כל הוויכוח שלכם זה על איך קוראים לזה, או שיש גם משהו מעניין?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
כל הוויכוח שלכם זה על איך קוראים לזה, או שיש גם משהו מעניין?
אסף.
הרמת להנחתה.....
בהתחלה אני חשבתי שהיה משהו מעניין, מפני שכולכם פיקששתם איך עובד ברז בטחון של גז.
ניסתי לספק הסבר בסיסי + קישור לסרטון.
ומפה, נכנסו לשגרה :-(
יוני בכלל מתכחש לפיזיקה ואיך ברז גז כזה עובד. ולא משנה כמה חומר יש באינטרנט, לדעתו כולם טועים.
במקום להודות שהוא טעה, הוא מסית את כל הדיון, לשמות, לפסיקים, הכתיבה וקפה בדרום.
שרשור נוסף, שהתחיל מדיון טכני, ושאני לפחות נסיתי להעשיר את הידע של האנשים, הפך מדיון טכני, לדיון אין סופי וטרחני.
והכי חשוב, הסיכוי שבעתיד, מישהו יוכל לקרוא וללמוד פה משהו מועיל...... הולך ופוחת.
חבל, פשוט חבל, האתר הזה, הולך ומצהיב.
שוב פעם כולם נגדך? כל היחידה הזאת מניאקים
פיזיקה זה לחלשים. ואני באופן עקרוני מסית נגד כולם. אני הייתי המורה, ב'ה' הידיעה של ביבי.
כרגיל, אתה בסדר ויודע הכל, וכל כפויי הטובה לא מבינים מה טוב להם ועובדים נגדך. עם של זבלים.
ואיך נסיים בלי תחזית קודרת לעתיד?
נמרוד,
הפעם אני לא מנסה למכור שום דבר לאף אחד. סתם האופי החרה שלי יצא החוצה וניסיתי למנוע ידע מזוקק מציבור תמים. ככה אני, כפי שתמיד הכרת אותי, חלאת המין האנושי.
יוני5
יוני,
גם בתגובה האחרונה עשית נזק ליקום.
חרא באות "א"
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני מציע שכל אחד יסכם בתגובת שורה תחתונה רלוונטית לנושא הדיון (חיישן חום בכיריים ביתיות) - אבל בלי ציטוטים והתפלפלות אלא נטו מה זה ו... האם אפשר לבטל אותו (לזה אני כבר יודע שהתשובה היא לא)
אסף.
אני מציע לך, להסתדר עם מה שכתב מנהל הפורום, זה בטוח עונה על השאלות שלך.
כל השאר סתם מטרידים פה.
מזור בשבילך: thermocouple troubleshooting
צפה עד הסוף.
https://www.youtube.com/watch?v=PiCmfW1rTRY
זיו, צפיתי בהרבה סירטונים, ובכולם הטרמוקאפל רק מחזיק, לא מושך. המפעיל הוא שלוחץ את הסולונואיד וכשמתחמם מוחזק עצמאי.
קובץ מצורף 124068קובץ מצורף 124069
אני חושב שאתה חייב אנטריקוטים לכמה חברים מלומדים.
(פירוק שלי מהיום, ברז של כירה פשוטה, תרמוקפל עם "חוט" נחושת)
לא, אני לא. אין שם טרמוקפל. צטערת :p
לעיתים אנשים קוראים לכל מיני סוגי חיישני טמפ' בשם "טרמוקפל", כמו שאנשים קוראים לרכבי שטח שונים "ג'יפ" גם אם מדובר במזדה CX5 של אשתי (2X4, אבל גבוה - ג'יפ).
בדיון הזה, יש מספר אנשים חכמים ואפילו חכמים יותר, שהחליטו להכליל תחת המושג טרמוקפל גם תצוגות טמפ ואפילו מפסקי טמפ'.
אבל, על מנת לא לפגוע יתר על המידה בציפור נפשם של אי אילו אנשים מחד, ומאידך משום שבאמת זה לא עד כדי כך חשוב, על מנת שנעלה על בריקדות וניתן את האות למהפכה, נתנו לויכוח לשקוע, אט אט, אל תהומות הנשייה של הפורום.
בברכה,
יוני5
מן הסתם שצולם לך רק הברז.
בתוך הברז אתה רואה סליל חשמלי שמקבל אנרגיה חשמלית מ"טרמוקפל", צמד תרמי לכל דבר, שאתה לא מזהה ישר רק כי הוא יושב בתוך גוף שמגן עליו מהלהבה הישירה.
הצמד מתחמם, מייצר מיקרו זרם (שגם לי בהתחלה היה קשה להאמין שהוא מספיק), וזה האחרון מייצר כוח מגנטי שתופס את השסתום פתוח, אחרי שאתה פתחת אותו באופן ידני.
אבל אתה קשה אז בבקשה, מתוך האתר של "Bonfil", חיישני תרמוקפל ויחידת המיגנוט שלהם.
קובץ מצורף 124070
לתשומת בעלי ומנהלי האתר -
חבל, פשוט חבל, לקחת דיון טכני ולהפוך אותו לזריקת בוץ והשמצות, רק בגלל שמישהו שטעה, לא מסוגל לשלוט בעצמו.
ממש לא משנה כמה אנשים יגידו את אותו הדבר, ממש לא משנה כמה קישורים ישימו פה, הוא ימשיך לכלכך על הכותבים.
פעם אחר פעם, כל פעם מישהו אחר, כותבים פה הערה טכנית, והוא משיב בזריקת בוץ ולכלוך (ללא שום התיחסות טכנית ענינית).
שזה נעשה ע"י "סתם" משתמש, זה לא מכובד, שזה נעשה ע"י מנהל פורום, וחוזר על עצמו, וממשיך.... זה כבר מתחיל לעלות תהיות לגבי האתר עצמו.
יוני מתעקש להיות קטנוני באופן פרטי, לא בשם האתר.
אסף.
זיו,
כמה שאני מנסה להיות מנומס - אתה מנסה למשוך לריב.
זה שאני מנהל פורום, באתר של ג'יפים, לא משנה כהוא זה בסוגיית טרמוקפלים וחיישני טמפ'.
לא חייבים להסכים. אני יכול להוכיח את ידיעותי, אבל זה יהיה בבחינת התרברבות, וכנראה (מסיבה שאינה נהירה לי) אתה מאוד תיעלב באופן אישי.
כתבתי לפני כן, ואני חוזר ואומר, אני "קצת" מבין הטרמוקפלים. באמת, וכמו כן בחיישני טמפ מסוגים שונים, בקרים ותצוגות שלהם, וגם מפסקי טמפ' לתעשייות שונות, מכניות, חשמליות.
העובדה שאני מנהל פורום, רק מרסנת אותי. אם לא הייתי מנהל פורום, השפה שלי היתה הרבה יותר משוחררת.
אני מאוד נזהר בכבודך ורק אומר לך למיטב נסיוני, ואני מקווה שברור לך שיש לי מידת נסיון בעניין, שאתה טועה, והסברתי למה.
רוצה - תאמין. לא רוצה - זכותך המלאה.
אני לא מנסה לשכנע אותך. אם זה היה עניין של חיים ומוות, הייתי נאבק בך על מנת למנוע ממך פגיעה מיותרת בעצמך.
מכיוון שזה לא, אין לי שום בעיה שתטעה.
(וגם כך, המצפון שלי הוא לא משהו שבני אנוש צריכים לבנות עליו - תשאל את נמרוד).
בברכה,
יוני5
לא קונה.
אם הדיון היה רק על התעקשות על שמות והגדרות, צודק זו (רק) קטנוניות.
הערות על "אנשים חכמים" "וציפור נפש" הם לא הערות טכניות. שכל ההודעה עוסקת בלזרוק בוץ על אנשים (וזה ממשיך וחוזר) , זו כבר לא קטנוניות.
אם מנהל פורום, לא מבין, שבדיון על סגנון דיון, יש משמעות לעובדה שהוא מנהל פורום, אז יש בעיה.
ולא פחות חשוב,
האם פותח הדיון קיבל תשובה (עד כמה שאני שמתי לב, למרות בקשה שלו לסיכומים של האפשרויות, אף אחד לא ענה)?
האם מי שיקרא את השרשור הזה בעתיד יבין איך עובד הפתרון הנפוץ ביותר של הגנה בכירים ותנורים?
האם זו הרמה של דיון טכני שבעלי האתר רוצים לקיים פה?
מצטער, כך לא מתקדמים.
אני תשובה קיבלתי אבל רוב מה שכתוב כאן הוא בין לא מדוייק לבין לא שלם.
כמו שכתבתי את המידע קיבלתי מבעל מקצוע ותיק. ה'חיישן' (אני לא קורא לו בשם כדי לא להצית ויכוח על טרמינולוגיה) הוא חשמלי אך אינו סוגר או פותח מעגל אלא מעל טמפרטורה מסויימת יוצר כ30 מיליוולט שמפעילים סליל שפותח ברז. לכן אי אפשר פשוט לקצר או לנתק אותו. הפעולה בסוג הכיריים הזה חשמלית לחלוטין. אבל יש סוג כיריים אחר שם יש ממש צינורית גז והברז אינו חשמלי. מהצד של המבערים זה נראה כמעט אותו דבר.
אסף.
מישהו מגדל כאן אקליפטוס עוג..
א. אני מסכים עם זיו.
לא פעם ראשונה שיוני מחפש סתם להתעסק בקשקשת במקום לענות תגובות עם מידע איכותי שתורם לאיכות הדיון הטכני נטו.
אם אין פה מערכת מבוססת תרמוקפל/תרמופייל, אז מה יש פה ?
תענה תשובה טכנית. מה אתה הולך סחור סחור ?
הנה עשיתי לך סרטונים
מדידת הערכים של התרמוקפל.
https://youtu.be/_-F7k6-b0bQ
ובדיקה מעשית של הפעלת האלקטרומגנט
https://youtu.be/yHwQyi29RhU
סלחו לי על האיכות וואצפ.
ומעשית לאסף, המעקף הפשוט הוא מכני על פתיחת השסתום, לתקוע את ידית ההפעלה (אני כמובן לא ממליץ מטעמי בטיחות, רק לצורך זמני).
אם לא נוח :
1. יש לך אופציה לקרנף את חיבור התרמוקפל ולחבר ספק כוח מכוון ל30mV לחוטים/גוף.
2. לחפש חלק חילוף כמעט זהה בהברגה ובניפל הסופי (אלקטרוגז, יפת, בונפיל, אביבי).
3. להוציא את האלמנט מבית הברז ביטחון ולאטום את צד התרמוקפל בפקק במקום האום היעודי.
אני לא נתקלתי במערכת מבוססת גז או נוזל, אבל מכיר כאלו מעולמות אחרים.
שם בטח המעקף קל יותר.