תגובה: מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
חזרה לשאלה שבפתיחת הדיון.
סופה או סיג'יי - ג'יפ אוניברסלי כזה או כזה - הוא רכב טיולים נהדר. אבל רחוק מאוד מלהיות רכב משפחתי. ההבדל העיקרי בין השניים יהיה בכביש. הסופה נוסעת יותר מהר יותר חלק יותר שקט ויותר יציב.
הבדל נוסף יהיה באמינות.... בסופה שיפרו את רוב נקודות התורפה של הסיג'יי.
עכשיו אתה צריך להחליט, וכיוון שהתקציב מוגבל ההחלטה לא מאוד קלה - אתה רוצה SUV, רכב פנאי שטח משפחתי, או שאתה רוצה ג'יפ. אם הראשון, יש מבחר אדיר.
אם ג'יפ - כמו שג'יפ צריך להיות - אין מבחר אמיתי. סופה או סיג'יי, ערימה של פשרות, אבל חוויה כמו שאין באף רכב אחר. ואפשר גם סגור, קצת יותר נורמלי, קצת יותר קרוב לרכב אמיתי.... אבל עדיין ג'יפ אמיתי.
אסף.
תוסיף לך לסל השיקולים את עניין הגניבות...
שיהיה בהצלחה
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לא קראתי הכל.
אבל רכב טיולים
או רכב מסעות ( ישראל כן...)
דורש מקום להעמסה, יכולת שטח טובות, פשטות ואמינות.
תכלס
דיפנדר, לנדרובר, היילקס, סיקס וסופה.
מכאן זה אתה וטעמך האישי.
סמוראי, גם שהוא תקין הוא אוטו פצפון צפוף וחלש.
הוא אוטו לשלב מאוד מצומצם בחיים. רק יחידי סגולה מסוגלים להמשיך איתו.
הוא עושה עבירות טוב מאוד.
אבל אני זוכר את הטיול הראשון כשעברתי מסמוראי 98 לסופה 93- תחושה שעברתי מכרכרה למרצדס.
עד היום בעיניי היא מרצדס.
פשוטה, חזקה, אמינה ומוכנה לכל אתגר שתמציא לה.
מעבירות לסחיבה והשתוללות לפאן בטיפול לבד.
אוטו שיכול לעמוד בחניה בסבלנות ורק לחכות ליום פנוי או חג של טיולים.
גיפ קונים עם הלב לא עם הראש.....
ההחלטה לקנות ולהחזיק רכב שטח במציאות של מדינת ישראל היא כבר החלטה מהלב ולא מהראש.
עכשיו רק נשאר לעשות שקלול של חלומות, צרכים ותקציב.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
במקרה וזה לא נרמר עד עכשיו -
רכב מסעות אולטימטיבי זה דיפנדר 110 עם אינטרקולר מוגדל ומיפוי מחשב. הרכב מאיץ בלי בעיה, מטפס את כביש 1 לירושלים בהילוך 5 ומסיים טיול של יומיים בחצי מיכל דלק.
לא אכפת לך מלכלוך של בוץ על המושבים, אין ריפודי עור ואבזור מיותר במרחב הנוסעים.
מחליפים את השורה השניה במושבים נורמליים תמורת 300 שח וזהו.
הדיפנדר יותר אמין מכל האינדיאנים על סוגיהם ושלל ראשי התיבות המוזרים שלהם.
חווית "הרכיבה על הגמל" עוזרת להרדים את כולם מאחור בזמן שאתה נהנה מעבירות עיוורת.
תענוג. אושר אמיתי.
אבנר,
בגדול, אתה צודק. בקטן, דיפנדר עולה היום כמו 3 דיסקברים.
אני לא בטוח שהוא עד כדי כך עדיף על פני הדיסקו.
המכניקה דומה מאוד.
לגבי האמינות מול אינדיאנים, אני חושב שהיא דומה.
אמממ... אני עם בערך 20-25 אלף קמ בחגורה על 110 TD5. מסכים ולא מסכים, שבוע שעבר נסעתי הלוך חזור פעמיים כרמיאל-אשדוד עם עגלה מלאה +4 נשמות ברכב, 110-130 קמש בלי בעיה או הרגשה שאני קורע את הרכב. אבל... דיפנדר לדעתי זה "סטייט אוף מיינד" אחר לגמרי מכל SUV, ויותר קיצוני מסופה לדעתי.
אני מת עליו, אפילו שהגג נוזל לי דרך התאורת פנים, אפילו ששני החלונות חשמל (אצלי מקוריים) נהרסו בהפרש של שבוע. אפילו שהדלתות האחוריות כמו כדורסל ונסגרות רק בטריקה ה-10 ולא משנה כמה כיוונת או שימנת, אפילו שמשום מה ניטים משני הצדדים פשוט עפו וצריך להשלים אותם, אפילו שהפלסטיקה של הדש נסדקת, אפילו שהידית בלם יד עושה לי חור ברגל, אפילו שאין לי איפה לשים את יד שמאל. אפילו שהמוט של הכיסא עבר את הריפוד ונראה שצריך להחליף כיסא, אפילו שהקלאטש עושה לי אימון שלא נרשמתי אליו, אפילו שהגג קורס פנימה בבום במהירות מעל 80 קמש וקופץ החוצה חזרה ב40. אפילו שאין להזמין חלקים ברשת בזול עם תרשימי פיצוץ כמו אצל היפניות.
מה הקשר בין השאלה המקורית שתחומה ב30-40 אלף ש"ח לבין דיפנדרים?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מה הקשר בין השאלה המקורית שתחומה ב30-40 אלף ש"ח לבין דיפנדרים?
אסף.
ההשקעה השנתית הדרושה בשביל שזה ימשיך לזוז ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא, מעולה. :)
גם סופות טובות לא ממש נמכרות ב 30 למיטב ידיעתי (או שהשוק השתנה?)
דיסקו 1, פאג'רו q, טרופר, ישאירו עודף .
(לפחות עד התקלה הראשונה :) )
קודם כל והכי חשוב - זה אבנר אשם... הוא התחיל.
שנית - חלק מהסיבות שכתבתי את המדריך לפאגרואיסט היה לתמוך ולעזור להרבה חברה צעירים שקנו Q במחיר מפתה ובשנה הראשונה אכלו כפה אחרי כפה עד שהתקפלו בעצב או חרקו שניים - שילמו ושילמו. ולדעתי זה לא מותג זה או אחר - זה הגיל.
נכון. זה הגיל. וגם כלי מטופל ושמור, אפילו טויוטה, יסבול מהתיישנות והזדקנות וכדאי לקחת בחשבון. מצד שני דווקא הג'יפים האוניברסליים שנהנים מיותר ברזל ופחות פלסטיק וגומי - שורדים טוב יותר את השנים..... עד שצריך פחחות. כי פח מחליד.
אסף.
אלומניום לא מחליד ;)
(סתם, יש שם ספיק חלקים שכן...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אלומניום לא מחליד ;)
(סתם, יש שם ספיק חלקים שכן...)
כן אבל..
אלומיניום שמחובר לפח זה מתכון כימי מחורבן..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כן אבל..
אלומיניום שמחובר לפח זה מתכון כימי מחורבן..
בשביל השיתוך שמו ניטים שעפים ...
לדעתי אין קשר לגיל בכלי שמטופל ומתוחזק כמו שצריך(תקלות חמורות ו"נפילות" יכולות לקרות גם ברכב ששלוש שנים על הכביש) ובאופן שוטף, כלי שהבעלים מכיר אותו ויודע להצביע על כל בורג בו ומתי פתח וסגר אותו, אלה כלים מתוחזקים ובדרך כלל קשה למצוא אותם למכירה או שנידרש בעבורם מחיר בהתאם(לא, לא מדבר על טויוטה, טויוטה לא צריך לתחזק :p), אני לא אומר שלא יהיו תקלות בכלל, אבל הסבירות תהיה נמוכה בהרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בשביל השיתוך שמו ניטים שעפים ...
סיפרת את זה לקיר האש ורצפת הקבינה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לדעתי אין קשר לגיל בכלי שמטופל ומתוחזק כמו שצריך(תקלות חמורות ו"נפילות" יכולות לקרות גם ברכב ששלוש שנים על הכביש) ובאופן שוטף, כלי שהבעלים מכיר אותו ויודע להצביע על כל בורג בו ומתי פתח וסגר אותו, אלה כלים מתוחזקים ובדרך כלל קשה למצוא אותם למכירה או שנידרש בעבורם מחיר בהתאם(לא, לא מדבר על טויוטה, טויוטה לא צריך לתחזק :p), אני לא אומר שלא יהיו תקלות בכלל, אבל הסבירות תהיה נמוכה בהרבה.
אני לא מרגיש ככה...
אני עם אותו רכב כבר קרוב לעשור שמטופל ומתוחזק גם שלא חייב.
אני מכיר בערך כל מכלול, חוט, קונקטור, חיישן ובורג בנבלה וכמו שכתבת אני יכול להצביע על יותר מידי ברגים שפתחתי וסגרתי בה...
אבללל...להגיד לך שלא פיתחתי סוג של דת הכוללת תפילות, פולחנים, כשפים ולחשים כל פעם שאני בטיול, רק שנסיים את הטיול עד סופו, ואם אפשר גם להגיע חזרה הביתה ובחתיכה אחת, (ולאחר מכן לבצע ריקוד אינדיאני-יפני-ישראלי כלשהו להבעת תודה, דקות ארוכות בחנייה...), לא!!
מצד שני, רכב הליסינג החדש שאין לי מושג או עניין לדעת מה קורה מתחת למכסה מנוע, ונושא התחזוקה שלו עולה רק כאשר נדלקת הודעת שירות בלוח המחוונים...אמינותו שקופה וברורה מאליה.
אז כן, אני בהחלט מחשיב את רוב משקל ציון האמינות לגיל הנבלה גם כשהיא מתוחזקת בקפדנות. הלוואי והייתי חווה אחרת.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
אני לא מרגיש ככה...
אני עם אותו רכב כבר קרוב לעשור שמטופל ומתוחזק גם שלא חייב.
אני מכיר בערך כל מכלול, חוט, קונקטור, חיישן ובורג בנבלה וכמו שכתבת אני יכול להצביע על יותר מידי ברגים שפתחתי וסגרתי בה...
אבללל...להגיד לך שלא פיתחתי סוג של דת הכוללת תפילות, פולחנים, כשפים ולחשים כל פעם שאני בטיול, רק שנסיים את הטיול עד סופו, ואם אפשר גם להגיע חזרה הביתה ובחתיכה אחת, (ולאחר מכן לבצע ריקוד אינדיאני-יפני-ישראלי כלשהו להבעת תודה, דקות ארוכות בחנייה...), לא!!
מצד שני, רכב הליסינג החדש שאין לי מושג או עניין לדעת מה קורה מתחת למכסה מנוע, ונושא התחזוקה שלו עולה רק כאשר נדלקת הודעת שירות בלוח המחוונים...אמינותו שקופה וברורה מאליה.
אז כן, אני בהחלט מחשיב את רוב משקל ציון האמינות לגיל הנבלה גם כשהיא מתוחזקת בקפדנות. הלוואי והייתי חווה אחרת.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
חבל מאוד שככה...
אני יכול להגיד לך שמכוון שאני יודע בדיוק מה קורה אצלי ברכב בוודאות אני סומך עליו ובכל רגע נתון מניע נוסע וחוזר לכל מקום שאני רוצה(רכב יומיומי) בלי ספק בכלל.
כל רכב שרכשתי עבר יישור קו ראשוני לכלל המערכות(קירור, שמנים, מכלולים), כל מכלול שדורש טיפול/החלפה מוחלף ע"י במכלול מקורי או הכי קרוב אליו כמובן שחדש ולא משומש בלי קיצורי דרך, אם אפשר וקיים חלק משופר אז עדיף.