תגובה: התלבטות לגבי סוג צמיגים
חברים, אין נוסחה אחת לכולם, כל אחד לפי הסט אפ שלו.
אצלי יש נעילה אוטומטית מקדימה, מה שאומר שכשאני משלב עם הנעילה האוטומטית מאחור, וטרנספר טיפש פארט טיים, כל האוטו ננעל הרמטית...לא שאי אפשר לנהוג כך אבל אני עדיף שלא. גם בגלל בלאי וסיכון למכלול ההנעה הקדמית כפי שזיו ציין.
אבל בכלל לא זאת היתה הנקודה, אלא שחיקת מכלולי הנעה עקב הבדלים מזעריים בקוטרם המעשי של הצמיגים השונים.
אז אולי בכביש היכן שהאחיזה מאוד גבוהה ומרחק הנסיעה משמעותי, זה יכול להשפיע, אבל כפי שציינתי זה כלל לא רלוונטי מאחר ובכביש ההנעה היא ממילא רק בסרן אחד.
ודבר שני גם כאשר אני משולב זה רק על קרקע לא מהודקת עם אחיזה נמוכה כך שההפרש הוא זניח, אולי אף פחות מהפרשי לחצים בין הגלגלים.
וגם זאת בעצם לא היתה הנקודה...
אלא האם יש הצדקה להשקיע בצמיגים שטח יקרים וממתוגים על פני מותגים אחרים נחשבים פחות שעושים את אותה העבודה בדיוק.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
וגם זאת בעצם לא היתה הנקודה...
אלא האם יש הצדקה להשקיע בצמיגים שטח יקרים וממתוגים על פני מותגים אחרים נחשבים פחות שעושים את אותה העבודה בדיוק.
טל.
תמצא צמיגים זולים שעושים עבודה כמו היקרים ואז לא תהיה שאלה.
עד אז, השאלה היא, האם הצמיגים הזולים יותר נותנים ערך (תמורה/מחיר) שווה או עדיף ביחס לצמיגים היקרים.
אין לי תשובה. אני משער שיש צמיגים פחות יקרים שנותנים יופי של ערך (value), ע"ע מקסיס וחבריהם.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
הצחקת אותי...זה מה שישחק את הצמיגים בשטח? בטל בשישים.
אתה יכול לצחוק עד מחר.. אבל בתור מי שמחליף רק זוג צמיגים כדי לחסוך, אתה מתנהג בבזבוז כשאתה נוסע בצורה הזו.
נסיעת שטח אחת יכולה להיות שקולה להמון קמ בכביש.
ראה מה אורי כתב לך, תיאור מדויק.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
עד אז, השאלה היא, האם הצמיגים הזולים יותר נותנים ערך (תמורה/מחיר) שווה או עדיף ביחס לצמיגים היקרים.
אין לי תשובה. אני משער שיש צמיגים פחות יקרים שנותנים יופי של ערך (value), ע"ע מקסיס וחבריהם.
ואני מחזיר אותך לעשות חשבון כמה עולה הצמיג לנסועה הצפויה.
פתאום הזול והיקר כמעט זהים.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואני מחזיר אותך לעשות חשבון כמה עולה הצמיג לנסועה הצפויה.
פתאום הזול והיקר כמעט זהים.
Slowly..
אם אני מבין נכון את מה שכתבתי, אז אתה פשוט חוזר אחרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה יכול לצחוק עד מחר.. אבל בתור מי שמחליף רק זוג צמיגים כדי לחסוך, אתה מתנהג בבזבוז כשאתה נוסע בצורה הזו.
נסיעת שטח אחת יכולה להיות שקולה להמון קמ בכביש.
ראה מה אורי כתב לך, תיאור מדויק.
Slowly..
או שאיבדת אותי או שאני איבדתי אותך...מה הקשר אלי למה שאורי רשם??
זה שאני לא רואה שום יתרון בצמיג יקר יחסית שקניתי (טויו), ביחס לצמיג זול וטוב (מקסיס), ומה לעשות הטויו רק בני שלושה חודשים, ואין צורך בהחלפת כל הארבעה, אז זה נחשב בעיניך "מחליף רק זוג צמיגים כדי לחסוך"???
לשים טויו יקר מאחור ומקסיס זולים מקדימה.. זה לא אתה כתבת?
Slowly..
הוא חוסך ככה דלק.
צמיגים גבוהים מאחור והאוטו כל הזמן מרגיש בירידה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הפרש הגובה הוא מזערי. להבנתי זניח. איפה כאן הבעיה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הוא חוסך ככה דלק.
צמיגים גבוהים מאחור והאוטו כל הזמן מרגיש בירידה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הזוית של הגג יוצרת תיעול הרוח והצמדה של אחורי הרכב לכביש.
אם הוא יוסיף כנף מאחור, יש מצב להמראה.
[emoji41]
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
למישהו יש נסיון השוואתי בין צמיגים בינונים (למשח מקסיס), לצמיגים זולים?(שטח בלבד).
למשל כמו הגריפמאקס שגיא שם?
צמיג כזה, עם שיניים, בוודאי יהיה יותר מוצלח בבוץ מאשר צמיג at. (ובוץ הוא המקום היחיד שבו אני רואה הצדקה לא לנסוע עם at).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
למישהו יש נסיון השוואתי בין צמיגים בינונים (למשח מקסיס), לצמיגים זולים?(שטח בלבד).
למשל כמו הגריפמאקס שגיא שם?
צמיג כזה, עם שיניים, בוודאי יהיה יותר מוצלח בבוץ מאשר צמיג at. (ובוץ הוא המקום היחיד שבו אני רואה הצדקה לא לנסוע עם at).
גיא יכול ...
היו לי על ה(אוטו שאסור להזכיר את שמו) במקור קונטיננטל כביש אחרי זה מקסיס 771 אחרי זה שוב קונטיננטל מקוריים ( יד שניה ) ועכשיו הגריפמאקס.
המחירים כזכור לי :
סט 771 = 1600 שח
סט גריפ = 1200 שח
סט קונטיננטל יד שניה = 800 שח
יש עוד שני סוגים, שטח מלא שלא זוכר את השם 2200 שח ויש BF שגם עובר את 2000 שח.
לא יודע כמה עולה חדש.
ה 771 מתו דיי מהר, אחד מפנצ'ר מסמר ענק בצד ( לא מתקנים ) אחד מצביטה בצד על סלע ( לא מתקנים ) ... שניים שנשחקו לא טוב כניראה מאופן הנסיעה האגרסיבי של הדאסטר. הגריפמאקס בנתיים עושים רושם הכי טוב מכולם.
לא יודע כמה המידע הזה עוזר לכם כי אופן הנסיעה שלכם פחות אגרסיבי ..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הזוית של הגג יוצרת תיעול הרוח והצמדה של אחורי הרכב לכביש.
[emoji41]
Slowly..
וככה האוטו מתיישר.. אקווילבריום של כוחות הטבע...אז אם כך הכל בסדר ; - ))
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
גיא יכול ...
היו לי על ה(אוטו שאסור להזכיר את שמו) במקור קונטיננטל כביש אחרי זה מקסיס 771 אחרי זה שוב קונטיננטל מקוריים ( יד שניה ) ועכשיו הגריפמאקס.
המחירים כזכור לי :
סט 771 = 1600 שח
סט גריפ = 1200 שח
סט קונטיננטל יד שניה = 800 שח
יש עוד שני סוגים, שטח מלא שלא זוכר את השם 2200 שח ויש BF שגם עובר את 2000 שח.
לא יודע כמה עולה חדש.
ה 771 מתו דיי מהר, אחד מפנצ'ר מסמר ענק( לא מתקנים ) אחד מצביטה בצד על סלע ( לא מתקנים ) ... שניים שנשחקו לא טוב כניראה מאופן הנסיעה האגרסיבי של הדאסטר. הגריפמאקס בנתיים עושים רושם הכי טוב מכולם.
לא יודע כמה המידע הזה עוזר לכם כי אופן הנסיעה שלכם פחות אגרסיבי ..
הכוונה היא להשוות בין צמיגי mt. עם כל הכבוד לסיניים, ולהתדמות שהם עשו, צמיג at גם אמור לתת ביצועים בכביש, ואני לא אשים אחד כזה עד שלא אהיה משוכנע שהם בטוחים.
עם צמיג mt, במילא לא אצפה לבלימה או אחיזה מדהימים בכביש, והם יורכבו רק על רכב טיולים, שלא צריך לנסוע כל השבוע לעבודה. ואפשר לנהוג בו לאט במיוחד.
1 קבצים מצורפים
חצי קשור ...
לפני שנים היו לי דאנלופ משהו 2 או שם דומה על הדיסקו .. וליד משטרת נהלל התחיל מבולון קטן .. מישהו נבהל מהגשם ודפק ברקס .. מיד כולם בעצירת חירום .. אני בסוף הטור שלא נסעתי ממש מהר .. דיסקו בכל זאת ... גם נאלצתי לבלום בחדות .. מה שהוביל להחלקה דרמתית פימפום בלמים השתוללות ABS בהלהלהלה שלי ונסיעה יזומה לתעלה בצד הדרך ..
התקפת הלב שקבלתי .. זכורה לי עד היום.
נכון שמדובר ברכב ממש כבד / ישן / וכו' ..
אבל צמיגי שטח מלא על הכביש הזה עתה נרטב .. זה משהו שצריך להבין את המשמעות שלו.
מי שלא חייב את זה, לדעתי שלא יקנה את זה.
קובץ מצורף 122012
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
חצי קשור ...
לפני שנים היו לי דאנלופ משהו 2 או שם דומה על הדיסקו .. וליד משטרת נהלל התחיל מבולון קטן .. מישהו נבהל מהגשם ודפק ברקס .. מיד כולם בעצירת חירום .. אני בסוף הטור שלא נסעתי ממש מהר .. דיסקו בכל זאת ... גם נאלצתי לבלום בחדות .. מה שהוביל להחלקה דרמתית פימפום בלמים השתוללות ABS בהלהלהלה שלי ונסיעה יזומה לתעלה בצד הדרך ..
התקפת הלב שקבלתי .. זכורה לי עד היום.
נכון שמדובר ברכב ממש כבד / ישן / וכו' ..
אבל צמיגי שטח מלא על הכביש הזה עתה נרטב .. זה משהו שצריך להבין את המשמעות שלו.
מי שלא חייב את זה, לדעתי שלא יקנה את זה.
קובץ מצורף 122012
בלמת עם הדיסקו בתנאים דומים עם צמיג אחר?
Slowly..
דומים כן
זהים לא
אבל אחרי הארוע התחלתי לשמור מרחקי בלימה מרובעים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
דיסקו 1 ידוע כגרוע בבלימה גם במצב סטוק.
רכב שטח צריך צמיגי שטח, ואני לא מתכוון לכל הג׳יפונים, אלא ל4x4 קשוח.
אני כבר עשרות שנים רק עם m/t, ב 10 שנים האחרונות לפחות כרכב יומיומי, ובלי קשר תעשו סוויץ׳ בראש(לא הסדנה של גיתאי:) ) שאתם נוהגים ברכב 2 טון (במקרה הטוב) כבד וישן, שמרו יותר מרחק, בתנאים כמו שגיא תיאר סעו 10 קמ"ש פחות לפחות, צאו מהבית לפני הזמן אם צריך(למי שלא מקצר מהשטח :cool), וכו' וכו'.
לגמרי מסכים עם גיא ופחות מסכים עם הקביעה שההבדל בין צמיג בוץ לצמיג at בכביש זניח. בכביש רטוב הוא לא.
חוץ מזה שזה קרה לו גם עם הניבה[emoji23] גם בגלל אידיוט מסוים שנהג לפניו
ולי זה קרה עם סופה. שידעה לבלום .
ושלא נדבר שבכביש רטוב בעלייה בפרויד היה צריך לעבוד קשה כדי בכלל לזנק מהמקום בלי להחליק לכל הכיוונים.
לדעתי ההבדל גדול בתנאים רטובים.
Sent from my iPhone using Tapatalk