוכן! גם אופנוע זה כלי מסוכן!
תקנו מכוניות.
כן.
כי שם לא מתים בכלל ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
שלטון הפחד של מייקל קרייטון?
בדיוק.
הכתבה של עמליה דואק.
היא מוכשרת, היא כתבת כלכלה טובה, אבל מוטב שתתעסק בכלכלה.
כי בכל פעם שהיא סוטה לכתבות על "בטיחות", יוצא לה משהו יותר ויותר מביך.
חפשו את ה"כתבה" שלה על SBSים כדי להבין עם מי יש לכם עסק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
דרור, יש קנסות גם להולכי רגל שעוברים עבירות כמו חצית כביש שלא במעבר חציה ואו שימוש בסלולרי תו"כ ועוד.
זה שאתה לא נחשפת, לא אומר שלא קיים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
את החוקים אני מכיר.
יש רשימה שלמה של עבירות הולכי רגל שקנסות בצידן. זה ברור.
האם זה נאכף?......................... זיבי.
אני בחיים לא נחשפתי. ואני גם כבר לא ילד וגם מתגורר בעיר... את הסידורים שלי בעיר אני עושה ברגל. גם אני הולך רגל. וממה שאני רואה, גם רוכבי האופניים החשמליים הערסים ביותר הם ל"ו צדיקים לעומת התנהגות הולכי הרגל.
אני מרשה לעצמי לנחש שעוד רבים כאן לא ראו מימיהם שוטר נותן דו"ח להולך רגל שחצה באדום או לא במעבר חצייה או שראו פעם, מזמן, אבל רק לעתים רחוקות ביותר.
אנחנו צריכים להבין איך עובד כל נושא ה"תיעדוף" של המשטרה במאה ה-21, בכל מה שקשור לאכיפה - המשטרה עובדת היום מול/עם דוברים ויחצ"נים. אשכרה כמו משרד פירסום. אם עבירה מסויימת לא סקסית מספיק ולא מייצרת מספיק יח"צ, הם לא ישקיעו בה משאבים ותקנים וכוח אדם שתמיד חסר. במילים פשוטות: לא יאכפו אותה. מאוד פשוט.
עכשיו כל עוד שהאופניים החשמליים בכותרות והנושא "חם" ומעורר אמוציות וביקורת ציבורית, אין לי ספק שנראה יותר אכיפה - כי המשטרה, מסיבות של יח"צ, מאוד רגישה לביקורת הציבורית עליה. אבל זו מדינה מטורללת שבה בכל חצי שעה יש מבזק חדשות כי קורה משהו דרמטי - ואז החדשות החמות של אתמול הן כבר אפילו לא זיכרון רחוק. ברגע שזה ישקע ויפסיקו לדבר על זה, גם האכיפה של זה תפסיק להיו תסקסית ואז היא תתמוסס ותיעלם, עד לתאונת הסלבריטאי הבאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הכתבה של עמליה דואק.
היא מוכשרת, היא כתבת כלכלה טובה, אבל מוטב שתתעסק בכלכלה.
כי בכל פעם שהיא סוטה לכתבות על "בטיחות", יוצא לה משהו יותר ויותר מביך.
חפשו את ה"כתבה" שלה על SBSים כדי להבין עם מי יש לכם עסק.
אפשר לראות את הכתבה גם על “השתק״ ולקבל מושג יפה על הבעיה.
Slowly..
ראיתם איך הקרמשניט חגור בתחילת הכתבה ? :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ראיתם איך הקרמשניט חגור בתחילת הכתבה ? :)
כן.. זה היה בולט.
והיה בולט בהמשך שהעריכה הכניסה משפטים שלו משלבים שונים של הצילום כי החגורה הייתה במקומות שונים..
Slowly..