תגובה: אישור הגבהה לניסאן פטרול שלא עבר טסט
ותקשיבו מספר 2.
אני מקווה שכולם מבינים שאם ההגבהה חוקית ותירשם ברשיון ובכל זאת הבוחן ימדוד ויחליט להכשיל על סמך מילימטרים בודדים - תהיה כאן בעיה אבל לא של בעל הרכב.
אבל כאמור זה תיאורטי. למיטב ידיעתי עוד לא קרה.
(ושימו לב ברנרד ודרור. להציג את תמונת המצב כפי שאני מכיר אותה זה לא לייפות את התמונה)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף.
אל תיתמם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RT4
מדוע שלא יבצעו בדיקה גם כאשר יש רישום ברישיון ברכב? הרי אדם יכול לנצל את הרישום ולהתקין כל הגבהה שיחפוץ כשהוא מסתמך על כך שהבוחן מקבל באופן עיוור את הרישום ברישיון. בכל אופן הבוחן עצמו אמר שהוא בודק את הגובה גם ברכבים שבהם ההגבהה מופיעה ברישיון.
כולם הבינו על מה מדובר...
והנה ישר החלו הרשימות השחורות, על מכון ש"מודד"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
תתחיל בלהגיד איזה מכון זה שידעו להמנע ממנו.
לפי מה שאתה אומר, הוא מסוגל להכשיל גם רכב עם הגבהה תקינה ברשיון.
כי 10ממ סטייה זה בגדר השוני בין רכבים, וזה נשמע שהוא נודניק רציני.
לגבי המקרה שלך, ציינת שהוא מדד 60ממ, ובגלל שאמרת שהוא טוען שאתה חורג ב-10ממ, אני מסיק שהוא העריך ש60ממ זו מידת ההגבהה (כי ההגבהות התקניות הן 50ממ), ולא המרחק מהטבור לכנף.
אז גם לא ברור איך הוא ביצע את החישוב.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
ואז דרור נכנס ואמר שזה שיש אישור לא מבטיח את המעבר...
ואז אתה ענית:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואני טוען אחרת.
הנסיון המצטבר תומך בטענה שלי, הוא פשוט לא ניסה.
אסף.
ומפה התגלגלנו.
כשלכולם ברור למה הכוונה...
למה לא לענות לך?
הבחור שאל באופן מאוד ממוקד וברור לגבי הגבהה חוקית - כי הבוחן אמר לו שגם עם אישור חוקי הוא לא יעבור.
צריך לצרף שוב את הציטוט מהשאלה שלו?
אני היחיד שהתייחס לזה ספציפית ולא שלח אותו למתקין מוסמך בהבטחות שווא שברגע שיהיה לו אישור הכל יהיה בסדר - כי כנראה שלא כך.
אתם מבלבלים לו במוח. אני היחיד שאומר לו את האמת - שיילך להסדיר את האישור החוקי ברשיון כי צריך, אבל שלא יבנה על זה, שזה מה שיעביר אותו אוטומטית. כי בפועל הכל יכול להיות וזו האמת לאמיתה - ולא החינטרושים שלכם, ששואפים ליפות את המציאות ולכבס אותה. עם תנינים או בלעדיהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ותקשיבו מספר 2.
אני מקווה שכולם מבינים שאם ההגבהה חוקית ותירשם ברשיון ובכל זאת הבוחן ימדוד ויחליט להכשיל על סמך מילימטרים בודדים - תהיה כאן בעיה אבל לא של בעל הרכב.
אבל כאמור זה תיאורטי. למיטב ידיעתי עוד לא קרה.
(ושימו לב ברנרד ודרור. להציג את תמונת המצב כפי שאני מכיר אותה זה לא לייפות את התמונה)
אסף.
הו. הנה..
ואתה "מכיר" רק מקרים שעברו בלי בעיה... עם אישור.
ואתה מכיר רק מקרים שמה שרשום באישור זה מה שיש בפועל.
ואתה לא מכיר שום דבר אחר? נפוץ כזה... מין סוד גלוי כזה?
ואתה עוד אחד שמקורב לתחום, אם אני לא טועה... אפילו סייעת למי מהיצרנים/ספקים...
העצה שלי לדורון, תקפה פה... לעניות דעתי הצולעת, כמו שמישהו הציע לי לסייג.
- - - Updated - - -
ולסייג מספר 2.
למי שיש הגבהה "תקנית" וחוקית ולפי האישור שקיבל הספק/יצרן ושתואמת לרישום ברשיון... אין בעיה.
אני חוזר, לדעתי, לאחד כזה אין בעיה.
כאילו... מה הנקודה בדיוק?
שמי שפועל כחוק, אין לו בעיה?
דרור אמר שהופכים את כולם (הרוב) לעבריינים - איתם הבעייה... לא אלו שאין להם בעיה, כמו נמרוד ודורון (לדבריו) ואסי...
ואז, למה בכלל צריכים רשימת מכונים, ש"אסור להיכנס אליהם"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
דרור - מפריע לך שגולשים יפחדו לכתוב שהכשילו אותם בטסט על הגבהה למרות שהיא רשומה כחוק כי מישהו ילגלג עליהם? אותי יותר מפחיד שגולשים יפחדו לבקש עיצה לגיטימית על רישום הגבהה לפטרול כי זה הופך לעוד דיון על כמה קשה להיות בעל סופה וכמה החוק חרא וכמה המדינה חרא.
אסף.
השתדלתי באמת לא לכתוב את דעתי על המדינה ואפילו הצלחתי. גם כי אין צורך בזה - כולם כבר יודעים את דעתי ורבים, בסתר ליבם, גם מסכימים איתה....
מה שמפריע לי כאן זה שמייפים מציאות, שלא אומרים את האמת או שלא אומרים את כל האמת. אם אתה סבור שתשובות אופטימיות צבועות בוורוד זה מה שידרבן אנשים לשאול שאלות - סבבה לך. לדעתי אי אמירת האמת ואי הצגת המצב כפי שהוא ללא שיפוצים וליטושים, זה בדיוק מה שיגרום לאנשים לא לשאול אותך שאלות. כי בסוף יבינו שהעצות כאן הן עצות אחיתופל, כי כאן לא אומרים אמת, או שלא אומרים את כל האמת, או שנלחמים כאן בעקשנות במי שמתעקש לומר את האמת ולהציג תמונה אמיתית של המציאות.
והאמת היא שרישום הגבהה ברשיון כחוק אינו נשק קסמים כנגד הכשלה בטסט. גם לא על "הגבהה" ועל שום דבר אחר.
או במילים אחרות, של מי שהמילה הכתובה היא לחם חווקו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה לא לענות לך?
הבחור שאל באופן מאוד ממוקד וברור לגבי הגבהה חוקית - כי הבוחן אמר לו שגם עם אישור חוקי הוא לא יעבור.
אני היחיד שהתייחס לזה ספציפית ולא שלח אותו למתקין מוסמך בהבטחות שווא שברגע שיהיה לו אישור הכל יהיה בסדר - כי כנראה שלא כך.
אתם מבלבלים לו במוח. אני היחיד שאומר לו את האמת - שיילך להסדיר את האישור החוקי ברשיון כי צריך, אבל שלא יבנה על זה, שזה מה שיעביר אותו אוטומטית. כי בפועל הכל יכול להיות וזו האמת לאמיתה - ולא החינטרושים שלכם, ששואפים ליפות את המציאות ולכבס אותה. עם תנינים או בלעדיהם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
השתדלתי באמת לא לכתוב את דעתי על המדינה ואפילו הצלחתי. גם כי אין צורך בזה - כולם כבר יודעים את דעתי ורבים, בסתר ליבם, גם מסכימים איתה....
מה שמפריע לי כאן זה שמייפים מציאות, שלא אומרים את האמת או שלא אומרים את כל האמת. אם אתה סבור שתשובות אופטימיות זה מה שידרבן אנשים לשאו לשאלות - סבבה לך. לדעתי אי אמירת האמת ואי הצגת המצב כפי שהוא ללא שיפוצים וליטושים, זה בדיוק מה שיגרום לאנשים לא לשאול אותך שאלות.
והאמת היא שרישום הגבהה ברשיון כחוק אינו נשק קסמים כנגד הכשלה בטסט. גם לא על "הגבהה" ועל שום דבר אחר.
תפסיק לשתף איתם פעולה ולהיות עדין.
אף אחד (כמעט) לא מדבר פה על רישום כחוק - כולם (כמעט) מדברים על רישום ברשיון, שיתן לו שקט...ללא קשר למה שמותקן בפועל על הרכב.
אבל הבחור לא טיפש (כמו שמנסים לעשות ממנו), הבין את הרמז והקשה וחקר והבין, שוב, ואמר (כמו כולנו)... ננסה, מה יש להפסיד.
- - - Updated - - -
ועכשיו, באמת, הגיע הזמן לחזור ל..שקט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה לא לענות לך?
אז ככה, שהתחילה הג'יפוקליפסה אני הייתי זה שהנמיך את הפראדו שלו ואחרי זה הגביהה חזרה (נמרוד העד שלי)
ועוד חטף מהמושחתים של אלן בחולון סיפורי אלף לילה ולילה.
ושהלכתי לאמנון השאלה הראשונה הייתה, מה יהיה אם יעשו עניינים למרות האישור, אז התשובה הייתה כזו:
"אתה מתקשר אליי ואני אדאג שיסגרו לו את המכון", ואז הוא סיפר על כמה מקרים כאלה, ובכל פעם הוא
מתקשר לאיזה בחור, שבמקרה הוא מכיר עוד שאמנון היה חייל שלו בצבא וברגע שההוא מתקשר לבוחן הביצי ברזל
של הבוחן הכי קשוח במערב מתחילות להרעיש כמו פעמונים בכנסייה. וכן, הוא כבר סגר איזה מכון.
אז אני לא יודע אם זה סיפורי אלף לילה ולילה (בכל זאת אני מאמין לאמנון), אבל אני שמח שמי שהגביה
ונתן לי אישור עומד מאחורי בעיות אם יהיו ויטפל בהם, לא לפני שאני נותן לו את העותק של הטפסים שהוגשו
למשרד הרישוי בבקשה המקורית אי אלה שנים אחורה.
וכן, אני לא מעביר את הרכב שלי טסט, לא בגלל שהוא לא תקין (להיפך) אלא בגלל שאני מעדיף לתת למוסכניק
שלי תעסוקה, ואחרי שהוא עושה לו טיפול מפנק הוא לוקח אותו לטסט ואם יש משהו לתקן, כי הוא לא בדק/טיפל, שהוא
יתזז. הא, ואחרי כל הסיפורים שהיו לי בטסטים, כולל ריב עם רב בוחן שהשבתתי לו מסלול שלם כי הוא היה אדיוט
ובסוף התקפל. אני מעדיף לבזבז את הזמן שלי על דברים יותר פוריים מלריב עם ההוא שמחכה לקבל את ה 200 שקל
מכל רכב שיותר גבוה מהיונדאי טוסון/קיה ספורטאז של אשתו.
אישור הגבהה לניסאן פטרול שלא עבר טסט
אם יש כאלה שמפחדים להגיב זה עכשיו.
ברנרד עם מוטיבצית נקם בענף עושה משהו כל כך ילדותי שאין לי מילים לתאר עד כמה אני כועס עליו שאינו שולט ביצריו.
כולנו מבינים שכל זמן שלא שמים תאורה על עניין צדדי אז המוטיבציה של הממסד להמשיך לחפור בו היא שולית.
אבל כשבא כתב טלביזיה או אדיוט שימושי שהמטרה שלו היא לעשות רעש מכוון בשביל להעצים לעצמו את האגו ולהוכיח שהוא צדק מה שיקרה הוא שהממסד לא יוכל להעלים עין ולתת למצב להימשך.
אתם יכולים לבחור אם לשחק את המשחק של הכאילו מצטדק של ברנרד בלי להבין את הפרובוקציה או להיות בוגרים ולהרפות.
כל התעסקות איתו עכשיו במצב רוח ההרסני שלו תזיק לנו עצמנו.
אני חבר אישי טוב שלו ומאוד אוהב אותו ולמרות זאת קורא לכם להתאפק ולהתרחק מהשרשור הזה כמו מאש.
הוא יהנה מהנזק.
אנחנו פחות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם לתמצת את החלק הפרודוקטיבי של הדיון, לטובת פותח השרשור ואחרים: רישום ההגבהה ברשיון בדיעבד תשפר את מצבך משמעותית אבל לא תבטיח באופן מוחלט שלא יכשילו אותך על הגבהה בטסט בכל זאת. אם אתה לא טיפוס אסרטיבי מספיק כדי להתמודד עם החלטות הבוחנים במכון, עדיף לתת למוסכניק שלך לעשות את העבודה הזו. הוא גם כנראה ידע להמנע מכניסה לטסט מלכתחילה אם ההגבהה הקיימת לא "מקובלת" על המכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם יש כאלה שמפחדים להגיב זה עכשיו.
ברנרד עם מוטיבצית נקם בענף עושה משהו כל כך ילדותי שאין לי מילים לתאר עד כמה אני כועס עליו שאינו שולט ביצריו.
כולנו מבינים שכל זמן שלא שמים תאורה על עניין צדדי אז המוטיבציה של הממסד להמשיך לחפור בו היא שולית.
אבל כשבא כתב טלביזיה או אדיוט שימושי שהמטרה שלו היא לעשות רעש מכוון בשביל להעצים לעצמו את האגו ולהוכיח שהוא צדק מה שיקרה הוא שהממסד לא יוכל להעלים עין ולתת למצב להימשך.
אתם יכולים לבחור אם לשחק את המשחק של הכאילו מצטדק של ברנרד בלי להבין את הפרובוקציה או להיות בוגרים ולהרפות.
כל התעסקות איתו עכשיו במצב רוח ההרסני שלו תזיק לנו עצמנו.
אני חבר אישי טוב שלו ומאוד אוהב אותו ולמרות זאת קורא לכם להתאפק ולהתרחק מהשרשור הזה כמו מאש.
הוא יהנה מהנזק.
אנחנו פחות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז.
אתה מחמיא לי יותר מידי ו(שוב)מייחס לי כוחות והשפעה (ואגו) שאפילו אני מודה ש...אין לי:rolleyes:
עוד רגע ושוב תאשים אותי, כחבר קרוב, במסירת מידע לאוייב:D.
או במילים אחרות :
די!! תמשיך:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למה לא לענות לך?
כי הבוחן אמר..... אז הוא אמר. בינתיים לא עשה - רק אמר.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שמפריע לי כאן זה שמייפים מציאות, שלא אומרים את האמת או שלא אומרים את כל האמת. אם אתה סבור שתשובות אופטימיות צבועות בוורוד זה מה שידרבן אנשים לשאול שאלות - סבבה לך. לדעתי אי אמירת האמת ואי הצגת המצב כפי שהוא ללא שיפוצים וליטושים, זה בדיוק מה שיגרום לאנשים לא לשאול אותך שאלות. כי בסוף יבינו שהעצות כאן הן עצות אחיתופל, כי כאן לא אומרים אמת, או שלא אומרים את כל האמת, או שנלחמים כאן בעקשנות במי שמתעקש לומר את האמת ולהציג תמונה אמיתית של המציאות.
המצב כמו שהוא ללא ליטושים - מי שיש לו רכב שיש עבורו הגבהה מאושרת, מגביה כחוק ורושם ברשיון - לא נכשל בטסט על הגבהה.
זה לא ייפוי של מציאות. זו המציאות.
יש מציאות אחרת שלא קשורה לשרשור הזה, של ג'יפאים שעבורם הפתרון לא מתאים וזכויותיהם האזרחיות נפגעות. אבל זה דיון אחר שלא קשור לעזרה שביקש פותח השרשור.
ויש עוד מציאות דמיונית שבה בוחן מודד ומכשיל הגבהה חוקית על מילימטרים בודדים. כיוון שאני לא פגשתי במקרה כזה אני מבקש שוב שמי שיכול להעיד מיד ראשונה על מקרה כזה - יעשה זאת - זה הופך להיות עניין מהותי בין הלקוח היבואן ומשרד התחבורה.
אסף.
אי אפשר לכבות רק להשתיק לשנה
זה יירגע ועוד שנה יהיה פוסט עם אותו טקסט בדיוק
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש כאן כשל מובנה בדיון.
מצד אחד דרור שרוכב על רכב שכנראה לא יעבור טסט גם אם יצא ישר מהמפעל אל המכון (לפי דבריו, גם כשהיתה לי סופה לא הייתי זה שמעביר אותה טסטים אז אין לי מושג), מצד שני אנשים שנוסעים על רכבי suv, או טנדרים שכנראה מושכים פחות אש, ועוברים חלק (או לפחות נכשלים על שטויות אחרות, כמו מגבים, לוחית ןמשקלות),
והאמת כנראה איפה שהוא באמצע.
ואגב,
בוחן שאיים על "לא יעבור טסט", זה עדיין לא מקרה של מישהו שלא עבר טסט.
אני עם רכב שהשינוי היחיד בו הוא טמבוני אלומיניום וקצת קיצוץ הפח מאחור. בפועל, בגלל שיפור הזוויות, הרכב נראה הרבה יותר גבוה מדיסקו סטנדרטי (למרות שלא נראה לי שיש חיה כזאת עדיין, ולכן לבוחנים בטח אין מושג איך נראה אחד).
ועדיין אני עובר טסטים בלי יותר מדי שאלות. אגב, לא בפריפריה. אז תוסיפו אותי לסטטיסטיקה בבקשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
אי אפשר לכבות רק להשתיק לשנה
זה יירגע ועוד שנה יהיה פוסט עם אותו טקסט בדיוק
נאמר בכל דיון שהפך מענייני לעקרוני באתר הזה.
השלם את החסר:
הגבהה/רישוי/ברגים/תוספים/ממסד/רט״ג/שקשוקה/דאסטר..
אין שום כשל. אלה עניינים עקרוניים עבור ג'יפאים.
ולכן אלה דיונים שתמיד יחזרו על עצמם והדבר היחיד שישתנה זה הקורבן התורן שפותח את הדיון.
וזה כי סוגיית הטסטים, התעללות משרד התחבורע ומכת הגניבות הם העניינים העיקריים שמעסיקים/מטרידים את בעלי רכב שטח בישראל. שלושתם כמובן קשורים קשר ישיר להתייחסות הממסד/שלטון לאזרחים.
2 הצדדים מתנסחים בצורה טוטאלית מדי לטעמי , כאילו הם מייצגים את כל הגיפאים
למשל...
זה לא בהכרח עניין עקרוני לכולם. העניין העקרוני הוא לטייל. רישוי מבחינתי זה האמצעי
זה לא עניין עיקרי לכולם. זה מעסיק אותי בממוצע שעתיים בשנה. העיקר זה לטייל
בכל יום עבודה אני עוסק בשאלות מול רגולציית שונות שלא קשורות למדינת ישראל איך לעשות נכון/לעשות פחות/ להצדיק פטור/ לעקוף...זו רק עוד אחת ולא ייחודית במיוחד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
2 הצדדים מתנסחים בצורה טוטאלית מדי לטעמי , כאילו הם מייצגים את כל הגיפאים
למשל...
זה לא בהכרח עניין עקרוני לכולם. העניין העקרוני הוא לטייל. רישוי מבחינתי זה האמצעי
זה לא עניין עיקרי לכולם. זה מעסיק אותי בממוצע שעתיים בשנה. העיקר זה לטייל
בכל יום עבודה אני עוסק בשאלות מול רגולציית שונות שלא קשורות למדינת ישראל איך לעשות נכון/לעשות פחות/ להצדיק פטור/ לעקוף...זו רק עוד אחת ולא ייחודית במיוחד
+1
זה אולי עניין עקרוני למי שמחזיק ג'יפ של Jeep.
אצלי עניין עקרוני הוא לא לטפטף בחניה ברחוב, או איך להשיג חלפים בזול.
לטייל?
למי יש זמן לטייל?
;)
ל ..... [emoji2960]