תגובה: טרקטורון נשדד באיומי אקדח (ויריות) בשמורת פורה
לנושא המקורי -
שמורת פורה היא החצר האחורית שלנו (תושבי שער הנגב), ובעשר השנים האחרונות שאני עוקב צמוד הנוכחות שלהם מתרבה בכפולות בכל האזור, מלווה בהתנהגות גסה מאוד (אחרת הם בהחלט היו מוזמנים).
אם אני לא טועה הם כבר הצליחו להרוג את עצמם כמה פעמים באזורי האקשן שסמוכים לשמורה.
הדרך החדשה מאזור צומת בית קמה רק הנגישה יותר את השמורה מהצד שלהם.
קשה לי להגיד שאני מופתע מהאירוע.
ממליץ לכם לטייל באזור תל נג'ילה ודרום/מזרח בקבוצה, ולא לבד.
אבל בהחלט תבואו, אין כמו בתרונות רוחמה עכשיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה מקרה אחד של מישהו שהגן על עצמו עם נשק ולא בארוע טרור ולא גמר במאסר?
ממליץ לך לשכוח מהאקדח שלך ולתת את הרכב בהכנעה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לגמרי אתך בועז. ואם למישהו מהקשקשנים כאן היה נשק באותו מעמד ,אז? הייתם שולפים אותו ומנהלים קרב יריות? כשמישהו בא מולך עם נשק שלוף וכוונה ברורה, יש לך אופציה אחת בלבד במקרה והחלטת לא לוותר ,במקרה והחלטת להוציא את הנשק. האופציה היחידה במקרה והוצאת נשק חם היא לנסות להרוג - כן כן להרוג בכדור הראשון והשני והשלישי!!!! במקרה ולא הצלחת או במקרה והנ''ל כבר עם כדור בקנה הברירה היחידה שאתה משאיר לו ,בין אם התכוון רק לאיים או רק לשדוד רכב , ובכן הברירה היחידה שלו זה קודם להרוג אותך ולקוות שבמשפט הוא יצליח לשכנע שאתה שלפת ראשון. ולרכב יש ביטוח... ואולי הילדים אתך... והאשה... ואתה יודע בברור שהבן אדם לא בא לפגוע אלא רק לגנוב... מצטט את המשפט ,אולי הכי חכם שנאמר כאן בנתיים ''ממליץ לך לשכוח מהאקדח שלך ולתת את הרכב בהכנעה''
לרכב אין ביטוח.
עדיף למות!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
לגמרי אתך בועז. ואם למישהו מהקשקשנים כאן היה נשק באותו מעמד ,אז? הייתם שולפים אותו ומנהלים קרב יריות? כשמישהו בא מולך עם נשק שלוף וכוונה ברורה, יש לך אופציה אחת בלבד במקרה והחלטת לא לוותר ,במקרה והחלטת להוציא את הנשק. האופציה היחידה במקרה והוצאת נשק חם היא לנסות להרוג - כן כן להרוג בכדור הראשון והשני והשלישי!!!! במקרה ולא הצלחת או במקרה והנ''ל כבר עם כדור בקנה הברירה היחידה שאתה משאיר לו ,בין אם התכוון רק לאיים או רק לשדוד רכב , ובכן הברירה היחידה שלו זה קודם להרוג אותך ולקוות שבמשפט הוא יצליח לשכנע שאתה שלפת ראשון. ולרכב יש ביטוח... ואולי הילדים אתך... והאשה... ואתה יודע בברור שהבן אדם לא בא לפגוע אלא רק לגנוב... מצטט את המשפט ,אולי הכי חכם שנאמר כאן בנתיים ''ממליץ לך לשכוח מהאקדח שלך ולתת את הרכב בהכנעה''
כן ... עם התבוסתנות הזאת באמת נגיע רחוק ... סה״כ דור שלישי לאלו שנלחמו ונהרגו על הקמת מדינה וכבר מוכנים למסור את המפתחות בהכנעה.
כשרעולי פנים חמושים סוגרים עלי בנשק שלוף אני מכיר רק אפשרות אחת - לשלוף ולירות כדי להרוג . כן להרוג ! סליחה ... לנטרל. זה לא משנה כרגע מה הסיכוי שלי לפגוע ראשון או לצאת מזה חי , אני לא נפרד מהעולם הזה בלי להשיב מלחמה.
נכון, הפעם זה נגמר רק בשוד של רכוש, אבל תפשפשו קצת בגוגל ותעלו את המקרים שזה נגמר גם באונס וברצח. אני אמור לדעת מה הכוונות של רעולי פנים חמושים שיורים עליי?! מבחינתי אלו מחבלים וגם מבחינת החוק. ירי בהם עד כדי הריגתם יחשב למוצדק ביותר והנשק יוחזר לאחר חקירה עם טפיחה על השכם למי שזה באמת משנה משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
כן ... עם התבוסתנות הזאת באמת נגיע רחוק ... סה״כ דור שלישי לאלו שנלחמו ונהרגו על הקמת מדינה וכבר מוכנים למסור את המפתחות בהכנעה.
כשרעולי פנים חמושים סוגרים עלי בנשק שלוף אני מכיר רק אפשרות אחת - לשלוף ולירות כדי להרוג . כן להרוג !
+ 1
כמה דברים ברמה הטאקטית -
א- נאמר שקשה לפגוע עם אקדח, זה נכון, אבל גם למי שיורה עליכם קשה - אז תדאגו שיהיה לכם יתרון לפחות ביכולת הפגיעה כי את יתרון ההפתעה יש לו.
ב- אקדח (כל אקדח) זה נשק נחות וחלש, הוא מעולה להסלקה אבל יכולת הנטרול שלו נמוכה. לא בכדי, במדינות שמותר, הנשק המועדף להגנה עצמית הוא רובה כדוריות או רובה סער. זה שמספיקה פגיעה בודדת אפילו של אקדחון 0.22 כדי להרוג אדם, ממש לא אומר שביריה בודדת תוכלו לעצור תקיפה. אדם שמסתער עליכם עם אמצעי הרג יכול לספוג בגופו לא מעט כדורים, כולל בלב ובראש ולהמשיך משך שניות ארוכות עד שנגמר החמצן למוח. בכדורי אקדח אין מספיק אנרגיה כדי לגרום נזק מהותי ונפילה מיידית של לחץ הדם - צריך לפגוע מספר פעמים באיזורים קריטיים בגוף עם אקדח חזק מספיק - קרי 9x19 ומעלה.
אז מעבר לזה שאני מציע לכל מי שיכול להתחמש ולא להתעצל, קחו גם כמה שיעורים לשיפור המיומנות וההבנה, כדי שתהיה איזו אפקטיביות לנשיאת האקדח ולא רק אפקט פסיכולוגי של בטחון אישי מזוייף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
כשרעולי פנים חמושים סוגרים עלי בנשק שלוף אני מכיר רק אפשרות אחת - לשלוף ולירות כדי להרוג . כן להרוג ! סליחה ... לנטרל. זה לא משנה כרגע מה הסיכוי שלי לפגוע ראשון או לצאת מזה חי , אני לא נפרד מהעולם הזה בלי להשיב מלחמה.
נכון, הפעם זה נגמר רק בשוד של רכוש, אבל תפשפשו קצת בגוגל ותעלו את המקרים שזה נגמר גם באונס וברצח. אני אמור לדעת מה הכוונות של רעולי פנים חמושים שיורים עליי?! מבחינתי אלו מחבלים וגם מבחינת החוק. ירי בהם עד כדי הריגתם יחשב למוצדק ביותר והנשק יוחזר לאחר חקירה עם טפיחה על השכם למי שזה באמת משנה משהו.
.... או שכמה אנשים יעמדו על קברך ויזילו דמעה-במקרה הטוב. אתה חי בסרט יקירי. הקמת מדינה זה משהו אחר ,זה לא שוד מזויין. סליחה. ואם בכל העולם (כמעט) הפנימו שבשוד מזויין ובטווח הארוך הכי כלכלי זה לשחרר,במיוחד אם אתה מבוטח ,אז כנראה יש דברים בגו. יהיה אלוהים בעזרך ואני מאחל לך פגיעה מנטרלת על הכדור הראשון בכל עימות שלא תתנסה בו.
אני בעד ניר בעניין הזה
יש פה המון יפיי נפש שמפיגוע לפיגוע מצקצקים מול הטלוויזיה
ראו כנה פיגועים נמנעו ונבלמו בעזרת אזרח חמוש שהגיב בזמן.
מבטיח לכם דוגמא קטנה שאם בסניף רמי לוי ביוש שבו נהרג ארי לא היה נשק נשלף הדוקר היה ממשיך במסע ההרג ודקירות,
ראו את המשפחה שנכנס אליה מחבל בליל שבת והרג אבא אח אחות אם לא החייל בעל אקדח אישי שהיה בבית באותה שבת גם הילדים והאמא בקומה העליונה היו בתוך האדמה לצד אביהם.
אל תקטינו ראש אף אחד לא משחק אותה קאובוי או אל קפונה במדינה כמו שלנו שכל רגע צץ מחבל נשק על אזרח זו אחריות זכות ולטעמי הרבה פעמים גם חובה
אין משטרה בכל מקום 24/7!
Grand vitara 07
Arctic dvx 08
בןבן, מעדיף שתאחל לי לא להתנסות בשום עימות. אבל כן, אני לא שאנן ועושה ככל שביכולתי להיות מוכן לעימות כזה ולא לסמוך רק על עזרת אלוהים.
אסיים בציטוט מפי אתאתורק ;
״אומות שנרדמו יאלצו למות או להתעורר כעבדים״
תפריד בין ארוע פח״ע לבין שוד אלים.
בדיוק כמו ההוראה בבנקים למסור את הכסף בלי מאבק.
אנשים מוכנים למות למען המדינה אבל בשביל טרקטורון?
מילא החוק היה מגבה אותי על זה אבל די ברור שאם לא אהרג אחטוף מאסר.
האקדח ניתן לכם להגנה עצמית.
שיקול הדעת מחייב אותכם לא לשלוף אם בשוד לא נשקפה סכנה מידית לחייכם ( ירו או ניסו לדרוס אותכם או תקפו אותכם פיזית)
תקן אותי ניר אם אני טועה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז אתה טועה , כיוון שאני מכיר אותך אני יודע שזה רק מתוך הדיסוננס ולא מתוך אידאולוגיה.
רשיון אקדח לא ניתן להגנה עצמית, הוא ניתן לנשיאה. כל מה שתבחר לעשות איתו אתה תצטרך להצדיק מול חוקר ואולי גם מול שופט.
לא הייתי מסכן את חיי בשביל טרקטורון, גם לא חיים של מישהו אחר.
אבל אם אני לבד בשטח ההפקר ורצים אלי שני רעולי פנים חמושים ביריות, יש מבחינתי רק ברירת מחדל אחת - לשלוף ולירות ע״מ לנטרל* את האיום על חיי וחיי משפחתי.
אני לא ארים ידיים ואתפלל שהם רק מעוניינים לשדוד אותי ולא מחבלים שהסתננו מעזה. לא מבין למה זה ברור לך שתחטוף מאסר במצב כזה, לי זה ברור שלא.
* השימוש במושג ניטרול הוא לא כדי להיות PC , את זה אני משאיר לממסד ולתקשורת הרופסת, ניטרול הוא עצירת היכולת לתקוף כפי שהסברתי והוא המטרה. זה שפגעת בתוקף פגיעת מוות, אבל הוא הספיק לבצע אחריה את זממו ונפטר לאחר מכן, לא יציל אותך.
בין היתר, באירוע ירי נבחנים: אמצעי (בהסתמך על הכתבה, הם או לפחות אחד מהם היו חמושים), כוונה (נורו יריות באוויר ואחת שפגעה לא הרחק מרגלו של הבחור), יכולת (הם היו קרובים וחמושים).
ןעדיין לדעתי לאדם הממוצע קשה מאוד באירוע כזה, כאשר הוא עומד מול נשק שלוף שכבר ירה, לשלוף מולו, לירות ולנטרל את שני התוקפים.
וזה אכן שונה מאוד מהמצב בו אתה נקלע לזירת פיגוע מהצד, שולף נשק ויורה לעבר מפגע שדוקר אנשים אחרים באותו הרגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ADaShim
בין היתר, באירוע ירי נבחנים: אמצעי (בהסתמך על הכתבה, הם או לפחות אחד מהם היו חמושים), כוונה (נורו יריות באוויר ואחת שפגעה לא הרחק מרגלו של הבחור), יכולת (הם היו קרובים וחמושים).
ןעדיין לדעתי לאדם הממוצע קשה מאוד באירוע כזה, כאשר הוא עומד מול נשק שלוף שכבר ירה, לשלוף מולו, לירות ולנטרל את שני התוקפים.
וזה אכן שונה מאוד מהמצב בו אתה נקלע לזירת פיגוע מהצד, שולף נשק ויורה לעבר מפגע שדוקר אנשים אחרים באותו הרגע.
עזבו מה אתם חושבים, אני מזמין אתכם לצפות בתחרויות שמתקיימות כל חודש, בהן תוכלו לראות יורים שהייתם מרגישים מאד בטוחים להתחלף עם המטרות שהם יורים עליהן ומצד שני יורים שגם אם הייתי נותן לכם ביד נשק טעון מכוון אליהם, לא הייתם מעיזים בשום אופן לנסות להתמודד מולם כשהאקדח שלהם בחגורה.
המינימום שנדרש כדי להשתתף בתחרות כזאת הוא קורס של 40 שעות שיורים בו כ 1000 כדור, כך שגם אלה וגם אלה מיומנים יותר מהמחבל או השודד הממוצע.
לדעתי, מצב שבו אתה יושב במסעדה בת״א ונפתחת אש, הוא הרבה יותר קשה ממצב שבו אתה בשטח פתוח ומישהו זר מתקרב למרחק שממנו הוא יכול להזיק לך.
לעולם התגובה כשאתה מופתע תהייה קשה יותר, אבל אם אתה גם מופתע וגם ללא אקדח, זה כבר ממש קשה.
נשק אישי הוא לא ביטוח, הוא רק שיפור עמדות.
וכן, יורה מיומן יצליח להגיב לירי שמופנה אליו, בדרך כלל היורה ממול לא ממש מיומן.
נסיון צבאי של לא מעט אנשים מראה שירי חזרה, אפילו בלי לפגוע, מבריח לא מעט תוקפים. (אין באמור המלצה לא לפגוע, אם אתה יורה זה כי צריך לפגוע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
לנושא המקורי -
שמורת פורה היא החצר האחורית שלנו (תושבי שער הנגב), ובעשר השנים האחרונות שאני עוקב צמוד הנוכחות שלהם מתרבה בכפולות בכל האזור, מלווה בהתנהגות גסה מאוד (אחרת הם בהחלט היו מוזמנים).
אם אני לא טועה הם כבר הצליחו להרוג את עצמם כמה פעמים באזורי האקשן שסמוכים לשמורה.
הדרך החדשה מאזור צומת בית קמה רק הנגישה יותר את השמורה מהצד שלהם.
קשה לי להגיד שאני מופתע מהאירוע.
ממליץ לכם לטייל באזור תל נג'ילה ודרום/מזרח בקבוצה, ולא לבד.
אבל בהחלט תבואו, אין כמו בתרונות רוחמה עכשיו.
אולי זה מה שצריך לעשות. פשוט לקחת את עצמנו ולהחליט ששני הטיולים הקרובים יהיו בשמורת פורה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אולי זה מה שצריך לעשות. פשוט לקחת את עצמנו ולהחליט ששני הטיולים הקרובים יהיו בשמורת פורה.
אסף.
אההה אני סקפטי!
עוד באורופה הוא היה סקפטי ... אסף, קרה אירוע דומה גם בחנייה שמול ה 206, אז אולי נעביר את המפגש לשם ?
שם זה סתם ערסים. פחות מעניין.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
אההה אני סקפטי!
יש לי משלוח מידה XL בשבילך אז מי יודע ...
אסף.
אז שמורת פורה הייתה עמוסה היום. רמה נסבלת למי שהחליט לטייל ברגל במקום מוכר מאוד.
היה גם עומס של שוטרים בטנדרים גלויים ורכבים אזרחיים ואפילו אחד על אופנוע אינדורו.
האופנוען תפס ממש לידי בן דוד שהחליט לנסוע עם חצי גוף מחוץ לרכב המלא וקפץ פנימה כשקלט את המדים.
הבחור היה מוקף, מאחוריו רכבים, מצידו אופנוע עם שוטר ותוך שניה טנדר מגב מולו.
הייתי בטוח שהנה נראה את משטרת ישראל בשיא אכיפתה.
הרחקתי את המשפחה, והסתכלתי אחורה.
השוטר נזף בו " לא חבל לך על החיים ?" שילב לראשון ונסע.
הרתעה? רביעיית בני הדודים נקרעה מצחוק.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk