תגובה: 7 מקומות "אמיתיים"
תגידו אתם אמיתיים?
20,30k בשנה על תחזוקת רכב זה נראה סביר?
אגב.. שמעתי סיפור מבעל דיסקברי 3 או 4 לשעבר שנשבר לאחר הוצאות של 120 אלף בשנתיים, הזוי לחלוטין גם תמורת העונג לשבת בדיסקברי ולהרגיש הדוכס מיורק שיהלומי הממלכה מנצנצים לו מהת..
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כמדומני בחרת סובארו?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אכן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
תגידו אתם אמיתיים?
20,30k בשנה על תחזוקת רכב זה נראה סביר?
אגב.. שמעתי סיפור מבעל דיסקברי 3 או 4 לשעבר שנשבר לאחר הוצאות של 120 אלף בשנתיים, הזוי לחלוטין גם תמורת העונג לשבת בדיסקברי ולהרגיש הדוכס מיורק שיהלומי הממלכה מנצנצים לו מהת..
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
מה הפלא?
ביטוחים, טסט, טיפול, צמיגים, תקלה פה ושם, ועברת בקלות את ה 10-15k, בכל רכב 4x4.
120 אלף שח בשנתיים זה באמת צריך להיות סיפור טוב.
הרכב היחיד שלא תוציא עליו כסף זה רכב שיושב בחניה, או שזה טויוטה. 😜
20k בשנה, אולי כולל דלק וביטוחים. וברכב שנוסע כל יום, והרבה.
יכול לשתף מניסיוני, מחזיק דיסקברי 3 מעל שנתיים ו-40K ק"מ.
החלפתי את כריות אויר הקדמיות (מקוריות אגב) בגלל דליפה מינורית. האחוריות עדיין מקוריות.
החלפתי את כל הבושינג המשולשים הקדמיים.
טיפולים שוטפים וכמובן צמיגים, מצבר.
יש המון חומר ומידע ברשת במידה ונתקלים בבעיה.
מחירי החלקים והעבודה במוסכי היבואן אכן יקרים אבל למזלנו יש אלטרנטיבות..
אין לו מתחרים מבחינת נוחות, מרווח פנים כולל בכיסאות 6,7.
בשטח הוא מפתיע לטובה במיוחד האפשרות להגביה באמצעות הכריות ונעילת דיפרנציאל אחורית מלאה בנוסף לתוכניות המובנית(סלעים, בוץ, דיונות, שלג).
בקיצור, מבחינת אחזקה השד לא נורא כל כך שווה לדעתי.
לעניין ה-3 מול ה-4, מדובר על מנוע 2.7 מול 3.0 כפול טורבו.
ב-3 יש בעיית מותחן טיימינג שיושב על משאבת שמן ונוטה להישבר. יש משאבת שמן מחוזקת וכך נמנעים מהרס מנוע.
ב-4 הלכו מנועים בגלל הכוח הנוסף לשבירת הקראנק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
משיחות עם בעלים של דיסקו 3 ודיסקו 4, בארץ ובחו"ל, החזקה שוטפת של רכב עם נסועה מעל 100k כוללת החלפת כריות, גל ארכובה, סעפת, צמיגים, ועוד....מדובר על 30k בממוצע לשנה (כולל ביטוחים).
לי זה נשמע עלות מטורפת, הייתי שמח לשמוע מנסיונם של חברים נוספים.
+
שני חברים שמטיילים איתי, אותה מסגרת סכום, מעט גבוה יותר.
אחד נשבר ומכר, והשני מקלל, פעם בחודש בערך מבקש דלי עם צבע כחול, ואחרי שהאוטו חוזר לנסוע הוא ממשיך איתו..
אם עלויות אחזקה כאלה באמת על המגרש שווה לשקול ניסאן פטרול. האחזקה שלו לא תעלה שום דבר שקרוב לזה, אבל החלפת מנוע פעם בכמה שנים תאזן את ההוצאות עם המספרים האלה.
אם קונים מודל 2008 ומעלה זה כבר משחק אחר, בטח הרבה יותר זול לאחזקה אבל הרבה הרבה יותר קשה למצוא.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
מה הפלא?
ביטוחים, טסט, טיפול, צמיגים, תקלה פה ושם, ועברת בקלות את ה 10-15k, בכל רכב 4x4.
120 אלף שח בשנתיים זה באמת צריך להיות סיפור טוב.
הרכב היחיד שלא תוציא עליו כסף זה רכב שיושב בחניה, או שזה טויוטה. [emoji12]
או שתחכה לדאסטר 7 מקומות [emoji12]
הנה - שוב הושחל המסתנן הזה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
אם עלויות אחזקה כאלה באמת על המגרש שווה לשקול ניסאן פטרול. האחזקה שלו לא תעלה שום דבר שקרוב לזה, אבל החלפת מנוע פעם בכמה שנים תאזן את ההוצאות עם המספרים האלה.
אם קונים מודל 2008 ומעלה זה כבר משחק אחר, בטח הרבה יותר זול לאחזקה אבל הרבה הרבה יותר קשה למצוא.
אלון, שום דבר רע אין לי להגיד על הפטרול. באמת. אבל אני לא בטוח ש 2 הכסאות האחוריים עונים להגדרה של אמיתיים.
המפלץ אולי גדול אבל לא מרווח ביחס זהה לגודל שלו.
אין לי מושג, מעולם לא הרכבתי את הכיסאות שלי. אולי אתה צודק.
אם אין לך שום דבר רע לומר על פטרול, אתה כנראה חולה בסינדרום ההכחשה הנפוצה (נפוץ אצל בעלי רוב הרכבים, לנדרובר לסוגיו ופטרול עם מנוע Zd30 במיוחד). המחלה חשוכת מרפא, אבל החולים נהנים ממנה ולא סובלים, רק חשבון הבנק סובל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
+
שני חברים שמטיילים איתי, אותה מסגרת סכום, מעט גבוה יותר.
אחד נשבר ומכר, והשני מקלל, פעם בחודש בערך מבקש דלי עם צבע כחול, ואחרי שהאוטו חוזר לנסוע הוא ממשיך איתו..
הכל תלוי מי מטפל ברכב ואיך הוא מתוחזק.
גם ב td5 לא חסר תחזוקת שבר של בעלים שמנתקים מערכות שונות כמו קולר שמן, או נוסעים עם סעפת פתוחה שנים ואומרים שזה בסדר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
הכל תלוי מי מטפל ברכב ואיך הוא מתוחזק.
.
לא נחסך שקל ולא נחתכה אף פינה, והטיפולים אצל אלו שבקהילה הרלוונטית נחשבים כמהימנים ומקצועיים.
חושב שכולם מסכימים שזה לא רכב אידיאלי לתחזוקה עצמית, ובכל מקרה לא כל אחד יכול או רוצה, וזו תמונת מצב הוצאות למי שהולך למוסך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא נחסך שקל ולא נחתכה אף פינה, והטיפולים אצל אלו שבקהילה הרלוונטית נחשבים כמהימנים ומקצועיים.
חושב שכולם מסכימים שזה לא רכב אידיאלי לתחזוקה עצמית, ובכל מקרה לא כל אחד יכול או רוצה, וזו תמונת מצב הוצאות למי שהולך למוסך.
לא מתכחש לתמונת מצב הוצאות.
כן אומר, שלא תמיד המוסך בכפר או אצל "הנחשב" הוא תמיד טוב...
איכשהו נראה לי מתאים לחגוג בדיון הזה 7 שנים ו 100,000 ק"מ עם הTD5 שלי :D.
העיקרון שלי לחיים טובים זה לא לחשב עלויות מצטברות, ולהניח שבחשבון שנתי הכל מתאזן עם זה שאני לא משלם ביטוח מקיף ומסתפק בחובה פלוס ג' (כולל גרירה :cool:).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
איכשהו נראה לי מתאים לחגוג בדיון הזה 7 שנים ו 100,000 ק"מ עם הTD5 שלי :D.
העיקרון שלי לחיים טובים זה לא לחשב עלויות מצטברות, ולהניח שבחשבון שנתי הכל מתאזן עם זה שאני לא משלם ביטוח מקיף ומסתפק בחובה פלוס ג' (כולל גרירה :cool:).
אני איתך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
אין לי מושג, מעולם לא הרכבתי את הכיסאות שלי. אולי אתה צודק.
אם אין לך שום דבר רע לומר על פטרול, אתה כנראה חולה בסינדרום ההכחשה הנפוצה (נפוץ אצל בעלי רוב הרכבים, לנדרובר לסוגיו ופטרול עם מנוע Zd30 במיוחד). המחלה חשוכת מרפא, אבל החולים נהנים ממנה ולא סובלים, רק חשבון הבנק סובל.
אין לי שום דבר רע לומר עליו כי אני רק נהנה לכוון אותו בטיולים ומדי פעם לנסוע בו. לא מחזיק אחד.
וברצינות, למיטב הבנתי ההוצאות השוטפות לא נוראיות בכלל. לגבי המנוע, כל עוד הוא עובד זה גם לא נכנס לחישוב...
פטרול..... אחלה רכב ועושה חשק לאחד...
ואז שומעים את הסיפורים של בעלי הרכבים האלה...
אם צריך לנסוע עם לב דופק על 200 כשכל רגע ימות המנוע.... והנזק... מגיע למחיר (וזה עוד לפני כל התחזוקה של ה"מסביב")של אחזקה של דיסקו 3 או 4....
אני לא יודע מה הזמינות בארץ, אבל אני כבר שנתיים עם אקספדישן 2012 ויש לי רק דברים טובים להגיד. הרכב עם 217,000 ק"מ, וחוץ משמן ובלמים לא היו שום בעיות.
מנוע בריא (V8 5.4L) צמא, אבל כל הבהמות האלה דומות, וזה מאוד טלוי בכובד הרגל. אני יכול לעשות 6 ק'מ לליטר בנסיעה רגועה מעורב, או אם אני לוחץ זה מגיע ל 4.5 ... כשאני גורר את הקרוואן הגדול (מעל 3 טון), אני יורד ל 3, אבל הדלק פה זול מאוד (2.5 ש"ח לליטר) אז אני לא נלחץ. בנסיעה רגועה על כביש ראשי אני עושה 7.2 קמ/ליטר, עם רכב עמוס ב6 אנשים.
8 מקומות לאנשים בגודל מלא, אני יושב בנוח בשורה השלישית בלי בעיה.
כדי להקל על כניסה לשורה השלישית פרקתי כיסא אמצעי בשורה השניה, ואז אין בעיה אם יש כיסא תינוק, כי לא צריך לקפל כיסאות... זה משאיר 7 מקומות, אבל זה מספיק לנו לגמרי.
בגרסה שלי (EL) מאחורי השורה השלישית אפשר להכניס כל דבר שתרצה, ואפשר לקפל אחד או שני כסאות מאחורה ואז בכלל הנפח אינסופי.
עלתה פה בהתחלת הדיון הצעה לאקספלורר, גם כזה יש, והוא רכב כיפי מאוד, שלי עם 6 מקומות מלאים, אבל מאחורי השורה השלישית אין כמעט מקום. יש גרסאות עם ספסל באמצע ואז יש מקום לשבעה (אצלי יש 2 כסאות נוחים ויחידה מרכזית בינהם).
איזה שנה האקספלורר? וק"מ? יכול לפרט גם עליו קצת בבקשה?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
פטרול..... אחלה רכב ועושה חשק לאחד...
ואז שומעים את הסיפורים של בעלי הרכבים האלה...
אם צריך לנסוע עם לב דופק על 200 כשכל רגע ימות המנוע.... והנזק... מגיע למחיר (וזה עוד לפני כל התחזוקה של ה"מסביב")של אחזקה של דיסקו 3 או 4....
על פי המוסכניק שלי אם מקפידים לעשות טיפול כל 7500 אז המנוע ישמר.
הוא עצמו קנה לאחרונה פטרול לעצמו.