1 קבצים מצורפים
תגובה: מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
שנה שעברה, בדרכי לאיזור הרמה לשלג, זוג מבוגרים עוצר אותי על הכביש ליד גשר הפקק, החליקו לכיוון הירדן... לא מבינים הרבה מה ומי ומו.... האוטו חדש אצלם...
הבוץ והשביל כמו סבון, אבל אני עם צמיגי mud ובהמה ששוקלת לא מעט. הזעיקו גם משטרה(ניידת טנדר עם צמיגי כביש) ועוד מחלץ שהגיע לעזור, חולץ לבסוף.
קובץ מצורף 122909
מיד אחר כך השוטר קורא לי, בוא יש עוד אחד... X5 שניכנס לראות את הזרימה וגם כמעט מצא את עצמו בתוך הנהר.
דרור,
יכול להיות שאני טועה, אבל לא בטוח שזה לטובתכם.
איך זה שרכבים מסויימים מצולמים עם רקע של טבע ורכבים אחרים על רקע אחר.
זה לא מקרה שלא תמצא תמונה של מרצדס קלאס xx . בטבע, כמו שלא תראה תמונה של ג'יפון "סתם" בכביש.
הכתבים "זורמים" עם היצרן \ יבואן, ונותנים אווירה, משחקים את התדמית....נכון לא כותבים רכב לפרצים עליון, אבל שותפים מלאים ליצירת האווירה שעכשיו כולם פה מתלפספים עליה.
בואו נגיד את האמת, רוב הג'יפונים, זה רק פח.
אין להם נתון אחד! שעושה אותם מתאימים יותר לשטח, מהאח שלהם, שיושב על אותה פלטפורמה, אותו מנוע, ואותו רכבת הנעה, וכל ההבדל הוא בגובה של הגג ובמראה "השרירי". ובכל זאת, כל הכתבים שנותנים להם רכב עם גג גבוה, מצלמים אותו רק בשטח :-)
הלכתי לגוגל, כתבתי "מבחן גיפונים" אלו שלושת הקישורים הראשונים -
https://www.icar.co.il/%D7%9E%D7%91%...9%D7%99%D7%9D/
http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=58
https://www.auto.co.il/article/roadc...s-peugeot-3008
זה מקרה שכל התמונות בעמוד הראשון הן תמונות בטבע?
אז יכול להיות שאני סתם חשדן ולוקה באיזה סינדרום, אבל עכשיו תבואו ותסבירו אתם למה שלושתכם משתפים פעולה עם היצירת רושם הזו???
ודרך אגב (וכמו שכתבתי כבר קודם), לא מבין על מה המהומה, אני חושב שהכל במסגרת "ההטעיה הסבירה" של קידום מכירות, ומי שטמבל, שום דבר לא יעזור לו, הוא ימשיך לשקוע גם עם יהיה לו "ג'יפ אמיתי".
במבחן לאודי RS5 (קופה ספורטיבית, מרווח גחון 5 ס"מ, הכי רחוקה משטח שאפשר) צילמנו אותה בדרך נוף הגלבוע, עם הרבה ירוק מסביב. זה היה צמוד לכביש עליו התחרענו, הנוף היה יפה, אז זה התאים. ברקע יש שדה, יער, הר.
אז מה? אלה רמיזות לשטח?.... יצירת אווירה?.... תרומה לתדמית?............... בחיאת.
נסחפת יותר מדי, טעית בדרך, פספסת את פניה הנכונה ואתה לא מוצא נקודה מתאימה לפרסס בה, אז אתה ממשיך להתרחק?........
אנחנו לא מתוחכמים עד כדי כך. אנחנו מצלמים במקומות יפים כמו שדות, יער, מדבר, הרים. כי הם.... פשוט יותר יפים מג'ונגל הבטון המגעיל שאנחנו מגיעים אליו לפנות ערב כדי לישון בו?..... :confused:
אני לא צלם ולא יודע לצלם, אבל למדתי משהו מ-22 שנות עבודה עם צלמים - בעיר קשה לצלם, כי הכל מלא ב"ליכלוך" - פרטים שלא שייכים לתמונה כמו מכוניות אחרות ואנשים וחוטי חשמל וקשה מאוד לייצר שטח סטרילי נקי ברקע של התמונה. תמיד יידחף לשם מישהו או משהו. ומכיוון שמבחן דרכים יכול להיערך רק בכבישים פתוחים ומרוחקים בשאיפה לדלי-תנועה ככל האפשר, כי הם היחידים שבהם אפשר לנהוג באופן חופשי ולהתקרב למגבלות - כי אם לא נתקרב למגבלות, איזה מין מבחן זה יהיה? (בנוסח הטוקבקיסטים? - "למי אכפת איך נוסע?... מה שחשוב זה רק אמינות וסחירות ושלא יהיה צרפתי"?...), אז באותה הזדמנות גם מצלמים שם. כי ברוב המקרים, היכן שיש כביש טוב, גם הנוף והרקע יפים.
מי, חוץ מהפרסומאים והיחצ"נים שמייצגים את יבואני הרכב, טען שקרוסאוברים מתאימים לשטח?.... דעתי על המכוניות הבינוניות להחריד הללו כדעתך.
ורובם אגב, גם לא משהו על הכביש. זה למה אני חושב שהם "מטופשים" וכל מי שמיהר לרכוש כאלה על פי צו האופנה, מרגיש נעלב.... מה לעשות? זה לא אישי, אבל זו דעתי. מותר לא להסכים איתה.
גם אני הייתי שמח אם שוק רכבי השט ח היה חוזר לימים שלפני 17 שנה. רק רכבי שטח אמיתיים. אבל זה לא כך, זה בדיוק ההיפך.
קרוסאוברים זה מה שיש היום ועם חלקם אפשר גם לטייל. בעדינות ובזהירות, אבל אפשר.
תגובה: חילוצים בשטח - WhatsApp
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה סותר את עצמך לגמרי.
אני נוסע עם אאוטלנדר, ויש לנו סובארו ישן כזה.
אי אפשר לעשות בשטח קל+, עם האאוטלנדר מה שהסובארו עושה בלי להתאמץ.
איפה הסתירה?
פעם לפרייבטים היה מרווח גחון, היום לא.
הפתרון הוא קרוסאובר - פרייבט מוגבה.
נסה היום לטייל מחוץ לכביש עם יונדאי איוניק, I30 סטיישן או אוקטביה... זה מרגיש רע וזה מגרד גם בחניון של יער קק״ל.
לעומת זאת, קרוסאובר (גם 2x4) מטייל בלי חשש בשבילי קק”ל ושבילי שדות יבשים.
מה שאתה מצליח לעשות עם סובארו סטיישן של פעם - זה תלוי בך וזה רק מוכיח שפעם היה אפשר.
למשפחה המטיילת, שצריכה מרווח סביר, תא מטען ויכולת שיטוט בשבילים - אין היום פרייבט שמאפשר את זה, אולי דאצ׳ה סטיישן (שבנויה לכבישים של הקרפטים).
אפילו הטנדרונים (ברלינגו ודומיו) כבר נמוכים מדי.
בשורה התחתונה - קרוסאובר זה בדיוק מה שהמשפחה הישראלית המטיילת צריכה.
אפילו המחיר שמשלמים בנוחות , אחזקה וצריכת דלק לא נורא כל כך.
מחיר הקניה של הדגמים הפשוטים דומה למחיר של משפחתית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
איפה הסתירה?
נסה היום לטייל מחוץ לכביש עם יונדאי איוניק, I30 סטיישן או אוקטביה... זה מרגיש רע וזה מגרד גם בחניון של יער קק״ל.
לעומת זאת, קרוסאובר (גם 2x4) מטייל בלי חשש בשבילי קק”ל ושבילי שדות יבשים.
מה שאתה מצליח לעשות עם סובארו סטיישן של פעם - זה תלוי בך וזה רק מוכיח שפעם היה אפשר.
למשפחה המטיילת, שצריכה מרווח סביר, תא מטען ויכולת שיטוט בשבילים - אין היום פרייבט שמאפשר את זה, אולי דאצ׳ה סטיישן (שבנויה לכבישים של הקרפטים).
אפילו הטנדרונים (ברלינגו ודומיו) כבר נמוכים מדי.
אפילו לשפת מדרכה אסור להתקרב היום עם רכב נמוך, להסיע קשישים זה סיוט, להכניס אותם לרכב גבוה נוח הרבה יותר, בדרך כלל המוגבהים מרווחים יותר מהמקבילים הנמוכים תא מטען גדול יותר וכן לשבת גבוה יותר בכביש זה יתרון, כל עוד מבינים שזה רק רכב פרטי מוגבה ולא ״ג׳יפ״, לסיגמנט הזה ישנם יתרונות רבים ומי שאוהב את המראה אז בכלל, פרסומות נועדו להטעות ומבחני רכב כמו מאמרים אחרים רוצים למשוך קהל קוראים, הבעיה של רוב כתבי הרכב שהם לא מצליחים להפנים שיש קהלים שונים ולכל אחד כזה יש את מאפיני הצורך שלו, בדרך כלל הם כותבים מהפרספקטיבה של הצורך האישי שלהם - ראינו דוגמאות במורד השרשור.
מצד שני לקנות suv 4x4 בארצנו הלא מוכת קרח ושלג זו סוג של שטות מתגלגלת, רכבים ללא יכולת שיפור עם מכלולים עדינים ותמיד יגיע המכשול שיקרע את הסובארו המזדמן גם במסלול קל יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
edish
אפילו לשפת מדרכה אסור להתקרב היום עם רכב נמוך, להסיע קשישים זה סיוט, להכניס אותם לרכב גבוה נוח הרבה יותר, בדרך כלל המוגבהים מרווחים יותר מהמקבילים הנמוכים תא מטען גדול יותר וכן לשבת גבוה יותר בכביש זה יתרון, כל עוד מבינים שזה רק רכב פרטי מוגבה ולא ״ג׳יפ״, לסיגמנט הזה ישנם יתרונות רבים ומי שאוהב את המראה אז בכלל, פרסומות נועדו להטעות ומבחני רכב כמו מאמרים אחרים רוצים למשוך קהל קוראים, הבעיה של רוב כתבי הרכב שהם לא מצליחים להפנים שיש קהלים שונים ולכל אחד כזה יש את מאפיני הצורך שלו, בדרך כלל הם כותבים מהפרספקטיבה של הצורך האישי שלהם - ראינו דוגמאות במורד השרשור.
מצד שני לקנות suv 4x4 בארצנו הלא מוכת קרח ושלג זו סוג של שטות מתגלגלת, רכבים ללא יכולת שיפור עם מכלולים עדינים ותמיד יגיע המכשול שיקרע את הסובארו המזדמן גם במסלול קל יחסית.
בעניין הכניסה לרכב, אתה מאד צודק, נכון גם להכנסת ילדים למושב בטיחות - זה אומר להתכופף לגובה הכביש עם 15 קילו על הידיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
(...)
אז יכול להיות שאני סתם חשדן ולוקה באיזה סינדרום, אבל עכשיו תבואו ותסבירו אתם למה שלושתכם משתפים פעולה עם היצירת רושם הזו???
לא יודע מה אתה רוצה מדרור, הוא לא כתב אף אחת מהכתבות שהצגת. אני תוהה גם אם אתה קראת אותן לפני שכתבת... הנה ציטוט מאחת הכתבות שאתה קישרת:
ציטוט:
- דור אהרנוביץ -*
כל מי שאי-פעם קיבל ממני ייעוץ ברכישת רכב, יודע שאני שונא מושבע של ג'יפונים.*
להוציא את הבודדים שבאמת יכולים לנסוע בשטח, הם פשוט מייצגים מבחינתי את כל*
מה שלא בסדר בעולם הרכב. ג'יפון ללא הנעה כפולה, שזו היום הנורמה בין אלה שרק*
נראים כבישטח, מהווה פשרה מכל הבחינות: עלות, משקל, צריכת דלק, נוחות נסיעה,*
ניהוג - הכל בשביל ליישר קו עם צו אופנה מטופש, כדי לשבת קצת גבוה ולהיראות נוהג*
ב"ג'יפ". איפה שאני גדלתי, ג'יפאים משכימים לפני הזריחה ונוסעים לאכול בוץ ואבנים,*
לא מקיאטו דל-שומן עם סוכרזית בקניון רמת-אביב. מדהים אותי כל פעם מחדש להיווכח*
עד כמה אנשים מוכנים לוותר רק כדי לנהוג באיזו משפחתית מנופחת, שעל הדרך קיבלה*
סטיילינג שמזכיר רכב שטח. היצרנים כבר קלטו שאתם מוכנים לקנות בערך הכל, כל עוד*
זה נושא תג*"פנאי"*(תואר שיווקי חלול, שלמרבה הפלא מצוטט בשקיקה על-ידי עמיתיי)*
או קרוסאובר. *
ההגנה סיימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Crabbing
איפה הסתירה?
.
ההבדל בגובה הוא בעיקר בגובה הגג, ולא המרכב מעל לקרקע.
בתי גלגל מוגדלים ועיצוב פח מוצלח בזוית גישה/נטישה נותנים הרגשה של גובה כשבעצם מרווח הגחון כמעט זהה/זהה לפרייבט עליו מסתמכת הפלטפורמה.
מעטים מאד מהם באמת גבוהים מעבר לתחום מרווח גחון של פרייבט סטנדרטי.
(זה בנוסף לסוגיית מערכת ההינע).
ה2 אגורות שלי:
עברתי מג'טה לטיגואן (2x4) מהסיבות הבאות:
מרווח גחון 128 מול 189.
בגאז גדול יותר ושטח הטענה נוח יותר
יכולת גרירה גדולה בהרבה.
זה פשוט רכב אחר.... ואני לא מדבר על גרסאות 4x4....
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא יודע מה אתה רוצה מדרור, הוא לא כתב אף אחת מהכתבות שהצגת. אני תוהה גם אם אתה קראת אותן לפני שכתבת... הנה ציטוט מאחת הכתבות שאתה קישרת:
ההגנה סיימה.
נדב,
אני לא חושב שיש פה בכלל ענין. כל הדיון הזה משעשע, והוא קודם כל דוגמה טובה ל"על הראש הגנב בוער הכובע".
אני הערתי, הערה כללית, מבלי לנקוב בשמות - שיש אווירה כללית וכתבים משתפים פעולה, הוספתי גם הערה למה לדעתי הם משתפים פעולה עם הגישה הזו.
דרור, קפץ ונקב בשמם של שלושה כתבים, וטען שאין שום ניסיון ליצור אווירה של התאמה לשטח.
אני, נסיתי לקחת את זה לאחור, ובכוונה לא נקבתי בשמות. לקחתי דוגמה אחת, את התמונות (בכלל התעלמתי מהכתוב ומה משווים בכל כתבה, אז זה יהיה עוד הרבה יותר גרוע).
כל הדיון הזה זה קישקוש, אבל יש גבול להיתממות - רק אל תגיד לי שגם אתה חושב שאין אווירה שג'יפונים זה רכב שאפשר לרדת איתו לשטח (יותר מרכב פרטי רגיל).
אני לא דוגמא לכלום. להר סדום עליתי גם עם הקוואליר (לא גרוטשטח) ...
אין שום "אווירה" ושום כלום. זה רק אתה והדמיון שלך.
אני מסכים עם כל מילה בטקסט על ג'יפונים שמצוטט ומיוחס לדור אהרונוביץ (הבן של רוני אהרונוביץ, עיתונאי הרכב הרציני, האמיתי, הראשון בארץ. למי שלא מכיר, מגזין "טורבו" מ-1981, למי שלא זוכר, או שעוד לא נולד אז). כל מילה בסלע. הכל אמת לאמיתה.
גם לדעתי הג'יפונים הם דוגמה מייצגת של כל מה שרע במכוניות והם שיא של טיפשות וכניעה לאופנה ותו לא. כל הטיעונים הפרקטיים והפסאודו-מדעיים (ישיבה גבוהה, מרחב פנימי, נוחות בכניסה וביציאה, שטח הטענה) הם פועל יוצא של מימדי הרכב המגודלים ולא הומצאו על ידי הקטגוריה הזו אלא הודגמו הלכה למעשה כבר בקטגוריית המיניוואנים שנולדה בתחילת שנות ה-80 עם רנו אספאס הגאונית וקרייזלר ווייאג'ר. מיניוואנים הם כלי רכב פחות סקסיים, אבל הם פרקטיים ונוחים באמת, ולא איזה מוטציה עם צללית דמויית רכב שטח, בעלי גג גבוה וריצפה נמוכה, קו כתפיים סופר גבוה שמייצר שטח חלונות צר ותא נוסעים חשוך (שכדי להכניס לתוכו קצת אור הם מוכרחים גגות זכוכית פנורמיים), מכסה מנוע גבוה ומעוגל שמגביל את שדה הראייה לפנים, שטח חתך גדול שמגדיל את התנגדות הרוח וצריכת הדלק, משקל עודף, מרכז כובד גבוה שמחרבן את התנהגות הכביש - בעצם, מי בכלל צריך התנהגות כביש?.... הלקוח הממוצע של אוטו כזה רוצה הגה במשקל אפס, מתלים רכים וגיר אוטומטי, נהיגה לא מעניינת אותו בכלל. יותר מזה, בקרוסאוברים היותר קטנים המאוד אופנתיים כמו ניסאן ג'וק וטויוטה CHR, המרחב הפנימי מצומצם ביותר, מרחב הראש מאחור לא קיים בשל הגג המשתפל, תא המטען הוא בדיחה, האוירה קלסטרופובית בשל שטח חלונות קטן שמזכיר חרכי ירי ברכב ממוגן... ואיך שהם נוסעים - אלוהים ישמור. העיקר הוא העיצוב וכל היתר - למי אכפת.
בכל פעם שאני נוהג באחת מהמוטציות השמנמנות האלה ולצערי אני נוהג בהן יותר מדי כי בכל חודש-חודשיים יש שוב מבחן ג'יפונים (לכבוד כל מתיחת פנים ושינוי עיצובי בפנסי החזית של קיה ספורטאז', עושים שוב מבחן השוואתי) ובכל פעם אני מתבאס מחדש, כמה נמוך תעשיית הרכב עוד יכולה לרדת (היא יכולה עוד המון, עם ג'יפונים בעלי הנעה חשמלית ונהיגה אוטונומית). בכל כניסה לחניה כשרואים איך האמהות מנסות לתמרן בייאוש את הבהמות המגודלות הללו למקומות חניה צפופים, עם שדה הראיה המצומצם, עם השטחים המתים העצומים בשל מכסה המנוע הגבוה והחלונות הצרים, אלה מכוניות שהן הכל חוץ מפרקטיות. אבל היום זה הסטנדרט - כי איך בכלל אמא צעירה ומטופחת ממעמד סוציו-אקונומי בינוני ומעלה יכולה להוביל ילדים לגן אם אין לה ג'יפון?....
לדעתי הסיבה האמיתית היא שהאמא האופנתית לא יכולה להרשות לעצמה להיראות בסתם אוטו, כאשר כל החברות שלה מסיעות את היורשים לגן/בי"ס שנמצא 200 מטר מהבית בג'יפון חדש ונוצץ. יסתכלו עליה בבוז מהול ברחמים... אם לא הייתי שומע את זה במילים המפורשות משכנה שהחליפה את ההונדה סיוויק הדי חדשה שלה בקיה ספורטאז' GT (ואחר כך הודתה שצדקתי כשהזהרתי שהג'יפון זולל דלק כמעט פי 2 מהפרייבט), ומקולגה לעבודה, בחורה מאוד חדה, אינטיליגנטית ומשכילה שמתנסחת בבהירות, "נשואה טוב" מה שנקרא, כלומר כסף לא חסר שם, שמחליפה ג'יפון בג'יפון מדי שנתיים ובוחרת בדגם הכי נחשב בקרב החברות המומחיות שלה מברנז'ת בית הקפה והסעת הילדים לבית הספר, בהתאם לצו האופנה (המתחלפת חדשות לבקרים) באותו רגע, שהסבירה לי שאנחנו הגברים לעולם לא נבין שמבחינת חלק גדול מהנשים, הג'יפון הוא כמו תיק אופנתי או נעלי מעצבים - עוד אקססורי של אופנה - ובפירוש חשוב לה "להיראות הכי נכון שאפשר", הרבה יותר מאשר איך האוטו נוסע (כי כל עוד הוא מניע וממזג ומגיע לאן שהיא צריכה אז הוא בסדר. כל היתר - נוחות, ניהוג, צריכת דלק וכו' - זה משני ולא מעניין), היה נדמה לי שאני מדמיין וממציא תיאוריות. אבל כאן זה פורום של אוהבי רכב שמתעניינים ברכב, אז אפשר להסביר דברים לעומק.
על למה "לשבת גבוה" זה כל כך רע בכל פרמטר של נהיגה ובכל מה שאינו רכב שטח או מסחרית/משאית, אני יכול לתת הרבה הסברים מנומקים. חבל על האנרגיה שלי ועל הקילובייטים בשרת (גם ככה התגובות שלי ארוכות מדי), כי לא נראה לי שיש מי שרוצה להקשיב.
לדעתי אלה מכוניות לאנשים שהדבר האחרון שהם אוהבים זה לנהוג. וזה לגיטימי, זו זכותם. הם גם הרוב. זה לא עושה אותם יותר חכמים או צודקים ממי שחושב ההפך.
משום מה נזכרתי בפרסומת של ברייטלינג (שעון פלצני, למי שלא נתקל) שמתהדרים בטייסים שעונדים אותו. בכל הפרסומות חוזר אותו מוטו של טייס שמטיס מטוס כזה או אחר ואח״כ נוחת לזרועותיה של בחורה מתאימה.
עם כל הכבוד, לא נראה לי שהלקוחות שקונים את אותו שעון, חושבים שזה נותן להם יכולת לטוס. זה מוכר תדמית ותו לא.
נכון שבמקרה של הגיפונים קו התפר הרבה פחות ברור אבל בסופו של יום הכל עניין של תדמית, אופנה ואיך האחרים תופסים אותי (כמה לייקים זה שווה...) .
Sent from my iPhone using Tapatalk
אל תשכח שיותר גדול= יותר חזק בתאונות.
לא נורא שמי שנוהג בכלל לא מסתכל על הכביש, אני בתוך הבהמה שלי, וכולכם בחוץ,לכו חפשו.
אז הכי טוב סברבן. הכי פרקטי.
גדוללל. כבד, המון מאסה. זה חשוב כשעושים הרבה תאונות.
9 מקומות. זה בכלל פיצ'ר מטורף. אז מה אם יש לה שני ילדים בכסא בטיחות וכלב פודל.
שטח הטענה עצום. שיהיה מקום לטיולון של התינוק.
והכי חשוב - יושבים גבוה. אין כמו לשבת גבוה. זה הכי בטיחותי.
לסברבן אין את השופוני של גיפון.
אני לא רוצה לצאת שוביניסט, אבל בכל פעם שאני רואה אישה בגיפון אני מתרחק כמה שיותר מהר.
ליד העבודה של אשתי יש תחנת מג"ב,
היא חונה את הפוקוס ליד קרקל ומתפללת שהם יתבלבלו ויקחו בטעות את הפוקוס במקום, והיא תחזור הביתה עם הקרקל...זה נחשב גיפון? [emoji848]
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ModChiP
לסברבן אין את השופוני של גיפון.
אני לא רוצה לצאת שוביניסט, אבל בכל פעם שאני רואה אישה בגיפון אני מתרחק כמה שיותר מהר.
אתה לא שוביניסט.
אתה צופה את הנולד ונשמר לנפשך.
קרוס אובר 2על4 בין השאר מפצה על היכחדות מכוניות הסטיישן המשפחתיות, אלו כמעט נעלמו...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הן לא נכחדו ולא נעלמו. הן כאן והן הפרייבטים הכי טובים והכי מומלצים.
אני מתכוון בעיקר לדגמים האירופיים אבל יש גם קוריאניות ויפניות טובות בז'אנר הזה.
הן מרווחות ושימושיות עם תאי מטען עצומים ועל הכביש הן לועסות ויורקות בזילזול כל קרוסאובר במחירן.